Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Diaz7321

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@diaz7321

Malleta i tak powinno sie skladac bo wtedy mamy wieksza pewnosc ze nam nie ucieknie juz nie patrzac na flashe i escape system

I co do skarnera i tak lepiej shurelia bo z nia leci i na ult przyciaga do swojego teamu w TFach

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

@diaz7321

Malleta i tak powinno sie skladac bo wtedy mamy wieksza pewnosc ze nam nie ucieknie juz nie patrzac na flashe i escape system

I co do skarnera i tak lepiej shurelia bo z nia leci i na ult przyciaga do swojego teamu w TFach

Sure , znam działanie Shurelyi na Skarnerze , Shurelyia+W+Ulti .

Malleta możesz składać , nikt Ci nie broni ale jak dla mnie to nie jest Core tylko Sytuacyjny bo przecież po jaką cholerę na mallet przeciwko np. Urgotowi?

I ja broń boże nie każe wam składać tych buildów! Core to Buty+BT+GA a reszta to sytuacyjne

TE WSZYSTKIE BUILDY SĄ TO PRZYKŁADOWE BUILDY I ZA KAŻDYM RAZEM BEDĄ INNE!

pZF9f.jpg

Nie wykonuję już żadnych zleceń graficznych!

Moje Tuty:

Opublikowano

@up

Mysle ze temat juz wyczerpalem ale widze ze dalej nie ogarniasz ze DLA PEWNOSCI bo przeciez kazdy ci moze zapodac silence na ryja(a jesli chcesz zgwalcic go dochodzac skillami so close) i adc moze spierdolic z low hp

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

@up

Mysle ze temat juz wyczerpalem ale widze ze dalej nie ogarniasz ze DLA PEWNOSCI bo przeciez kazdy ci moze zapodac silence na ryja(a jesli chcesz zgwalcic go dochodzac skillami so close) i adc moze spierdolic z low hp

Wiem że dla pewności ... uwierz że Riven ma wystarczające combo żeby dogonić i zabić bez malleta , no chyba że Ez double flash i tego rodzaju inne postacie. Wole kupić drugiego BT dla ogromnego DMG w TF niż zapchać slot malletem bo ktoś ucieka .

pZF9f.jpg

Moje Tuty:

Opublikowano

@up

Mallet daje sporo survi. A drugi bt jest kompletnie nie potrzebny.

Nie warto budować trzech doranów. 2 dorany i vampiric scepter jest lepszym wyborem.

Btw: KOMPLETNIE nie interesuje mnie Twoja historia gier. I KOMPLETNIE NIC nie wnosi do tego poradnika.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

@up

Mallet daje sporo survi. A drugi bt jest kompletnie nie potrzebny.

Nie warto budować trzech doranów. 2 dorany i vampiric scepter jest lepszym wyborem.

Btw: KOMPLETNIE nie interesuje mnie Twoja historia gier. I KOMPLETNIE NIC nie wnosi do tego poradnika.

Jak już 2 dorany to dalej B.F Sword , rushowanie BT od vampiric scepter jest bez sensu (no chyba że na da carry)

Mallet może i daje survi ale jak już mówiłem to mój poradnik i przedstawia MÓJ sposób gry... ja wole wbić , zabić i ucieć a nie latać z malletem za uciekającym...

pZF9f.jpg

Moje Tuty:

Opublikowano

@up

To zależy od przeciwnika. Bf kosztuje dużo więcej, więc jeśli przeciwnik nas harassuje to ten lifesteal będzie dobrym wyborem. Moim zdaniem w większości wypadków warto. Tak czy inaczej kiedyś go trzeba kupić, a jeśli zrobimy to wcześniej to można zaoszczędzić na potach i zyskać większy sutain, dzięki czemu mamy więcej farmy.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

nie chce mi sie czytac co napisaliscie ale:

kiedyś jeszcze oplacalo sie kupowac po 3 dorany ale 2 razy osłabiali te przedmioty tak, ze na dziej dzisiejszy wg. mnie 2 to absolutne maxmimum, potem nam się to poprostu nie kalkuluje chociażby po sprzedaży tego.

ogolnie według mnie build na riven to: guardian, bt, bf, frozen mallet, butki sytuacyjne i ostatni item tez sytuacyjny, i to wszystko.

Opublikowano

nie chce mi sie czytac co napisaliscie ale:

kiedyś jeszcze oplacalo sie kupowac po 3 dorany ale 2 razy osłabiali te przedmioty tak, ze na dziej dzisiejszy wg. mnie 2 to absolutne maxmimum, potem nam się to poprostu nie kalkuluje chociażby po sprzedaży tego.

ogolnie według mnie build na riven to: guardian, bt, bf, frozen mallet, butki sytuacyjne i ostatni item tez sytuacyjny, i to wszystko.

