Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 314
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wszystko ładnie pięknie śmiga fajny panel, instalacja przebiegłą bez większych problemów :P

@offtopic

999 post :)

Opublikowano

Wielkie dzięki za panelik :D Skonfigurowałem go i wszystko ładnie śmiga :D Napisałem do profitsms.pl ,czy muszę się rozliczać z Urzędem Skarbowym ,czy oni to zrobią :D Bo ,jak słyszałem, niektóre firmy rozliczają wszystko za ciebie :D

Szukasz taniego i dobrego serwera? Click na sygnaturę:

whmcslogo.png

Opublikowano

Co do tego rozliczania to już pisałem że jest to różnie. Owszem mogą być jakieś problem ale też nie muszą. Chciałbym też zauważyć iż ostatnio czytałem, że w podatek jest wliczone rozliczenie z Urzędem Skarbowym, dlatego tak duże różnice sms'owe są. Np za sms'a 30zł zarabiamy 12-15zł. - hmm na co idzie te 15zł? Logiczne chyba, ale nie wiem czy każda firma rozlicza się z US z tech 18-15zł wliczonych za pobranie sms'a.

Polecam najlepiej zawsze zrobić sobie prosty sklep [formularzowy] - zatrudnić 2-3 osoby do [email protected] - i realizować tak zamówienia. Wtedy nie jesteśmy zmuszani do opłat rozliczeniowych z Urzędem Skarbowym bo większość doładowuje serwer lub domenę a za to nie są pobierane odsetki do US. :>

Opublikowano

Zainstalowalem niby wszystko pieknie ladnie ale gdy testuje to i prubuje dodac sobie np 1 diaxa. wyskakuje błąd: Unable to open socket: Connection refused (111)

O co chodzi?

Serwer minecrafta mam założonego na bukkicie.nie mam wykupionego hostingu serwer jest bez hamachi

Opublikowano

Wszystkie komendy/błędy związane z :Unable to open socket: Connection timed out (110) wynikają z błędu połączenia się z RCON. Proszę sprawdzić czy dane które wprowadzacie są prawidłowe, oraz czy pliki configu zgadzają się w panelu jak zarówno ustawienia serwera.

Opublikowano

zainstalowalem na innym hostingu to niby dziala bo pisze:

Kupiono usługę!

Jednak nie dostaje ani rang ani przedmiotow. Cos nie dziala ten skrypt poprawnie.

Opublikowano

@ref.

@up.

Może podczas wpisywania usługi nowej coś chrzanisz z komendą. Zobacz jak u Ciebie jest. Tam dodajesz rangi/itemy jak na konsolii czyli bez / i wpisujesz np. Give GRACZ .....

Opublikowano

masa błędów po wpisaniu licencji daje dalej i :

[Spoiler]

Warning: fopen(http://www.dramo.pl/...p?lic=666_Dramo) [function.fopen]: failed to open stream: Connection refused in /virtual/m/c/xxx/test/install.php on line 27

Warning: fgetcsv() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /virtual/m/c/xxx/test/install.php on line 28

Warning: fclose() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /virtual/m/c/xxx/test/install.php on line 29

Warning: fopen(config/licencja.php) [function.fopen]: failed to open stream: Permission denied in /virtual/m/c/xxx/test/install.php on line 39

Warning: fwrite() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /virtual/m/c/xxx/test/install.php on line 40

Warning: fwrite() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /virtual/m/c/xxx/test/install.php on line 41

Warning: fwrite() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /virtual/m/c/xxx/test/install.php on line 42

Warning: fclose() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /virtual/m/c/xxx/test/install.php on line 43

Licencja nieprawidlowa/nieaktywna! [/Spoiler]

@ref

creepercw.png

Dajcie troche % w dół :]

Opublikowano

Co do UrzęduSkarbowego. Kwota wolna od podatku w 2007 roku wynosiła 3.015 zł . No chyba, że macie zamiar zarabiac powyżej 3k :D powodzenia. Ale polecam zgłosic się do US po swój NIP. Mozna to zrobic nie mając 18lat ;d pozdrawiam. Pomogłem? daj like :P odwiedz profil itd... ;d

czyli jeżeli w ciągu roku zaroboliście powyzej tej kwoty trzeba złożyc PIT-37 "Zeznanie roczne (w tym wypadku PIT-37) trzeba złożyć zawsze, gdy osiągnęło się w danym roku przychody podlegające opodatkowaniu. Od kwoty wynagrodzenia zleceniodawca z pewnością odprowadził do US zaliczkę na podatek dochodowy - rozliczenie na PITcie sprawi, że tę kwotę zleceniobiorca / wykonawca dzieła dostanie z powrotem. Jest to zatem opłacalne. Pomijając już fakt, że jest również obowiązkowe.." http://forumprawne.org/prawo-cywilne/2370-minimalna-kwota-do-rozliczenia-podatkowego.html

creepercw.png

Dajcie troche % w dół :]

Opublikowano

Kolega UP także "prawie" dobrze powiedział.

