Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Darius - Solo Top

Jowe.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Darius_Splash_3.jpg

1.Wstęp

2.Historia

3. + i -

4. Skill order

5. Sumoner Spells

6. Runy i masterki

7. Build

8. Fazy gry

1. Wstęp

Siema, dziś przedstawię tut do Dariusa OP ścierwa na solo topie

;)

2. Historia

Nie ma większego symbolu noxiańskiej potęgi niż Darius, najbardziej zaprawiony w bojach wojownik państwa-miasta. Osierocony za młodu musiał walczyć o przetrwanie swoje i młodszego brata. Kiedy wstąpił do wojska, siłą i zdyscyplinowaniem dorównywał już weteranom. Pierwszy test jego odwagi odbył się podczas ważnej bitwy przeciw Demacii, kiedy to wojska Noxus były wyczerpane, a wróg miał przewagę liczebną. Kapitan Dariusa zarządził odwrót, ale ten uznał to za tchórzostwo. Poszedł on do dowódcy i zdekapitował go jednym ciosem potężnego topora. Przerażeni, lecz zainspirowani żołnierze udali się za nim w bój i walczyli z niesamowitą siłą i zaciekłością. Po długiej i męczącej bitwie odnieśli zwycięstwo.

Korzystając z tego, Darius poprowadził swoje lojalne wojska na niszczącą kampanię przeciwko Demacii. Po dowiedzeniu swej mocy na polu bitwy Darius zainteresował się ojczyzną. Zobaczył, że Noxus jest pełen słabości, a chciwi, rozleniwieni szlachcice pozbawiali naród siły. Chcąc przywrócić swej ojczyźnie chwałę, Darius rozpoczął zmiany wśród przywódców Noxus. Ustalił, którzy z nich są słabymi marionetkami, i gwałtownie odsunął ich od władzy. Wielu Noxian uznało to za próbę przejęcia władzy, lecz Darius miał inne plany co do tronu. Z zainteresowaniem przyglądał się karierze Jericho Swaina. Rozpoznał w nim przywódcę, dość zdeterminowanego i bystrego, by przywrócić Noxus chwałę. Po połączeniu sił z Wielkim Taktykiem, Darius próbuje zjednoczyć swój naród pod sztandarem jego wizji noxiańskiej potęgi.

''Zjednoczony Noxus mógłby panować nad światem - i zasługiwałby na to.''

-- Darius

3. + i -

+przyciągnięcie

+automatyczne odnowienie ulta przy zabójstwie z niego

+slow

-brak esc sys

-mało mobilny

4. Skill order

5njzzh.jpg

5. Sumoner Spells

flash.png

Podstawa do ucieczki/gonienia

ignite.png

dobjanie, świetnie  działa z pasywem

exhaust.png / Ghost.png

Ucieczka gonienie można wziąć zamiast ignite

6. Runy i masterki

83cgyq.jpg

Ew. Można wziąć quinty na m.pene i glyphy m.res per lvl

tlvu3u.jpg

lub

ek1308.jpg

7. Build

Zaczynamy oczywiście z

item_25.jpg i trzema item_90.jpg

potem kupujemy

item_2.jpg

Następnie kupujemy

item_70.jpg lub item_85.jpg

Kończymy

item_15.jpg i składamy item_73.jpg

Robimy

item_105.jpg

Przedmioty Sytuacyjne

item_139.jpg- bardzo przydatny item vs ap, trochę dmg+ tarcza

item_40.jpg- jak mocno dostajemy od ad

Warmog%27s_Armor.gif- zmiennie z thormailem

item_81.jpg- trochę as, ad i obniżenie pancerza, przeciw tankom

item_16.jpg- trochę krytka, ad w zamian za hp, bardzo dobry item

Trinity_Force.gif- trochę hp, many, as wszystko co trzeba do szczęścia

8. Fazy gry

Early game- Najważniejsze jest tu farmić i nie pushować bo jak to zrobimy to mamy ganka co się równa deadem.

