Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dota 2 vs League of Legends

JoJoY

150 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co lepsze twoim zdaniem ?

• DOTA 2
      49
    • League of Legends
      101

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam co jest waszym zdaniem lepsze DOTA 2 czy League of Legend ?

Miło by było jakbyście np zagłosowali na Dota 2 i powiedzieli czemu ona a nie lol.

Za takie odpowiedzi daje like.

Dałem Ci +odwdzięcz się i daj i mi :D

( Dla Ciebie to kliknięcie , dla mnie to radocha )

• Odpowiedzi 58
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

No to jak już napisałeś ten temat to i wyjadacz się wypowie. Gdy zaczynałem grać w Dote 1, nie było jakiegoś czegoś pokroju LoL czy HoN. Później wyszedł ten LoL z cukierkowa grafika. Cały gameplay jak i bohaterowie żywcem skopiowani z Doty 1. Gra wybiła się dzięki temu, że była jako odrębna gra, nie tak jak Dota 1 (mapa) i tym, że zaczęło grać dużo ludzi (dzieci). Gra była spoko do póki nie zleciała się masa dzieciaczków, polaczków i rusków. Później bohaterowie zaczeli być OP etc. Ja już dostawałem nerwicy w tej grze. Ale z ratunkiem przyszła Dota 2 oraz nowy komputer. Tutaj jest ten klimat, modele i grafika na wysokim poziomie. Musimy jeszcze poczekać na wersję finalną gdzie zostaną dodani wszyscy bohaterowie, dodane patche z Doty 1 (dzisiaj wyszła nowa wersja). Jedynie co mnie boli, że znowu zlecą się polaczki i ruski, którzy nigdy w tą grę nie grali, a będą myśleli, że są pro. Jednak, kto nie zagrał w Dote 1 nie poczuje tego klimatu. Mój głos zawsze przy Docie.

he?

Opublikowano

Aha..A możesz mi powiedzieć ile ma map ta dota 2 ? I czy bohaterów się kupuję ?

A i czy trudno ogarnąć tą grę bo przyznam że nigdy nie grałem w tego typu gry.. ( oprócz Warcrafta III ) ale to co innego :D

Dałem Ci +odwdzięcz się i daj i mi :D

( Dla Ciebie to kliknięcie , dla mnie to radocha )

Opublikowano

Dota 2 ma jedną mapę. Podstawowe zasady są takie jak w LoL'u. Bohaterów się nie kupuje, są oni dostępni do wybrania wszyscy (narazie nie ma ich jeszcze wszystkich). Bohaterów w wersji finalnej będzie bodajże ~115. Nie pamiętam. Nie masz tu też jakiegoś szitu jak Runy, które nagle dają Ci dmg. Pooglądaj sobie filmiki i zobaczysz.

he?

Opublikowano

Ja zagłosowałem na Lola tylko prosze mnie nie zjeść za to :P Jest to moja indywidualna ocena, a wynika ona z kwesti przyzwyczajenia do Lola po prostu najbardziej przypadł mi do gustu :) Wchodząc na Dote czułem sie co najmniej dziwnie, a wynikało to z tego że jest bardzo rozbudowana i nie do końca ogarniałem co tam sie dzieje ehh... no bywa. Jak już troche pograłem w Dota moge stwierdzić że jest to na prawde dobra gra, ale jak każdemu wiadomo o gustach sie nie dyskutuje jednemu przypadnie bardziej to do gustu a drugiemu to :)

sygnaleparkour.jpg

18706.png

Opublikowano

Ja ogólnie zacząłem najpierw grać w League of Legends, a dopiero 2-3 dni temu miałem styczność z Dota 2 bo dostałem zaproszenie na steam. Bardziej podoba mi się Lol, ale to pewnie dlatego, że w Dote nie ogarniam. Dota jest trudniejsza i jeszcze się z nią nie zapoznałem i nie wiem co jest dobre a co nie ;) Nie wiem też czy to tylko u mnie tak jest, ale jest takie opóźnienie w chodzeniu tzn. klikam ppm tam gdzie ma podejść postać a ona dopiero za chwilę reaguje. Napiszcie czy to tylko u mnie tak jest czy to taka jest Dota, bo jeśli tak no to trochę jest to nie fajne.

Opublikowano

BahanPl nie wiem bo ja tak samo gralem tylko troszke poniewaz ze wzgledu na moj komp nie pogram sobie na komforcie.

Opublikowano

Mówicie że nie ma dzieci a wiecie czemu? bo to jest Beta i trzeba się załapać żeby wejść... poczekajcie aż DoTA wyjdzie F2P to będzie konkretny syf bo dzieci podłapią że "OMG DOTA <3 LEPSZA!" i wszyscy pójdą na dote...

pZF9f.jpg

Nie wykonuję już żadnych zleceń graficznych!

Moje Tuty:

Opublikowano

Nie mam jeszcze klucza do DOTY 2 więc nie grałem w nią jeszcze ale bardzo mi się podoba z filmików. Co do LoLa... grałem pół roku, strasznie wkurzali mnie OP championi, po prostu każda linia miała swojego ,,prosa'' którego nie sposób było rozwalić bez znacznej ilości ganków (np. Yorick na topie) albo Lee w jungli który był po prostu tak OP, że dziwię się, że jeszcze go ostro nie znerfili. Ostatecznie dobili mnie gracze. Flamerzy, afkerzy, feederzy i popierdoleńce które pushują i ich nie obchodzi że zostali milion razy zabici przez czteroosobowy gank, i nie można im nic powiedzieć. Co z tego, że Irelką osiągałem staty ~35/10/10 skoro i tak prawie zawsze przegrywałem przez takich właśnie ludzi. W LoLa przestałem grać i wątpię, żebym go niego jeszcze kiedyś wrócił. Może w Docie nie będzie takich dzieci, bo im nie wyjdzie 20 gier to się zniechęcą. LoL taki trudny nie jest, a dota słyszałem (i widziałem) że tak. No ale niektórych stać na wszystko. Mój głos idzie na Dote.

Opublikowano

lol super grafika co chwila nowe postacie widac ze sie cos dzieje polecam wszystkim graczom league of legends najlepsza gra moba

No tak te 3 zdania i odrazu wiadomo ze lol najlepszy bo przeciez inne gry moba nie maja a ni grafiki , a ni nowych postaci :D

GunzAlex.png
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Według mnie trochę to nieobiektywne dawać lol vs dota2 w dziale doty lub lola , bo to nie trzyma się kupy.

Według mnie dota2 nie jest jakąś super mega hiper i w ogóle naj.

Zauważcie to ,że skoro dota była pierwsza i nie wybiła się to musi coś być na rzeczy...

Fakt jest ciekawa inspirująca , ale to jeszcze nie to co wciągnie mnie.

... mają wąty do mojej sygnatury

-.-

Opublikowano

Z dotą stanie się to samo co z TF2. Gdy był płatny, wszystko cacy, gdy stał się f2p przybyło milion pizd i płaczków, ciągłe narzekanie,lamienie.

Co do tematu, grałem w obie gry, bardziej przypadł mi lol do gustu. Dota2 moim zdaniem mierna, jedynym plusem są champy dostępne za free.

Opublikowano

dota lepsza , ale trudniejsza i bardziej skomplikowana . Wgl. takie tematy rób w dziale pogaduszki bo jak robisz w dziale dota2 to wiadomo że bedzie dużo głosów za dota 2

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...