Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki pecet?

wjatek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moglibyście podrzucić jakąś ciekawą konfigurację kompa w przystępnej cenie? Ma być dosyć wydajny, żeby uciągnął nowsze gierki, najlepiej na min. średnich detalach :P Zależy mi też na pojemnym i szybkim dysku. Chodzi mi o samego blaszaka, bez myszki, klawiatury itp, ale byłoby miło gdyby jakiś ciekawy moniek się zmieścił w cenie, lecz nie jest to konieczne :P Cena - od 2000 do 3000zł. Z góry dzięki.

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@Flap_PL z oc do czynienia wiele nie miałem, więc nie wiem, ale gdyby była potrzeba to bym sobie podkręcił :P co mogę zostawić? Z podzespołów raczej nic bo komp to rupiel. Grafika mi poszła a kupować nową to jak pakować silnik ferrari do malucha... co najwyżej mógłbym sprzedać pamięć, zawsze parę zł więcej.

Opublikowano

Chodzi tutaj o obudowę i nagrywarkę ze starego kompa :)

r718w5.png

Ludzie używajcie Alt'a, bo chyba jest różnica w tym czy robimy komuś "łaskę" czy "laskę"

:)

Opublikowano

Obudowa to jedno wielkie gówno, ale w ostatecznosci mogłaby zostać. Nagrywarka... myślę że mnie zadowala, nie widzę potrzeby kupowania nowej. System najlepiej gdyby się zmieścił w cenie (win7 ultimate). Btw. czy jeśli przerzucę się na 64bit to będę miał z czymś problemy? Chodzi mi np. o programowanie i inne tego typu rzeczy. Wolałbym zostać przy 32bit ale chciałbym poznać za i przeciw. I jeszcze jedno głupie pytanie - będę mógł bez problemu podłączyć stary dysk żeby odzyskac pliki?

Opublikowano

Ultimate za 1000 zeta w Twoim budżecie xD Żartować sobie Pan raczysz? Jak komputer do grania to Home Premium 64 bit najlepiej za około 350 zeta.

O nagrywarkę to nie chodzi o to czy Cię zadowala (jakkolwiek to brzmi) tylko o to czy jest na złączu SATA czy ATA. Dysk jeśli jest na SATA to tak będziesz mógł podłączyć.

Opublikowano

@CiasteczkoMen no to ok, bez różnicy... ale ultimate mi się wydaje najlepszy :P

Dysk SATA, nagrywarka też.

A co jeśli mam oryginalną płytę z windą, którą instalowałem na starym kompie?

Opublikowano

Może ktoś się wypowie na temat tego zestawu? :P

1. Nie jestem pewny co do płyty. Jak będzie z oc?

2.Może do tego jakieś lepsze chłodzenie?

(Systemu na razie nie bierzmy pod uwagę.)

3.Chciałbym najwięcej uwagi poświęcić na grafikę i cpu, bo to najważniejsze podzespoły. Co najlepiej dobrać żeby się zmieścić w kwocie?

4.Oczywiscie do tego mobo i zasilacz, bo chyba bez tego nie ma co pakować mega cpu i gpu a zależy mi przecież na jak najlepszej wydajności.

5.Opłaca się zainwestować w 8 GB RAM? Podobno w wielu wypadkach dodatkowa kostka wiele pomaga.

Opublikowano

Bierz zestaw co ci polecili (ten twój, nie velociego, bo 660 to padaka)

7950 na stock vs o/c 660Ti = równe wyniki

7950 o/c 1150MHz vs o/c 660Ti = odlatywanie 7950 od 660Ti

Opublikowano

Ok, dzięki, co do grafiki i CPU jestem już raczej pewny.

Może trochę za bardzo zawracam dupę tym wszystkim, ale moglibyście wyrazić opinię o reszcie syfu? :P Z naciskiem na płytę i obudowę. Podobno co do zasilacza to nie ma się nad czym zastanawiać, prawda to? (ogólnie mam wiele wątpliwości co do wszystkiego bo chcę jak najbardziej napakować kompa za w miarę niską cenę xD i mieć go później na długo (ze 4-6 lat), bez większych narzekań... nie mam wielkich wymagań, przyzwyczaiłem się do pracy na kompie sprzed 7 lat... ale wiecie jak to jest.. swą wytrwałością zasłużyłem na coś porządnego xDD)

Opublikowano

Bierz zestaw co ci polecili (ten twój, nie velociego, bo 660 to padaka)

Złożyłem za tyle co chciał bo chciał system a teraz widzę wywalił go z budżetu. HD7950 jest zdecydowanie lepszy.

Poza tym.. Dysk green.. Dlaczego nie zwróciłeś mu na to uwagi?

Zasilacz w sumie bez jakichś sensownych testów, lepiej tego co podałem.

Dysk do zmiany na

http://www.morele.net/dysk-western-digital-wd10ezex-479659/

jeśli chcesz 1TB.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...