Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy szliście do bierzmowania?

Andrzejevski

Czy poszliście do bierzmowania  

84 użytkowników zagłosowało

1. 1. ??????

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A co do osób unoszących się swoją wiarą to każdy ma inne podejście do wiary jak i Boga a to że nie chodzi systematycznie do kościoła czy nie był u komunii to was gówno powinno obchodzić.

Kolezanka wali teraz mi stopami i powinno was to gowno obchodzic!

• Odpowiedzi 98
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Najlepiej iść do bierzmowania odrazu ..

przynajamniej później jest spokój .

U nas idzię się jak kończy się 3 kl gimnazjum

Opublikowano

ja chodziłem na te spotkania dla chejtu było bierzmowanie był dziwisz itd... a po kościele zaraz na zajebisty melanż do rana i koniec :P

1359796545-U215643.png
Opublikowano

tez bylem, tylko z tego powodu zeby pozniej nie bylo sytuacji jak moj ujciec, robil bierzmowanie pare dni przed slubem z matką ;p

Opublikowano

byłem, u mnie trzeba chodzić 3 lata. 8 razy np. na różaniec w miesiącu lub drogę krzyżową i do tego spotkanie raz w miesiącu w sobotę (msza św.) i w niedziele... porażka totalna 3 lata kiszenia sie w kosciele

Opublikowano

Ja nie byłem ogólnie za dużo roboty z tym jest, nie chce mi się specjalnie gdzieś chodzić tylko po to by być niby gotowym na to wszystko, ale z tego co się orientuje wystarczy tylko podrobić podpisy ^_^

co to za kretyństwo... wszyscy którzy są wierzący w Boga wierzą też w trójce święta, Bóg ojciec, syn Boży duch święty. bierzmowanie to nie jest po to by rodzice sie nie czepiali, nie po to by nie miec problemow ze slubem, fakt to nam umozliwia wiele rzeczy, ale dla tego że Duch święty, daje nam uświęcające łaski, niektorym mądrość w wyborach itp. dawniej bierzmowanie ludzie przyjmowali kiedy chcieli. kosciol uznal ze czlowiek w wieku gimnazjalnym juz jest na tyle mądry że rozumie po co to jest i przyjmuje ten dar ale widząc wasze dziecinne wypowiedzi raczej wątpie

byłem, u mnie trzeba chodzić 3 lata. 8 razy np. na różaniec w miesiącu lub drogę krzyżową i do tego spotkanie raz w miesiącu w sobotę (msza św.) i w niedziele... porażka totalna 3 lata kiszenia sie w kosciele

w miesiącu były może 8 spotkan, po miesiący zdawka i gotowe a nie 3 lata. chyba ze to zalezy od kosciola choc watpie

Opublikowano

ja nie bylem.. dam 50zl w lape i mi zrobi takie bierzmowanie ze po 5sekundach wyjde z kosciola wybierzmowany :))

świat jest mój więc niech daje mi to, czego chce

1758318.jpeg

Opublikowano

Jaka tu jest gimbaza, do ślubu kościelnego bierzmowanie nie jest potrzebne hahaha ksiądz nam to powiedział na samym początku i od razu kilka osób się zmyło. Bierzmowanie jest potrzebne by zostać matką chrzestną bądź ojcem. Prawo kanoniczne się zmienia ;)

Byłem rok temu.

Opublikowano

dysmózgi, chodźcie sobie do tych pedofilów,KOŚCIÓŁ nie ma nic wspólnego z prawdziwym chrześcijaństwem i trójcy też nie ma, taki user jak Eryk to widać nie zmądrzał i jemu potrzebne dorośnięcie. Jak już coś piszecie na dobro kościoła i parafianinów to udowadniajcie to a nie siejcie herezji

Opublikowano

Boga nie ma.

Nie pójde do tych jebanych złodziei.Szkoda czasu.

i dobrze.. mnie by przyjac do bierzmowania (pierwszy raz) chcieli chuje 30zl -.- gdzie bym za to mial 5 paczek fajek ruskich :x

świat jest mój więc niech daje mi to, czego chce

1758318.jpeg

Opublikowano

"Powoli,

od początku, boga nie ma,

nikt go nigdy nie widział co, masowa

schizofrenia?

Jesteśmy sami logika jest nie ubłagana,

odkąd kręci się Ziemia zabijamy w imię pana.

A twoja wiara została wykorzystana by zabić,

nie padaj na kolana przed mordercami

ubranymi w habit. Kto ma największy zysk?

Kto ma najbardziej uśmiechnięty pysk?

Kto się najlepiej bawi?

Pogrzeby i chrzty i prezerwatywy w Afryce,

ktoś chyba kpi w żywe oczy i ma tajemnice,

a ty otwierasz oczy rozszerzają się źrenice

bo my rodzimy się

i umieramy sami by zostać oszukani i myśleć że coś mamy,

gdy nie mamy nic, mamy być sługami z przywilejami"

Nie byłem, idę w tym Roku. (3kl).

1351788161-U286260.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...