Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja]Rengar vs Kha'Zix

Bezimienny.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

moim zdaniem kazik powinnien dostac buff a rangar lekkiego nerfa bo to co robi z q to masakra

btw. ktory z nich to lepszy jungler ?

Rengar, choć kha zix ma też dobrego skilla (e). Tak znerfować bo to co wyczynia to szok.

Bywalec
Opublikowano

Jak dla mnie rengar lepszy. Łatwiej się nim czyści jungle ma lepsze ganki. Jego ulti może nie jest tak dobre jak kazia, ale on ma jeszcze bonus chyba. Rengar ma lepsze ulti do zabijania, ma slowa i przy naładowanej wściekłości stuna.

Może mieć naprawdę ogromne DMG z Q naładowanego przy buildzie AD.

5jJNSGS.png

Opublikowano

Zdecydowanie Rengar poniewaz moze skutecznie dostac sie do carry'ego i go zniszczyc na bursta, jego naszyjnik jest o wiele lepszy niz ewolucje Kha'Zix'a.

Opublikowano

Ja wole kha zixa. Można go rozbudować na ogromne obrażenia. Natomiast Rengar nie osiągnie takiego ataku. A po za tym to ulti Kha Zixa jest boskie!

OobLowoO_eune_238_1_logo.png

Opublikowano

Ja wole kha zixa. Można go rozbudować na ogromne obrażenia. Natomiast Rengar nie osiągnie takiego ataku. A po za tym to ulti Kha Zixa jest boskie!

Jaki kolwiek ogarnięty support, albo ma oracle i zauważy rengara, albo go zestunuje/ztauntuje, co kolwiek, więc rengar tylko padnie.... Gorzej jak się ma nieogarów xD

Opublikowano

Czy to są kur** jakieś żarty co wy tu piszecie? No naprawde ... Kha'zix a Rengar to nie robi różnicy kto lepszy obaj rozpierdalają system i dostają się do ad carry w gmieniu oka.Jeśli team odejdzie od ad carry to już pewne że kha zix w nielada 1s zniszczy rozniesie zostawi proch...A rengar?Tutaj nie ma co gadac sam go mam moja druga ulubiona postac on do ad carry moze sie dostac tez w chwile i zostawić po nim tylko szczatki.Jeśli chodzi o mnie Kha'zix a rengar są na równi ;) Jak by było 1 vs 1 przed 6 lvl kha zix by napewno wygrał.Rengar ma zbyt duze cd na skillach wiec nie ma co zrobic.A kha'zix z q ma 2 s z ktorego wali ponad 400 jak nie wiecej.A tak to jedynie trzeba sprawdzić te postacie trzeba zrobić taki sam build Wziasc takie same runy jak i masterki oraz trzeba zaczac atakowac w tym samym czasie.Jeśli np. Rengar zacznie z critem 500 to tu nie ma co gadac lubb kha zix...

Opublikowano

Ach jak ja lubię wasze wyolbrzymienia

Q Kha Zixa ma 3.5s cooldownu i wali nim 70-190 lub 100-280 w wypadku izolacji oraz +12% brakującego HP po wyewoluowaniu (też po odizolowaniu)

Q Rengara ma 8-6 s cooldownu, lub wcale go nie ma, jeśli mamy 5 stacków dzikości. Dodatkowo zadaje 30/150 + całe AD w kolejnym auto oraz 30/150 +250% całego AD. Dodatkowo skill ten idealnie współgra z Sheenem i Trinity. Ach i po użyciu go dostajemy nawet do +150% AS na 3s

Załóżmy, że te obie postaci mają 200AD z czego 100 to bonusowe z Krwiopijcy, oraz posiadają Trinity Force. Rengar jest odizolowany i ma całe HP, oraz 4 stacków dzikości. Uważamy, że przeciwnik nie ma ani armora ani resów.

Kha Zix - 280+240 + auto atak(200) + Trinity(300) + pasyw (220)

= 1020(fizyczny) + 220(magiczny) dmg

Kryt z trinity nie mógł wejść jako iż jest to umiejętność, ale mógł wejść w auto co znaczyłoby 200 dmg więcej

Rengar -

(pierwsze auto + Q = podstawowe + dmg z auto + z przeliczników + Trinity) [dostajemy piąty stack dzikości - możemy użyć Q jeszcze raz)

150 + 200 + 200 + 300 = 850

(drugie auto + Q wzmocnione dzikością)

150 + 500 + 200 + 300 = 1150

= 2000 fizycznego ORAZ zwiększony AS o 150% na 3s

DODATKOWO mógł wejść crit z Trinity co znaczyłoby 200 dmg więcej z każdego Q, w które by ten crit wszedł, dodatkowo leczył nas nasz Krwiopijec, jako iż były to autoataki.

GG

wikmk9.jpg

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Co wy piszecie ? Każdy ogarnia lepiej Kha'Zixa lub Rengara. Kha'Zix to mój main, gram nim praktycznie 3/4 wszystkich gier odkąd został wprowadzony i po tym czasie nauczyłem się walczyć z Rengarem. Różnie bywa, raz wygrywam ja Kha'Zixem raz wygrywa Rengar. Jeszcze się nie zdarzyło żeby wszystkie walki wygrał Rengar lub ja Kha'Zixem.

Opublikowano

Co wy piszecie ? Każdy ogarnia lepiej Kha'Zixa lub Rengara. Kha'Zix to mój main, gram nim praktycznie 3/4 wszystkich gier odkąd został wprowadzony i po tym czasie nauczyłem się walczyć z Rengarem. Różnie bywa, raz wygrywam ja Kha'Zixem raz wygrywa Rengar. Jeszcze się nie zdarzyło żeby wszystkie walki wygrał Rengar lub ja Kha'Zixem.

Wtedy rengar jeszcze nie miał nerfa...

PS Górnik.

Opublikowano

Szczeże polecam kha ma o wiele wiekszy damage i swietne skile. Zauważ że rengarem już nikt nie gra, jest za słaby.

Opublikowano

Hmm data. Ostatni post był z 11 października 2012 kiedy to Rengar był jeszcze przed nerfem ale teraz Kha'zix Rengara spokojnie pociśnie 1vs1.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...