Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Another One World by PS.Studios

Damian

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

premier+4.png

Premiera dodatku Niebezpieczeństwo, a co za tym idzie aktualizacja 3 już za około 2 tygodnie!

Podsumujmy wszystkie nowości jakie dojdą w aktualizacji, już 3 do Another One World. Jest to zapowiedź nowości, jakie dojdą w funkcjonalności gry, a nie dodatku, co chcemy podkreślić! (dodatek a aktualizacja do gry to dwa zupełnie inne aspekty gry)

W trzeciej już dużej aktualizacji wprowadzamy 2 główne nowe funkcje w obsłudze gry. Po raz pierwszy od premiery zmieniamy menu główne. Choć wielkość się nie zmienia, to zawiera o wiele większą liczbę informacji, nowy wygląd i czytelniejsze opcje! Oto przedsmak nowego menu głównego

1.png

(niektóre elementy zostały zamazane z wiadomych powodów ;)) Nowe menu zawiera o wiele większą ilość informacji, nowości, jakie wkrótce zawitają do gry i posiadane zainstalowane pakiety do gry (a o tym w listopadzie).

Rozpocznijmy omawianie drugiej, ważnej zmiany w menu. Jest to zupełnie nowy panel gracza! Zajmuje o 60% mniej miejsca, jest przezroczysty, uruchamia pauzę, pokazuje więcej informacji i podsumowuje wszystko w jednym miejscu! Mogliście go testować już w 1 wersji beta dodatku Niebezpieczeństwo, jednak teraz został udoskonalony. Oto on:

1menace.PNG

Wygląda naprawdę świetnie! W trakcie przeglądania swoich statystyk macie możliwość podglądu świata, tak jak na screenie powyżej. Premiera razem z dodatkiem Niebezpieczeństwo! Do zobaczenia w Anari!

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wielka premiera: Another One World Niebezpieczeństwo (3.0.5)

1.jpg

DRUGA STRONA KONTYNENTU

Przejdź przez most i poznaj zupełnie nowych 10 krain na kontynencie Anari, m.in. Niskie Góry Anari, Złe Bagna, Lasy Wearsays, czy Wschodnie Wybrzeże. Około 50 zupełnie innych, odmiennych przygód wprowadzających do aktualnych wydarzeń w Anari. Poznaj mnóstwo nowych bohaterów i dostosuj swojego bohatera, dzięki całkowitej nowości - samouczku powitalnym, dostępnym dla obu frakcji. Odwiedź góry, płonące lasy lub płonące korzenie świata. Całe Anari jest do Twojej dyspozycji!

NOWI MIESZKAŃCY - ELFY

Całkowita niespodzianka dodatku! Graj ludźmi, lub... elfami! Spotkaj nowych bohaterów, od wojowniczych elfów, po pięknych elfów z Anari. Wybierz elfa i prowadź swoją grę po złej stronie - Wearsays, wyzwól się od zła i przejdź do Anari! Pokonaj złego Pose'a i wyzwól świat od zła! Dzięki umiejętności - obrona - walcz ze złymi i wyjdź ze złej krainy!

WYBIERZ FRAKCJĘ

Prowadź grę na dwa, zupełnie odmienne sposoby! Wybierz Wearsays, jeśli chcesz walczyć, wymagasz pokonania zła, lub Anari, aby prowadzić spokojną przygodę i zaprzyjaźniać się z innymi. Zdobywaj poziomy tak jak chcesz - wybierz łatwą ścieżką lub trudną i wykonaj wszystkie przygody, wraz z nową, tematyczną!

POKONAJ ZŁO

Wykonaj tematyczną przygodę, poznaj Pose'a i stań z nim do walki! Przejdź przez Starą Kopalnię wykonując przygody i przezwycięż zło! A po walce... odpocznij na farmie lub łowisku. Nic nie stoi na przeszkodzie!

Oto cały spis nowości dodatku Niebezpieczeństwo oraz aktualizacji 3.0.5:

- przejdź na drugą stronę kontynentu jako elf lub człowiek i pokonaj zło panujące na kontynencie! Zabij złego Pose'a i uwolnij świat od szpon zła. Zwiedź drugą stronę kontynentu i poznaj nowe miejsca. Wybierz frakcję i prowadź grę na 2 sposoby!

- nowi bohaterowie - elfy, które chcą żyć w zgodzie z naturą, a mieszkają w zniszczonym i złym Wearsays, prowadź grę jako elf, uwolnij się od zła i zniszcz złego Pose'a!

- nowa frakcja - Wearsays - rozpocznij grę na drugiej stronie kontynentu i rozpocznij grę w zupełnie innym stylu, naucz się umiejętności obrona i zniszcz wszechobecne zło i kataklizm panujący w świecie!

- zwiedź cały kontynent - 10 nowych krain, m.in.: Wearsays, Wchodnie Wybrzeże, Złe Bagna, Niskie Góry Anari, czy Wielkie Lasy Stolicy Anari,

- nowy, piękny świat - odmienione i udoskonalone krainy są fantastyczne, zwiedzanie ich to ogromna przyjemność - sprawdź różne zakątki świata, poznając przy tym tajemnice i sekrety świata - teraz wszystko wygląda piękniej, za dnia, jak i w nocy,

- ponad 50 fantastycznych nowych przygód oraz jedna przygoda tematyczna - zniszcz zło i pokonaj Pose'a w walce!

