Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Neveria [F-B] [DEDYK] [60 slotów] [No-Premium] [BOSSY] [1.4.5] Serwer by BR3ND!

Dash

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

60556233842657162674.png

Pamiętasz, gdy publikacje rok temu w 90% były serwerami Free-Build? Teraz ciężko taki serwer znaleźć. Nasz serwer istnieje już dokładnie od 18 listopada 2011r. Czyli już prawie rok!

Jednak poczujesz to u nas! Ciepła atmosfera, profesjonalizm, wolność wyboru. To jest właśnie Neveria!

:)

1-958010-560x95-4-FF5519-FFFFFF.png

IP: neveria.csrv.pl

Zwierzęta: ON

Potwory: ON (poza miastem i na mapie surowcowej)

PvP: tylko na arenie PvP

Rodzaj: Free-Build

Sloty: 60

RAM: 4096 MB (4GB)

Pluginy: Są spolszczone przez BR3ND'a specjalnie dla serwera.

1351613546-U374375.png

Większość pluginów jest zaczerpnięta z plików serwerowych by BR3ND opublikowanych już na MPCforum.pl, lecz są także inne dodatkowe, których nie znajdziecie (tym bardziej tak profesjonalnie skonfigurowanych i spolszczonych)

Dlaczego warto zagrać na serwerze:

1. Rozpoczynając grę dostajemy kamienne wyposażenie + stek. (Gdy nam braknie na spawnie możemy je dostać z dispenserów)

2. Na spawnie stoi maszyna wyrzucająca cukier, którym możemy się zaćpać (kręcący się ekran, postać, kolorowy dymek itp.)

3. Jaskinia z portalem do Nether'u.

4. Jaskinia z portalem do The End'u.

5. Jaskinia z portalem do mapy surowcowej.

6. Enchant Room.

7. Powracanie do miejsca śmierci komendą /back.

8. Ustawianie domu komendą /sethome.

9. Tanie działki 20x20 w mieście.

10. Automatyczne kupowanie działek.

11. Admin Shop.

12. Galeria Handlowa (własne sklepy).

13. Tanie działki na farmy 20x20.

14. Wielka metropolia.

15. Działki w metropolii 50x50.

16. Las.

17. Własne forum.

18. Piaskownica.

19. Kosmos do zwiedzania.

20. Gestapo do zwiedzania.

21. Automatyczna Spleef Arena z ciekawymi nagrodami.

22. Arena PvP na ciekawym terenie z różnymi biomami.

23. Mob Arena ze wszystkimi potworami.

24. Rzeźnia ze wszystkimi zwierzętami.

25. Stadion z reprezentacją Polski.

26. Warpownia z wszystkimi portalami w jednym miejscu.

27. Konto VIP.

28. Rangi Biznessman, Magnat, Kapitalista, Bogacz, Milioner, Miliarder do kupienia za dollary w grze.

29. Parkour.

30. Podziemna mapa Escape.

31. Labirynt.

32. Ulice w mieście podzielone na nazwy i kolory.

33. Profesjonalny hosting.

34. 4GB RAM.

35. Spolszczone i skonfigurowane pluginy.

36. Titanic - do zwiedzania.

37. Latanie na smokach.

38. Skiny każdego gracza przy sklepie.

39. Mechanizmy na tabliczkach.

40. Totolotek i diamenty do wygrania.

41. Tabliczki z informacją o graczy kiedy był ostatnio zalogowany.

42. Rezerwacje slotów.

43. Wiele eventów takich jak deszcze przedmiotów.

44. Anty Caps-Lock.

45. Dynamiczna mapa na przeglądarce

46. Automatyczny Item-Shop na przeglądarce.

47. Cmentarz - BOSS "Król Zombie".

48. Cmentarz - BOSS "Król Pająków".

49. Głowy w dispenserach na spawnie.

50. Optymalizacja plików serwerowych i dobra maszyna - brak jakichkolwiek lagów.

51. Doświadczona admnistracja. Przeważnie zawsze jest przynajmniej jeden moderator online na serwerze!

Coś więcej o cmentarzu:

