Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kultura - West a Nordic East

damomo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na wescie są ogarnięci ludzie w porównaniu do NE to koszmar... Jeden kill i już flame od strony zabitego. Jak masz znajomych na NE to graj tu ale jak nie to na west idź. Po prostu lepiej się tam gra.

To nie wiem na jakim elo grasz że po 1 killu leci flame...

nie ma żadnej różnicy między westem a eastem.. grałem ponad pół roku na wescie i same premade szwaby które flejmowały już w lobby, przeniosłem się miesiąc temu na easta i różnica jest.. na plus.

• Odpowiedzi 68
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Szczerze to szukacie dziury w dupie.

Koreańska moc, koreańska dupa, koreańskie serwer i sześciopalczasci hipergamerzy.

Rozumiem dylemat East czy weast. NA vs EU już trochę mniej. Ale granie na Koreańskich?

0.o

0.o

0.o

0.o

To już przesada z waszej strony. Nie sądzę by byli tutaj aż tak pr0 gracze, których noby zaniżają, że nie mogą się ponad 900 elo wybić.

Ż

A

Ł

O

S

N

E

Koniec transmisji.

wikmk9.jpg

Opublikowano

Szczerze to szukacie dziury w dupie.

Koreańska moc, koreańska dupa, koreańskie serwer i sześciopalczasci hipergamerzy.

Rozumiem dylemat East czy weast. NA vs EU już trochę mniej. Ale granie na Koreańskich?

0.o

0.o

0.o

0.o

To już przesada z waszej strony. Nie sądzę by byli tutaj aż tak pr0 gracze, których noby zaniżają, że nie mogą się ponad 900 elo wybić.

Ż

A

Ł

O

S

N

E

Koniec transmisji.

Nigdy nie mówiłem, że chcę się wybijać z 900 elo.

Po prostu irytujące są takie przypadki, które są praktycznie w każdej grze.

Dzisiaj np, w 4 na 6 grach rankingowych trafili się flamerzy, od razu mi w grze pisali "report" jeszcze obrażał mnie jakiś gnój jungler że niby mu killa ukradłem.

W lobby pisali, że jestem noobem (picknąłem lee sina na mida), w 20 minucie miałem 8/0, team 19/9 bodajże.

Support/jungler/Ad carry, nie wiem czy byli premade gówno mnie to obchodzi.

Taka gra to nie gra, zero przyjemności.

Najchętniej wyłączyłbym chat lub ich zignorował, ale jednak interesuje mnie przebieg gry i pomagam jak mogę, więc ingnorowanie nie wchodzi w grę.

Dosłownie szkoda słów.

// Grałem rano na Amerykańskim serwerze, 1lvle ogarniały praktycznie wszystko, kultura jest.

Gdyby nie ping, grałbym tam już dawno temu.

Opublikowano

Odradzam to i to.

A polecam North America. Może jest tam mało kolegów twoich, jak i polaków, ale nie ma też rusków, turków. Gdzie na NA gram od 1,5 roku, trafiło mi się z 10 rusków i coś koło tego turków. Idzie się tam dogadać, poziom gier na ELO 800 jest taki jak na west / east na ELO 1500. Na NA nie ma flame, jak jest to rzadko, musi być, nie ma troll picków, ja przynajmniej nigdy nie miałem, gra jest przyjemna, da się grać. Dostałem od kolegi nowe konto na EU West ( 30 lvl ), zagrałem, i uznałem, że jednak wracam na NA, niż siedzieć z "idiotami" ( w sensie o tych trolli itp. ) na czymś, na czym będę się więcej wkurzał, niż grał.

Gibe money pleaze or I report you. Huehuehuehuehue huehuehuehue huehue Mordekaiser es #1

Na EuNe są ruscy i polacy, na EuW są turcy i franzuzi, a na Na brazylijczycy. Na każdym serwerze panuje podobny poziom kultury. Na westa teraz sie przerzucili ci, ktorzy to zawsze przegrywaja przez swoj team i przez to caly sezon siedza na swoim 1,2k Elo, wiec na EuNe poziomu az tak tragicznego nie ma.

