Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja]Rengar vs Kha'Zix

Bezimienny.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ktora postac wedlug was lepsza?

Rengar ma fajny pasyw (cos jak "e" kha zixa) slow (kha zix tez ma). Jednak rengar nie ma many. Kha zix ma te mutacje. wedlug mnie kha zix jest lepszy niz rengar

Opublikowano

Hm, ogólnie wolę również kazika. Mam rengara, a kazikiem grałem na koncie kumpla. Spodobał mi się, szczególnie ten escape, dmg oraz ult.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Rengar, dluzsza niewidka, latwiej zfocusowac carry, jako rengar zabijesz carry szybciej(z trinity) niz kha, moze troche mniej mobilny, ale ma sneara e z 5 stackami pasywki ';]

Opublikowano

Rengar w pojedynkę ubije Kha'Zixa, na lajcie. Linie też by z nim wygrał, Rengar viable pod AP, top, jungle. Kha'Zix nie jest aż tak wszechstronny.

JUMP co jeden AA z krzaków, 7 skili, bardzo duży damage, slow/snare, heal + buff do resów, dłuższa niewidka + nastakowany item na samych assystach.

1294477714-U1.png

Opublikowano

mam obie postaci i powiem szczerze, że wole kha zixa. Lepszy escape, łatwo wbić w enemy ad carry. I ten dmg jak jeszcze ad nie jest chroniony i osamotniony ;>

Kiedyś było ważne jakim jesteś ziomkiem

dzisiaj patrzą na mnie krzywo, jak wyciągam drobne

to może kwestia tego kto jak bogatą ma rodzinę

choć nie miałem wcale gorzej to nie patrzę kto ma ile

Opublikowano

Rengar w pojedynkę ubije Kha'Zixa, na lajcie. Linie też by z nim wygrał, Rengar viable pod AP, top, jungle. Kha'Zix nie jest aż tak wszechstronny.

wait wut?

kazik viable top/jungla.

Rengar.

Bije wszystko

ahahhah -.-

Rengar z tego co wiem to moze doskoczyć tylko do emeny. Kha zix moze w dowolne miejsce.

Kha zix 1v1 by wygrał z rengarem (imo, pacz pasy kazika)

Rengar ma dłuższy ulti i to co kazika boli to tylko jedna sekunda ultix2 (nie wiem jak jest po mutacji multi)

Opublikowano

Rengar rozjebie kha bez problemu 1v1... nie wiesz co mowisz, jak gram rengarem i mam na to wychodze 3+:0 nie mniej, poprostu harrasujesz z e do 4 stackow pasywki, podchodzisz q+q z pasywki w i odchodzisz po takim kombo kha nie ma 2/3 hp, a jego sustain jest mizerny w porownaniu do rengara

Opublikowano

Powiem tak: po pierwsze Kha Zix jest lekko UP.

Jego winrate wynosi na chwilę obecną średnio 45% (przy 53% rengara) i ma tendencję malejącą, bo ludzie uczą się go contrować. Jedyne co jest w nim mocne to dmg z Q(oczywiście o ile uda mu się odizolować jakiegoś debila) - a cała reszta dość ostro daje dupsko. Heal z W jest dość żałosny bez maxowania go, i mało przydatny w walce bez wyewoluwania go. Skok także jest dość średni - możemy zostać stargetowani w trakcie lotu. Bez zbytniego szału o ile nie wyewoluowany. I dodatkowo czas jego cooldownu.....

Ulti jest dość SUABE - 1s niewidzialności, nawet 3 krotnej, to jakiś żart. Przynajmniej refresh pasywa jest OK. 40% redukcji dmg i trzeci cast po ewolucji w świetle innych skilli jest...... średnie.

Brak jakiegokolwiek mocnego CC poza średnim slowem. Tylko dmg z pasywa jest wystarczająco potężny bym się nim zadowolił. Ogólnie postać dobra do counter jungli - strasznie kara 1vs1, jej szybkość w jungli nie powala - ale solowanie dragona już tak (mój rekord to 9 sek mając 14 lvl).

Zagrałem nią już w cholerę gier (z 30-40), i sądzę na tej podstawie iż dostanie w przyszłości nie tyle buffa co tweaka. A przynajmniej mam taką nadzieję, bo inaczej będą nią grać nabsy bo "wygląda coooool". Bycie jechanym przez Jaxa bez itemów i to 2 lvl do tyłu nie jest przyjemnym (true story).

