Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT]Jak zarobić i się nie narobić?

.::Madvied::.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, dziś przedstawię wam taki mały poradnik, jak zarobić, żeby się nie narobić, ale nie ma nic za darmo, więc do rzeczy.

Wiele osób chce zarobić pieniążki na amunicje, na bitwę, na naprawy, niestety, życie jest jak gra, nie na wszystko mamy pieniądze, lecz z czasem to może się zmienić. Dużo tematów na forum, dotyczy tego, jakie czołgi najlepiej zarabiają, co lepiej wybrać i dlaczego? No właśnie. Dlaczego? Wymienię tu kilka czołgów, porównamy sobie.

Czołgi na które nie trzeba wydawać złota;

Panzer IV

germany-pziv.png

Panzer IV - Niemiecki medium tank tieru V, przy ulepszeniu go, dysponuję dobrym pancerzem i siłą ognia, jak najbardziej nadaje się do zarabiania pieniążków.

Przy dziale 7,5 cm KwK 37 L/24 zabiera wrogowi 83-138 HP. Penetruje pancerze o grubości 32-54 mm.

Pancerz kadłuba(przód, boki, tył); 80/30/20mm.

Pancerz wierzy(przód, boki, tył); 50/30/30mm.

Hummel

germany-hummel.png

Hummel - Artyleria niemiecka V tieru. Dysponuje dobrym działem, tanią amunicją. Przy szczęściu nadaje się do zarabiania kredytów.

Pancerz kadłuba(przód, boki, tył); 30/10/10mm.

Przy dziale 15 cm sFH 13 L/17 zabiera przeciwnikowi od 510 do 850hp.

Penetruje pancerze o grubości 56-94 mm.

StuG III

germany-stugiii.png

StuG III - Niemiecki niszczyciel V tieru. Dobre działko, pancerz, gdy ma się chęci i doświadczenie, zarobienie pieniędzy tym czołgiem nie stanowi problemów.

Pancerz kadłuba(przód, boki, tył); 80/30/30mm.

Przy dziale 7,5 cm StuK 40 L/43 zabiera przeciwnikowi od 83 do 138 HP. Penetruje pancerze o grubości 74-123 mm.

M41

usa-m41.png

M41 - Amerykańska artyleria tieru V. Prawdziwa maszynka do zarabiania pieniędzy.

Grubość pancerza(przód, boki, tył); 13/13/13mm.

Z haubicą 155 mm M1, zabiera przeciwnikowi 525-875 HP penetrując przy tym pancerz o grubości 59-98 mm.

Pojazdy premium;

Churchill

ussr-churchill_ll.png

Churchill - Rosyjski czołg tieru V. Idealny do zarabiania srebra.

Pancerz kadłuba(przód, boki, tył); 176/76/50

Pancerz wieży(przód, boki, tył); 88/88/76

Przy dziale QF 6 pounder Mk III zabiera przeciwnikowi 56-94 HP penetrując pancerz o grubości 83-138 mm.

Typ 59, 62

china-ch01_type59.pngchina-ch02_type62.png

Typy - Chińskie czołgi premium, dostarczają frajdę jak i zapas kredytów.

Typ 59; pancerz kadłuba(przód, boki, tył); 100/80/45

Typ 59; pancerz wierzy(przód, boki, tył); 200/104/64

Przy dziale 100 mm Typ 59 zabiera przeciwnikowi 173-288 HP penetrując pancerz o grubości 131-219 mm.

Typ 62; pancerz kadłuba(przód, boki, tył); 25/25/16

Typ 62; pancerz wieży(przód, boki, tył); 50/36/36

Przy dziale Typ 62-85TS zabiera przeciwnikowi 120-200 HP penetrując pancerze o grubości 98-163mm.

T34

usa-t34_hvy.png

T34 - Amerykański heavy tank tieru VIII. Na dobrą bitwę zbiera 100tysięcy srebra.

Pancerz kadłuba(przód, boki, tył); 102/76/51

Pancerz wieżyczki(przód, boki, tył); 279/127/203.

Przy dziale 120 mm działo T53A1 zabiera przeciwnikowi 300-500 HP penetrując pancerze o grubości 186-310 mm.

Lowe

germany-lowe.png

Lowe - Niemiecki HT. Jeden z lepszych czołgów do zarabiania pieniędzy. Pancerz, działo, mała mobliność.

Pancerz wieży(przód, boki, tył); 120/80/80

Pancerz kadłuba(przód, boki, tył); 120/80/80

Przy dziale 10,5cm KwK46 L70 zabiera przeciwnikowi 240-400 HP penetrując pancerze o grubości 176-293 mm.

//Dajcie propozyszyn. :D

• Odpowiedzi 83
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ja dodałbym tam jeszcze Wolverine'a . Jego celność i szybkostrzelność czyni go idealnym do zarobku. Sam posiadam Wolviego i bez problemu zarabiam ponad 10k za bitwę. Ten TD to cudo.

qsHVsoT.png

Opublikowano

Taak, super poradnik -.-

Dodaj jeszcze t-34, chafe, t-50,t-50-2 leopard itd!