Opublikowano

Posiadałem już 4 konta na 3 różnych serwerach, więc swoje widziałem i swoje wyflame'owałem i póki co osiągnąłem Nirvanę, jeśli chodzi o nobów.Ale takich ekscez, o jakich wy mówicie to nie widziałem nigdzie.

Fakt są słabi gracze w 30% gier - ale są to raczej przeciętne osoby, którym akurat zdarzyło się zwalić sprawę w tej grze.

Są flamerzy w 80% gier, ale jeśli do nich spokojnie przemówić to 90% z nich się zamknie - a jeśli się nie zamknie, to dostanie ignore'a i reporta ode mnie za negatywne nastawienie.

Zdarzają się także i trolle, ale to już raczej bardzo rzadko - przez całą moją karierę na Nordicu spotkałem może 4 takie osoby.

A teraz drogi damomo. Istnieje coś takiego jak meta. Gracze uważają, że meta jest bezbłędna,i że jest najlepszym sposobem na osiągnięcie wygranej, więc są do niej przywiązani i pies do budy. I teraz pojawiają się przypadki łamania tej mety. A raczej do wracania do mety sprzed kilku lat, gdzie to każdy szedł gdzie chciał i jak chciał. Jeżeli ktoś, więc zamiast wybrać zwykłego AP na mida, bierze coś niestandardowego, to nie dziw się, że potem takie osoby go flamują.

Chcesz grać Lee-sinem na midzie - to graj z kolegami. Albo zapytaj się w lobby czy możesz iść takim Lee na tego mida. Będzie to wtedy wymagało od Twojego teamu wzięcia jakiegoś AP na topa. Dlatego o takich rzeczach informuje się wcześniej. Ludzie widzący wesoło lockującego Lee, który pisze mid od razu są sfrustrowani. Dla nich jesteś trollem, i kiedy przegrają swoją linię (lub co gorsza ty swoją)

to masz jak w banku hejty skierowane na Ciebie (ludzie lubią obarczać innych winą za swoje błędy).

Co innego kiedy napiszesz: Hej chcę iść na mida, ale widziałem, jak pr0 elo gracze grali lee sinem na midzie. Czy także pozwolilibyście mi tego spróbować? Jeżeli tak weźcie coś AP na topa.

Ale jeżeli ty zapewne wchodzisz i piszesz:

"MID" i od razu lock Lee sin, a jeżeli ktoś zwróci Ci uwagę typu "OMG NUB" i odpowiesz takiej osobie STfu IMA PRO LISIN U ARE NUB STFU, to się potem nie dziw, że flame leci jak złoty deszcz. Dodatkowo stwierdziłem - Ludzie lubią obarczać innych winą za swoje błędy.

Nie zastanowiłeś się może, że to Ty rozpocząłeś falę złości już w lobby? Że teraz i tak uważają, że przegrają, więc nie będą się nawet starać grać dobrze? Że wymusiłeś, aby team dostosowywał się do Ciebie - zamiast ty do teamu?

ps. nigdy nie mówiłem, że masz 900 elo ale z wypowiedzi osób które tu grają to wnioskuję, że mamy tu graczy(niekoniecznie Ciebie) co najmniej 2000ELO, których od bycia na takim ELO powsztrzymują "nooby,trolerzy i flamerzy".

wikmk9.jpg

Opublikowano

Hehe, rzeczywiście nie napisałem jak to jest z tym lobby.

Sprostuję to teraz.

Kiedy mecz zostanie znaleziony, piszę że chcę iść lee sinem na mida, żeby wzięli jungle lub topa AP, w grę wchodzi też swap-line.

Akurat przed chwilą dostałem może nie pro team, ale kulturalny, nikt się nie popisywał.

Dostawałem baty na początku, też nikt się nie przypieprzył.

