Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Dayz VS Warz

Dzopek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 93
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

A DayZ za 10$

Z tego co widze , piszesz byle cos napisac :-) Jak juz, to Arma 2 + dodatek obecnie kosztuje 12,49 € Piszesz, ...

TEKST MIESIĄCA - obecnie na forum jako"Mauurycy":

...WarZ jest troche słabsze i mniej rozwinięte od dayz

Opublikowano

A własnie... Tak się wtrącając, szukam Ekipy do gry w WarZ, bo ściągam już dzisiaj, zakupiłem - A jak wiadomo, w kupie raźniej, kupy nikt nie ruszy, right? Tak więc pisać na PW, podam skype i jutro będzie można zagrać.

19213409148996403135.png

AwEsOmE

Opublikowano

DayZ mi się podoba bardzo ale

te zombie "teleportujące się" przechodzące przez sciany , to mnie zniechęca !

w Warz BYŁ bug w którym zombie stały w miejscu xD

teraz już nie ma :)

nie grałem w DayZ osobiście ale mogli by zrobić do WarZ szybsze te zombie bo ja zdążę obiec całe miasto a one będą tam na mnie charczeć 20 m dalej xD

Ale to jest alpha :D

1366527545-U336505.jpg

by jakim08

Opublikowano

WarZ to alpha nie ma się co dziwić ze ma bugi. Gdy wyjdzie DayZ Game na pewno też będzie mieć bugi, bo też będzie sprzedawana od wczesnej wersji.

600925.png

Sygnatura niezgodna z regulaminem forum 'MPC Forum' rozdział XLVIII pkt. π.

Opublikowano

WarZ to alpha nie ma się co dziwić ze ma bugi. Gdy wyjdzie DayZ Game na pewno też będzie mieć bugi, bo też będzie sprzedawana od wczesnej wersji.

Zgadzam sie w 100%, mam nadzieje, ze DayZ wyjdzie w tym roku. Bedzie to wer. alpha i to jest pewne ,miejmy nadzieje,ze czas jaki im zostal (liczac, ze gra ukaze sie okolo 16.12) wykozystaja na "odbugowanie" ;-)

Opublikowano

Ale to jest alpha :D

wiem :P

aha i przestrzegam nowych graczy ! nie wchodzcie odrazu do Campos City czy Boulder City czy też Clear view tam wejdziesz i już nie wyjdziesz jak już będziesz mieć lepsze doświadczenie i broń to się wtedy wybierz :)

uwaga na kolesi z mossberg'iem 590 jest on zabugowany to shotgun a zabija z 500 metrów D:

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
               DAMN THIS PROFILE IS FANCY

Opublikowano

Grałem w obie według mnie DayZ jest lepszę więcej osób jak będziesz z kumplami to gwarantowana dobra zabawa ! WarZ tak samo tylko wszystko za łatwo tam przychodzi według mnie. WarZ to takie wprowadzenie do DayZ moim zdaniem :P

Opublikowano

@UP nie zgadzam się!

W DayZ broń znajdujesz odrazu w każdym budynku.. prawie

a zombie mają problem z wytropieniem cię jak zrobisz jedno kółko w okół bloku..

są bardziej zabugowane niż w WarZ

i zaraz zaraz??

czemu niby WarZ miał by być wprowadzeniem do DayZ?

w DayZ zombie są sprinetrami a w WarZ klasycznymi zdechlakami (powolnymi) .

DAMN THIS PROFILE IS FANCY

Opublikowano

Czytam i się śmieję, porównywać samodzielną grę do modu, który jest uzależniony od produkcji, do której jest zrobiony. Po zagraniu w obie, stwierdzam, iż DayZ ma póki co o wiele większe możliwości, konwoje, szturmy, nocne ataki na grupki innych ludzi. Broni nie idzie tak łatwo znaleźć, jeżeli gra się na prawdziwych serwerach po ponad 50 ludzi, to ciężko wejść do większego miasta, w których właśnie to jest tak łatwo o ekwipunek, to samo tyczy się lotnisk. W DayZ Standalone będzie można wejść do znacznej większości budynków, każdy osobny domek ma posiadać własne spawn pointy rzeczy, zostanie też ograniczona ilość pojawiających się itemów, znacznie podniosą spawn pojazdów. DayZ na razie ma też znacznie większy wybór map.WarZ w tym momencie jest pod względem grafiki, bugów, mechaniki lepsze. Po wyjściu osobnego DayZ będzie można dalej dyskutować, bo póki co jak dla mnie to jest bezsensu.

9c5e8497803a7cb2gen.jpg

Dzięki znajomemu mam teraz zaje**stą nazwę :F

Opublikowano

W WarZ są mikropłatności. Które jeszcze w tej wersji gry chyba nie działają.