Możemy do niego teleportować się komendą /warp cmentarz lub klikając na dany przycisk w warpowni. Tam skarbu pilnuje Król Zombie, który odradza się po godzinie od ostatniego zabicia. Posiada on 2500 HP, czary m.in. szybkie bieganie, przyzywanie armii zombie, strzelanie piorunami, skakanie, teleportowanie się. Drop z niego wygląda mniej więcej tak jak na screenie. Można z niego zdobyć enchantowane kartowane uzbrojenie + diamentowe przedmioty (na każdy item po 25%). Na złote jabłka, jajka zombie, szmaragdy, strzały, kości, mikstury doświadczenia jest 100%. Niedawno cmentarz został powiększony o jedną komnatę, w której znajduje się drugi BOSS - Król Pająków. Możemy u niego zdobyć złote uzbrojenie, strzały, zaczarowany łuk, jajka nietoperzy, kowadła i wiele więcej! Posiada 2500 HP, bardzo szybko biega, spowalnia oraz zatruwa.

dayp.jpg

cjgp.jpg

1352500643-U374375.jpg

Dzięki komendzie /warp w przeteleportujesz się do warpowni, a tam będziesz miał możliwość pójścia na każdą lokacje!

Na spawnie stoi diler, który rozdaje towar (ćpanie)!

Zginąłeś? Wpisz komendę /back, a odzyskasz swoje przedmioty!

Walcz z graczami oraz potworami na olbrzymich arenach!

W metropolii masz okazję kupić wielki teren na swoją posiadłość!

Automatyczna Spleef Arena!

Nie masz pieniędzy, aby kupić ciekawą rangę na serwerze? Nie ma sprawy! U nas możesz kupić rangę za dollary w grze!

Dynamiczna mapa (na przeglądarkę):

http://maps1.craftserve.pl/12688

1351613565-U374375.png

yrqr.jpg

pvdy.jpg

rvup.jpg

wkzl.jpg

qyjg.jpg

byjn.jpg

nbfs.jpg

oewn.jpg

whir.jpg

qrfr.jpg

agdt.jpg

pfxe.jpg

tyku.jpg

fxhq.jpg

mvpb.jpg

jfub.jpg

jvog.jpg

89021535681935930022.png

28224411184513873017.png

34190735300349506587.png

Osoba refreshująca temat: BR3ND

Nie bywam już na forum, jeżeli masz sprawę wal na FB...

• Odpowiedzi 64
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Boję się ogólnie cokolwiek pisać w tym dziale, ale cóż.

Serwer, który został stworzony przez samego moderatora Minecrafta - coś w tym jest,

na pewno się człowiek na tym zna. Dasz robi prezkę - tym bardziej wbijam, a że

brakuje mi czystego i prawdziwego freebuild naprawdę muszę tu wejść.

Ładna prezentacja, zadbana. Mam nadzieję, że pluginy będą ładnie spolszczone,

ze screenów dużo niestety nie widać, a to co widać, mogłoby być ładniejsze.

Szukacie techników/budowniczych?

Mam nadzieję też, że ceny w sklepach nie są wygórowane, ani nie jest

zbyt łatwo zdobyć to wszystko, wtedy może być ciekawie. Macie jakiegoś TSa może?

Jaki jest skład Teamu?

1352970251-U713459.png

By Maxiu
"Because limits, like fears, are often just an illusion"

Opublikowano

ze screenów dużo niestety nie widać, a to co widać, mogłoby być ładniejsze.

Te screeny jeszcze dzisiaj zmienię bo to trochę niewypał. :P

Szukacie techników/budowniczych?

Jaki jest skład Teamu?

Wszystkiego dowiesz się na serwerze. :)

Mam nadzieję też, że ceny w sklepach nie są wygórowane, ani nie jest

zbyt łatwo zdobyć to wszystko, wtedy może być ciekawie.

Nie ma aż tak łatwo. Gdy już naprawdę dużo osiągniesz to możesz kupować rangi za pieniądze w grze. :)

Macie jakiegoś TSa może?

