Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kha'Zix, Łowca pustki

matysek099

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Będzie pewna misja z nim związana ale odsyłam do wiki.

When 20px-KhaZixSquare.png Kha'Zix and 20px-RengarSquare.png Rengar are on opposing teams and at level 16, they each gain a buff called "The Hunt is On!" that gives them the objective to kill one another. If Kha'Zix earns a kill or assist on the opposing Rengar, both buffs are consumed and Kha'Zix earns a 4th evolution point.[1][2]
http://leagueoflegends.wikia.com/wiki/Kha%27Zix_the_Voidreaver/Ability_Details][/sup]

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

• Odpowiedzi 102
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Tutaj parę ciekawych informacji o Kha Zixie ;) (Źródło:Wiki)

• Kha'Zix's placeholder name was Teek.[1]
  • Morello has stated Kha'Zix is not in any way related to Omen.[2]
  • Kha'Zix is the monster mentioned in 20px-RengarSquare.png Rengar's lore.
  • Kha'Zix bears some similarities and traits with the following:
    • The Xenomorph from the Alien series.
      • Kha'Zix and 20px-RengarSquare.png Rengar may both be references to the Alien vs Predator series.

[*]Zorak from the television show, Space Ghost.

[*]Scyther from the Pokemon series.

[*]Space Pirates from the Metroid series.

[*]The Zerg from the Starcraft series.

[*]The Tyranid from the Warhammer: 40k series.

[*]Cell from the Dragon Ball franchise.

[*]During his recall animation, he poses similarly to the Monster from Cloverfield.

[*]Kha'Zix also shares the "evolution through assimilation/consumption" doctrine with many of the above.

[*]If Rengar scores a kill on Kha'Zix while in possession the 20px-Bonetooth_Necklace.gif Bonetooth Necklace, it is renamed the 20px-Head_of_Kha%27Zix.gif Head of Kha'Zix.

[*]When 20px-KhaZixSquare.png Kha'Zix and 20px-RengarSquare.png Rengar on opposing teams both hit level 16, a "buff" appears that states the objective to kill one another. Whoever kills or earns assist kill on their prey first wins the interaction. After that, buffs disappear. Link for reddit thread.

Relations

• Kha'Zix fought against 20px-RengarSquare.png Rengar from sunset to sunrise and was wounded during the conflict. He now seeks to consume Rengar in order to evolve into a more powerful being.
  • Kha'Zix, 20px-ChoGathSquare.png Cho'Gath and 20px-KogMawSquare.png Kog'Maw originate from the Void.

.

Opublikowano

Fajny będzie Kha'Zix na pewno go kupie, a wiecie kiedy dodadzą więcej skórek (np: ashe ma z 6 a Darius ma 1 -.- ftw) przydałoby się też więcej map.

Zbieram Like ^^

Opublikowano

O Boże. Pasyw który dotyczy Kha Zix'a i Rengara jest full OP.

Jeżeli koleś z linku który podał PeVe mówi prawdę to:

Po zdobyciu 16 poziomu Rengar i Kazik (o ile są w przeciwnych drużynach) dostają buffa, który każe im się wzajemnie zabić. Po dokananiu zabójstwa, któraś ze stron dostaje specjalny dodatek a buff karzący im się zabić znika i się nie odnawia.

a ) Khazik zabił Rengara - dostaje dodatkowy punkt ewolucji (OP!)

b )Rengar nie traci swoich stacków na amulecie

Jest tu ktoś kto mógłby to potwierdzić?

wikmk9.jpg

Opublikowano

Moim zdaniem jest za bardzo op jak każda postać którą riot ostatnio dodaje....

potem będzie strasznie słaby po pierwszym nerfie

1356885104-U84203.png

Opublikowano

Bardzo śmieszne. Z tego co pamiętam to Syndra dostała właśnie BUFFY.

Tu nie chodzi o buffy/nerfy - po prostu ludzie nauczą się grać przeciwko danej postaci - jak to było z Dariusem.

Zresztą ludzie płaczą, że postać jest OP, więc Riot zabiera jej z jednego skilla 20 dmg. Ludzie zaczynają płakać, że postać jest za słaba.....

A zresztą grałeś nim chociaż? Na filmikach wydaje się mocny - ale to głównie dlatego, że ludzie wrzucają swoje udane gry daną postacią - a nie słabe. Prawda - odpowiednio grany będzie potężny - ale to jak z każdą postacią.

@Cyps

Rasowy jungler assasin

Ale zda się też pewnie i na solo topie. Taki trochę Rengar.

Wzmocnienie Auto z Q, atak dystansowy z W i heal gdy jesteśmy blisko wybuchu przez ten skill powodowany, E to doskok. R pozwala nam stać się niewidzialnym dwukrotnie. Dodatkowo pasyw zadający OP dmg w late game ale użyteczny też przez early/mid. Wniosek - najlepszy na pozycji jungli.