600925.png

Opublikowano

Nie bedzie w War Z mikropłatności

Będą, mało tego już są. Możesz za zwykłą kase kupić sobie 'GC' (gold credits) a potem wydać je w Marketplace.

600925.png

Opublikowano

Tak jest, mozna juz kupic GC za real kase i nabyc "dobra" w sklepiku. Jednak w obecnym stanie gry nie oplaca sie kupowac GC i wydawc. Niestety (a moze stety) kupno za GC nie powoduje, ze dany przedmiot "zostaje" z Toba po smierci ale zwyczajnie ginie razem z Toba. Ale ok, rozumiem , nie moze byc tak,ze jak masz kase to Pay2Win ;-) lecz ilosc hackerow na serwach jest MASAKRYCZNA i dalsza gra NIE MA SENSU. Ja osobiscie daje sobie spokoj z WarZ na pewien czas i czekam na DayZ , no ale czas pokaze :-)

Opublikowano

Tak jest, mozna juz kupic GC za real kase i nabyc "dobra" w sklepiku. Jednak w obecnym stanie gry nie oplaca sie kupowac GC i wydawc. Niestety (a moze stety) kupno za GC nie powoduje, ze dany przedmiot "zostaje" z Toba po smierci ale zwyczajnie ginie razem z Toba. Ale ok, rozumiem , nie moze byc tak,ze jak masz kase to Pay2Win ;-) lecz ilosc hackerow na serwach jest MASAKRYCZNA i dalsza gra NIE MA SENSU. Ja osobiscie daje sobie spokoj z WarZ na pewien czas i czekam na DayZ , no ale czas pokaze :-)

Tak, można kupić GC za PLN, tylko powiedz mi co za to kupisz? Maskę? Jedzenie? Bo nic specjalnego w tym shopie nie ma ;)

A z tego co gdzieś czytałem mikropłatności mają zostac usunięte w oficjalnej (pełnej) wersji gry.

<span style="font-family: lucida sans unicode" ,="" 'lucida="" grande',="" sans-serif'="">Handluję tosterami, mikrofalówkami oraz wodą w proszku.

Opublikowano

Dokladnie , gow... moza sobie kupic ale to dobrze ;-) Nie wyobrzam sobie survival z opcja pay2win , calkowicie by to zabilo idee gry. A moj post jest odp. na ktorys post wyzej. Pozdr

P.S.

Usuniecie mikroplatnosci ? Mam to w du... , niech sie wezma za hackerow (wiem, wiem to forum MPC) , bo ONI zabijaja w obecnej chwili cala gre :-S .

Opublikowano

Dokladnie , gow... moza sobie kupic ale to dobrze ;-) Nie wyobrzam sobie survival z opcja pay2win , calkowicie by to zabilo idee gry. A moj post jest odp. na ktorys post wyzej. Pozdr

P.S.

Usuniecie mikroplatnosci ? Mam to w du... , niech sie wezma za hackerow (wiem, wiem to forum MPC) , bo ONI zabijaja w obecnej chwili cala gre :-S .

Ja jak gram tydzień spotkałem tylko jednego hackera. Więc chyba nie jest aż tak źle :D

<span style="font-family: lucida sans unicode" ,="" 'lucida="" grande',="" sans-serif'="">Handluję tosterami, mikrofalówkami oraz wodą w proszku.

Opublikowano

Jest źle. Kiedyś czytałem jakieś statystyki w których było podane że około 60% graczy w WarZ używa rożnych wspomagaczy.

600925.png

Opublikowano

W tym patchu hackerzy się podniesli masakrycznie.Kiedys to tam 1 hacker na ileś tam dni a teraz 3hackerów(Speed dmg i accuracy) na jeden dzien...

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Powiem coś od siebie. Kupiłem nie dawno Warz ponieważ nie miałem pieniędzy na arme a bardzo chciałem zagrac wlasnie tego typu gre. po zakupieniu Warz bardzo przyjemnie mi sie grało nawet animacje ktore sa tak dziadoskie nie przeszkadzały mi. Jednak po paru dniach grania mimo ze gram do dzis troche załowałem pieniedzy czemu??

Po 1 Bugi: Denerwuje nie samowicie jak np schodzicie z gorki takiej malej i tracicie hp mozna nawet zginac z małego pagórka.można wejsc na kazde drzewo. nie dawno mozna bylo na kazdy budynek wejśc (wkoncu chociasz to naprawili)

Po 2 Animacje: tak jak pisałem tragiczne nigdy gorszych nie wiedziałem nie bede sie tu rospisywał zobaczcie sobie na YT.