Tak, public-ts3.pl, kanał 69 ;)

Coś z newsów na serwerze. Wczoraj dostaliśmy panel z item-shop od craftserve.pl, sloty zostały zwiększone do 60, a dzisiaj ruszył system bossów no i nowa lokacja - cmentarz. :)

Coś więcej o cmentarzu:

Możemy do niego teleportować się komendą /warp cmentarz lub klikając na dany przycisk w warpowni. Tam skarbu pilnuje Król Zombie, który odradza się po godzinie od ostatniego zabicia. Posiada on 3000 HP, czary m.in. szybkie bieganie, przyzywanie armii zombie, strzelanie piorunami, skakanie, teleportowanie się. Drop z niego wygląda mniej więcej tak jak na screenie. Można z niego zdobyć enchantowane kartowane uzbrojenie + diamentowe przedmioty (na każdy item po 25%). Na złote jabłka, jajka zombie, szmaragdy, strzały, kości, mikstury doświadczenia jest 100%.

dayp.jpg

cjgp.jpg

Opublikowano

Serwer godny polecenia. Bardzo szybko się rozwija, ma bardzo dobrego właściciela ;3, dużo graczy a co najważniejsze świetną atmosferę... Serdecznie polecam i do zobaczenia na serwerze! ;)

Opublikowano

Serwer totalna porażka, brak jakichkolwiek zabezpieczeń, poniżej pokażę DOWODY jak to się Wasz masterek zna na kopiowaniu gotowców w całość + sweet podpis BR3ND i wszyscy zadowoleni ;)

1 luka : Jestem w stanie zbanować każdą osobę jaka mi się podoba, ;)

vulsit.jpg

2 luka > hmm mam listę wszystkich wtyczek oraz pełne uprawnienia, których nikt nie znajdzie w plikach, czyli krótko mówiąc dostęp do całego serwera.

vbobt9.jpg

3 luka ;) Tak cwaniaczyłeś mój drogi, że MÓJ serwer jest nie zabezpieczony, a proszę bardzo lekka modyfikacja i Xray śmiga bez problemu.

y24oyg.jpg

Są jeszcze 4 luki, które zostaną ujawnione wkrótce, zobaczymy co masz do powiedzenia na temat twojego pro elo serwera ;)

lecz są także inne dodatkowe, których nie znajdziecie (tym bardziej tak profesjonalnie skonfigurowanych i spolszczonych)

Śmiech na sali :D

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

Serwer totalna porażka, brak jakichkolwiek zabezpieczeń, poniżej pokażę DOWODY jak to się Wasz masterek zna na kopiowaniu gotowców w całość + sweet podpis BR3ND i wszyscy zadowoleni ;)

vulsit.jpg

2 luka > hmm mam listę wszystkich wtyczek oraz pełne uprawnienia, których nikt nie znajdzie w plikach, czyli krótko mówiąc dostęp do całego serwera.

vbobt9.jpg

3 luka ;) Tak cwaniaczyłeś mój drogi, że MÓJ serwer jest nie zabezpieczony, a proszę bardzo lekka modyfikacja i Xray śmiga bez problemu.

y24oyg.jpg

Są jeszcze 4 luki, które zostaną ujawnione wkrótce, zobaczymy co masz do powiedzenia na temat twojego pro elo serwera ;)

1. Zwykły Nocheat - spamowałes to cie wyjebało, lol

2. Zwykła komeneda /? a nie żaden dostęp.

3. Straszne xD

Patologia w twojej głowie, wyjdź z forum, nie jesteś zabawny - uświadom to sobie.

1323206721-U1.png

Opublikowano

vulsit.jpg

vbobt9.jpg

y24oyg.jpg

1. NoCheatPlus Cię wyrzucił z serwera bo wbiłeś na nodusie.

2. Chłopie to tylko komenda /? co pokazuje listę komend. xD

3. Wooo, przecież napisałem, że nie mam x-raya na serwerze. xD Mam na to inne zabezpieczenia, które nie obciążają serwera. :>

Jak przeczytałem 1 i 2 punkt to miałem z Shogunem na TSie taki polew z Ciebie, że głowa mała. :D Człowieku nie kompromituj się bardziej. xD

Opublikowano

@refresh

Dodajemy góry wokół miasta, dziś/jutro nowa mapa surowcowa oraz nether, niedługo nowy boss wraz z nową lokacją przy cmentarzu!

Opublikowano

vulsit.jpg

vbobt9.jpg

y24oyg.jpg

Heh, nie tylko ja znam tego buga na all komendy :D

Co do Tematu

Serwer jest jednym zdaniem PRO. tylko jeden problem, nie jest zabezpieczony bug z komendami. Patrz: Krzysztofa.

