Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Opłaca się kupić PS3 ?

Koxik02

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja tam nie mam problemu ze znalezieniem osób na multi jest tam mniej flag.Co kilka sekund widzisz kilka osób,co od sterowania gałkami BF3 na PS3 pomyślało o tym i dali auto aim wystarczy,że wycelujesz w jakąś osobę to od razu celownik ustawi się na środku klaty (jest to wielkie ułatwienie dla graczy).Powiem,że jeżeli byłoby 64graczy to byś bez przerwy umierał i czułbyś się jak w CoD'zie.

Konsola kosztuję 750zł slim nowa + gra 150zł = 900zł

Ok dziękuję ale co z grafiką ? Da się grać bez HD , po prostu czy grafika bez kabla HDMI jest do zniesienia i z jaką grafiką jest porównywalna na PC low/medium itd. ? Będzie się bardziej opłacało kupić używkę za mniejszą kwotę i do tego kupić więcej gier czy jednak kupić slima z BF3 . I jeszcze gdy podłączę ps3 do internetu to będę mógł pobierać wersje demo gier ?

A w jakim sklepie patrzyłeś tą slimke ? Bo najtańsze nowe z gwarancja w sklepie po 840 zł . I tak chyba będzie lepiej kupić używkę bo za 600 zł kupię spokojnie :)

Opublikowano

Możecie powiedzieć coś o online ? Jak podłączę kabel od internetu to będzie od razu chodzić ? I czy PS store działa na każdej wersji softu i konsoli ?

Opublikowano

Możecie powiedzieć coś o online ? Jak podłączę kabel od internetu to będzie od razu chodzić ? I czy PS store działa na każdej wersji softu i konsoli ?

Opublikowano

Ok dziękuję ale co z grafiką ? Da się grać bez HD , po prostu czy grafika bez kabla HDMI jest do zniesienia i z jaką grafiką jest porównywalna na PC low/medium itd. ? Będzie się bardziej opłacało kupić używkę za mniejszą kwotę i do tego kupić więcej gier czy jednak kupić slima z BF3 . I jeszcze gdy podłączę ps3 do internetu to będę mógł pobierać wersje demo gier ?

A w jakim sklepie patrzyłeś tą slimke ? Bo najtańsze nowe z gwarancja w sklepie po 840 zł . I tak chyba będzie lepiej kupić używkę bo za 600 zł kupię spokojnie :)

Da ale grafika jest o 80% słabsza niż z HDMI,bez kabla to słabiej niż Low. Jak chcesz to twój wybór.Tak będziesz mógł.Ja ku|Diłem swoją od znajomego to 1050zł mnie kosztowało,a wtedy chodziło o 1400-1500zł teraz to ku|Disz nówkę za 750zł.

Tak i Tak.

Pomiędzy chinchami a kablem HDMI jest duża różnica jakości obrazu ?

Nie wiem co to chinche :D
logo1.png
Opublikowano

PS3 vs PC.

PS3 Zalety:

-Działa od dotknięcia.

-Chcesz podłączyć słuchawki, kierownice, joypad, czy też myszkę i klawiaturę? Nie ma problemu, zero instalacji.\

-Nigdy nie zatnie grafika, czy też gra poczuje laga....

-Move, czy też SXIS przenosi Cię w rzeczywistość, no i jeszcze ta leciutka wibracja przy zderzeniu się z samochodem w Gta IV.

PS3 Wady:

-Zdecydowanie mniej gier..

-Przeglądarka nie jest b.dobra, tylko dobra.. Przydałaby się Opera, czy też Google Chrome...

-Mniej funkcji niż na PC.

PC Zalety:

-Dużo gier,

-Funkcjonalność, wręcz możemy wszystko...

-Dobry Komp udźwignie wszystko,

-Nie trzeba się przyzwyczaić do Pada, siadasz i grasz.

PC Wady:

-Czasami sterowników brak.... Mi kierownica na PC nie chce działać, a na PS3 luz,

-Stary komp=laggggg.... Ulepszanie gier przez ustawienie min. detali lub też wgranie

jakiegoś pliku .txt z usunięciem cieniów, czy też ruszania się roślin....

-Zepsujesz to instalujesz, czyli 45minut+kopia zapasowa na pendrive, czyli 1h 30minut z głowy, ale nowy system jest...

-Mały ekran(osobiście mam 27, ale warto kupić TV, zamiast monitora za 1400zł...),

-Mniejsze możliwość w grach typu FIFA, czy też PES.

Podsumowanie.

Zdecydowanie wole PS3 i sądzę, że jeśli zaczną wychodzi gry MMO, takie jak LoL, albo Metin2 na tą platformę, oraz

Klawiatura i mysz będzie z nimi kompatybilna to większość graczy zrezygnuje z PC, tym bardziej, że za rok lub dwa system

Windows 8 może ograniczyć nam grywalność. Zamiast wydać 3000zł na komputer + monitor za 400-500zł,

kupiłem PS3 i 3 gry.

Opublikowano

PS3 vs PC.

PS3 Zalety:

-Działa od dotknięcia.

-Chcesz podłączyć słuchawki, kierownice, joypad, czy też myszkę i klawiaturę? Nie ma problemu, zero instalacji.\

-Nigdy nie zatnie grafika, czy też gra poczuje laga....

-Move, czy też SXIS przenosi Cię w rzeczywistość, no i jeszcze ta leciutka wibracja przy zderzeniu się z samochodem w Gta IV.

PS3 Wady:

-Zdecydowanie mniej gier..

-Przeglądarka nie jest b.dobra, tylko dobra.. Przydałaby się Opera, czy też Google Chrome...