Po 3 CHEATERZY!!!: Powiem tak. z tego co zauwazylem ponad 3/4 ludzi ma espa albo wh. wczym 1/4 ma aimbota. Nie przesadzam praktycznie kazdy widzi cie z 400m.

jedynie jakos mozna jeszcze grac na serwerach USA bo tam jest o wiele mniej cheaterow chyba ze BR xD.

Po 4 Tworcy: Powiem tak chyba każdy wie ze zbanowalo ich steam. dopiero po banie jakies patche w miare cos robia i wogole wychodza bugow praktycznie nie naprawiaja animacji nie ruszaja jedynie co to dodadza jakis item. NIE CZYTAJA REPORTOW ile to na forum wątków o cheaterach i nic bardzo mało ludzi banują jedynie aimboty ale tez nie zawsze.

Po 5 modele: haha najlepsze jak wcisniecie widok z osoby 1 i 3 wszedzie inaczej wyglada bron jak i osoba np w 1 osobie masz rekawiczki i nie widac rękawek a w 3 nie masz rękawiczki ale masz rękawki xdddd kazda z wygładu postaci tak ma nawet kobieta ma ręce faceta:DDD.

No ok napisałem te złe a teraz napisze te dobre zeby mnie tutaj nie wyzywali xddd

Po 1 dzwięki: Powiem tak super np idziesz sobie po lesie atu nagle dzwiek jakby strzał. albo jakis głosny krzyk zombiaka co np w nocy mozna sie przestraszyc xddd.

Po 2 grywalnośc:Bardzo dobra najlepsza po wydaniu jakiegos patcha kiedy troche mniej cheaterow jest.

Po 3 Zabawa: Tak nie ma to jak znalezienie snajperki czy jakies bardzo dobrej broni (rare) gdzie naprawde trudno jest znaleśc. ( no i oczywiscie stracic przez aimbota ) xD

To tyle co do gry. Ogolnie jeżeli tworcy wkoncu zaczna cos robic to gra napewno wyjdzie z fazy beta choc trudno tera ją tak nazwac bo dlamnie to dalej jest alpha.

i zmniejsza ilosc bugow oraz cheaterow ( watpie ale mazyc mozna) to gra byla by poprostu zajebista.

Co do dayz zbieram wlasnie kase zeby kupic arme (nie chce mi sie czekac na standalone) i zagram Mam tylko nadzieje ze znajda sie chociasz troche ludzi bez cheatow.

chociasz jak patrze na YT i widze hacki typi teleport niesmiertelnosc dodawanie sobie broni albo bombe atomowa to jakos trace nadzieje. ALE jest bardzo duże ALE

Pamietajcie dayz to mod Ktory robila tylko 1 osoba.

Standalone robi juz troche wiecej i napewno bugi i hackow bedize mniej noi co do tworcow nie mozna nic złego powiedziec.

Na dodatek w dayz sa pojazdy niby w warz tez maja dodac ale niechce mi sie wierzyc jak oni nie potrawia animacji zrobic to ja szczerze nie chce zeby dodawali.

Stawiam bardziej na dayz mimo ze nie gralem ale poprostu wiem z doswiadczenia ze takie czyny tworcow jak w warz doprowadzi do pustych serwero

Napisalem jak uważam mam mało czasu wiec nie sprawdzam błędów.

Niechce nic Hejtowac nie poprostu pisze co uwazam Warz jest fajne ale poprostu tworcy maja go w dup..... Gdzie w Dayz sie staraja

tak jak mowilem nie mam dayz wiec duzo sie nie wypowiem tylko tyle co wiem, widze i slysze.

Opublikowano

Mimo bugów DayZ - wolę grać w DayZ gdzie jest naprawdę niezły klimat i atmosfera

Dla osób zainteresowanych grą Shaiya

s1 Thesan, Dark Sin 16Lv+, zakładamy gildię.

Opublikowano

DayZ lepsze,trollerzy których kocham,animacje,mapa.

WarZ=Okropne animacje,mapa,gracze,cykl dnia i nocy.

Po za tym:

Dayz usuneli ALT+F4

Dayz usuneli możliwości połamania się przez wejście w schody

WarZ=Projekt ukradnięty od Deana

To,że DayZ jest opóźnione to nic nie znaczy. Jak byście oglądali DayZ Standalone vblog na yt to byście widzieli ,że coś sie dzieje

ostatnio milord Dean robił modele animacji upadania przy zabiciu/zemdleniu

Wynik:DAYZ!

WARZ TO GÓWNO,NIEDŁUGO SAMI JE ZJECIE!

unibag.png

Opublikowano

WarZ to tylko zjebany FPS zombie, a ARMA to symulator czyli jest różnica i to spora :)

Moim zdaniem DayZ lepsze wolę ten klimat niż L4D.

logo1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...