Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Darius - Solo Top

Jowe.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ogólnie to wszedłem tutaj tylko w celach "krajoznawczych" ale gdy zobaczyłem black cleavera to padłem. :mellow:

Co do buildu w core itemach powinien znajdować się mallet + warmog + atma bo to podstawa u dariusa który jest prosze nie zapominać offtankiem. Przeciwko AP - malmortius lub jeżeli nie dajemy sobie rady z innymi ap robimy force of nature (item sytuacyjny) W buildzie też powinien się znaleźć GA którego tutaj nie ma. Merkury -> phage -> hexdrink -> giant belt -> mallet -> atma + warmog -> malmortuis -> GA

No a co do kontrowania tej postaci wystarczy że na topie pojawi się jayce, cho'gath, teemo to darius ma po grze, praktycznie nie dochodzi do farmy, jeżeli jednak gra przeciwko wukongowi/singedowi czy komuś tam jeszcze to faktycznie gra sie przyjemnie. Co do samego ulta nie oszukujmy się jest fajne, ale banalnie je skontrować wystarczy shield od lulu i darius ma po ulcie. Na low elo to często pierwszy ban ale co się dziwić.

I przydaje się w TF. nie kiedy sam muszę grę wygrać -.- a nie kiedy mam staty takie jak każdy , nie zawsze się nafeeduje :P.

Wystarczy garen w enemy team i darius może tylko stać i patrzeć jak jego team ginie.

lownfast

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wystarczy garen w enemy team i darius może tylko stać i patrzeć jak jego team ginie.

Co do garena tak zgodzę się jest dobry ... ale nie zawsze ;) ktoś musi nim ogarniać , ostatnio miałem problem z garenem no ale nie moja wina że go nafeedowali... a co do garena jak za taką cenę to jest bardzo dobrych champ.

Kiedy nienawiść każe się człowiekowi rozwijać, staje się ona jedną z wielu form miłości.

Po śmierci obawiam się tylko reinkarnacji.

Mogę zatracić się we własnych myślach..
Chcę być szefem, w głowie mam tylko chromowane dziewiątki.

Opublikowano

Garen nie zawsze niszczy dariusa -_-

Prawdziwe kontry to teemo , kayle , yorick.

Ktoś tu pisał ,że zamiast krwiopijca kupiłby warmoga - w dzisiejszej mecie ,nie opłaca się robić fulltanków.

1378417167-U962219.png

by Maxiu

Opublikowano

Jedyny sens budowania dariusa to ofensywnie tylko trinity, później tanky itemsy jak frozen heart (imo sprawdza się) omeny, i rózne takie

atmy się nie składa już na ŻADNYM championie, gdyż po nerfie jest to useless item jak uj

pozdro , piona

Opublikowano

Na dariusa 100% kontra to kayle

Yorick tez moze przegrac na niskim lvl kiedy darius ma duzy dmg i od razu zaczyna go bic na 1-4lv.

Na 6lv tez ma szanse,to samo z teemo,na 2lv juz go mozna latwo zjechac,wystarcze e+q i teemo pol hp traci

Kayle niestety jest kontra,ma duzego dmg z daleka,heala i co najwazniejsze ulti ktore jest kontra na dariusa

Jeżeli pomogłem to daj +

Opublikowano

Jak to mało mobilny ? Z passyfki ma ms jak enemy champ dostanie aa lub spella to się passyfka nakłada a darek ma zwiększone ms.

Opublikowano

Fajny poradnik.

Jednak jeśli kupujemy frozen mallet to nie bierzemy trinty force.

Reszta ok, +

League of Legends

Opublikowano

Jak grać dariusem?

Musimy miec exhausta.

E, Q, W, Exhaust, bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy (oczywiście przeciwnik nam nic nie robi bo jesteśmy dariusem) bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy bijemy

Ulti

Enjoy the win

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Darius jest op tylko na low elo.TO JEST GÓWNO .Jest bardzo łatwy do skontrowania

Ogólnie tut słaby .Nie dodałeś mocnego pasywa w plusach .Wit's end według mnie to nie na niego .

I DARIUSEM NIE ZGARNIA SIĘ ALL KILLI .

Bosh ,to offtank ,kille oddajemy dla carry...

gowno to ty jestes . to nie jest tylko tank skladamy go poł na poł dla twojej wiadomosci ...

bulid dobry . rozdawaniee skili hujowe.

q>w>e>q>r> i maxujemy q i r kiedy sie da

Opublikowano

Oj tam. Buduje się go pod full tanka + atma/jakiś ciekawy item sprawiający, że coś jednak zrobimy. AA, Q, W - wszystko jest po to, by stackować pasyw. I potem ultujemy.