-Mniej funkcji niż na PC.

PC Zalety:

-Dużo gier,

-Funkcjonalność, wręcz możemy wszystko...

-Dobry Komp udźwignie wszystko,

-Nie trzeba się przyzwyczaić do Pada, siadasz i grasz.

PC Wady:

-Czasami sterowników brak.... Mi kierownica na PC nie chce działać, a na PS3 luz,

-Stary komp=laggggg.... Ulepszanie gier przez ustawienie min. detali lub też wgranie

jakiegoś pliku .txt z usunięciem cieniów, czy też ruszania się roślin....

-Zepsujesz to instalujesz, czyli 45minut+kopia zapasowa na pendrive, czyli 1h 30minut z głowy, ale nowy system jest...

-Mały ekran(osobiście mam 27, ale warto kupić TV, zamiast monitora za 1400zł...),

-Mniejsze możliwość w grach typu FIFA, czy też PES.

Podsumowanie.

Zdecydowanie wole PS3 i sądzę, że jeśli zaczną wychodzi gry MMO, takie jak LoL, albo Metin2 na tą platformę, oraz

Klawiatura i mysz będzie z nimi kompatybilna to większość graczy zrezygnuje z PC, tym bardziej, że za rok lub dwa system

Windows 8 może ograniczyć nam grywalność. Zamiast wydać 3000zł na komputer + monitor za 400-500zł,

kupiłem PS3 i 3 gry.

Jeszcze 1 minus dla PS3 : drogie gry :D Hm jeszcze dodać do ps3 minus : że nie pogram na hdmi , to teraz nie wiem co wybrać X,X

Ale czemu Windows 8 ma ograniczyć grywalność ?

Opublikowano

Microsoft może będzie chciał więcej za tworzenie gier na ich platformie?

Tak drogie gry, ale jakie dobre! I nie masz monitorka 19cali tylko 40.

No i jest więcej możliwość, bo np. jeśli gra PROFOOTBALL, czy jakaś inna...

Na pc kosztuje 180zł, a na PS3 200zł, no to za 20 zł masz mase tricków, 360 stopni

obrót, a nie jak na PC, że niby 360 stopni, a tak naprawdę to zawraca co 30 stopni.

Kupisz nie pożałujesz, zresztą jedna gra kosztuje 50-70zł, ale grasz w nią

non-stop.

Opublikowano

Na pc kosztuje 180zł, a na PS3 200zł, no to za 20 zł masz mase tricków, 360 stopni

obrót, a nie jak na PC, że niby 360 stopni, a tak naprawdę to zawraca co 30 stopni.

non-stop.

Też tak myślę , ale ten kabel chinch jeśli sądzicie że to badziew , to proszę o podanie jakiegoś kabla który wyciągnie max grafike z PS3 na kineskopowym TV 100hz ( nie wiem czy jest HD ale raczej nie, ma chyba 30 cali ) i proszę napiszcie czy różnica będzie duża .
Opublikowano

non-stop.

bzdura, Fifa 2012 to już next-gen na PC, dostałeś to samo co konsole, no chyba że grasz na "krzyżaku" to się nie ma co dziwić że nie dostrzegasz 360 stopni albo masz jakiegoś pada bubla za 20zł...

tak samo nie mam pojęcia skąd Ty bierzesz te ceny gier na PC, ceny z premier PC 99zł, PS3 189zł, dlaczego gry są droższe na konsolę to już wystarczy trochę pomyśleć samemu i nie ma co narzekać,

narzekają na cenę tylko Ci którym mamusia nie chciała zasponsorować i taka jest prawda, bajki typu nie stać mnie na gry to można sobie wypisywać na bravo czy innych tego typu portalach, jak kogoś nie stać na gry to po kiego grzyba kupuje konsole? od takie moje małe odbiegnięcie od tematu ;)

Też tak myślę , ale ten kabel chinch jeśli sądzicie że to badziew , to proszę o podanie jakiegoś kabla który wyciągnie max grafike z PS3 na kineskopowym TV 100hz ( nie wiem czy jest HD ale raczej nie, ma chyba 30 cali ) i proszę napiszcie czy różnica będzie duża .

nic nie zrobisz więcej, nawet kupując kable typu jakiś vga box czy jakiś konwerter do HD o.O nie uzyskasz lepszego obrazu na starym kineskopie, też nie znam modelu i Ci nie powiem jaką max rozdzielczość uzyskuje Twój odbiornik, najważniejsza to wielkość plamki, im mniejsza tym większą rozdzielczość uzyska Twój odbiornik, standardowy odbiornik CRT ma 720x576, jeśli jest sygnowany HDTV uzyskasz nawet 1920x1080 ale nie licz na tak samo ładny obraz jak w przypadku plazm czy też lcd, nie będę ukrywał że do konsoli najlepsze to są plazmy a kineskopy już dawno poszły do lamusa i granie na takim sprzęcie to tylko strata dla oczu :/ ale cóż gra się na tym co się ma

819531478353821175209.gif

Opublikowano

hm ok myślę że dowiedziałem się wszystkiego co chciałem . Dziękuję za pomoc . Moje ostatnie pytanie , jeśli ktoś chcę niech odpowie : jaką grę na początek wybrać na PS3 ? Chcę żeby była dość długa i nie był to FPS ani wyścigi .

Opublikowano

hm ok myślę że dowiedziałem się wszystkiego co chciałem . Dziękuję za pomoc . Moje ostatnie pytanie , jeśli ktoś chcę niech odpowie : jaką grę na początek wybrać na PS3 ? Chcę żeby była dość długa i nie był to FPS ani wyścigi .

Red Dead Redemption

819531478353821175209.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...