Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Opłaca się kupić PS3 ?

Koxik02

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałbym się dowiedzieć czy opłaca się kupić PS3 , chciałem kupić konsole przede wszystkim żeby zagrać w BF3 . Konsola ma być używana chcę zapłacić do 500 zł(sama konsola , pad i kable , dysk 80 gb lub więcej ) . Jeśli można proszę o udostępnienie jakiegoś filmiku z BF3 na konsoli PS3 ( tylko żeby ps3 było podłączone na czinczach , gdyż chciałem zobaczyć grafikę [na kablu HD nie zamierzam grać ] ) . Jeszcze jedno pytanie : Czy trudno się nauczyć dobrze grać w BF3 na padzie ( napiszcie swoje odczucia ) ?

Z góry dziękuję za odpowiedzi !!!!!!!!

Opublikowano

Kup konsolę, zawsze opłaca się kupić ps3.

Dokup sobie już ten kabel hdmi, bez niego gry mają dość przeciętną grafikę.

A co do nauczenia się gry na padzie, to zależy od Ciebie. Na pewno początek, i dostosowanie się do niego będzie trudne, ale potem już easy.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Za taką kwotę nie kupisz nic porządnego.

PS. Kupujesz konsole, tylko dlatego, żeby pograć w Battlefield 3?

Tak główne kupuje dla BF3 :) No i również dla tego że zmieniam platforme.

Ten gameplay był bez kabla HDMI ?

, bo jesli tak to grafika jest całkiem całkiem .

Brać FAT'a czy slimke ? Która więcej wytrzyma ?

Brać FAT'a czy slimke ? Która więcej wytrzyma ?

Opublikowano

Slime, nowszy, estetyczniejszy, dłużej trzyma.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Pójdzie na tym PC :

Intel core 2 quad 3 ghz

Geforce 9400 gt 512 mb 128 bit

4 gb ram

Jesli pójdzie to na jakich detalach i czy będzie się przyjemnie grało w multi BF3 / Jeśli można napiszcie czy na tym PC grafika będzie lepsza niż na PS3 bez HDMI . Z góry dziękuję.

Opublikowano

Pójdzie na tym PC :

Intel core 2 quad 3 ghz

Geforce 9400 gt 512 mb 128 bit

4 gb ram

Jesli pójdzie to na jakich detalach i czy będzie się przyjemnie grało w multi BF3 / Jeśli można napiszcie czy na tym PC grafika będzie lepsza niż na PS3 bez HDMI . Z góry dziękuję.

zapomnij o komfortowym graniu

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Grafika jest dobra. Nie pierdzielcie głupot. Opcje grafiki masz takie same, więc porównywając z PC który nie jest zajebisty to PC wymięka. Grafikę możesz sobie zobaczyć oglądając jakiś film z oryginalnej płyty z filmem. Ja osobiście mam podłączone chinch'em i nie narzekam, obraz jest ładny. Wiedz, że filmiki z ps3 w większości są nagrywane z perspektywy kamery/cyfrówki sprzed telewizora co jest jednym wielkim bezsensem.

8wjJf.jpg

by vPaN

exMod Konsole •  exMMT Montażysta

Opublikowano

@up

grafika bf3 na konsole jest bodajze taka sama jak na pc na low detalach.

@topic

wedlug mnie kupowanie konsoli teraz nie ma sensu. juz nie wytrzymuja nowszych gier wiec lepiej poczekac na nowsza generacje konsol lub ulepszyc kompa i kupic jakis pad. jezeli chcesz kupic konsole dla 1 gry w dodatku fpsa to odradzam ci. gralem w fpsy na konsolach i moim zdaniem gralo sie okropnie :P wszystko jednak zalezy od gustu i przyzwyczajenia

Opublikowano

Moim skromnym zdaniem BF3 na konsolach "ssie" tj. za duże mapy jak na taką ilość graczy.

Ludzie którzy piszą, że slimki są bardziej wytrzymałe od FAT`ów... Bullshit. FAT 80 gb jest najmniej awaryjnym modelem.

