Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gragas pod AD

pawix245

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@UP Czyli nim nie umiesz grać.

@Edit

Nie mam zamiaru się z tobą kłócić bo pewnie dostane %.

@EDIT2 Wiedziałem że jak napisze coś o % to dostane ^^

<>

Opublikowano

Gragas kiedyś był robiony pod TANKA , lecz po wielu nerfach i buffach zmianach itp. należy go robić pod AP . Oczywiście można pobawić się na normalach , ale na rankedach gragas AD nie ma prawa bytu

@Edit:

Dodam , że jeżeli chce mnie ktoś hejtować niech to lepiej przemyśli bo ja nie odpuszczam tak łatwo

Opublikowano

Grałem dziś z Gragasem tanko/AD (szedł meta-golemem) i szczerze poza swoim CC z beczki nie miał nic. Ani specjalnie nie tankował ani nawet dmg specjalnego nie miał. Ot latał sobie grubas po mapie i wkurzał ludzi swoim ultem. Jedyne co mu się udało to pozwolił się wyfarmić Sionowi. Sad story.

W kolejnej grze miałem podobnego Gragasa AD (cholerny wysyp, aż się uśmiechnąłem, że to może użytkownicy MPC testują grubasa pod AD po przeczytaniu tego tematu) i muszę przyznać, że strasznie jechałem go moim Nocturnem pod hybrydę, jeśli chodzi o dmg. Chociaż wkurzało mnie jak uciekał swoim bodyslamem.

Sad story again.

Brak mocniejszego CC na małym cooldownie i przeliczników na AD ze skilli wyklucza go jako naprawdę użytecznego. Owszem może na niskim elo czy coś, spisywałby się, ale nie na wyższym.

Rzeczywiście 1vs1 może być spoko ale zauważmy, że nie gramy przeciwko jednej osobie - gramy teamowo przeciwko 5 osobom z 4 innymi osobami w swoim teamie. A przeliczniki Gragasa pod AP są na tyle dobre, że to strata jego potencjału by iść nim pod AD. Ja mówię temu buildowi stanowcze: NIE Oraz osobiście nie spróbuję.

wikmk9.jpg

Opublikowano

Cóż chciałem tylko powiedzieć iż nadaje sie jako tako po AD, ale nic nie wspomniałem że będzie dobry na rankedy. Był ostatnio temat z pytaniem o takie troll picki więc pomyślałem, że będzie fajnie coś takiego napisać, bo brakuje ciekawych tematów ostatnio. Co do czy mam 30 lvl to tak + 500 winów. Chciałbym aby osoby piszącego coś takiego nie pisały wiecej, no ale cóż zawsze ktoś musi skrytykować ;x

tumblr_o1840uKrwV1tv0tovo2_r1_400.gif

Opublikowano

W sumie nie wiem , czy ten post ma być odpowiedzią na mój.

Po prostu napisałem jak sobie radzili Gragasowie AD, których spotkałem, i moja opinia na temat tego buildu ( w końcu to temat do dyskusji) - nie musisz tak bardzo brać sobie tego do siebie. To nie jest Hate'ing ale raczej krytycyzm

Z Gragasem pod AD jest jak z Alistarem pod AD - jest Viable, radzi sobie, ale może być lepiej.

Poza tym nie może być samych pozytywnych opinii o danym buildzie - i dotyczą one tego buildu a nie Ciebie.

wikmk9.jpg

Opublikowano

według mnie gragasa pod AD to jest nieopłacalna rzecz zaś pod AP na midzie rozwali każdego <3

Ahri , Fizz kontry na Gragasa .

beznazwy1_xhxwqaw.jpg

Opublikowano

Ahri , Fizz kontry na Gragasa .

Co da kontra na ogarniętego gracza, czasami ogarnięty gracz rozwali swoją kontrę, jest to wiele przypadków, sam nie raz biorę postac, którą ogarniam, bo co nam da konta, którą w ogóle nie umiemy grać

Opublikowano

Ahri niezupełnie, Fizz być może. Jak to mówią "depends on skill" :) lepszy gracz wygra. Co do tematu - nie próbowałem, ale myślę, że lepiej nie próbować tego na rankedach, bo nie potrzebna spina od razu się załącza, a po co to komu?

Gold Member

nvm

Opublikowano

haaha dobry joke ile kroć grałem przeciwko ahri zawsze wygrywałem mida ahri jest kontrą chyba tylko dla tego że ma te swoje ulti i wtedy ma pewną ucieczke tak to zawsze gragas miażdży ahri jeśli ogarnia lepsza by była lb bo ma op dmg Gragas combo na ahri Q>E>R>E>Q mniejwięcej chyba tak i na 100 % ahri nie ma wgl. gragasem zagrałem z 40 gier i wszystkie na midzie i mida przegrałem 3-4 razy max lecz gry czasem przegrywałem bo jak na mnie przychodził ktoś z bota lub topa z 6 killami a ja z 2-3 to no niestety czasem się przegrywa :D ale swą linię bardzo często wygrywam ;D

Opublikowano

Jak dla mnie Gragas AD to tzw. Viable Troll pick... (jak na obecną mete )

pZF9f.jpg

Nie wykonuję już żadnych zleceń graficznych!

Moje Tuty:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...