Odpracowałem to gankami i po 5min wygraliśmy przez poddanie się przeciwnej drużyny.

Na koniec "WP guys", posypały się odznaki honoru i "przyjaźni" (tak wiem, dziwnie to brzmi).

Oczywiście przed startem, jeśli widzę że nikt nie bierze Ap carry, to siłą rzeczy sam go biorę.

,

Reasumując, może po prostu miałem pecha przez ten tydzień, że co mecz trafiały mi się spinacze.

Mam nadzieję, że teraz ten pech zniknie i zaczną się trafiać normalni ludzie, niekoniecznie z jakimś pro skillem.

Ważne aby było ładnie miło i wszyscy współpracowali, ale do tego niestety potrzeba normalnych ludzi.

Pozdrawiam

Opublikowano

Niestety każdy człowiek inaczej zareaguje na tego typu sytuacje.

Dodatkowo jak to w każdej grze, raz wygramy, raz przegramy. Raz natrafimy na osoby, z którymi będziemy chcieli grać w przyszłości i obsypiemy honorem, a raz zdarzą się osoby, które będą dostaną od nas co najwyżej reporta. Parę słabszych gier nie znaczy iż należy dokonywać porzucenia serwera lub lola na rzecz kiszenia kapusty. Również sam miałem słabe gry (za czasów gdy grałem na NA w czasie około miesiąca spadłem z 1700 na 1100 elo ^^ - niezapomniane). Ludzie są jacy są - ale gdyby każdy tak się przejmował, to zapewne nikt by już w lola nie grał. A może nawet ludzie zaczęliby popełniać samobójstwa z powodu "noobów w teamie".

Mam nadzieję, że teraz ten pech zniknie i zaczną się trafiać normalni ludzie, niekoniecznie z jakimś pro skillem.

Ważne aby było ładnie miło i wszyscy współpracowali, ale do tego niestety potrzeba normalnych ludzi.

Niestety natrafisz jeszcze na nie jedną osobę, która zepsuje Ci chęć gry, i nieraz przeciwnik ucieknie na 15 HP robiąc triple killa z powodu zdivowania go pod wieżą. Tak samo więcej będzie raczej przeciętnych graczy niedzielnych i po prostu słabeuszy niż tych dobrych. Ale to nie powód to załamki. Trzeba ciągnąć dalej. NAwet high elo gracze są czasem trollowani i spierdzielają akcję.

wikmk9.jpg

Opublikowano

Czuję się jak dziewczyna pocieszana przez chłopaka, dzięęęks.

Jakoś tak zmieniłem nastawienie, może po prostu zamiast grać samemu, znajdę chociaż jedną osobą żeby grać duo.

Opublikowano

Mitologia wróciła, znowu opowiadajmy mity, że na west jest lepiej!

Na Nordicu, nie jest teraz tak źle, debile, którzy grali mając 500 elo, myśleli, że na Wescie będą mieli 2001203123123elo, przenieśli się tam i na Nordicu zostali już normalniejsi gracze..

Ehe, jeszcze mi kumple powiedzieli po przejściu na takowy serwer EUNE jest tak samo jak na West tylko możesz sam gry carrować. Nie dzięki.

DODATEK!

Kumpel który na EUW miał 1200 elo na nordicu w tydzień na 1500 poszedł. Nie polecam? :)

asdasddsaasdasdasd.png

http://www.mpcforum.pl/topic/899624-zlecenie-herb-druyny-pikarskiej/ ZRÓB DLA MNIE HERB - MILION LAJKÓW DO WYGRANIA

Opublikowano

Ja przeszeldem, na 1k elo na nordicu gra się 2vs2, reszta feed/afk.

Na west jest lepiej, ale trudniej ^^

Opublikowano

Nie ma co porównywać, na wescie jest kultura, można się dogadać, trolli mało. Na nordicu, polaczki, ruski flamują, a trolli jest od ch**a..

