Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź, RP, Premium] HERITAGE - Najlepszy i pierwszy taki serwer Sci-Fi RP!

liloon

Serwer  

48 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zach?cony?

• Tak.
      41
    • Nie.
      7
  2. 2. Wi?cej slotów?

• Tak.
      39
    • Nie.
      9
  3. 3. Frakcja?

• Symbiosis.
      12
    • Industry.
      15

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

headerhgx.png

PROMOCJA! (Zjedź na dół wpisu!)

Informacje:

IP: Podane przy starcie.

Sloty: 20 na początek, jeżeli będzie popyt, wzrośnie.

Typ serwera: Rp Sci-Fi (Science Fiction)

Pluginy: Na pewno wszystkie, które trzeba.

Premium: Tak, ale na serwer można wejść także za pośrednictwem Mineshafter'a.

Moby: Tylko agresywne.

Nether: Eventy.

End: Do kupienia własna stacja kosmiczna (Wymiar Kresu)

PVP: Między frakcją Industry i Symbiosis.

Administracja:

Admirał (Właściciel): Rezor111

Komandor (Administrator): Liloon

Opis serwera, fabuła, sens:

Co ten serwer ma innego:

Żaden, powtarzam, żaden serwer w Polsce (Nawet Heaven) nie był tak zależny od poczynań graczy. Co mam na myśli? Raz na miesiąc będą organizowane Eventy Fabularne, których wynik doda do wskaźnika Punktów Poparcia Rady jeden punkt dla wygranej frakcji. Kiedy frakcja osiągnie maksimum punktów przed drugą frakcją zostaje realizowane Cel Frakcji wygranej. Niby nic, ale zrealizowanie tego celu zamyka Etap Fabularny serwera, powstają nowe wątki, a skutki poprzednich są wyraźnie odczuwalne i zmieniają serwer. Poza tym serwer oferuje też rangi, które pokazują, na jakim stopniu "rozwoju" jest dana osoba. Są to: Robotnik, Kolonista, Bogacz i ranga specjalna; Widmo.

Widmo to odpowiednik VIPA, a na serwerze dodaje ona aż 16 DODATKOWYCH FUNKCJI, do których gracz nie ma dostępu.

Skoro mowa o Widmach, to na samym dole jest mały opis promocji!

Fabuła:

W roku 2134 Nowej Ery planeta Ziemia, przeludniona, zurbanizowana na 70% powierzchni suchej kończyła swoje rezerwy surowcowe. Kopalni było coraz więcej, a minerałów coraz mniej. Brak metali paraliżował przemysł i ograniczał rozwój, a niedobory kryształów uniemożliwiały badania i opracowywanie nowych technologii. U kresu sił planety ludzkość dokonała przełomu. Udało się skonstruować silnik, będący w stanie wynieść w przestrzeń kosmiczną statki i sprawnie je przemieszczać. Ale był już za późno. Niemal niewiarygodne wzrosty cen doprowadziły do bratobójczych wojen. Rozpoczął się największy w historii Ziemi projekt, w każdą stronę galaktyki wysłano setki statków, które na oślep miały szukać nowej nadziei na przetrwanie. Promy gubiły się w przestrzeni, a ich załogi ginęły z głodu. Zapasy żywności kończą się. Produkcja tlenu maleje, nie ma środków do pielęgnacji roślin w Stacji Podtrzymywania Życia na statku SSV Heritage. Zaczęto zjadać wszystko, co było pod ręką. Owady zabrane z planety, myszy, grzyby i pleśnie. Załoganci, którzy umierali przez zatrucie i choroby byli wyrzucani w przestrzeń, a umarli z głodu czasem pożerani przez innych potajemnie. Jednak radar dalekiego zasięgu coś wykrył. Skalista planeta na obrzeżach niezbadanej gwiazdy. Temperatura niewiele niższa, niż ziemska, jednak nie wykryto złożonych organizmów żywych. Szczątkowe ilości wody powierzchniowej, porosty i małe rośliny zdolne do produkcji tlenu. Planeta, którą można zasiedlić. Ogromna Arka ludzkości osiadła na suchej glebie. Otworzyła się gródź. Postawiono pierwsze kroki w historii ludzi oddalone od Ziemi o niepojęte liczby kilometrów. Skaner planetarny wykazał, że mineralizacja jest bardzo bogata. Bogatsza od mineralizacji Ziemi. W ciągu roku statek został przekształcony w kolonię, którą nazwano "Heritage", od nazwy promu, co znaczy "Dziedzictwo". Ustanowiono nową erę. Nowa Era Dziedziczna. Nowa historia ludzi. Nowe przekonania... Niewiele po ukończeniu kolonii, jej mieszkańcy podzielili się. Po jednej stronie stali wyznawcy Odnowienia Planety, których celem jest uwydatnienie fauny i flory, by nie dopuścić do zdarzeń znanych z Ziemi. Nazwali się Symbiotami. Po drugiej stronie Industrowie, którzy dążą do jak najszybszego rozwoju ludzkości, podbijania kolejnych planet, rozwóju nauki i przemysłu, jednak kosztem istnienia wielu planet...