@down

post-747838-0-44179200-1352148974.jpg

Człowieku, chodzi mi o bug, którym moge używać WSZYSTKICH komend. To jakie masz pluginy/komendy to mi wisi. Jakbym sobie zażyczył to bym już miał Twoje wszystkie pluginy.

svh03y.jpg

Opublikowano

Nie mogę wejść :/

Już naprawione, a lagi unieszkodliwione. ;)

nie jest zabezpieczony bug z komendami. Patrz: Krzysztofa.

Dojebałeś. To nie jest żaden bug tylko komenda /?, która pokazuje wszystkie komendy dla poszczególnych pluginów. ;c

Nie wiesz - nie pisz.

Opublikowano

Serwerek fajny, trzyma standardy, nareszcie nie muszę już wypierda**ć na amerykańskie ;_;

Dash, mam dla Ciebie protip: zamiast używać jakieś tam ratiosratio czy foundores to zrób obfuscator i

będzie git, to wcale tak nie laguje. Moim zdaniem już lepiej laguje Letitrain (a to takie ujowy bajer dla gimbów -

mają niezłą pompę pewnie) niż jakiś obfuscator...

@Edit

Dorzuce reklame gratis:

Co do "profesjonalny hosting" to nawet nie będę polemizować tylko powiem: gówno w dupie i to głębko.

Craftserve to złodzieje, nie hosting. Jak nie ovh.pl to sored.pl

Te hostingi gdzie masz wszystko ręcznie to dla neo-kidów darmowe okradanie z żetonów.

//Dash, licbusie, kuhwa:

//"Kupując vipa wygrywasz życie!"

//Komercha jak trzeba, kuhwa, polaki biedaki dzieciaki.

Taki, kurw4 profesjonalny hosting: serwer leży i kwiczy od godziny i 30 min.

Uptime 20%, penis wacław orzeka.

==============================================

Raport:

23:25-01:01: serwer włączył sie na 5 min. ok. 0:50 i dalej off

1:20: serwer działa, ciekawe na jak długo.

1:25: serwer dalej działa, ale pingów w porównaniu do innych, 10-ciu randomowych ma o jedno zero więcej.

1:40: pimpusss tłusty leń wbił i naprawił, przełączył na vanisha i nie odpisywał.

============================================================

Koniec raportu

Opublikowano

@LastPhoenix450

Cały czas przez te godziny teraz czyściłem trochę pliki i wstawiałem nową mapę surowcową oraz nether. Dlaczego 20% uptime? Serwer ma już rok, a przez kilka miesięcy był zamknięty (różnie to bywało). Jutro nie powinno być już lagów, nawet jak wystąpią to bardziej zoptymalizuję serwer.

INFO z serwera:

Witajcie, właśnie co zrobiłem nową mapę surowcową oraz nether. Są one nowo wygenerowane na wersję 1.4.2. Szukajcie nowych cennych przedmiotów! :)

ps: Przywileje konta VIP zostaną lekko zmienione (raczej na lepsze), ale o tym już jutro.

W naszym changelogu zostało jeszcze wykonanie gór wokół miasta, stworzenia nowej lokacji przy cmentarzu wraz z nowym bossem oraz utworzenia więzienia, do którego będą trafiać gracze.

A teraz czas iść spać.

Opublikowano
Dorzuce reklame gratis:

Co do "profesjonalny hosting" to nawet nie będę polemizować tylko powiem: gówno w dupie i to głębko.

Craftserve to złodzieje, nie hosting. Jak nie ovh.pl to sored.pl

Te hostingi gdzie masz wszystko ręcznie to dla neo-kidów darmowe okradanie z żetonów.

Dojebałeś xD Craftserve to najlepszy hosting ale chyba wiadomo, że każdy musi kiedyś zrobić na jakiś czas przerwę. Jeśli wolisz mieć serwer który nigdy nie jest aktualizowany, zero konkursów i nowości ale jest cały czas włączony to nie u nas. Mamy ofertę od craftserve którą prawie że nikt nie ma więc naprawdę warto wchodzić :)

Serwer obecnie jeden z najlepszych w rodzaju FB. Dopracowany, cały czas nowości i eventy, dobre ceny w sklepach itd. Polecam :>

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...