BF? B.F. Sword?

Podałeś praktycznie bulid taki jak w poradniku prócz malleta :P

Co do 3 doranów racja zostały osłabione i teraz ludzie właśnie częściej chodzą z dwoma , ja kupuję 3 jeśli mam sporo kasy i farmy i 2 jeśli idzie mi gorzej - jeżeli gorzej to buty 2x doran a dalej zostawiam wszelką kasę na B.F.

Podkreślam jeszcze raz , jest to mój poradnik i mój styl gry!

@Dodaje malleta to sytuacyjnych .

pZF9f.jpg

Moje Tuty:

Opublikowano

Hah już widzę jak w 20 minucie z BT i 3 doranami wchodzisz w TF i padasz zanim skończysz Q.

Kolejny debil? bt+3 dorany+buty to max 15 ale MAX 15 minuta

Ale przecież po co?! RIVEN BUTY 4x WARMOG + ATMA OP! .... Skoro ty padasz w TF pierwszy jako ad bruiser to masz zajebiste pozycjonowanie , rengarem i innymi postaciami którą muszą wyeliminować Ad carry też wbijasz pierwszy?

pZF9f.jpg

Moje Tuty:

Opublikowano

Kolejny debil? bt+3 dorany+buty to max 15 ale MAX 15 minuta

Ale przecież po co?! RIVEN BUTY 4x WARMOG + ATMA OP! .... Skoro ty padasz w TF pierwszy jako ad bruiser to masz zajebiste pozycjonowanie , rengarem i innymi postaciami którą muszą wyeliminować Ad carry też wbijasz pierwszy?

Z BT i 3 Doranami jesteś w uj bruiserem :]

Opublikowano

@2up

Widzę, że kompletnie żadnej krytyki nie przyjmujesz.

Napisałeś że jest to Twój poradnik i Twój styl gry. Ale robisz poradnik dla innych, a nie żeby pochwalić się jak budujesz Riven. A poradnik ma pokazywać jak najlepszy build, więc krytyka jest jak najbardziej na miejscu.

A no i 2 dorany jeśli idzie Ci źle, 3 jeśli idzie Ci dobrze? Chyba na odwrót powinno być.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

@2up

Widzę, że kompletnie żadnej krytyki nie przyjmujesz.

Napisałeś że jest to Twój poradnik i Twój styl gry. Ale robisz poradnik dla innych, a nie żeby pochwalić się jak budujesz Riven. A poradnik ma pokazywać jak najlepszy build, więc krytyka jest jak najbardziej na miejscu.

A no i 2 dorany jeśli idzie Ci źle, 3 jeśli idzie Ci dobrze? Chyba na odwrót powinno być.

Przyjmuję krytykę ale gdy jest trafna .

Z tymi doranami mnie żle zrozumiałeś , chodzi o to że gdy dobrze nam idzie (czyli najebaliśmy kasy z farmy/killi i po prostu nas stać w early) to możemy kupić te 3 dorany bo chyba bezsens żeby kupywać 3 dorana w 12 minucie bo nas zajebali kilka razy...

2x up , Xin z latarnią , w chuj bruiser . Sion z butami i BT , w chuj bruiser . Renekton z butami i bt , w chuj bruiser .

pZF9f.jpg

Moje Tuty:

Opublikowano

Kayle to offtank , Teemo to offtank , Rumble to offtank ? Wróć do minecrafta bo LoL to nie twoja bajka

Hobby:Hejtowanie innych ( I'm Back! )

Tak papier ze mnie bo Riven to AD Bruiser a nie tank/offtank . Wracamy do minecrafta :)

Jeżeli ty w 20 minucie masz jedynie buty dorany i bt to pozdrawiam , te itemki powinno sie mieć w max , MAX 15 minucie .

Pozdrawiam

Opublikowano

no wlasnie, jak slabo idzie to sie sklada 3 dorany ze wzgledu na ich 80hp polaczony z lekkim lifestealem i ad, a nie tak jak napisał twórca poradnika :f przynajmniej ja tak robie

Opublikowano

no wlasnie, jak slabo idzie to sie sklada 3 dorany ze wzgledu na ich 80hp polaczony z lekkim lifestealem i ad, a nie tak jak napisał twórca poradnika :f przynajmniej ja tak robie

Można grać na dwa dorany ale ja zawsze kupuję 3 , wraz z BT daje spory lifesteal . Oczywiście jak już mówiłem że jest np. 10 minuta ja nie wyrabiam z itemami to olewam 3 dorana i kupuje co innego .

pZF9f.jpg

Moje Tuty:

• 1 rok później...
  • 2 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...