- urozmaicona gra do 30 poziomu - nowe przygody, które wprowadzą Cię do świata uzupełnią Twoją Księgę i poprowadzą Cię ku wygranej!

- nowe menu główne oraz panel gracza - nowe przejrzyste menu wyświetla więcej informacji i jest wygodniejsze w użyciu, a nowy panel gracza jest przeźroczysty i wyświetla więcej informacji, razem z panelem Twojego zwierzaka, zobacz swój plecak lub wyświetl Twoją Księgę uruchamiając pauzę za jednym kliknięciem!

- zupełnie nowa ścieżka dźwiękowa w Wearsays oraz Anari!

- mnóstwo fantastycznych poprawek i nowości, dzięki którym gra jest przyjemniejsza a zdobywanie kolejnych poziomów przyjemniejsze,

A już w grudniu... Pustynia Namilis i Las Bongd zmienia się w miejsce... imprezy i tajemnicy!

Opublikowano

NOWY JAPOŃSKI DODATEK DO GRY JUŻ NA POCZĄTKU 2013 ROKU

WIĘCEJ NA STRONIE GRY.

Prosimy o wyrażanie swoich opinii nt. gry

:)

Opublikowano

No ściągnąłem i zagrałem, nie doszedłem daleko ale gra mi się spodobała ;) Po pierwsze musicie wiedzieć, że uwielbiam gry 2D i 2.5D :)

Jak dla mnie Gra ma bardzo dużo opcji a więc to plus ;)

Gra jest w Polskiej wersji językowej :)

No i wiele więcej ale dalej nie grałem xD

Aktualna Postać: Mag 42lvl+ 36job, New Finesia, NosTalePL

Stare Postacie: Hanatsu 57lv, Hatsue 59lv, zabojca55 69lv, zabojca56 62lv

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Na razie nie jest to MMO, ponieważ lepiej dodać dużo do rozgrywki, niż bawić się nad kodem gry, choć nie wykluczone, że może wkrótce Another One World zamieni się własnie na MMO, jednak jest przy tym bardzo dużo pracy, więc minie przynajmniej rok, póki miałoby takie coś powstać :)

anarilogo.png

Opublikowano

Na razie nie jest to MMO, ponieważ lepiej dodać dużo do rozgrywki, niż bawić się nad kodem gry, choć nie wykluczone, że może wkrótce Another One World zamieni się własnie na MMO, jednak jest przy tym bardzo dużo pracy, więc minie przynajmniej rok, póki miałoby takie coś powstać :)

Dlaczego dużo pracy? W 2 miesiące byś ogarnął mmo. Wszystkie pakiety taa da rade w 2 miechy

Opublikowano

Tyle, że ja wolę rozbudować grę i dodać do niej tyle contentu, ile teraz siedzi w mojej głowie. Jeszcze 3 duże aktualizacje, które ukażą się w 2013, są całkowicie zaplanowane, wtedy mogę myśleć o MMO. Naprawdę, sam marzę o swojej grze online, w której grupami będziecie odkrywać świat, jednak najpierw muszę wprowadzić w życie swoje pomysły. Myślę, że rozumiecie.

Stworzenie MMO w tym silniku jest trudne. Próbowałem już coś z tym robić, ale efekt był rozczarowujący.

EDIT:

Sama rozgrywka i świat jest właśnie nastawiony na MMO, co widać na pierwszy rzut oka (sam namiętnie gram np.: w World of Warcraft ;)), dlatego jeśli zostanie to rozbudowane, może wyjść z tego coś naprawdę ciekawego.

anarilogo.png

Opublikowano

Tyle, że ja wolę rozbudować grę i dodać do niej tyle contentu, ile teraz siedzi w mojej głowie. Jeszcze 3 duże aktualizacje, które ukażą się w 2013, są całkowicie zaplanowane, wtedy mogę myśleć o MMO. Naprawdę, sam marzę o swojej grze online, w której grupami będziecie odkrywać świat, jednak najpierw muszę wprowadzić w życie swoje pomysły. Myślę, że rozumiecie.

Stworzenie MMO w tym silniku jest trudne. Próbowałem już coś z tym robić, ale efekt był rozczarowujący.

EDIT:

Sama rozgrywka i świat jest właśnie nastawiony na MMO, co widać na pierwszy rzut oka (sam namiętnie gram np.: w World of Warcraft ;)), dlatego jeśli zostanie to rozbudowane, może wyjść z tego coś naprawdę ciekawego.

To czas nie używać silników tylko zabrać się za poważną pracę co do kontentu to masz ku temu możliwości ja sam tylu pomysłów nie mam ;o

Dodawanie kontentu i multiplayer się nie komplikują stworzysz szkielet mmo a później wszystko pójdzie gładko.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Fajna gra, mam nadzieję, że będą rozwijać ją dalej :).

sygnaturk_xsnqsxw.jpg

Starasz się starasz i tak nic z tego nie wyjdzie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...