Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Dayz VS Warz

Dzopek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Widzę, że co niektórzy nie wiedzą czym tak na prawdę różni się Day Z od War Z, różnica jest taka, że twórcy War Z to złodzieje i oszuści, nie potrafili nawet napisac własnego regulaminu, tylko skopiowali go z czego ? Z LOLa, a na dobitkę to nawet linków nie zdążyli edytowac i gracze, którzy to widzieli, a było ich troszkę, wiedzą na czym opiera się ta gra stworzona na typ "amerykańskiego kozaka". Nie wspomnę, że w War Z ilośc hakerów poraża...

War Z jest o tyle śmieszne, że bicie głupią latarką (co wgl nie powinno istniec) wygląda jak walenie konia. Nie wspomnę już, że poziom trudności między War Z, a Day Z jest przepaścią.

Nie wypowiadam się jako jednostronny gracz, grałem w obie gry, oglądałem masę filmów i stwierdzam to co wyżej napisałem.

Nie wspomnę, że DAY Z STANDALONE zniszczyło War Z kolejnym filmikiem z oficjalnego clienta, a nie moda.

Nie namawiam nikogo, wyrażam opinie. War Z może i ma mniej bugów, ponieważ poszli na łatwiznę, a zacznijmy od tego, że wcześniej posiadali dane Moda Day Z i mogli się przygotowac na co nie co. Bugi mają mnie odstraczyc ? Zbyt trudna rozgrywka ? Kurna przecież to ma byc realizm, a nie otwieranie sobie w War Z nagle okienka i z dupy wyciąganie celownika laserowego w też śmiesznym okienku jak z Konsoli.

Wszyscy jesteście olśnieni i zauroczeni "doskonałościa" War Z i nie potraficie przyjąc do wiadomości, że Day Z jest o wiele większym projektem, dłużej się rozwija, może i ma więcej bugów, ale jak to się mówi, nie od razu zbudowano Warszawe, więc ostateczna finalna forma Day Z będzie niszcząca dla wszelkich duplikatów.

Gram na serwerze Day Z Strefy Gier, który podałem w innym temacie i nie spotkałem się z ANI JEDNYM BUGIEM jak na razie (nie jest to mój pierwszy serwer, ale kolejny, a na dobitkę dopracowany i ciągle się rozwijający).

Gusta są różne, ale prawda jest prawdą.

Nie zapominajmy, że Day Z opiera się na Armie, a Arma to najlepszy FPP jaki istnieje.

• Odpowiedzi 93
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

WarZ jest okej, mimo swoich bugów/Niedociągnięć da się przeżyć. No ale po wyjściu Officiala DayZ wszystko się okażę. Na chwile obecną lepsze jest WarZ bez dwóch zdań :)

N3aQbHb.jpg

Opublikowano

Według mnie WarZ jest lepsze, zamierzam właśnie kupić tą grę, co to dayz hmmm, nie przekonało mnie pod żadnym względem ;]

WarZ ma aktualizacje, które są coraz to lepsze, wkrótce gra będzie idealna.

Counter Strike Global Offensive

graphic.png

Opublikowano

Ja szczerze mówiąć zawiodłem się nad War-Z , liczba oszustów na serverach jest poprostu olbrzymia 8S Ostatnio miałem jedną akcję gdzie zabilem 10 osób na serverze (grałem czysto bez wspomagaczy) jak wiadomo na czacie w grze moje ofiary zaczeły hejtować mnie że grałem niby na aimbocie i wallhaku po czym zaczeli mnie reportować wszyscy . W skótek tego zostałem automatycznie zbanowany Pernametnie.

Napisałem na forum do supportu o tej całej sprawie... i wiecie co NIKT nie odezwał się przez Tydzień ! Komplenta olewka ... jedynie co mi odpisali że nie pomogą mi w tej sprawie i żebym zakupił ponownie ich grę i przekierowali mnie linkiem do ich sklepiku https://account.playwarz.com/buy/buy.html Porażka i Wyzysk !

War-Z mówię NIE !

Opublikowano

Dla mnie WarZ to zwykły shit, który gracze znienawidzą po wyjściu wersji oficjalnej.

Twórcą tej "gry" zależy tylko na kasie.

DayZ ftw

A DayZ Game, to niby za darmo kurw... bedzie ?

Jak czytam te wasze posty w stylu nie, bo nie, bez jakichkolwiek sensownych argumentow, to mnie szlak jasny trafia. Najwiecej maja ci do powiedzenia, co oczywiscie nie grali albo bana dostali.

Nie twierdze, ze WarZ jest the best, albo, ze nie jest nastawione na zarobek, ale Panowie (Panie) , to nie jest kurw... Caritas a czasy gdzie do CoD nowe mapki za darmo dodawano w formie patchy juz dawno minely :-)

Dla "fun" DayZ , czekam tak jak Wy na premiere, ale czy nie czujecie sie bardziej wydym.... przez "odsuwe" premiery niz w przypadku "niedoskonalisci" WarZ?

Reasumujac, rzeczywistosc jest taka: W WarZ'a gramy , a na DayZ czekamy (juz dlugo) ;-)

test

Opublikowano

Według mnie WarZ jest lepsze, zamierzam właśnie kupić tą grę, co to dayz hmmm, nie przekonało mnie pod żadnym względem ;]

WarZ ma aktualizacje, które są coraz to lepsze, wkrótce gra będzie idealna.

O kurwa trzymajcie mnie bo mu jebne.

Gra idealna stworzona przez jebanych rusków bez mózgów.

A DayZ idioto nie ma aktualizacji ?

Weź sie kurwa schowaj

unibag.png

Opublikowano

DayZ, z tego co słyszałem nie długo będzie premiera i to na jakiś dobrym silniku graficznym, więc WarZ może possać <3

AD%20OR%20CRY_euw_92_3_logo.png
Opublikowano

WarZ to dobra podróbka DayZ.

