Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Opłaca się grać rankedy?

Mega Koksik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Widocznie na takie elo zasługujesz, jakoś inni się bez problemu wybijają :]

Zasluguje na wieksze gdyz mialem 1700 takze to zalezy do szczescia lecz na elo 800 mozna na luzie samemu wykerowac team.

• Odpowiedzi 80
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Powiem tak Nie ma czegoś takie że na rankedach twój team jest tak beznadziejny że nie możesz wygrać. Tzw. Elo Hell.

Nasze Elo powinno mieć wynik taki na jaki zasługujemy. Jasne że czasami może się zdarzyć że trafiamy na beznadziejnych graczy. Jednak zdarza się to rzadko.

Najważniejsze to zoorganizowana drużyna. Jeśli w lobby nie rage'ujesz, nie flame'isz to Zgrani, możecie wygrać, ba napewno wygracie. Dlatego niie powinno się kłócić typu I'm mid !. NO YOU ARE 3 PICK I'M MID !. Tym sposobem nic nie zdziałasz tylko pogorszych sprawę.

Co do carryowania. Jeśli chcesz carry'ować poprzez junglera musisz mieć mocne cc. Zawodnik z twojej drużyny zrobi resztę. Dlatego powinieneś grać postaciami typu Alistar, Malphite, :>. Jeśli zaś idziesz na solo topa to nie bierz offtanka jeśli wiesz że mogą cię skontrować. jeśli jesteś 2nd pickiem ( drużyna jest 2nd pickiem ) i ktoś bierze bruisera na solo topa łatwo to skontrować postaciami typu teemo. Dlatego powinieneś się dostosować do swojego teamu i RAZEM próbować wygrać.

Co do wybicia na Elo. Jak supportujesz jakiemuś powiedzmy 1300 elo, a masz 600 elo, to racja wskoczy ci to elo jeśli wygrywasz, ale co z tego ? Tylko support support i support. Nie urozmaicasz swojej gry tylko grasz supportami. Tak nie powinno być. Powinieneś sam lub duo próbować wygrywać Elo Helle.

xxx

Opublikowano

Powiem Ci tak, mam 1300+ ELO na nordic, grywam od czasu do czasu Duo z ludzmi 1900/2k elo, i z tego co zauważyłem to jest strasznie nie opłacalne, ponieważ za lose dostaje -3/4 a za win 6/8. Podczas gdy gram solo q, dostaje 12/13/14/15, więc na twoim miejscu nie liczylbym na kogoś kto ma np: 600 Elo więcej od Ciebie, znajdź sobie duo max 200 różnicy.

Opublikowano

Jeśli grasz Solo q to - Jungla, solo top

Jeśli grasz duo q - to bot support, ad carry :)

Miałem kiedyś kolegę do rankedów ale już niestety nie gra pozdro dla Slayera16 z forum :D

Opublikowano

Ja robiłem po kimś odbijałem elo bo ja dostałem konto na którym były bardzo dobre runy i fajne skórki w porównaniu do mojego i tan było ok też takiego elo i ja zrobiłem serie rankedów po protu gry na takim elo są łatwe i fajnie się gra na NA rankedy bo na west i east jest bardzo dużo graczy którzy grają rankedy w cyklu a zagram ale za h** nie pójdę na supporta i np przez takich idiotów dosyć dużo ludzi przegrywa . Dlatego ja wolę grać jako ad carry bo bot jest według mnie jest najważniejszą linią i dzięki temu da się wygrać grę staraj się grać tylko ad carry i będziesz często gry wygrywał .

1396292564-U784394.png
Opublikowano

Hmm... Co do elo hell przekonalam sie ze istnieje xD

z 790 udalo mi sie wybic na 1400 < serwer North America, tak gram z pingiem 190-230 >

Mam dostep rowniez do konta 1800 elo i czasem tam gram jak kolega mi pozwoli szczerze mowiac na 1800 elo zdarzaja sie czasem wieksze trolle niz na 800... LB pod AD, Trynd pod AP i takie tam, ale Ci ludzie przynajmniej sa pewni tego co robia... natomiast ludzie na 800 elo nasluchaja sie wlasnie takich rzeczy i probuja to powtorzyc, bo widzieli jak koles na 1800 elo gram Karmą na midzie i cisnął TF'a to on go tez pocisnie... niestety nie wychodzi na tym najlepiej i wlasnie sfeedowal mid'a ... Z Hell elo wybijalam sie Riven/Trundlem/Orianna chociaz moimi main championami sa support'y, no ale na hell elo nie oplaca sie grac supportem bo praktycznie nic nie zdzialasz... Grajac na US zauwazylam dziwne zaleznosci na EU z ktorych bylam rozbawiona do placzu, np. ze Last Pick musi byc supportem... na US najczesciej First Pick to support zeby go nie skontrowali... Albo dziwne bany... Nie wiem moze akurat trafilam na takich ludzi ale na US banuje sie Malaphite/Shen/Diana/Darius/Alistar/Blitz/Jax żadziej Morgana... A na EU banują Shaco, Kassadina, Sorake xD Dlatego dalej trzymam sie wersji ze na US jest stanowczo wyzszy poziom niz na EU, na EU kuzyna kontem z 1250 do 1380 wyszłam w kilka dni grajac wlasnie np. Malaphite <top > albo Alistarem <jungle> ...