Opis serwera, sens:

Serwer oferuje graczom pewnego rodzaju "rozwój", nie daje wszystkiego "do rączki", jak to zdarza się na większości serwerach. Żeby coś osiągnąć trzeba się starać i dążyć do celu. Wprowadziliśmy także zasadę Only-Premium, bo, jak wiadomo, niestety, większa część polskich piratów MineCraft'a to istoty, których nawet do analfabetów przystawiać nie wolno. Kiedy zaczynasz grę, Twoim zadaniem jest wybranie sobie Frakcji, dla której będziesz walczył. Są to frakcje:

Industry: Przemysłowa frakcja.

Symbiosis: Frakcja ekologiczna.

Oczywiście wiemy, że teraz myślicie "Idę do tej dobrej frakcji", czyli Symbiosis. Ale wcale tak nie jest. Jeżeli wygra Symbiosis, a cele frakcji zostaną zrealizowane, zarabianie może okazać się trudniejsze, kosztem zrealizowania "dobrego celu". Jednak ten sam problem pojawia się przy Industry, której cele mogą uprzykrzyć daną dziedzinę gry, a polepszyć inną.

Wszystkiego, co naprawdę istotne możecie dowiedzieć się z forum. A teraz mały rebus:

HERITAGE HERBATA UGU HERBATA PL

Legenda:

Usuń spacje.

Litery zmień na małe.

Zastąp "herbata" kropkami.

Chyba wiesz, co z tym zrobić... C:

A TERAZ COŚ SPECJALNEGO! PROMOCJA WIDM!

Jeżeli podejmiesz się zakupu tygodniowego Widma DO KOŃCA LISTOPADA, zapłacisz tylko 2.46zł! Pamiętaj, kody za tę cenę pozwolą Ci otrzymać konto Widmo TYLKO, jeżeli podasz kod Administracji jeszcze przed końcem listopada!

Kupno:

SMS o treści AG CSRV na 72480 - koszt SMS to 2.46 zł.

Opis Widma:

Widmo to specjalna ranga dla jednostek powołanych przez Radę. Ich zdanie jest ważniejsze, problemy szybciej rozstrzygane, mogą się targować przy handlu o stację kosmiczną, dostają automatyczny system teleportujący do wskazanego miejsca, a nowe technologie i badania mogą testować w laboratorium dla Widm, gdzie mogą ulepszać swoje przedmioty i tworzyć mikstury i wywary, a także mogą wejść do specjalnego sklepu tylko dla Widm.

- Miano Widmo widoczne przed nickiem.

- Prośby Widm będą rozpatrywane wcześniej.

- Możliwość zmiany nicku na chacie za pomocą komendy /nick.

- Możliwość zmiany koloru nicku za pomocą komendy /nick.

- Możliwość kolorowego pisania na chacie.

- Dostęp do laboratorium Widm.

- Dostęp do mapy surowcowej dla Widm.

- Dostęp do unikalny sklepu dla Widm!

- Wstawienie się za więźniem może zdjąć z niego karę.

- Komenda /kit Widmo (Żelazne narzędzia, 10 złotych jabłek, skórzana zbroja.)

- Może posiadać psa!

- Komenda /feed! (Regeneracja głodu.)

- Komenda /home!

- Jednorazowa wpłata na konto w wysokości 1000$! (300$ dla Widma na tydzień.)

- Dostęp do Netheru! (Dla gracza tylko na Eventy!)

- Cena stacji kosmicznej może być zmniejszona nawet o połowę!

- Zarezerwowany slot na serwerze!

Mała pomoc dla nowych, którzy znajdą się na serwerze:

mapadw.png

1. Szpital - Można w nim kupić podstawową alchemię.

2. Siedziba Industry - Dom frakcji.

3. Siedziba Symbiosis - Dom frakcji.

4. Parkiet załadunkowy - Przejście do mapy surowcowej.

5. Laboratorium Widm - Laboratorium Widm Rady.

6. Sklep Widm - Sklep dla Widm Rady.

ZAPRASZAMY JUŻ NIEDŁUGO! SERWER ZOSTANIE OTWARTY PRZED POCZĄTKIEM LISTOPADA!

mkgprzezr.png

[Kliknij w obrazek!]

