Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a Działał by na 000webhost.com bo zrobiłem tam sklepik podpiłem pod mineserva i jakoś nie działa

mianowicie mam taki problem wpisałem wszystko ok ip to s17.mineserv blablabla i mam takie cos

Unable to open socket: Connection timed out (110)

• Odpowiedzi 314
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Powie ktoś czy działa ten sklepik gdy się go podepnie pod mineserv jak nie to jaki hosting obsługuje ten sklepik

Opublikowano

Witam mam takie pytanie bo jeżeli mam kupiony serwer na ownserwer i chce zrobic ten sklepik aby mi kasa na ownserwer leciala a jest opcja Płatności API i jakis tam link z kodem to czy jak wpisze to w tym

Podaj ID/Authcode swojego konta (wykorzystywanego u partnera płatnościowego!) To kasa z tych zakupów będzie szła na moje konto ownserwer noi co mam wybrać pod spodem

HomePay czy

ProfitSMS

Prosze o pomoc jak to ustawić abym mial kase na ownserwer z zakupow

Opublikowano

Może zadam głupie pytanie ale skąd ja mam wziąć niby ID konta na ProfitSMS?

Chyba że chodzi tutaj o ID Usługi na którą otrzymuję kase za wysłane SMSy.

Ponieważ pisałem do administracji, odpowiedzieli mi że u nich nie ma żadnego ID klienta, ID może to być jedynie login ale znowu jak wpisuję jakieś litery w miejscu ID konta sms to mi je usuwa, czyta tylko liczby.

Jest jeszcze jakiś klucz API ale on też posiada w sobie litery + liczby więc dzieje się to samo co up.

Opublikowano

Bardzo przydatny plugin. Na craftserv to się nie opłaca bo jest ItemShop. Ale na innych hostingach będzie to zbawienie. Super rób dalej takie "pluginy" Nie wiem czy to można nazwać pluginem :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

UWAGA INFORMACJA DLA WSZYSTKICH.

Wszystko jest OK. Jednak według prawa polskiego, każde dochody trzeba rozliczać w US (urzędzie skarbowym). Więc jeżeli posiadamy konto na "taryfie" sms - takich jak właśnie profitsms lub homepay - dostajemy tam przychody, z tych SMS co dostaliśmy

I teraz tak, na koniec roku rozliczamy się z US jest to chyba do 3 tys. (spytajcie się rodziców)

Dlaczego to mówię?

Wiem, że na tym forum panuje dużo dzieci, którzy właśnie robią serwery Minecraft. Ja to piszę dla Waszego dobra. Jeżeli zakładacie taki sklep na swojej stronie WWW zawiadomcie swoich rodziców o tym. Później możecie mieć przez to problemy.

Wracając do US - jeżeli nie rozliczysz się z tych dochodów, które dostajesz na tym (akurat tutaj) ProfitSMS czy HomePay będziesz miał POWAŻNE PROBLMY finansowe.

Nie wiem czy dobrze, że o tym powiedziałem, ale zawsze wole powiadomić.

Wczoraj skonsultowałem się z prokuratorem w mojej miejscowości Kalisz, wymienił mi parę kodeksów, co prawda nie były aż tak straszne. Bo jeżeli ktoś pracuje na siebie, to jakoś to wyrówna.

Więc jeszcze raz powtarzam.

Masz sklep?

Chcesz go podłączyć ze swoim Minecraftem?

Chcesz na nim zarabiać?

- Przychodzą Ci dochody (z tych SMS'ów)

A później trzeba się rozliczyć z US (urzędem skarbowym) - nie rozliczyłeś się? Będziesz miał problemy.

Teraz tak jeszcze jedno. Podatku nie płacimy firmie, lecz państwu!

//Edit

Radzę autorowi, dać to do tematu. Niech lepiej każdy wie, że jak zakłada sklep, to niech lepiej będzie pełnoletni, albo powiadomi rodziców, że ten sklep zakłada.

Co do sklepu jest zajebi** sam z niego korzystam.

U mnie (W Belgii ) podobno nie trzeba się rozliczać jak nie zarabiasz więcej niż ~ 20 000 € rocznie ( Nie wiem czy to prawda )

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Czy jest możliwość połączenia tego panelu z Pukawką? (Chodzi o widget Pukawki, dzięki któremu pieniądze wpływają do portfela...)

(Pukawka.pl)

coś takiego też tam jest: "API umożliwia realizację wpłat do portfela przy użyciu kodów SMS w oparciu o metodę GET w protokole HTTP."

HELP!

Opublikowano

http://craftsite.pl/forum/index.php?/topic/48667-free-automatyczny-panel-platnosci-sms/

Nie wiem który od którego kopiował ale ...

[jp]~YOLO~
FFS GAMING for MTA

PRO RACER

Wanna fight ?!

Opublikowano

Dramo stworzył ten panel a ten tu go zajumał ...

( wiem to bo go kupowałem jak był płatny od Dramo :D )

Czytanie się kłania, napisane jest jak byk, że go tylko udostępnia.

Odnośnie tematu, skrypt nie jest idealny, lecz nie ma nic innego za free na takim poziomie. Aktualnie tworzę panel gracza oparty właśnie na tym sklepie. Będzie on połączony z serwerem i zewnętrzną bazą danych. Będzie posiadał wiele funkcji np: wejście na serwer po uprzedniej rejestracji, transfer pieniędzy, zmiany zawodu, sprzedaż i kupno posesji, dynamiczne statystyki postaci, banliste czy generator sygnatur graczy. Panel ten będzie dedykowany na serwery RP (ze względu na mnogość funkcji), ale także sprawdzi się na serwerach surv, skyblock czy sg. Poważnie zostanie także zmodyfikowany design, aby panel sprawdzał się w nowej roli. Z chęcią nawiąże współpracę z rozwiniętym już serwerem. Jeśli ktoś jest zainteresowany to skontaktujmy się na pw.

WOW !!! Serwer otwarty!! Spróbujesz?? EverCraft

ASSHunterz.png

Opublikowano

Wtiam.MAM STRASZNIE wielgachną prośbe do was :P

Jak wpisuję licencję przenosi mnie dalej gdzie mam wpisać dane bazy itp. ( instaluję na dedyku)

Jak wpiszę dane(POPRAWNIE) wyskakuje mi że niepoprawna licencja!

Proszę o pomoc ;/

Opublikowano

Panel stworzył Dramo, nie powiem z jakiego forum ale zaczyna się na C i kończy na raftsite. Mimo że darmowy, to beznadziejnie napisany, a ponieważ Drama znam, gadałem z nim gdy uczył się PHP, ale nie spodziewałem się że wypuści takie gówno.

NIE ŚCIĄGAĆ, NIE INSTALOWAĆ, POLAĆ WODĄ ŚWIĘCONĄ!

Opublikowano

Nie skomentuje KAMIKADZERSA i spółkę pierdzielącą o urzędzie skarbowym...

Macie w ogóle pojęcie co to jest kwota wolna od podatku?

W holandi kwota wolna od podatku to około 6000 euro

W polsce trochę ponad 3000 zł

Jeżeli w ciągu roku nie przekroczycie przychodów podanych powyżej bedziecie musieli tylko wypełnić kilka prostych formularzy i wysłać je spowrotem, więc nie wiem po chuja wafla straszycie ludzie, zapewne nie zarobią na SMSach więcej niż 3000 zł w ciągu roku, chyba że zarobią to wtedy po prostu się rozliczą jaki problem?

http://www.archbip.mf.gov.pl/bip/_files_/podatki/formularze_podatkowe/pit_2012/pit-37.pdf

Pozdro prafnicy :D

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...