Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki pecet?

wjatek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ludzie, to nie temat, żeby się kłócić, ok? Na GG się posprzeczajcie. Ja tu chcę w spokoju zaplanować sobie kompa... a to gadanie jakie dyski do czego mnie nie interesuje. Dowiedziałem się co trzeba i koniec.

Opublikowano

Która płyta lepsza do tego zestawu?

www.morele.net/plyta-glowna-msi-z77a-g43-intel-z77-lga-1155-2xpcx-vga-dzw-glan-sata3-usb3-raid-ddr3-crossfire-459603/

czy

www.morele.net/plyta-glowna-asrock-p67-pro3-b3-intel-p67-lga-1155-360678/

Czym się różnią te chipsety właściwie?

btw. Myślę że zintegrowana grafa to dobre rozwiazanie na wszelki wypadek, gdyby karta się posypała :P

Opublikowano

Ok, zestaw już mam. Kwota się zwiększyła do 4k, włączając w to resztę zestawu. Możecie polecić jakis monitor FullHD gdzieś do 600zł? I jakieś tanie (~130zł) chłodzenie cpu? Z góry dzięki.

Opublikowano

Właśnie o nim myślałem, ciekaw byłem czy ktoś go poleci :P

Btw. można zaufać morele.net ? Chcę tam zamówić wraz z montażem. I co z gwarancją? Problemy jakies się zdażają?

Opublikowano

To podrzućcie jakiś monitor i jutro bym zamówił już.

@Edit - jeszcze takie pytanko - jaka pamięć lepsza do tego zestawu:

http://www.morele.ne...gx-433757/#div4

czy

http://www.morele.ne...64l9-4g-294462/ x2

Chodzi mi o częstotliwość, bo podobno pod i5 lepiej 1333, poza tym good ram ma niższe napięcie.

@edit

Znalazłem sobie ciekawą obudowę. Co myślicie? :P W sklepie nie ma opinii :(

http://www.morele.ne...axt0140-486496/

@Edit

I jeszcze jedno pytanie - muszę dorzucić do koszyka jakieś dodatkowe rzeczy typu kabel SATA albo jakiś kabel do napędu? (Tak, jednak biorę napęd) Jeśli nie kupię a wezmę składanie to mi po prostu zamontują i nie podłączą? :P Do czego muszę coś dokupić i co?

Opublikowano

A chcesz 8 czy 4GB?

Jak chcesz 8 to bierz ten

http://www.morele.net/pamiec-crucial-ballistix-8gb-2x4gb-ddr3-1600mhz-cl-9-9-9-24-unbuffered-non-ecc-1-5v-bls2cp4g3d1609ds1s00ceu-472804/

W sklepie nie ma opinii o tej obudowie bo jest to dość nowy wytwór ale w testach wypadła całkiem sensownie także jeśli Ci się to podoba to możesz brać.

Monitor weź ten

http://www.morele.net/monitor-led-lg-ips234v-pn-500211/

Opublikowano

Nie potrzebnie molexa i sate kupujesz, jak masz już podłączone -_-

Brałbym 8GB Ram (Kingstony na morele 8GB po 150zł), budę np. na Arc Midi/Arc Mini/HAF'a 912, a i w tym budżecie 7950 nie pasuję, ale to przez monitor. Normalnie bierze się 670 do tego budżetu.

Opublikowano

@Up - myślałem że nie jest "już podłączone", nie ma nigdzie o tym :P

8Gb jest, 2x 4GB Kingstona.

Obudowa mi pasuje, wiele dobrego się o niej naczytałem, no i 5 wiatraków.

Monitor jednak biorę LG, którego mi zaproponował Velo.

Opublikowano

@Up - myślałem że nie jest "już podłączone", nie ma nigdzie o tym :P

8Gb jest, 2x 4GB Kingstona.

Obudowa mi pasuje, wiele dobrego się o niej naczytałem, no i 5 wiatraków.

Monitor jednak biorę LG, którego mi zaproponował Velo.

A gdzie chłodzenie do procka? Bierzesz procesor do kręcenia a będzie działał na boxie? -_-

6-crop-cr_rrxsqxw.jpg

Bywalec
Opublikowano

A coś takiego?

Procesor: Intel Core i5-2500K

Płyta Główna: AsRock P67 PRO3

Pamięć RAM: 8 GB Geil DDR3 1333 MHz CL9

Dysk Twardy: WD Blue 1 TB EALX

Karta graficzna: Sapphire Radeon HD 7870 2 GB

Napęd optyczny: Pioneer DVR-219LBK

Obudowa: Xigmatek Asgard PRO

Zasilacz: Thermaltake Smart 530 W

ok. 3000 zł.

5jJNSGS.png

Opublikowano

Ok, ostatni czas na zmiany.

Z oc nie mam zamiaru jakoś bardzo się bawić, 4,2GHz myślę, że mnie zadowolą. Jeśli jednak polecacie bardziej mobo z P67 to oczywiście wezmę. Chociaż Z77 mi odpowiada przez zintegrowaną grafikę, którą wolałbym mieć na wszelki wypadek (może głupie, ale mam niemiłe doświadczenia xD), a na jakimś porządnym oc mi nie zależy, myślę że komp uciągnie raczej wszystko i wystarczy mi bez większego kręcenia. W późniejszym czasie mam zamiar kupić to chłodzenie, na razie będzie boxowe, chyba że jakoś odchudzę ten zestaw i wcisnę tego Fortisa, wtedy kręcę od razu. Zależy mi żeby grafika została taka jaka jest, dysk 1TB, w OSTATECZNOŚCI zadowoliłbym się połową tego. Obudowa zostaje, jeśli na zasilaczu da się oszczędzić nie tracąc na jakości to byłbym wdzięczny za sugestje.

Nagrywarka najtańsza wystarczy :P

Podpowiedzcie mi z mobo, ewentualnie z dyskiem i zasilaczem, im mniej wydam teraz tym szybciej kupię lepsze chłodzenie, ale i tak na nie będę musiał poczekać. Nie bij, .PingwineQ xD

Opublikowano

Ok, ostatni czas na zmiany.

Z oc nie mam zamiaru jakoś bardzo się bawić, 4,2GHz myślę, że mnie zadowolą. Jeśli jednak polecacie bardziej mobo z P67 to oczywiście wezmę. Chociaż Z77 mi odpowiada przez zintegrowaną grafikę, którą wolałbym mieć na wszelki wypadek (może głupie, ale mam niemiłe doświadczenia xD), a na jakimś porządnym oc mi nie zależy, myślę że komp uciągnie raczej wszystko i wystarczy mi bez większego kręcenia. W późniejszym czasie mam zamiar kupić to chłodzenie, na razie będzie boxowe, chyba że jakoś odchudzę ten zestaw i wcisnę tego Fortisa, wtedy kręcę od razu. Zależy mi żeby grafika została taka jaka jest, dysk 1TB, w OSTATECZNOŚCI zadowoliłbym się połową tego. Obudowa zostaje, jeśli na zasilaczu da się oszczędzić nie tracąc na jakości to byłbym wdzięczny za sugestje.

Nagrywarka najtańsza wystarczy :P

Podpowiedzcie mi z mobo, ewentualnie z dyskiem i zasilaczem, im mniej wydam teraz tym szybciej kupię lepsze chłodzenie, ale i tak na nie będę musiał poczekać. Nie bij, .PingwineQ xD

P67 Ma mocniejszą sekcje zasilania pod oc.

6-crop-cr_rrxsqxw.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...