Ogólnie Rengar vs Kha Zix. Wygrywa Rengar. Niestety ale taka jest prawda. Porównajcie sobie te postaci na lolkingu.

Już nawet widać jak spada częstość gry Kha Zixem (Ranked - 8% Normal -22%) vs Rengar (Ranked - 15% Normal - 27%), co jak na tak nową postać, nie wróży za dobrze.A jeżeli płaczecie, że Kha Zix jest OP to....

.....jesteście nobami.

Riot stworzył postać, która nie pasuje do mety lub jest za słaba - tyle w temacie Kha Zixa.

A w temacie Rengara: Postać łatwa do gry i ciężką do skontrowania.

@down - Ja grałem z kolegą - mieliśmy takie same runy i masterki - ja full AD (2xBT,Trinity,Tabi,LW,Trinity,Youmoo - on w Off-tanka z Warmogiem,BT,Maletem Trinity,Tabi i Kolczastą kolczugą. Zabiłem go ułamek sekundy po tym jak on zabił mnie ^^

Void Spikes OP.

wikmk9.jpg

Opublikowano

Gralem okolo 3 razy na topie z rengarem i wygralem.Moze jakichs lowbubów dostałem.Ja glownie kha na midzie gram i bardzo dobrze idzie ;)

.

Opublikowano

Mi się osobiście lepiej gra Kha Zixe'm.

Świetny system escape/chase, niezłe dmg z q, slow, dodatkowo te mutacje to jest coś.

Opublikowano

Kha zixa szybciej ogarniesz, jak masz skill e i ult to uciekniesz na setkę ;>, njlepsze jest to że postać zmienia wygląd poprzez ewoulowanie ultą skilli.

Opublikowano

Kha zixa szybciej ogarniesz, jak masz skill e i ult to uciekniesz na setkę ;>, njlepsze jest to że postać zmienia wygląd poprzez ewoulowanie ultą skilli.

Oracle i pozdro..... nie wiem na jakim elo grasz ale powyżej 1300+ to już prawie wszyscy z oraclami chodza

pZF9f.jpg

Nie wykonuję już żadnych zleceń graficznych!

Moje Tuty:

Opublikowano

Jak Rengar może wygrać 1v1 z Kha'Zixem jak Kha'zix to przede wszystkim postać do 1v1. DMG z Q Kha'Zixa rozjebie rengara bo ma zwiększony dmg w 1v1.

Pasywka rengara jest tak chu*** ,że się nie da zgankować bez ulta. Pasyw rengara ma tak mały zasię że z tych krzaków nie doskoczysz do przeciwnika chyba ,że jest głupi i przy nich siedzi.

Obejrzyjcie sobie The Rain Man (Ten co kiedyśw TSM był) co on wyprawia Kha'Zixem na lolking jak streamuje

Opublikowano

Nie ma porównania między Kha'Zix i Rengarem.

Jest tylko jeden wygrany, który bez problemu radzi sobie z drugim.

Niektórzy piszą że Kha'Zix jest lepszy - żenada. Nigdy nie dogoni Rengara,

mimo że także ma fajne skille. Rengar jest OP i będzie OP. Kha Zix jest w połowie

do bycia OP. Co chwila spotykam Rengara, Kha Zix 1 raz na kilka meczów.

Nigdy nie pokonał mnie w meczu Kha Zix, gdy grałem Rengarem -

nawet jeżeli akurat ten mecz przegraliśmy. Przy normalnym buildzie Kha Zix

pada bardzo szybko 1 vs 1 z Rengarem ;>

Po prostu trzeba umieć grać tą postacią, dziwie się że nerfa jeszcze nie dostał :D

challenger.png

Opublikowano

Renegar jest lepszy, jego pasyw jest lepszy niż W ka'zixa bo nie ma cd, Q jest masakryczne, a W równie dobre. Jak naładuje 5speli to ma sneara i heal'a jest milion razy lepszy

459941400613567233746.png
By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano

Ludzie po co sie kłócicie skoro były setki filmów z full buildami , i takimi samymi runami i masteriesami i co? rengar rozjebał kha'zixa

pZF9f.jpg

Nie wykonuję już żadnych zleceń graficznych!

Moje Tuty:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...