Do tego na twoim miejscu przy zaopatrzeniu się w PS3 polecił bym Ci exclusivy na PS3 typu Uncharted i Heavy Rain bo dla samego BF3 nie opłaca się kupować ps3 :)

Opublikowano

niektorzy gowno wiedzą.

konsole do gier oplaca sie kupic jezeli jest sie graczem.

jezeli jestes osoba, ktora nie jest graczem, a tylko raz na jakis czas cos odpali mozesz trzymac pieca.

sram na to, ze konsole maja slabsza grafike, sram na jakies podzialy, sram na niska animacje... licza sie GRY.

Jezeli chcesz kupic ps3 dla jednej gry i to bfa3, odpusc.Nie ma sensu, gra epicka i w ogole... Ale nie az tak jak sie wydaje, wszystko robi hype.

na czinczach wyglada slabiej, ale da sie pograc..

Opublikowano

Postanowiłem że ulepszę PC : Zasilacz 550 w , Procesor 4 rdzeniowy 3 ghz , HD6670 i koszt tego będzie porównywalny z kosztem konsoli , ale ja na tym PC pogram nawet na ultra/medium więc grafikę będę miał 10x lepszą niż na konsoli i jeszcze na PC może grać 64 graczy a nie 24 ;d

Opublikowano

Jeśli moge to radził bym ci wybrać ps3 slim , Zależy co wolisz jeśli chciałbyś kupić konsole która jest przerobiona kwota do 900 zł ;) , ponieważ nie wszystkie konsole da się przerobić i ludzię się na tym strasznie przejeżdżają , Sam kupiłem konsole rok temu w grudniu za 1500zł 320 gb 2 pady itp . + gra battlefield 3 , gra może i jest super . ale szybko się nudzi ;)

Ta gra jedynie kiedy jest warta uwagi to wtedy kiedy możesz pograć z jakimiś znajomymi ;)

ostry.png

Opublikowano

Jeśli moge to radził bym ci wybrać ps3 slim , Zależy co wolisz jeśli chciałbyś kupić konsole która jest przerobiona kwota do 900 zł ;) , ponieważ nie wszystkie konsole da się przerobić i ludzię się na tym strasznie przejeżdżają , Sam kupiłem konsole rok temu w grudniu za 1500zł 320 gb 2 pady itp . + gra battlefield 3 , gra może i jest super . ale szybko się nudzi ;)

Ta gra jedynie kiedy jest warta uwagi to wtedy kiedy możesz pograć z jakimiś znajomymi ;)

Hm nowe PS3 to koszt mojego ulepszenia PC jak za te 900 zł ulepszę PC to bende grał na high/medium a nawet full hd moge włączyć więc grafikę bendę miał 100 x lepszą po za tym gry są po 200zł X,X
Opublikowano

@up

4 rdzeniowy dobry procek sam kosztuje 9 stów ;] Teraz moze pograsz na medium ale za rok watpie :P

PS3 opłaca sie kupować ponieważ do kompa teraz nie oplaca sie dokladac, za rok wyjdzie nowa generacja konsol i wymagania pójdą w górę.

Ps3 warto miec dla serii GoW , Kilzona, Uncharted :)

Jak chcesz przerobic konsole to musi miec soft max 3.55. Z tego co wiem to teraz sprzedaja konsole z min 3.70.

Opublikowano

@up

4 rdzeniowy dobry procek sam kosztuje 9 stów ;] Teraz moze pograsz na medium ale za rok watpie :P

PS3 opłaca sie kupować ponieważ do kompa teraz nie oplaca sie dokladac, za rok wyjdzie nowa generacja konsol i wymagania pójdą w górę.

Ps3 warto miec dla serii GoW , Kilzona, Uncharted :)

Jak chcesz przerobic konsole to musi miec soft max 3.55. Z tego co wiem to teraz sprzedaja konsole z min 3.70.

W takim razie kompletnie nie wiem co robić :) Ale jak grafika na ps3 jest pewnie taka jak na low przy PC a ja będę mógł grać na medium i bardzo możliwe że na full HD ( reszta medium ) .Myślę że jak ulepszę PC to wystarczy mi ona na Black Ops'a 2 i nowe Medal of Honor . Razi mnie to że na konsoli może grać tylko 24 graczy i grafika jest słaba .
Opublikowano

