Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Silkroad 2 by wiNt?

Legendary Sin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 88
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nawet jeśli bd miał jakiś team i wgl stanie się cud i ten projekt wypali to i tak Joymax pozwie go pewnie o łamanie praw autorskich. Nie wierze że wszystko od początku robił :D

Ale spoko że coś próbuje robić.

ItgMSFz.gif­

Bywalec
Opublikowano

Zrobił filmik pozbiera dotacje i tyle będzie z tego. Poważni ludzie którzy rzeczywiście coś zrobili nowego nie robią tego typu " trailerow " tylko gameplay z gry.

Opublikowano

Zastanawiam się czemu wszystko skazujecie od razu na porażkę?

Polak swe nie docenia, tylko cudze widzi...

Dajmy czas wintowi, a może jednak coś fajnego z tego wyjdzie.

Po drugie, dotacje są robione z wolnej woli. Chcesz to dotuj, nie to nie ;).

1334497071-U17330.png

Opublikowano

"I import alot of stuff from Silkroad and it's just beginning."

Ciekawi mnie to, jeżeli nawet "nawet" ściągnie ludzi z Joy'a., to hmm, skąd weźmie kasę na wykupienie licencji?! Nie może używać nazwy "Silkroad 2" - jako nowej gry, nie piszcie, że dużo ludzi używa tej nazwy do serwerów, ok serwery serwerami, ale nie stworzenie nowej gry.

hmm., ja go osobiście nie skreślam, tylko przed nim duża masa problemów, ścian blokujących nie które sprawy. Nie zapomnijmy:

~ nikt nie wierzył, że powstanie polski bot od nestle, ale jak już wyszedł to połowa ludzi mało co nie dostała orgazmu. Wiadomo POLSKA - kraj wie czego :D

Opublikowano

@BlazeR

Ciekawe skąd to wyciągnąłeś.

@Equener.

Nazwa zostanie zmieniona, dałem tylko teraz taką bo chce zrobić coś w stylu Silkroada.

@Bum

Pomysł dotacji nie był ode mnie. Był od graczy dlatego jeżeli chcą je robić dla mnie nie ma problemu. Pokryje koszty strony www, modeli itd.

Ogólnie rzecz biorąc pracuje nad tym projektem i jeżeli bys nie zauwazyl Bum w trailerze jest drobny gameplay. Jeżeli ktoś wypuszcza grę która jest w produkcji masz od razu 20-o minutowy gameplay ?

Bywalec
Opublikowano

@UP

" Jeżeli ktoś wypuszcza grę która jest w produkcji " to od razu zbiera kase od ludzi ?

" Pomysł dotacji nie był ode mnie " Każdy może tak napisać

" w trailerze jest drobny gameplay " kilku sekundowe biegniecie " ludzikiem " nie można nazwać gameplayem

@Ace

" Zastanawiam się czemu wszystko skazujecie od razu na porażkę? " Mało info trailer z dupy brak screanow ani gameplayow zbieranie dotacji.

Opublikowano

To sobie poczytaj komentarze. W zasadzie co ja mam sie tłumaczyć komuś kto nie ma zielonego pojęcia o tym co robię.

Poza tym co napiszesz o trailerach które są robione w 3D ? M.in. Joymax do Silkroada tez takie wypuszcza. Dlatego prosze nie pisz takich głupot jezeli sie na tym nie znasz.

Opublikowano

W1nt ty taki owaki ty ! Jesteś pierwsżą osobą która wypuściła coś takiego , wiele innowacji tereny bajeczne iwgle naprawdę super to wygląda :)

Jestem pewien podziwu dla tego projektu.Musisz inaczej nazwać lokacje , stwory , tereny i co najwazniejsze nazwę gry - ECSRO już się przejechało kiedyś.

Opowiedz coś o projekcie :)

d16ef1ffe848f.png

Opublikowano

Wszelkie dotacje o których mowa były pomysłem graczy, nie moim. Jeżeli dana kwota zostanie wysłana przez X gracza, napiszę to pod filmem i za dane kwoty będę w stanie opłacić www / modele itd.

Jeżeli chodzi o sam projekt to nie jest to fake. Jak wiecie robie filmy dla prywatnych serverów i mam kontakt do najlepszych ludzi znających się na kodowaniu. Na dzien dzisiejszy mam do pomocy ok 10 osób które sa w stanie zrobić z Silkiem inną grę a co za tym idzie ? Znają się na C++ i Javie.

Gra jest budowana na płatnym silniku Unity PRO 3 (darmowy to Unity 3D).

