Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[INFO] Minecraft 1.4

NoLuckJustSkill

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Do MC niedługo dodadzą grafike jak w GTA 4 :( Niektóre nowości są ciekawe i fajne ale te zbroje na mobach nie fajnie i jeszcze można je dropnąć ;/

• Odpowiedzi 120
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano
Jest gdzies opisany ten rytuał albo jest filmik na yt?

Jak narazie nic nie mam, ale jak znajdziesz to odrazu tutaj wstawiaj :P

Do MC niedługo dodadzą grafike jak w GTA 4 :( Niektóre nowości są ciekawe i fajne ale te zbroje na mobach nie fajnie i jeszcze można je dropnąć ;/

Porównujesz GTA do MineCraft'a? Weź wyjdz na dwór czasami :c

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Hmm Dużo nowości Już mam Fajny Event na mój (Następny) Serwer z Mobkiem White jakoś tak

ehh Znów aktualizacja serwa :D:D:D:D

Annony_sygn_bySFG_01a.jpg

Syga by SofarGone

Opublikowano

Mi się wszystko podoba w tym snapshocie, oprócz eliksiru niewidzialności. Dlaczego? Przykładowo , jest teren PvP. Jeden gracz jest niewidzialny i ma kamienny miecz ale nie ma zbroi. Nie widać go. I jest drugi w ironowym eq. Nie ma zbyt dużych szans na obrone , ponieważ nie widać , co go atakuje.

Moim zdaniem powinni dodać więcej złóż i narzędzia ze szmaragdu.

EDIT: Powinni w końcu dodać niebo...

Opublikowano

@up

Itemy, które trzymasz w ręce / zbroje, którą masz na sobie widać :) Nie wiem jednak, czy będzie możliwość uderzenia niewidzialnego ;3

Chcesz Niebo? Aether Mod :)

Opublikowano

Zbuduj platforme 3x3 z Diamond / Gold / Iron / Emerald Block'u aby aktywować Beacon.

Aby Beacon dawał lepsze buffy powiększaj platforme (jak piramidę)

Każda platforma odblokowywuje nowy buff, oraz powiększa działanie innych o 8 klocków

Gracze, którzy są w zasięgu Beacon'a dostaną buffy co 4 sekundy

Beacon powinien być zbudowany z 164 klocków, aby odblokować wszystkie buffy

Masz tutaj błąd.

Opublikowano

Teraz mnie zaskoczyli 0o Po prostu ZAJE*ISTE!!

Posty - 25, 50, 100, 150, 200, 300, 400, 500, 600, 700, 800, 900, 1000, 1300, 1500, 2000.

Opublikowano
Masz tutaj błąd.

Może mnie poprawisz, bo tego błędu nie widzę?

@edit

w 1.4 Pojawi się kolejny potwór! Wither Skeleton! Spawnuje się tylko w Netherze, oraz jest szansa, że wypadnie nam Wither Skeleton Skull, węgiel lub Kamienny Miecz

wOT4i.jpg

Opublikowano
Beacon powinien być zbudowany z 164 klocków, aby odblokować wszystkie buffy

Nie załamuj mnie .. Nie potrafisz się domyśleć gdzie tutaj błąd?

Błąd polega na tym, że jeśli chcesz odblokować wszystkie moce wystarczy zbudować platformę 3-4 wysokości, a nie jest to 164 klocków ..

Trzeba być mistrzem, żeby nie widzieć tego błędu. Sprawdzaj czy twoje informacje są dokładne na różnych stronach o minecrafcie, a nie przyjmuj od użyszkodników, bo to powoduje takie byki jakiego tutaj widzę.

Lepiej zmień to całkiem na takie coś:

Aby Beacon aktywować, musisz zbudować platformę ( 3x3 ), z takich bloków jak:

diamentowe, złote, żelazne lub szmaragdowe, a następnie na środku tej piramidy postawić Beacon.

Aby Beacon mógł dawać na lepszą moc, musisz powiększyć platformę w kształcie piramidy.

Maksymalna wysokość piramidy to 164 klocki. Jest to o tyle opłacalne, że nowa wysokość platformy powiększa

jego działanie o 8 klocków. Tak więc jeśli zbudujesz wysoką piramidę, efekt będzie działać daleko od Ciebie.

Opublikowano
Nie załamuj mnie .. Nie potrafisz się domyśleć gdzie tutaj błąd?

Błąd polega na tym, że jeśli chcesz odblokować wszystkie moce wystarczy zbudować platformę 3-4 wysokości, a nie jest to 164 klocków ..

Te 4 platformy musza miec bloki pod kazda warstwa, lacznie powinno byc 164 bloki aby piramida stworzyla calosc :)

Opublikowano

Mam pytanie .. a jak się bawić w to edytowania płaskich światów, mówili, że to dodadzą i nawet w twoich info widzę, że to napisałeś, ale jak edytować albo stworzyć taki płaski świat wg własnych wymagań ?

Zbieram Like ^^

Opublikowano

@dbl :<

@ref

Nowy przedmiot - Lectern (na zadnym polskim forum jeszcze nie ma go opisanego <3) - Bedzie sluzyl jako stojak do czytania / latwiejszego czytania / ksiazek. Screen:

8sHGR.png

Opublikowano

A moje zdanie jest takie, z klocków LEGO robią lego rpg, dla czego? Zrozumiem dodanie potek, oraz ulepszanie, bo mogli zrobić to z myślą o serverach typu rpg/frakcje/gildie itp. ale żeby bossy?! Jeszcze te płotki i te ramki zrozumiem, pomysł fajny tak samo ziemniak i marchewka w końcu coś do dodania na farme, ale żeby już bossy?! Lekka przesada... Mogli by zająć się np. stworzeniem własnego, autorskiego silnika do gry, jeszcze bardziej zoptymalizować grę w sposób np. dodania Optifine do gry ( oczywiście za zgodą autora modyfikacji ), a nie jedzie to na starej javie i ludzie, no nie oszukujmy się biedniejsi nie mogą pograć sobie płynnie w mc, tylko muszą męczyć się z mega klatkami...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...