W PS3 masz wszystko, co jest potrzebne każdemu graczu. Mi się nigdy żadna gra czy to single czy też multi nie zacięła na PS3. I takie mówienie, że grafika na PS3 jest gorsza od PC w przypadku Battlefielda, i powiem, że jest gorsza, bo mam battlefielda na to i na to, ale to nie tylko jest dzięki Konsoli czy PC ale dużą rolę odgrywa tu Monitor czy Telewizor. Komputera nie mam najlepszego, ale mam bardzo dobry monitor, dzięki czemu ten obraz jest naprawdę piękny, tak samo jest z telewizorem. Oczywiście, że konsola sama też daje coś do grafiki, ale nie mówcie, że tv czy minitor nie... Ja chyba nie będę kupował nowszej generacji konsoli. PS2 od PS3 rózni się dużo, ale wątpię, żeby PS3 od nowszej generacji konsoli powiedzmy PS4 różniło się jakoś dużo..

Opublikowano

W PS3 masz wszystko, co jest potrzebne każdemu graczu. Mi się nigdy żadna gra czy to single czy też multi nie zacięła na PS3. I takie mówienie, że grafika na PS3 jest gorsza od PC w przypadku Battlefielda, i powiem, że jest gorsza, bo mam battlefielda na to i na to, ale to nie tylko jest dzięki Konsoli czy PC ale dużą rolę odgrywa tu Monitor czy Telewizor. Komputera nie mam najlepszego, ale mam bardzo dobry monitor, dzięki czemu ten obraz jest naprawdę piękny, tak samo jest z telewizorem. Oczywiście, że konsola sama też daje coś do grafiki, ale nie mówcie, że tv czy minitor nie... Ja chyba nie będę kupował nowszej generacji konsoli. PS2 od PS3 rózni się dużo, ale wątpię, żeby PS3 od nowszej generacji konsoli powiedzmy PS4 różniło się jakoś dużo..

Hm ale ja nie będę miał możliwości grania na HDMI , konsola ok muszę się zastanowić bo na konsoli zagram w : God of War 3 , Killzone 3 , Uncharted 3 . Tylko najbardziej boli mnie to że na konsoli może grać tylko 24 graczy :(

Co dokladnie chcesz dokupić do kompa ? Jakie czesci, model itp ;p

Hm ja miałem zamiar kupić procesor : Intel Core 2 Quad 2,83 ghz , potem grafikę HD6670 od Gigabyte wraz z jakimś zasilaczem 550w - koszt to hm z 800-900 zł czyli nowa konsola slim .
Opublikowano

Jeżeli chodzi o Battlefield, to tak. Może tylko 24. Niestety, mnie też to denerwowało, więc kupiłem też Battlefielda na PC. Musisz się dokładnie zastanowić. Jeżeli chodzi o 64 graczy, to jest to kompletnie za dużo. W trybie dużego podboju np na Kaspijskiej to myślę, że 48 to jest już maks. Przeważnie gram na 32-48. TDMy maksymalnie 32, tak samo jak cq. Więcej nie ma sensu, musisz campić (tdm/cq)

Opublikowano

Hm ja miałem zamiar kupić procesor : Intel Core 2 Quad 2,83 ghz , potem grafikę HD6670 od Gigabyte wraz z jakimś zasilaczem 550w - koszt to hm z 800-900 zł czyli nowa konsola slim .

Intela core 2 quad nie oplaca sie kupować, bralbym z i3 ivy bridge. Grafika do zmiany. Dobry zasilacz za 150 zl kupi.

Na ps3 czasem mam spadki fps np w nfs pro street.

Opublikowano

Hm ale ja nie będę miał możliwości grania na HDMI , konsola ok muszę się zastanowić bo na konsoli zagram w : God of War 3 , Killzone 3 , Uncharted 3 . Tylko najbardziej boli mnie to że na konsoli może grać tylko 24 graczy :(

Ja tam nie mam problemu ze znalezieniem osób na multi jest tam mniej flag.Co kilka sekund widzisz kilka osób,co od sterowania gałkami BF3 na PS3 pomyślało o tym i dali auto aim wystarczy,że wycelujesz w jakąś osobę to od razu celownik ustawi się na środku klaty (jest to wielkie ułatwienie dla graczy).Powiem,że jeżeli byłoby 64graczy to byś bez przerwy umierał i czułbyś się jak w CoD'zie.

Konsola kosztuję 750zł slim nowa + gra 150zł = 900zł

logo1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...