• Odpowiedzi 84
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dlaczego Only-Premium? (Dostałem wiad. na PW)

Jest wytłumaczone, ale jeszcze raz:

Nie chcemy nieogarniętych piratów, którzy nie łaska zajrzeć na forum, tylko spamują na serwerze. Osoby, które mają oryginał to na ogół ktoś, kto rozumie grę, a dzięki temu, że nie może wejść na serwer na innym nicku potencjalny gracz będzie starał się przestrzegać regulaminu.

Nie będzie WhiteListy.

Jeżeli graczy Premium będzie za mało, stanie się on Non-Premium, ale wtedy bany pewnie będą sypały się jeden po drugim.

mkgprzezr.png

[Kliknij w obrazek!]

Opublikowano

Pomysł sam w sobie fajny, ale nie widzę tego serwera bez modów takich jak industrial craft , redpower, buildcraft i railcraft ^^. Ale to tylko moje odczucia

GRAJ PO SWOJEMU !!! ;)

Opublikowano

Pomysł sam w sobie fajny, ale nie widzę tego serwera bez modów takich jak industrial craft , redpower, buildcraft i railcraft ^^. Ale to tylko moje odczucia

Nie chcemy wprowadzać modów, bo zmieniają w istotny sposób rozgrywkę. To ma być Minecraft, ale jednak inny. Poza tym to nie serwer z modami, a'la Tekkit, nie taka była koncepcja.

mkgprzezr.png

[Kliknij w obrazek!]

Opublikowano

Nie ma na co się obrażać , to przecież prawda , iż jesteśmy piratami . ;D.

Ps. Pewnie irytują Cię Steve'y , więc można wgrać mine... , coś tam *zapomniałem* , co daje możliwość zmiany skina dla ludzi z piratem .

Opublikowano

Tak, moim warunkiem jest wgranie MineShaftera, ale Rezor woli WL, co dla mnie jest głupie i niezrozumiałe. Po co się użerać z WL, skoro można dobrze przesiać dzieci-piratów przez samą konieczność rejestracji w MineShafterze, której właśnie takim dzieciom dokonywać się nie chce. Przy okazji gracz nie czeka na dodanie do WL, a admin nie musi tego robić. Dla mnie i graczy korzystniejsze, czyż nie?

mkgprzezr.png

[Kliknij w obrazek!]

Opublikowano

Specjalnie zakładałem konto, żeby się wypowiedzieć tutaj :) Sądzę, że serwer powinien być only-premium, ale jeżeli już tak na prawdę bardzo chcecie piratów na serwerze to dałbym mineshaftera... :)

Opublikowano

Jestem w szoku :D Widzę, że z dnia na dzień dorastają ludzie. Minecraft zawsze ma podobne serwery, jednak także niektórzy wprowadzają nowe typy rozgrywki. Wszystko prezentuje się fantastycznie. Szkoda, że nie mam premium (no nic trzeba będzie zainwestować) a co do serwera :

prezka jakby była graficzna dałbym 10/10 tak masz 8/10 :D Pomysł 10/10 :D

Co najbardziej mi się podoba? To, to, że widać, że w Administracji nie będzie dzieci :)

Czekam za otwarciem, w tym czasie będę musiał kupić premium.

aha jeszcze jedno, jeżeli chcecie uniknąć chetów, nie musicie wprowadzać Premium (no chyba, że chodzi o dzieci NEO, którzy są wszędzie - nie obrażając nikogo) Możecie wprowadzić własnego Lunchera :)

Pomoc techniczną mogę zaoferować :) - nie chce nic, tylko satysfakcje z wykonywanej pracy :)

Moje gadu jak coś macie na profilu :) Będę po 14...

Jeszcze raz na prawdę - świetna robota :)

Opublikowano

Server zapowiada się bosko.

Szkoda ,że chcecie dać only premium.

Ja byłbym za mineshafterem.

Sam niestety nie mam premium.

A jeżeli chcecie dodatkowo zarobić to zawsze możecie zrobić ,że gracze z pirackim mc muszą wysłać smsa np za te 2zl(koszt widma) , żeby móc grać.

mca.png

Pomogłem??? Daj + ;>>>

Opublikowano

Mineshafter będzie wprowadzony. Dzięki za pozytywne wypowiedzi, cholernie nagłowiłem się nad wszystkim na serwerze, ale zdaję sobie też sprawę, że pewnie wiele "nieszczelności" będzie do rozwiązania dopiero, kiedy serwer będzie działał.

Proszę o zmianę tematu:

[Zapowiedź, RP, Mineshafter] HERITAGE - Najlepszy i pierwszy taki serwer Sci-Fi RP!

mkgprzezr.png

[Kliknij w obrazek!]

Opublikowano

Jeżeli macie jakieś pytania odnośnie kwestii, których nie można zawierać w temacie, piszcie na PW. Postaram się odpisać w miarę sensownie.

mkgprzezr.png

[Kliknij w obrazek!]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...