Animacja postaci i kilku/kilkunastu mobów jest juz zakonczona.

Teraz najwazniejszym elementem nad ktorym sie skupiam jest spawn mobów i ich atak (chodzi mi tutaj o hity zadawane przez gracza i moba).

Następnie będę pracował nad powiększeniem mapy bo jak na razie gracz moze zwiedzic całą mapę w ok 20 minut (3 zamki / 2 miasta + spoty).

Kolejna rzecz to stworzenie kreacji postaci, widziałem kilka skryptów jak to zrobic więc nie bedzie z tym problemu.

Największą i najtrudniejszą rzeczą będzie dodanie gry jako multiplayer. Trzeba wykupić server + przekonwertować grę na multiplayer.

Ogólnie rzecz biorąc dla chcącego nic trudnego.

Opublikowano

Widzę dosyć poważne zamiary z twojej strony i naprawdę mnustwo pomysłów.

PS.Na jakiej licencji ją wypuścisz ?

Jeszcze nie mam pojęcia. Jak na razie udało mi się zrobić login do gry, patchowanie i rzeczy które są najwazniejsze ze strony clienta jeżeli chodzi o multiplayer. Teraz pracuję nad tworzeniem postaci itp.

Będę musiał zmienić grafikę bo z tego co widzę, jest dosc sporo rzeczy ktore dają kompa komputerowi i niektorzy by sobie nie pograli jezeli mają słaby sprzęt.

Opublikowano

Proponuję założyć twitter czy jakiś blog i umieszczać tam nowinki itp.

Zasięgnij porady jakiegoś adwokata albo osoby oblatanej w temacie - nie chcesz płacić 75 000 $ Prawda ?: )

d16ef1ffe848f.png

Opublikowano

Proponuję założyć twitter czy jakiś blog i umieszczać tam nowinki itp.

Zasięgnij porady jakiegoś adwokata albo osoby oblatanej w temacie - nie chcesz płacić 75 000 $ Prawda ?: )

Wystarczy, że zmienię nazwę gry na jakąs nazwę własna i będzie git ;)

Bywalec
Opublikowano

To sobie poczytaj komentarze. W zasadzie co ja mam sie tłumaczyć komuś kto nie ma zielonego pojęcia o tym co robię.

Poza tym co napiszesz o trailerach które są robione w 3D ? M.in. Joymax do Silkroada tez takie wypuszcza. Dlatego prosze nie pisz takich głupot jezeli sie na tym nie znasz.

Po prostu piszę swoją opinie o tym co pokazałeś w trailerze. Widać nie lubisz jak ktoś o tobie pisze że jesteś złodziej ale pomyśl chwilę puść sobie trailer i co byś o nim napisał jako neutralna osoba ? W sumie nic nie pokazałeś konkretnego tylko umiesz się rozpisywać co już zrobione co będzie i czego potrzebujesz.

" Następnie będę pracował nad powiększeniem mapy bo jak na razie gracz moze zwiedzic całą mapę w ok 20 minut (3 zamki / 2 miasta + spoty). " Jeżeli to prawda to czemu tego nie pokazałeś ?

Opublikowano

Po prostu piszę swoją opinie o tym co pokazałeś w trailerze. Widać nie lubisz jak ktoś o tobie pisze że jesteś złodziej ale pomyśl chwilę puść sobie trailer i co byś o nim napisał jako neutralna osoba ? W sumie nic nie pokazałeś konkretnego tylko umiesz się rozpisywać co już zrobione co będzie i czego potrzebujesz.

" Następnie będę pracował nad powiększeniem mapy bo jak na razie gracz moze zwiedzic całą mapę w ok 20 minut (3 zamki / 2 miasta + spoty). " Jeżeli to prawda to czemu tego nie pokazałeś ?

Może coś robiw tym kierunku albo nie dokończył czekajmy dalej.Moim zdaniem powinniśmy się cieszyć że mamy takiego ambitnego Polaka :)

d16ef1ffe848f.png

Opublikowano

Nie wiem panowie,

wszystko jak na razie wygląda git. Mapa jest ciagle robiona, zamki powiekszane zeby to jakoś realnie wygladalo. Niedlugo podamy wam strone, domene na ktorej bedzie wszystko opisane, dla tych co pisza fake, to nie fake. Mamy 10 osob w teamie, posiadamy osobe ktora robila emulator pod silka. Osoby ktore sie znaja na C++ oraz zaawansowanych bazach danych. Sprawa dotacji; to nie nasza wina, z ludzie chca nam pomoc w jakis sposob, ich sprawa, to na tyle, dziekuje

Coffe

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...