W late game jedynie true dmg z ulta jest widoczny, "Q" smyra tak samo jak pasyw, "W" jest dobra vs ad carry, ale najpierw trzeba do niego podejść, "E" łatwo uniknąć, no i utli jest ok. Łatwo go z poke'ować/kite'ować, w late wymięka, dlatego trzeba go brać z setupami pod late. Ja gram nim tylko normale, bo daje dużo funu z gry, no i dochodzi jeszcze to że do niego nie potrzeba zupełnie skilla i szybko się nudzi. Nie warto wydawać 6300pz, jax za 1350 jest lepszy, tak samo xin i np. Olaf.

Jeden z lepszych poradników na forum, nie chcę, żeby to zabrzmiało protekcyjnie ale, dobra robota, 9/10.

Opublikowano

Bardzo dobry build,przyczepie sie do krwiopijcy,lepiej zlozyc inny item,ktory daje nam obszarowego dmg wokol,lifesteala i dmg+(regen hp).

Reszta jest dobra,masterki dobre,runy ok,opis zbytnio i tak niepotrzebny,kazdy wie co nim robic(RABAC I SIEKAC)

sstwc.jpg

Opublikowano

I być noobkiem który jedyne co umie to jebnąć 1k true dmg darkiem..

Twoje zadanie dariusem jest zabic adc i ap w miare mozliwosci,od chronienia adc w twoim teamie jest support i ewentualnie jungler.Top ma byc tankowy i zadawac dmg

sstwc.jpg

Opublikowano
Twoje zadanie dariusem jest zabic adc i ap w miare mozliwosci,od chronienia adc w twoim teamie jest support i ewentualnie jungler.Top ma byc tankowy i zadawac dmg

Troche trudniej jest zadać 1k true dmg yorickiem, riven, irelią, jaxem..

Ot dlaczego darius to postać dla kompletnych nobów i retardów którzy nie radzą sobie z inną postacią;)

Opublikowano

Ot dlaczego darius to postać dla kompletnych nobów i retardów którzy nie radzą sobie z inną postacią ;)

Jest to postac na wybicie sie z elo hell,na +1500 traci swoja wartosc,ze wzgledu na to ze ludzie potrafia przeciwko niemu grac.

Wole garena;),postac ktora przypomina mi dariusa w gorszej wersji:).

Sam nim gralem 5razy w tym sezonie z 415gier i mam 4lose,a wlasnie wtedy gralem nim po wybiciu sie na 1500,no ale.

sstwc.jpg

Opublikowano

Ot dlaczego darius to postać dla kompletnych nobów i retardów którzy nie radzą sobie z inną postacią ;)

Postac jak kazda inna nie wiem o co ci chodzi jakies kompleksy?

bez takich linków, ponowne umieszczenie ban 30 dni.

Opublikowano

Postac jak kazda inna nie wiem o co ci chodzi jakies kompleksy?

Nope.

Nigdy nie przegrałem lane vs darius bo umiem na ten shit grać.

Chodzi mi o to że bez sensu robic tuty na postać która ma za zadanie 5x AA i ult i kill.Taka postać nie wymaga skilla i jedynie wkurwia w grze nic więcej, nie ma prawa miejsca wedlug mnie.

Jest to postac na wybicie sie z elo hell,na +1500 traci swoja wartosc,ze wzgledu na to ze ludzie potrafia przeciwko niemu grac.

Ja i moi koledzy siedzimy na 1300 elo i żaden z nich nigdy nie dostał od darka...

Opublikowano

Całkiem dobry poradnik, no może lekko zmieniłbym build.

Co do płaczu dzieci o dariusa, jak jest taki noobski i przez niego przegrywacie gry, to go kupcie lol. Na serio polecam, śmieszny champ :)

Opublikowano

Nope.

Nigdy nie przegrałem lane vs darius bo umiem na ten shit grać.

Chodzi mi o to że bez sensu robic tuty na postać która ma za zadanie 5x AA i ult i kill.Taka postać nie wymaga skilla i jedynie wkurwia w grze nic więcej, nie ma prawa miejsca wedlug mnie.

Ja i moi koledzy siedzimy na 1300 elo i żaden z nich nigdy nie dostał od darka...

Na 1300elo takie newsy sie dzieja...

Ogarniety darius nie przegra lini 1v1, a w s3 mozna zaczynac z wardem na poczatku wiec jiji easy.

V2tsZWpPX19fZXV3X19fNTQ2X19fTlVMTF9fXzNfX18xMDBfX19Qb2xhbmQucG5nX19fNF9fXzNfX18wMDAwMDBfX19zb2xv.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...