Wielkie dzięki za panelik :D Skonfigurowałem go i wszystko ładnie śmiga :D Napisałem do profitsms.pl ,czy muszę się rozliczać z Urzędem Skarbowym ,czy oni to zrobią :D Bo ,jak słyszałem, niektóre firmy rozliczają wszystko za ciebie :D

Boooże... Tak jak mówiłem (zobacz moje posty w tym temacie). Jednak zapomniałem dodać. Ty masz nie pisać do profitsms i się ich pytać, Ty musisz przeczytać prawo RP (Rzeczypospolitej Polski). ProfitSMS Ci nie powie, oni właśnie czekają na takich jak Ty, albo takich (sorry dzieci), którzy założą konto. Urząd z Tobą się pierd*** nie będzie.

Jak tak bardzo chcecie, niedługo mogę się rozpisać bardziej w tych sprawach.

To że napiszesz do firmy nic Ci nie da! Trzeba tylko przeczytać albo spytać się kogoś kto zna prawo.

//Edit

Tak, jeżeli masz np mniej niż 100zł dochodu w ciągu 2 miesięcy, zbytnio Ci nic nie zrobią. Jednak jeżeli zarabiasz 1000zł albo więcej, wtedy są już wielkie kłopoty (jeżeli się nie rozliczasz).

Opublikowano

@Kenwood25

Czy mogę wstawić wersję z moimi modyfikacjami?

Daj linka demo, screeny ogl przygotuj post w próbnym temacie zobacz wygląd. Skopiuj to do wklej.org i wyślij mi na PW. Zrobie edit posta, żeby nie było zamieszań. Czekam na priva :)

Opublikowano

mam taki problem mianowicie skonfigurowałem wszystko jak trzeba cos chce kupic a tu taki error

Unable to open socket: Connection refused (111)

Pomoże ktoś ??????????????

Opublikowano

W sumie to dzieki za skrypt masz laika ze go udostepniles ale mi nie rusza licencja :D

Masz zapewne zły hosting który nie obsługuje w pełni PHP5

wszystko ładnie pięknie tylko licencja nie działa :\

Dzisiaj najlepiej jak najszybciej xD

Czyli zapewne masz hosting który nie obsługuje w pełni PHP5
Opublikowano

@up.

Wielokrotnie było pisane o tym iż masz ten błąd to jest:

Wszystkie komendy/błędy związane z :Unable to open socket: Connection timed out (110) wynikają z błędu połączenia się z RCON. Proszę sprawdzić czy dane które wprowadzacie są prawidłowe, oraz czy pliki configu zgadzają się w panelu jak zarówno ustawienia serwera

Lub twój hosting nie obsługuje PHP5+, odradzam cba.pl // ugu.pl // yoyo.pl - gdyż tam raz działa raz nie. Zależy na jaką maszynę trafisz, gdyż oni tam zaczynają wprowadzać lecz też testują więc na każdej nie ma tetgo.

Opublikowano

Ja mam cos takiego przy instalacji na dedyku

Licencja nieprawidlowa/nieaktywna!

PHP 5.3.3-7+squeeze14 with Suhosin-Patch (cli) (built: Aug  6 2012 20:08:59)

na dedyku wszystko smiga oprocz tego zwalonego skrptu ;p

hehe za to na gównianych hostingach, prawie działa przynajmniej przechodzi instalacje i wypluwa wciąż instalacje przy logowaniu sie do sklepu mimo ze pliku install nie ma ale tam przenosi ;d na drugim po instalacji wypluwa biala strone

Opublikowano

Darmowych chyba nie ma ale zagranicznych jest od groma i ciutciut

1390144171-U592769.png

3x ExModerator Minecraft | ExModerator Battlefield | ExMentor | 2x Ex MPC Media Team | Gold Member | MPC Coders Team | ExMPC Modder | Combat Arms Private

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...