Staramy się o kille co z ultem nie jest trudne, gdy przeciwnik stoi blisko wieży przyciągamy go z E, nie dajemy się za bardzo harasować, a my harasujemy z E+W+Q. Robimy dragony z team'em

Mid game- farma, farma i jeszcze raz farma, teraz jesteśmy mocni więc bijemy się z przeciwnikiem na lini

uczestniczymy w tf jeśli takowe się pojawiają, ultujemy adc, staramy się o kille.

Robimy dragony.

Late game- Uczestniczymy aktywnie w teamfightach, pushujemy linie,

robimy dragony, wychodzimy we wszelkie wymiany. Nie zapominamy o farmie

;)

459941400613567233746.png
By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Darius jest op tylko na low elo.TO JEST GÓWNO .Jest bardzo łatwy do skontrowania

Ogólnie tut słaby .Nie dodałeś mocnego pasywa w plusach .Wit's end według mnie to nie na niego .

I DARIUSEM NIE ZGARNIA SIĘ ALL KILLI .

Bosh ,to offtank ,kille oddajemy dla carry...

1378417167-U962219.png

by Maxiu

Opublikowano

@3up ja nie napisałem że zabieramy wszystkie kille

@2xup <facepalm> wyjdź i zamknij drzwi prosz..

@2xup and 3xup widzę że nie wyczuwacie sarkazmu, jak nie pasi to zmienię nazwe..

@up ok, w runach jest możliwość

By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano

Ten poradnik widać ,że był pisany na siłę ;x

Build na serio strasznie lipny ;(

Ja go buduję go tak (nawet miałem tuta na starym koncie z permem) -

tabi/merki-frozen mallet-trinity-atma-warmog-krwiopijec

Z tego twojego b3ka ,itemy pod as ...aha ;D

Znowu pisałeś ,że "zabieramy jak najwięcej killi" ,ale dałeś edit.

Jaki sarkazm?

Popełniłeś błąd z nazwą tematu (każdy może) i boisz się do tego przyznać.

1378417167-U962219.png

by Maxiu

Opublikowano

Sarkazm op ścierwo to sarkazm dobrze poprawie, do tego woe nie byłem pewien poprawie też, twój build to robienie się pod tanka ja tego nie lubie, tut nie pisany na siłe

By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano

Haha na tym forum jest internetowe centrum dające możliwości hejtowania do woli :) mastery z dupy, nie wiem skąd kopiowałeś, bo kiepskie kodowanie w niektórych momentach, nie wiem po co komu mresy flaty na topa, chyba że grasz vs AP, ale to dodajesz 2 opcje... HEJT HEJT HEJT, PORADNIK GÓWNO JAK RESZTA :(

ZAPOMNIAŁEM DODAĆ, BUILD Z DUPY, BT CORE, TRINITY SYTUACJA - OK.

Gold Member

nvm

Opublikowano

Taki build robi go pod offtanka :)

Mallet daje przecież hp + ad.

Trinity kryty ,hp,ad,ap to pasywa.

Atma armor i kryty.

Warmog hp + współpraca z atmą = atmog

krwiopijec-lifesteal i dmg.

I tak się powinno grać.Offtankiem na topie

1378417167-U962219.png

by Maxiu

Opublikowano

@graflon mozesz wyjsc? Dzieki. Kodowanie sie zepsulo bo jak w edytorze tekstowym pisalem to mialem inna czcionke

@up nie ma doranow bo raczej kazdy normalny gracz wie ze je sie kupuje.

By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano

@up zapomniałem dodać, że bez malleta, lepiej warmoga

Aha, warmog, gg. Flat hp, regen i nic więcej, niesamowicie wygrywa z dodatkowym ad, i slowem

am%C3%A1simar_eune_103_0_nozg.png

Opublikowano

Aha, warmog, gg. Flat hp, regen i nic więcej, niesamowicie wygrywa z dodatkowym ad, i slowem

skoro jest trinty w buildzie to slowa mamy z niej, a nie malleta

gg

3181239400_1339695262.png

l Nowy użytkownik l

Opublikowano

Ogolnie tut wyglada jakby robiony "na sile" byle byl...

