Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[RP][NO-PREMIUM] MyHPsPL - Magia w Minecraft / Harry Potter School PL

Hubcik99

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hpsplf.png

SERWER POSIADA AUTORSKIE PLUGINY I LAUNCHER

Nazwa serwera: MyHPsPL (Harry Potter School PL)

TYP: DEDYK

IP: Launcher (Strona jest jak koncowka ip tsa.)

IP TS3: ts.myhpspl.pl

Sloty: 40

Typ: RP

PvP: Tak

Whitelist: Narazie nie.

Premium: Nie.

Serwer posiada własny texture pack i napis pack.

Czy zawsze marzyłeś wcielić się w postać ucznia Hogwartu w świecie Minecrafta?

Teraz to możliwe.

Na początku startujesz jako mugol lecz po przejściu testu przydziału i teorii stajesz się uczniem. Idziesz na pokątną kupujesz mundurek, różdżkę i jedziesz do Hogwartu !

Na serwerze mamy system zaklęć,kart czarodziei,fasolek różnych smaków,dormitoriów,punktów domów,listów / sów i wiele innych.... !

Na serwerze jest chat lokalny (RP/IC), ponieważ serwer ma zasady RP dlatego każdy gracz powinien wiedzieć co to OOC i co to IC. Jeżeli tego nie przestrzegacie to serwera nie ogarniecie.

Radzę przeczytać regulaminy na forum i zapoznać się z rzeczami na spawnie, ponieważ to pomoże wam w dalszej przygodzie na serwerze.

Mamy różne frakcje typu Ministerstwo, Smierciożercy i Aurorzy.

Trochę bardziej szczegółowy opis(Stary i nieaktualny ale dobry):

Server HPsPL jest serverem o charakterze Role Play. Oznacza to, że możesz kreować własną postać według własnych upodobań. Jej charakter, zachowanie i historię. Akcja na serverze dzieje się w roku 2019 w Wielkiej Brytanii. Jako dziecko straciłeś rodziców i znalazłeś się w sierocińcu, w Londynie. Pewnego dnia zostajesz powiadomiony o tym ze jesteś czarodziejem. Czarodzieje muszą kształcić swe umiejętności, więc otrzymujesz list ze Szkoły Magii i Czarodziejstwa Hogwart. Lecz przed wyjazdem musisz kupić potrzebny sprzęt, który znajdziesz na ul. Pokątnej. Wejście na ową ulicę znajduje się w obskurnym barze "Pod Dziurawym Kotłem". Można tam też załatwić nocleg u barmana Tom'a. Wybierz się na przechadzkę po Pokątnej i kup potrzebne ci rzeczy. Ich lista jest wywieszona na początku tej lokacji. Najważniejszym przyborem każdego czarodzieja jest różdżka. Dzięki niej będziesz mógł nauczyć się zapanować nad swoją mocą. Razem z listem otrzymujesz dożywotni bilet na przejazd Hogwart Express'em - pociągiem zawożącym uczniów do Hogwartu. Będzie czekał na peronie 9 i 3/4. Peron ten jest ukryty między peronem 9 i 10. Biegnij z całych sił na barierkę miedzy nimi, a przeniesiesz sie tam.