Pozdrawiam i życze powodzenia :)

3KIpGJ1.gif

Legenda
Opublikowano

Różnica czy grasz east/west. Na wescie mam 1350, a na eascie na koncie kumpla, jak miałem bana na wescie wbilem mu w dwa tygodnie z 900 - 1500, więc da się, ale trzeba troche grać.

Opublikowano

czy zgadzacie się z pewnym kolesiem co tutaj napisał, że najłatwiej pomóc ludziom offtankiem? Czyli zazwyczaj junglerem lub solotopem ;]?

Ogolnie late game champami najlepiej. Jax, Ryze, Ziggs, Irelia itd.

Rankedy rzadko kiedy koncza sie przed 30min, a potem te champy sa nie do zniszczenia

Opublikowano

Uda Ci sie. Sam miesiąc temu grałem na 700 ELO, a teraz gram na 1300 i ciągle pne się w góre. Gram solo Q, bo DUO mi nie wychodzi :DD

Najlepiej grać top/jungle/mid

279981407253602336505.png
Opublikowano

myśle że sie nie opłaca gdyż w październiku jest koniec 2 sezonu i będzie też resetowany cały ranking także nie opłaca sie. Zacznij od 3 sezonu grać rankedy

Opublikowano

Ja mam 1000 a mialem 1.4k i 9 rankedow z rzedu przegranych przez zjebany team a srednia to 8-4-7

9 rankedów i -400 elo? newbie? Zagrasz z 200-300 rankedów to wylądujesz na swoim rzeczywistym poziomie.

Opublikowano

myśle że sie nie opłaca gdyż w październiku jest koniec 2 sezonu i będzie też resetowany cały ranking także nie opłaca sie. Zacznij od 3 sezonu grać rankedy

Jedyne co się opłaca to zagrać z 10 rankedów, nawet przegrać, ale wtedy chyba się dostaje na koniec sezonu nagrodę :)

Game Over

Pasjonat
Opublikowano

Z każdego elo da się wybić, ja z 980 w 3 dni na 1327 wyszedłem, trzeba siętylko spiąć.Grałem głownie top/support i się udało.

.

Opublikowano

Ja w dzien z 894 elo wzrosłem do 1k elo grając cały dzień amumem na jungli :) Da się, jak narazie przegrałem 2 mecze dzis, jutro lece z następnymi

Opublikowano

Ja zagrałem ostatnio 2 rankedy solo i miałem zjebane teamy które 1 wychodził a 2 afkował lub 3 feedował =.=

I pomyślałem że jednak wolę grać normale bo nie jestem gotów do rankedów ;x

//nieregulaminowa sygna

Opublikowano

Miałem 1500 ELO, spadłem do około 1100 w ciagu kilkudziesieciu meczy... narazie odrabiam i juz 1400 ELO. Nie jest to aż tak trudne,

Ogarnij te dwie strony

http://www.lolking.net/charts?region=all&league=ranked&type=champion-loserate&range=daily - pokazuje ile jest winów dana postacia na enemy w ciagu miesiaca

http://www.lolcounterpicks.com/champions/table - tu masz tablice counter picków czyli co wybrac jak przeciwnik wezmie np irelie :P

Powyższy post to jeden z najbardziej elokwentnych i wysublimowanych wpisów na tym forum. Zastanów się 10 razy, nim się do niego odwołasz, oraz ciesz się wiedzą płynącą z niego.

Opublikowano

Powiem tak ,sam mam problemy z wybiciem się z elo .A to przez debili afk ,feederów ,którzy nie potrafią grać deff i gości którzy z 2 ap idą na mida ...ale gram ,nie mam już nic do stracenia.

1378417167-U962219.png

by Maxiu

Opublikowano

po zagraniu ok .200 rankedów powinniście mieć takie elo na jakie zasługujecie . Zawsze znajdziecie wymówkę, że to nie wasza wina w końcu miałem noob team , ale prawda jest taka , że nie dostrzegacie własnych błędów i nie staracie się ich poprawiać.Może moje elo ogromne nie jest , ale przynajmniej staram się być lepszy :)

WhatShouldIDo.png

Opublikowano

Popieram kolege ja chce wbic te 200 rankedow i nie mowie noob team bo zdaje sobie sprawe ze na feeduje 0;4 kogos no to pisze sorry my bad i nie mowie ONI MNIE NIE WYCARROWALI :). Ja już dostrzegam swoje bledy mimo 50 rankedow.

PS gry bez junglera double mida/jungle idzie wygrac bo dzisiaj mialem sytuacje double top vs 1i go zgwalcili i gankowali inne linie :).

1337

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...