• Darius nigdy nie byl OP, chyba ze na low elo
  • zero informacji o swietnej docie w pasywie
  • nie rozumiem na co crit w masterkach
  • jako trzeci item (nie liczac butow) skladamy omena, ale gdzie hog?
  • BC kompletnie nietrafiony item
  • Atmog aktualnie nie jest oplacalny, a na Darku to juz wgl
  • Trinity Force malo oplacalny na Darku, chyba ze rush a nie late.
  • fazy gry opisane tak, ze rownie dobrze mogloby tego nie byc

Nie napisales nic o kontrach, kiedy brac, kiedy unikac, jak sie bic. Ogolnie ubogi poradnik.

Opublikowano

Pierdolicie większość bez sensu kłócicie się a to podobno tut.

Kiedy nienawiść każe się człowiekowi rozwijać, staje się ona jedną z wielu form miłości.

Po śmierci obawiam się tylko reinkarnacji.

Mogę zatracić się we własnych myślach..
Chcę być szefem, w głowie mam tylko chromowane dziewiątki.

Opublikowano

Darius jest op tylko na low elo.TO JEST GÓWNO .Jest bardzo łatwy do skontrowania

Ogólnie tut słaby .Nie dodałeś mocnego pasywa w plusach .Wit's end według mnie to nie na niego .

I DARIUSEM NIE ZGARNIA SIĘ ALL KILLI .

Bosh ,to offtank ,kille oddajemy dla carry...

Nie zgadzam się co do darius to gówno ! oczywiście wiem kto go może nieźle kontrolować i jak tego uniknąć.

I to też nie zależy od elo ;) pooglądaj 2k+ elo nie kiedy się trafi darek i jakoś ogarniają.

Top dariusem też dobre tylko trzeba uważać żeby go nie zjebać ale jak już ci wyjdzie na początku i przegonisz troszkę tego przeciwnika to już ma coraz ciężej darius taki po prostu jest.

I przydaje się w TF. nie kiedy sam muszę grę wygrać -.- a nie kiedy mam staty takie jak każdy , nie zawsze się nafeeduje :P.

A co do darka idę nim podobne itemy jak topic lecz nie kiedy jak jest potrzeba full off tank.

Jednak jeżeli mam już te kill , to jak jest TF to zawsze zostawiam kille drużynie a nie skaczę gilotyną jak pojebany... i właśnie to jest najgorsze że są takie pały które chcą zabłysnąć że gilotyną wszystkich zdejmują a taki ad carry w teamie płacze :).

Kiedy nienawiść każe się człowiekowi rozwijać, staje się ona jedną z wielu form miłości.

Opublikowano

Tak mi się zdaje, że Darius najbardziej useful pod full tanka - sam mi psuł krew taki nie raz. Niby 0 dmg, a jednak jak nastackuje te pasywy i zacznie skakać z kwiatka na kwiatek to jest moc, a do tego jest nie do zajebania ^_^ to oczywiście taka alternatywa jak gra trwa i trwa, a early zjebaliśmy i nie mamy feeda :P

Gold Member

nvm

Opublikowano

Ja dariusem ostatnio coraz mniej gram:) ale na solo top najczęściej biorę go , nie raz jeszcze wygram grę dzięki niemu... no ale nie kiedy gnębią jak najwięcej :) żeby się pozbyć... ale jak się pomyśli to można wyjść z wszystkiego.

I tak nie cierpię grać przeciwko teemo... niby ja daje radę go złapać a jak go już złapie to wiadomo co się dzieje , ale tymi swoimi strzałkami + grzybek to dariusem wgl każdym takim wojownikiem jest źle... pamiętam np. rengara jak teemo kontrolował ... rengarek wkur bo już się nie wybił :).

Jeden błąd i już możesz spieprzyć sobie grę ;) a nafeedować takiego teemo to głupota.

a sam darek co do początków gry to bardzo bardzo dobry a jak jeszcze już wpadnie ten 6lvl :) to wiadomo już na tej linii możesz więcej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...