Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Dayz VS Warz

Dzopek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ludzie uspokójcie się macie problemy

Grafika w Armie jest kwadratowa? hahaha. Spójrz na to śmieszne WarZ, taki Bf3 z gorszą grafiką i zombie.

widać że nie grałeś w warZ i jesteś dzieckiem które kupiło Arme i grało w nią jak maniak niemam nic do tego ale jak wyszedł mod pewnie było grać grać grać a tu nagle pro warz i połowa ludzi na warZ przeszło gorsza grafika i zombie nie rozwalaj mnie człowieku to twoje głupie zdanie powiem ci tak sprawdz warz potem komentuj to tyle o de mnie

4kbucl.png
  • Odpowiedzi 93
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Kolego wyżej. WarZ to jest coś śmiesznego dla gimbusów. Okropne animacje jak i wszystko. DayZ pobije na głowę WarZ. Taka prawda i całe szczęście.

Opublikowano

Ja bym był za zamknięciem tego tematu z 2 powodów: 1 Nie można wybierać która gra lepsza jak 1 gra to mod a 2 to alpha.... Po 2 Temat nie jest związany z DayZ, w pewnym stopniu jest ale nie mówimy tu o Dayzie tylko o tym jaki on jest beznadziejny...

1326728565-U383707.png

Opublikowano

Mi DayZ bardziej przypadło do gustu w nowym ubdate gdy pocisk przeleci obok ciebie bądź w ciebie na 30 sekund jest stan "walki" i na ten czas usuwa się przycisk wyjścia w menu i gdy naciśniemy alt + f4 zabija na postać.

Tera doszła nowa mapa do dayz gdzie wsystko jest zmodyfikowane i są różne domy itp.

76561198035884547.png

Opublikowano

Zdecydowanie WarZ rozpierdala system.DayZ przy nim sie chowa te emocje itd :D no po prostu najlepiej

Po prostu WarZ to komercyjna wersja DayZ i tyle poprawiono bugi,dodano shadery i nowe eq ;) ^_^

A właśnie że nie.To nie jest jak dayz tylko odwzorowanie niektórych elementów

Opublikowano

Dayz jest raczej lepsze od WarZ...

To tak jakby porównywać Coca-Colę i Polo-Colę...

Temat proponuje zamknąć i otworzyć po wyjściu pełnych wersji Dayz (Osobna gra, W pełni otwarta Czarnoruś [225km kwadratowych], Naprawiona większość bug'ów i prawdopodobnie zmienione animacje) oraz WarZ (Płatna gra z elementami mikropłatności).

Opublikowano

Na razie DayZ dosłownie obciąga WarZ, ale zobaczymy potem. Osoba, która grała 5 min. w tą grę to powiem tak, gówno poradzisz jeśli DayZ jest nasycona cheaterami i nic im nie zrobisz.... Bugów jest tyle, że nie znam takiej liczby, a na dodatek biegniesz, rzut na cyce koło drzwi i noga połamana.... Nasz survivalowiec jest jakimś dysportowcem i ciamajdą. Takie bugi niszczą poglądy na temat gier. Po 5 minutach gry nie ocenisz jakości koleżko. Masz np: taką Tibię? Zaczynasz rooka i jest to dla ciebie ścierwo, ale Ludzie w to grają nawet po 24h? bez bota itp. Niedługo wyjdzie The Dayz Game (nie pamiętam nazwy) i widzimy, że gra jest robiona na siłę i jak najszybciej? Muszą odzyskać starych graczy i będą mieli z tym problem.... Dayz na dłuższy czas jest nudne jak flaki z olejem, a w Warz możesz grać i grać. Wgl. nie przypomina na razie mmorpg jak zapowiadali, ale jest ten survival, szczególnie na większych serwerach. Ludzie wypowiadajcie się o grze, jeśli przegraliście chociaż 2h, a nie zobaczyliście logo, filmik i od razu hbuueubeu.... BO PRZECIEŻ NASZE DAYZ JEST NAJLEPSZEEE !!!1111oneoneoneon0.

Jeszcze taki bonusik : > W Dayz nie było żadnych rarów? W WarZ jest ich w ch*** i jeszcze trochę : > Dziękuje i tyle z mojej strony, admin może zamknąć temat jeśli większość będzie tego chciała.

Opublikowano

WarZ będzie miała prawdopodobnie mikropłatności. Czyli już wiadomo o co chodzi. Płacisz - wygrywasz. Jednak moim zdaniem, WarZ zapowiada się naprawdę świetnie :) Ale Dayz tak samo.

Ale jak dedniesz, to jest płacisz-tracisz, bo zapowiedzieli, że te itemy się będzie traciło wraz ze śmiercią.

beznickowiec.png

By Baksiu

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Kupię jak będzie finalna wersja WarZ. DayZ przy tej grze wymięka :) Według mnie nie opłaca się wam kupować gry w fazie Alpha,gdy będzie w wersji Finalnej to będziecie musieli kupić od nowa. :)

eeee nie głoś tu herezji! Kupujesz grę i masz już dożywotnio !! masz dostęp do każdych aktualizacji!!

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
               DAMN THIS PROFILE IS FANCY

Opublikowano

DayZ mi się podoba bardzo ale

te zombie "teleportujące się" przechodzące przez sciany , to mnie zniechęca !

w Warz BYŁ bug w którym zombie stały w miejscu xD

teraz już nie ma :)

nie grałem w DayZ osobiście ale mogli by zrobić do WarZ szybsze te zombie bo ja zdążę obiec całe miasto a one będą tam na mnie charczeć 20 m dalej xD

DAMN THIS PROFILE IS FANCY

Opublikowano

WarZ hehe. Śmiech na sali :D

Hmmm... Ty się śmiej , a póki co DayZ jak nie ma , tak nie ma :-S

A dziś i jutro WarZ za 14.99 $ :-) co prawda wer.alpha ale pograć można :-) .

TEKST MIESIĄCA - obecnie na forum jako"Mauurycy":

...WarZ jest troche słabsze i mniej rozwinięte od dayz

Opublikowano

Powiem tyle Warz jest lepsze od dayza grafiką i systemem.Tutaj ciągle jesteś pod presją nie tak jak w Day Z.Jakby ktoś chciał pograć to szukam ludzi do ogarnietej druzny

Pisac pw lub skype:a.g.swobodni

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

@UP

Muszę przypomnieć, że za miesiąć wychodzi DayZ w pełnej wersji, więc nic nie wiadomo, czy WarZ będzie lepsze :)

WarZ tak samo jest dopiero w fazie Alpha...

Jeśli szukasz drużyny do gry to pisz w tym temacie:

http://www.mpcforum.pl/topic/417185-szukam-osoby-do-nagrywania-lets-playgry-co-opgry-w-druynie/

a nie w dziale DayZ oraz temacie dyskusyjnym...

4770714280454741315510.png
Opublikowano

@up

Tak jak wspomniałeś War Z jest też w fazie alpha.Więc zanim Day Z wyjdzie War Z nadal będzie nad grą pracowało ze względu że Day Z jest.War Z nawet w fazie alpha dobrze się prezentuje.Ludzie nie grają bo "niby" za drogo i nie chcą wydawać kasy na grę w fazie alpha

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...