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

nick1: mid <
nick2: i carry ad
nick3: i can be everything 
nick3: but i hate supporter
nick1: Guys
nick3: im a bad one too
nick1: What lane do you prefer ?
nick3: id like to jungle
nick1: What position ?
nick3: with amumu
nick1: Oh great
nick3: are you ok with that?
nick1: Yep.
nick1: Cuz i want to play olaf mid
nick3: nice so i jungle
nick1: Can I go mid with olaf ?
nick2: ad carry*
nick3: i think nick2 wants mid
nick3: hmm
nick1: Let's talk
nick3: nick2
nick1: but he instalocked
nick1: Hate that.
nick3: 
nick3: nick2 just WHY?!
nick1: Without communicate with team
nick1: But ok. Let's talk
nick1: nick2
nick1: You going mid ?
nick3: go jungle
nick3: get smite
nick2: i troll
nick3: **** this **** get smite
nick3: and jungle
nick1: Calm down.
nick1: nick2 get real
nick1: you goind mid ?
nick3: look at his spells ..
nick1: I know.
nick3: are you serious?!
nick1: Not sure if he trolling game or only lobby.
nick2: plez quitte partit
nick2: kitte
nick1: Even so we can report him.
nick1: So

Tak wyglądała rozmowa podczas wybierania postaci.

Na szczęście nieudany-troll wyszedł z kolejki.

Nadal sądzicie, że mało jest tu trolli ? Liczba graczy jest tak ogromna, że co 2-3 gry taki ewenement się zdarza.

// Chciał ad carry, wybrał fiddlestick'a z jakimiś spellami na dominion.

Opublikowano

Przeniosłem się z nordica na westa. Nie żałuję. Na nordicu grać się niestety nie dało. Cały team polaków insta loose. Pewien pantheon mial 14 asyst. Plakal ze te 14 asyst to mogly byc jego kille wyszedl w srodku gry. Na wescie osobiscie spotkalem 1 Polaczka ktory flejmil. Osobiscie jak ktos flejmi po angieslku to mam wyjebane i go mutuje ale po polsku to az zal nie powkurwiac takiego goscia. Na wescie wszedzie jest meta. Blind picki drafty rankedy. A na nordicu kilka rankedow 0 jungli bo po co? Niestety ale tylko West.

Jesli możesz daj add.png

Opublikowano

Na eascie moim zdaniem nie ma kultury... Właściwie polacy nie mają kultury...

Gram sobie normala, wchodze do gry i pisze pierwszy "top" po czym jakis polaczek napisal po mnie, napisał "suka" a i tak wziął teemo..

Opublikowano

Ja gram na EUNE, przez ostatnie +40/50 rankedów nie miałem żadnego trolla.

Czasem się trafi ktoś kto wyzywa itp. ale nie troll.

Zauważyłem, że na normalach idzie się łatwiej dogadać niż na rankedach, jak nie zbanujesz dariusa to od razu płacz, że to insta win albo jak ktoś zaplanował sobie, że idzie shenem na topa, a jest ostatni w wybieraniu, banujesz shena, a ten płacze i bierze cokolwiek. Zwykle tacy ludzie wychodzą w ostatniej sekundzie.

Nie wiem jak jest na wesce, bo tam nie grałem

Opublikowano

Ja gram na EUNE, przez ostatnie +40/50 rankedów nie miałem żadnego trolla.

Czasem się trafi ktoś kto wyzywa itp. ale nie troll.

Zauważyłem, że na normalach idzie się łatwiej dogadać niż na rankedach, jak nie zbanujesz dariusa to od razu płacz, że to insta win albo jak ktoś zaplanował sobie, że idzie shenem na topa, a jest ostatni w wybieraniu, banujesz shena, a ten płacze i bierze cokolwiek. Zwykle tacy ludzie wychodzą w ostatniej sekundzie.

Nie wiem jak jest na wesce, bo tam nie grałem

Taka drobna różnica na Weście, że oni po wybraniu tego cokolwiek.. Nie wychodzą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...