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Moim zdaniem żałosny temat jak i odpowiedzi na niego. Że czołgami premium się dobrze zarabia to wiadomo , po to są przecież. Ja powiem tak , bez premki najlepiej się zarabia jakimkolwiek 5 tierem tylko trzeba umieć grać , w tej grze chodzi głównie o taktykę , trzeba mieć głowę na karku , dlatego gracze starszi wiekiem z reguły mają lepsze osiągi niż smarkacze :) Jeden umie zabić 5 grając arty ,jeden woli campić heavy , jeden woli hasać amx-em i wykrywać nooby co się pchają do przodu bo im się do śmierci śpieszy xD Ja np dedłem Hetzerem 6 graczy a były 6 tiery x2 i 5 x 4 to jest dobry osiąg moim zdaniem

Opublikowano

Złe opisy , temat non sens. Każdy Medzik i ht V tierku to money maker.

Opublikowano

Zgadzam się z tym opisy w kazdym czolgu sa prawie identyczne tylko uzyto do tego innych wyrazow. Dla poczatkujacych moze i ten poradnik jest dobry ale dla bardziej doswiadczonych nie.

636451494245979649038.gif

Opublikowano

To dlaczego są tematy, typu jaki czołg najlepiej zarabia? -.-'

Stworzyłem ten temat bo irytowały mnie inne tematy, mówiące o tym które czołgi najlepiej zarabiają, rozwiewam wątpliwości.

Opublikowano

Up. Nie prawda.

Churchilla stworzono na wyspach. Potem kupili go sowieci i chyba sami zaczęli produkować. Posiadała go też Kanada Irlandia i Polska :)

A dokładnie było tak:

W ramach projektu Lend-Lease przywieziono przez konwoje statków transportowych tzw. "konwój arktyczny" 301 churchilów Mk III i Mk IV. 43 statki stracono podczas importu. Churchille w Sowieckiej armii brały udział najprawdopodobniej tylko w Bitwie pod Kurskiem. W WoCie Kursk to Prokhorovka :)

Ale oczywiście w grze jest przypisany do Sowietów, bo amerykańce go nie używali.

Aha, i na T1 Heavym nie zarobisz dość dużo.

09071535498836998897.png

Opublikowano

TuT robiony na siłę, to co tu opisałeś to wie nawet nowicjusz, moim zdaniem powinieneś go trochę rozwinąć.

Np dodać jak grać tymi czołgami które opisałeś.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Up. Nie prawda.

Churchilla stworzono na wyspach. Potem kupili go sowieci i chyba sami zaczęli produkować. Posiadała go też Kanada Irlandia i Polska :)

A dokładnie było tak:

W ramach projektu Lend-Lease przywieziono przez konwoje statków transportowych tzw. "konwój arktyczny" 301 churchilów Mk III i Mk IV. 43 statki stracono podczas importu. Churchille w Sowieckiej armii brały udział najprawdopodobniej tylko w Bitwie pod Kurskiem. W WoCie Kursk to Prokhorovka :)

Ale oczywiście w grze jest przypisany do Sowietów, bo amerykańce go nie używali.

Aha, i na T1 Heavym nie zarobisz dość dużo.

Co z tego ze mieli go Amerykanie jak w grze maja Rosjanie. A chyba poradnik dotyczy tej gry a nie historii amerykanskiego wojska.

Opublikowano

Lol. Człowieku, ja pisze że CHURCHILL NALEŻY DO BRYTYJCZYKÓW a nie do amerykanów, czytaj ze zrozumieniem. Pisze tak, bo skłamałeś pisząc, że Churchill to sowiecki czołg. Jest Brytyjski, tylko że w WoCie należy do Sowietów, którzy również go używali tylko w jednej bitwie. A dlaczego? Bo nie wprowadzono Brytyjskich czołgów, dlatego jest u SOwietów.......

W prawdziwym życiu też powiesz CHurchill to Sowiecki czołg bo tak powiedział założyciel World Of Tanks?

09071535498836998897.png

Opublikowano

scharakteryzuj kazdy czolg V i VI tieru oraz czolgi premium oraz napisz jak nimi grac

jak nie znasz jakiegos pojazdu to znajdz opis albo popros kogos niech Ci pomoze

860331433165800174608.png

Opublikowano

Lol. Człowieku, ja pisze że CHURCHILL NALEŻY DO BRYTYJCZYKÓW a nie do amerykanów, czytaj ze zrozumieniem. Pisze tak, bo skłamałeś pisząc, że Churchill to sowiecki czołg. Jest Brytyjski, tylko że w WoCie należy do Sowietów, którzy również go używali tylko w jednej bitwie. A dlaczego? Bo nie wprowadzono Brytyjskich czołgów, dlatego jest u SOwietów.......

W prawdziwym życiu też powiesz CHurchill to Sowiecki czołg bo tak powiedział założyciel World Of Tanks?

Coś mi sie pomieszało wystarczy zmienic napis, chodzi mi o to ze w grze maja go rosjanie a nie amerykanie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...