W Hogwarcie są 4 domy - Gryffindor, Ravenclav, Hufflepuff, a także Slytherin. To Tiara przydziału wybierze gdzie trafisz. Jesteś już w jedynm z domów? Zdobywaj punkty aby wygrać Puchar Domów. Punkty zdobywa się za aktywność na lekcji, frekwencję, systematyczność, oraz dodatkową pomoc. Odkrywaj tajemne komnaty rozsiane po całym terenie zamku, to co możesz w nich znaleźć zakoczy cię - miło, albo przykro! Pojedynkuj się z innymi czarodziejami w celu wyłonienia najlepszego - mistrza pojedynków domu. Mistrzowie domów mogą konkurować ze sobą o dominację nad klubami innych domów! Pod koniec każdej klasy uczeń musi napisać specjalne testy, które sprawdzają jego wiedzę i umiejętności. Po ukończeniu szkoły możesz wybrać magiczny zawód jaki tylko chcesz, o ile zostaniesz zatrudniony! Absolwenci szkoły najczęściej starają się o status pracownika Ministerstwa Magii, lub Nauczyciela w Hogwarcie. Są też tacy, którzy marzą o zawodzie tresera smoków! Tak jak w każdej społeczności istnieje zbiór praw czarodzieji, za nie przestrzeganie którego można trafić do Azkabanu - najgorszego z więzień magicznych. Strażnikami są sami dementorzy, którzy karmią się cierpieniem! Jeśli uważasz, że walka ze złem jest twoim powołaniem pilnie ucz się w szkole i zostań Uczniem/Dorosłym Aurorem, zaś jeśli sądzisz, że świat powinien być wolny od mugoli, mugolaków, szlam i innych "złodziejów wiedzy magicznej" przyłącz się do elitarnej armii Czarnego Pana i zapanujcie nad całym światem! Los twojej postaci leży tylko i wyłącznie w Twoich rękach ...

Server oferuje wiele atrakcji. Między innymi są to Eventy (np. Bitwa o Hogwart), unikalne pluginy, których próżno szukać na innych serverach, a także świetna atmosfera tworzona przez naszych graczy. Istnieje wiele lokacji znanych z serii HP, które możesz odwiedzić.

SCREENY(w robocie):

1:

2:

3:

Naprawdę polecam serwer!

• Odpowiedzi 139
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Własnie kupiłem wszystko do Hogwartu, i wpadłem w jakąś dziurę blisko wrzeszczącej chaty :D Pomocy!

Opublikowano

Best

Wejdz w Historie latania, a potem masz kolejne pytanie Ile dzieci mieli i mnie zbanowalo bo nie wiem, (przed odpowiedzia. Czyli wejsciem)

Oddawaj Fatrucha , Oddawaj like !

Opublikowano

Boże! Na prawdę bardzo, bardzo mocny serwer. Ciekawe rozwiązanie, wedle update etc, serwer może być dużą konkurencją dla innych serwerów! Czekam na kolejne nowości bo na pewno serwer nie stoi w martwym punkcie tylko co chwile jest rozwijany! :)

Opublikowano

@2up Skoro gówno, to nikt ci nie każe grać. Zbanowało cię, bo zaraz po błędnej odpowiedzi odczekuje z jakieś 10 sekund, po tym dostaje się bana. Test jest do wyodrębnienia tych bardziej "ogarniętych" graczy, którzy potrafiliby zrozumieć wszystkie zasady panujące na serwerze. Wkrótce jednak zlikwidujemy test i wrócimy do podań.

Opublikowano

Główny Bohater To:Harry Potter

Czego Nie Uczono W Szkole Magii?:Astronomi

Odpowiedziałem Dobrze I Tp Mnie Na Spawn I Ban Na 3h

ojj chyba astronomie akurat uczyli :/

Opublikowano

Grałem dosyć długo, kilka miesięcy temu o ile pamiętam był to maj.

Serwer po prostu profesjonalny pod każdym względem miła atmosfera.

RPG po prostu powala mapa jest niesamowita !

Ekipa serwera bardzo zgrana i każdemu pomoże *_* !

Niestety zapomniałem hasła i zostałem w pierwszej klasie :D

Polecam 10/10

Opublikowano

Grałem dosyć długo, kilka miesięcy temu o ile pamiętam był to maj.

Serwer po prostu profesjonalny pod każdym względem miła atmosfera.

RPG po prostu powala mapa jest niesamowita !

Ekipa serwera bardzo zgrana i każdemu pomoże *_* !

Niestety zapomniałem hasła i zostałem w pierwszej klasie :D

Polecam 10/10

Trzeba było pisać, to byśmy ci zmienili. :P

Opublikowano

fajnie ,odbylem kare i wlogowalo mnie na miejscu bana i znowu kolejny ban za nic..

pomozcie mi.. dednijcie mnie komenda nick : Trox

Oddawaj Fatrucha , Oddawaj like !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...