Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kultura - West a Nordic East

damomo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Zastanawiałem się ostatnio czy przenieść się na serwer NE.

Czemu nad tym rozmyślałem ? Otóż kultura na West, niezależnie od wyników w grze jest katastrofalna.

Co grę jakieś turki czy nie turki bluzgają i to ostro, zazwyczaj jak gram trafiam na takich 2/3 w grupie.

Wygram/Wycarruję grę ? Bluzg i reporty.

Przegram/Zepsuję grę ? Bluzg i reporty.

Niezależnie od sytuacji, cały czas jest to samo.

Ostatnio mówię, że idę na mida - spoko.

Lockuję Lee sina (tak, naoglądałem się fajtów frogena - idzie mi sinem całkiem dobrze) i nagle sypie się stos obelg.

Niektórzy od razu mówią, że idą trollować, inni że mnie zraportują, jeszcze inni że idą afka.

No kurcze ludzie.. Nienawidzę takich typów - sporo moich znajomych przeniosło się na NE.

Jaka tam waszym zdaniem jest kultura ? Zastanawiam się nad przenosinami i potrzebuję co do tego dobrej, bardzo dobrej rady.

Czemu bardzo dobrej ? Aby na marnę tam się nie przenosić, zwykłem myśleć że West trzyma większy poziom, ot co.

Piszcie o swoich odczuciach względem gier na Nordic'u :)

• Odpowiedzi 68
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nie rób swojego życiowego błędy, tak jak ja zrobiłem, na east wcale nie jest gorzej, po prostu po przejściu z W->E z racji, że znajomi tutaj grają doznałem szoku :O po prostu normal to jakbym grał z 10latkami, a rankedy hmm west >east, tutaj trafisz na polaczka/ruska i jest to samo co z turkami. Ale na weście tak często się nie zdarza jak na eascie, gra jedna na pięć to jest bez flame, zawsze trafi się bez jungli, troll pick, flamer, zawsze. ODRADZAM!

Opublikowano

Nie rób swojego życiowego błędy, tak jak ja zrobiłem, na east wcale nie jest gorzej, po prostu po przejściu z W->E z racji, że znajomi tutaj grają doznałem szoku :O po prostu normal to jakbym grał z 10latkami, a rankedy hmm west >east, tutaj trafisz na polaczka/ruska i jest to samo co z turkami. Ale na weście tak często się nie zdarza jak na eascie, gra jedna na pięć to jest bez flame, zawsze trafi się bez jungli, troll pick, flamer, zawsze. ODRADZAM!

Dzięki za wypowiedź, wezmę twoje słowa pod uwagę - przyznam szczerze że tego się obawiałem (już kiedyś byłem na Nordicu)

Opublikowano

tutaj jak gadasz innym jezykiem niz angielski, wyzywaja i pisza ze beda feedowac albo napierdalaja swoim grecki,ruski lub inne gowno. jak zaczniesz wyzywac beda i Ciebie wyzywa. spotkac tez mozna cwaniaka co mysli ze wycarruje gre byle czym jak zabija Cie 2x to juz dla niego jestes zerem, gownem, nikim i nie bedzie ci pomagal oczywiscie /all report noob feeder.

Pomagam w sprawach komputerowych

Opublikowano

Mitologia wróciła, znowu opowiadajmy mity, że na west jest lepiej!

Na Nordicu, nie jest teraz tak źle, debile, którzy grali mając 500 elo, myśleli, że na Wescie będą mieli 2001203123123elo, przenieśli się tam i na Nordicu zostali już normalniejsi gracze..

Opublikowano

Mitologia wróciła, znowu opowiadajmy mity, że na west jest lepiej!

Na Nordicu, nie jest teraz tak źle, debile, którzy grali mając 500 elo, myśleli, że na Wescie będą mieli 2001203123123elo, przenieśli się tam i na Nordicu zostali już normalniejsi gracze..

Taka prawda, przez wakacje przeniosłem się na Westa, grałem tam 2 miechy, poziom o niebo lepszy niż east, raz na 10 gier trafiło się bez jungli, ale za to nie było spin, spokojna gra, wygrana bądź przegrana znaczenia wtedy nie miała bo nikt nie flame'ował, a na eascie bez flame'a to nie gra! Żałuję, że się przeniosłem, ale jednak wolę grać z głupimi ludźmi i częściej grywać ze znajomymi niż grywać samemu na wescie.

Opublikowano

Na eastcie bluzgi kurde nie tyle co bluzgi a groźby reportu lecą na nie standartowe zagrania bądź feed ale jeżeli wszytko idzie w strone wygrnej to nawet i podczas meczu gj, thx napiszą więc polecam east

Opublikowano

west?! nie ma roznic niz na EUNE, jezeli chcesz isc na NA polecam , kultura jest tam bardzo wysoka

i tak bym gral na EUNE, rodacy, polski jezyk , uważacie sie za mistrzow gry ze nie mozna juz was fleamować?

wszedzie jest hejt za byle co , nie ma sensu zmieniac chyba ze NA

­

Opublikowano

Gram już na nordicu z rok miałem także czas kiedy grałem na west ( parę miechów ) i nie widzę różnicy ...

Nawet czasem na nordic jest większa kultura niż na west .

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

Turki wypieprzać na swój serwer, idioci.

Polecam EU NE . Więcej rodaków

Opublikowano

Jak ktos ci pisze "uuu WEST WEST WEST najlepsziejszy na swiecie!!! WEST >>>>>> EAST" to sluchajac tego daleko zajdziesz. Do 2k jest to jeden ciul, mam 2 konta i raz gram na jednym raz na drugim.