W roli supporta go nie widzę - 0 cc (ma słabiutkiego slowa).

wikmk9.jpg

Opublikowano

na Q pewnie bedzie mial cos typu jak rengar czyli kose , kamuflaz pewnie tak jak Eve na W a na E bedzie mial cos jak WW gdy kolesie beda mieli ponizej 30% hp dostaje + speed move i pewnie jakis bonus po uzyciu a na ulti pewnie jakas ewolucja typu ulti Nasusa lub Renektona

Opublikowano

Po chuj piszecie, i przewidujecie skille, skoro one już są?

Na "q" kosa jak u rengara

Na "w" pluje czymś

Na "e" przenosi się w powietrzu <skok>

Na "r" <Ulty> Staje się niewidzialny na 1 sec.

Kiedy zdobędzie 6,11,18 lvl może ewoluować.

Kiedy zabije rengara po 16 lvl, zdobędzie 4 pkt ewolucji.

Kiedy ewoluje "q" staje się silniejsze

Kiedy ewoluje "w" staje się silniejsze i więcej pluje.

Kiedy ewoluje "e" zdobywa skrzydła i dalej leci.

Kiedy ewoluje "r" robi się czerwony i może 3x użyc ulta, kiedy normalnie mógł 2.

Buduje się go pod AD.

Ewoluje się najlepiej

Pierw "q" potem "w" potem "e". Ulty nie przydatne.

To tyle...

Pisze to po to, bo niektórz nie wiedzą jeszcze...

Opublikowano

@up

Ta niewidzialność jest dwa razy do użycia ...

Używając "R" jest niewidzialny, za chwile znów widzialny , i można ponownie użyć "R" by stać się niewidzialnym ;3.

@down

nie przeczytałem po edit ;3

Opublikowano

Czytałeś z dokładnościa? Właśnie to napisałem!

"Kiedy ewoluje "r" robi się czerwony i może 3x użyc ulta, kiedy normalnie mógł 2."

Opublikowano

Chcialbym oglosic iz mozna juz kupic kha zixa razem ze skinem.Co ciekawe, skin kosztuje 1350rp, a caly jego Bundle kosztuje 1462RP

.

Opublikowano

Kupiłem dziś Kha'zixa i stwierdzam, że jest strasznie mocny :)

Już dawno nie byłem tak zadowolony z zakupu postaci, mocny pod offtanka jak i pod dpsa.

Świetną ma jungle, sam robi smoka na 9 lvlu z brutalizer, buty 2 i x2 doran's blade, gdzie zostaje mu połowa życia.

Minusem jest to, że ulti strasznie dużo many zabiera, nie opłaca się go też ulepszać, bo w late nic praktycznego nie daje, gdzie są same TF.

ulepszony W skill na 5 lvlu ubija całą falę creepow, jak nie da rady, to E skill dobija wszystko, jest bardzo dynamiczny, potrafi przywalić naprawde spory dmg.

Jakie są wasze wrażenia po spotkaniu z tą postacią ?

Jakie macie własne buildy na tą postać, mój to:

Buty 3/2, The Bloodthirster, The Brutalizer ----> Youmuu's Ghostblade, Trinity Force, Last Whisper,Guardian Angel/Madred's Bloodrazor/Randuin's Omen/Warmog's Armor

Opublikowano

Kupiłem dziś Kha'zixa i stwierdzam, że jest strasznie mocny :)

Już dawno nie byłem tak zadowolony z zakupu postaci, mocny pod offtanka jak i pod dpsa.

Świetną ma jungle, sam robi smoka na 9 lvlu z brutalizer, buty 2 i x2 doran's blade, gdzie zostaje mu połowa życia.

Minusem jest to, że ulti strasznie dużo many zabiera, nie opłaca się go też ulepszać, bo w late nic praktycznego nie daje, gdzie są same TF.

ulepszony W skill na 5 lvlu ubija całą falę creepow, jak nie da rady, to E skill dobija wszystko, jest bardzo , potrafi przywalić naprawde spory dmg.

Jakie są wasze wrażenia po spotkaniu z tą postacią ?

Jakie macie własne buildy na tą postać, mój to:

Buty 3/2, The Bloodthirster, The Brutalizer ----> Youmuu's Ghostblade, Trinity Force, Last Whisper,Guardian Angel/Madred's Bloodrazor/Randuin's Omen/Warmog's Armor

Ahahahahhahahhahahahahahha, jego nie buduje się pod offtanka ziomuś :OOOOO

Czwarte konto na MPC Forum :) Będzie kolejne 100%? :)

Opublikowano

Grałem sporo przeciw i z Kha'Zix'em, z tego co widzę to ludzie robią go pod DPS, nie spotkałem się jeszcze z offtankiem.

Jeżeli w Twoim temacie znalazła się trafna odpowiedź oznacz ten post klikając "Oznacz jako rozwiązany"

Aby docenić pomoc użytkowników którzy starali się rozwiązać Twój problem kliknij "Lubię to"

Przed założeniem nowego tematu upewnij się że robisz to w "Odpowiednim Dziale"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...