Oczywiście, DayZ jest lepsze ze względu na prawdziwe przetrwanie. Ale wersja na Arme 2 mnie dobija i wybrałem WarZ. Te ciągłe lagi.. 10 FPS'ów podczas gry.. I te bugi.

Dlatego w tej chwili mogę polecić WarZ bo ta gra ma przyszłość. Na DayZ poczekamy jeszcze trochę, ale jestem pewien że to co zrobią zadowoli wszystkich. Gry są równe, ale jeśli mam wybierać pomiędzy wersją finalną WarZ a DayZ Game jestem zmuszony wybrać tą drugą. Każda z tych gier polega na czymś innym i jednocześnie na tym samym. W obydwu liczy się przetrwanie i myślenie nad tym co się robi (kto by rzucił flarą w mieście na pełnym serwerze, w środku nocy?). DayZ to istny survival, duży nacisk na słyszalność i widoczność, na pożywienie i leki.. Są tutaj nawet złamania. W WarZ jest prawie to samo, tylko tutaj bardziej zwracamy uwagę na to by pozbyć się zombie, a nie uciec przed nimi ściągając tym samym kolejnych.

PS: W DayZ grałem krótko, WarZ mam od dwóch miesięcy.

Edit: Z tego co widzę na filmikach, grafika w DayZ będzie piękna <3

challenger.png

Opublikowano

Według mnie w WarZ Jest mnóstwo bugów. np żle bedziesz schodził ze skały to tracisz hp... A tak ogólnie to bardziej mi się właśnie podoba WARZ, mimo wszystko ta gra lepiej przypomina survival : 8

Czerwone jest piękne! Kocham <3

Opublikowano

DayZ to w dużym stopniu Arma 2 ( model strzelania, fizyka, pojazdy ląd,woda,powietrze itd ) co samo w sobie jest fantastyczne :D naprawdę ale wymaga równie fantastycznego komputera by się tym cieszyć, dzisiaj kupuję WarZ mam nadzieje ze się bardzo nie zawiodę wiadomo bugi są po obu stronach i obecnie WarZ wydaje się jedyna sensowną konkurencja ( choć jak wszyscy wiemy to zmodyfikowane WarINC mimo to pokładam nadzieje ze gra się rozwinie, ale wiem jedno mając lepszy komputer wybrał bym bez dwóch zdań DayZ.

To tylko pozory.. !
Opublikowano

W jakim sensie nie będzie opcji no CD ?

Raczej każda grę można crackować.

Kurwa,jeżeli serwer bedzie sprawdzal czy dobre jest CD-key i nie bedzie mozliwosci kreowania swojego serwera,tylko beda serwery globalne np.WoT

To niema chuja. Nawet murzyńskiego

unibag.png

Specjalista
Opublikowano

WarZ to nie survival zrobili z tego zwykła mmo umiejętnosci typu podowjny strzal lub mocniejszy... DayZ to dodatek więc radze poczekac na czystą grę... a bugi to normalka...

Opublikowano

WarZ to dobra podróbka DayZ.

Oczywiście, DayZ jest lepsze ze względu na prawdziwe przetrwanie. Ale wersja na Arme 2 mnie dobija i wybrałem WarZ. Te ciągłe lagi.. 10 FPS'ów podczas gry.. I te bugi.

Dlatego w tej chwili mogę polecić WarZ bo ta gra ma przyszłość. Na DayZ poczekamy jeszcze trochę, ale jestem pewien że to co zrobią zadowoli wszystkich. Gry są równe, ale jeśli mam wybierać pomiędzy wersją finalną WarZ a DayZ Game jestem zmuszony wybrać tą drugą. Każda z tych gier polega na czymś innym i jednocześnie na tym samym. W obydwu liczy się przetrwanie i myślenie nad tym co się robi (kto by rzucił flarą w mieście na pełnym serwerze, w środku nocy?). DayZ to istny survival, duży nacisk na słyszalność i widoczność, na pożywienie i leki.. Są tutaj nawet złamania. W WarZ jest prawie to samo, tylko tutaj bardziej zwracamy uwagę na to by pozbyć się zombie, a nie uciec przed nimi ściągając tym samym kolejnych.

PS: W DayZ grałem krótko, WarZ mam od dwóch miesięcy.

Edit: Z tego co widzę na filmikach, grafika w DayZ będzie piękna <3

Jaką podróbką ? DayZ nawet nie wyszło to nie gra - to mod. Ogarnij się jeśli już to WarZ jest co najwyżej inspirowane grami/modami tego typu w tym przypadku DayZ . Pieprzysz głupoty a szczególnie z tą "podróbką" - Co do ilosci fps - just buy new pc -.-

Specjalista
Opublikowano

Jaką podróbką ? DayZ nawet nie wyszło to nie gra - to mod. Ogarnij się jeśli już to WarZ jest co najwyżej inspirowane grami/modami tego typu w tym przypadku DayZ . Pieprzysz głupoty a szczególnie z tą "podróbką" - Co do ilosci fps - just buy new pc -.-

E ty on ma racje WarZ to gra dla pieniążków zabrane z DayZ the walking dead, i innej gry o zombie... Zombie są z serialu twd, gra DayZ oraz o innej wspomnianej grze.

Opublikowano

E ty on ma racje WarZ to gra dla pieniążków zabrane z DayZ the walking dead, i innej gry o zombie... Zombie są z serialu twd, gra DayZ oraz o innej wspomnianej grze.

Za takie posty, powinno sie wylatywac z forum na zbity pysk !

Tresci zero, skladnia zdania do dup... ehhh... szkoda gadac ;)

test

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...