Co moge powiedziec, na wescie kazdy jest pr0xem, chocby mial 0/10 to i tak jest wina teamu a mu nie udalo sie wycarrowac bo reszta teamu to warzywa i jeszcze was zreportuje za feedowanie. Na eascie z takim zachowaniem spotykam sie rzadziej, ale east to tez nie kraina miliosci, gdy spotka sie 2 polakow zazwyczaj syfia chat kurwami i tekstami typu twoja stara.

Graj tam gdzie masz znajomych i tyle.

Arcymistrz
Opublikowano

Odradzam to i to.

A polecam North America. Może jest tam mało kolegów twoich, jak i polaków, ale nie ma też rusków, turków. Gdzie na NA gram od 1,5 roku, trafiło mi się z 10 rusków i coś koło tego turków. Idzie się tam dogadać, poziom gier na ELO 800 jest taki jak na west / east na ELO 1500. Na NA nie ma flame, jak jest to rzadko, musi być, nie ma troll picków, ja przynajmniej nigdy nie miałem, gra jest przyjemna, da się grać. Dostałem od kolegi nowe konto na EU West ( 30 lvl ), zagrałem, i uznałem, że jednak wracam na NA, niż siedzieć z "idiotami" ( w sensie o tych trolli itp. ) na czymś, na czym będę się więcej wkurzał, niż grał.

Opublikowano

największy flame rodzi się wtedy gdy na rankedach ~1300 elo pickujesz jakiegoś niestandardowego mida lub niestandardowego supporta itp... Ale naprawde kultura jest nie taka zła, dzisiaj mi gościu chamsko zestealował quadre i sie jeszcze śmiał. Graj tam gdzie masz więcej znajomych.

Opublikowano

No cóż, z tego co widzę większość jest za grą tam gdzie znajomi.

Boję się jednak tego nordica jak wampir słońca.

Z kolei na Amerykańskim serwerze grać nie mogę ze względu na lagi.

Także.. Poczekam aż dostanę ten championship riven avatar i idę na Nordic ? :(

Opublikowano

Na obu jest to samo wszedzie graja dzieci i im do rozumu nie przemowisz , jedynie co potrafia to wyzywac psuc nastroj gry. Mysla ze jak graja to moga wszystko jeszcze zycie nic ich nie nauczylo. Obojetnie jaka narodowosc wiekszosc dzieci to spinacze.....

Opublikowano

HAHA ja na east spotykam tylko słabych graczy - to fakt. Trolla nie spotkałem od praktycznie 3 miesięcy.

W jakim wy świecie żyjecie powiedzcie mi? Jak mi ktoś grozi reportem - dalej reportuj - jeżeli widzi w tym jakąś moją winę to OK. Jeżeli winy mojej RIOT nie zobaczy to niech gada zdrów. Na rankedzie spotkałem trolla RAZ. Póki co gatunek przeze mnie od tej pory nie widywany.

Ruski zdarzało się, że mnie carry'owali, a czasem spotykałem hiper przyjemne osoby z Polski i zza granicy. Nie płaczcie. Jak was flamują, to znaczy, że jesteście SUABI. Poza tym, nie dziw się drogi autorze, że flamują Cię za pickowanie Lee Sina na mida. To po prostu niestandardowy pick, a ludzie są tak uczepieni mety, że nie widzą na nim niczego innego oprócz AP carry.

JA na Eascie gram już prawie cały rok i nie przeniósł bym się na żaden inny.

Dziękuję dobranoc.

wikmk9.jpg

Opublikowano

Na EUNE jeszcze gorzej ,tam jak grasz z polakiem to na 80 % gimbuz i zaraz będzie cie hejcił.W dodatku przez takich idiotów potem jadą wszystkich polaków w lol'u;x

1378417167-U962219.png

by Maxiu

Opublikowano

tak tak czytam niektore wypowidzi to srac mi sie chce.. ja trafiam na kogos kto wyzywa raz na 10 gier jak nie mniej... nawet jak mam gorszy dzieni mi nie idzie nie wyzywaja.. ja nie wiem bo wy zamiast pomagac innym gratulowac czy cokolwiek pewnie juz przy pierwszym dedzie walice tekstem "omg noob" i najlepiej dogadywac sie przed gra. na Wescie nie gramy ale co do kultury zalezy tez od nad.. raz mi sie trafilo ze garen poszedl na mida.. i co nikt sie nawet nie odezwal a on wygral lane ^^ ja moge powiedziec jedynie ze czesto trafia swoj na swego.. ;) i jak samemu zachowuje sie kulture to to otrzymuje sie wzamian

Opublikowano

Co do nietypowych picków gralem shenem na midzie nikt z druzyny nie pisał ze noob bo widzieli ze rade dawalem :) Mecz wygrany ale to xxx tygodni temu bylo

Opublikowano

Nie wiem jak wy gracie, że na NE wyszukuje wam ludzi na rankedach bez jungli. Jeszcze ani razu nie miałem takiej sytuacji. Owszem flame jest, ale na wescie nie jest lepiej.

Opublikowano

Wtrącę tu moje skromne 5 groszy i powiem wam wbijałem elo 2 kolegą na west i east od 1300 do 1500 i na tych serwerach nie ma kultury w porównaniu do servera amerykańskiego na którym gram i zauważam dużo większą kulturę graczy.W każdym mechu jest jungler nie ma ludzi mid or afk. A jeżeli chodzi o to to nie przenoś się i graj z rodakami :)

1396292564-U784394.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...