Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zhakował mi gość w lolu wiem kto to,grozi mi.

Great White

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Są 3 opcje Wg. mnie.

• KeyLogger
  • Trojan
  • Gościu bawi się brutusem:D

I jedna, raczej niemożliwa.

Ziomek włamał się na portal z twoją skrzynką mailową:P

• Odpowiedzi 67
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Na forum masz poradnik jak usunac keyloggera z komputera, chyba dziala, nie wiem. Wiem ze jest w dziale Metin2, i informuj nas jak toczy sie sprawa jakbys mogl, bo mnie zzera ciekawosc, co tamtego gnojka spotka :]

Opublikowano

Jeśli tak ci zależy na tym koncie to idz na policję ,masz dowód kradzieży nie zwlekałbym jeśli na e-mailu masz ważne rzeczy np. konto bankowe.

2uiyzh2.png
Opublikowano

A czemu w tibii jak ktoś sprzedaje konto to zamazuje nicki? takie tam od rzeczy.

Pozatym skanowałem konto i nic nie ma.

Pozatym myslę że to ktoś z Mpc.. Bo wystawiłem screena w dziale lol w temacie pochwalcie się swoimi statystykami. No i tam był niby mój nick.

cmpunksignaturebyfxtrea.png

Opublikowano

Daj znać jak pójdziesz na policję ciekawe co Ci powiedzą, A jak sądzisz że tata Ci powie Dobrze Ci Tak to powiedz ze wpakowales na to 80dych ;)

Opublikowano

Nic mu nie zrobią do 20 roku życia, mogą go sądzić jako nieletniego. W sądzie skończy się pouczeniem, i tyle twojego biegania po psach. Strata czasu.

Mogą mu zrobić Owszem dostanie pouczenie ale Jego rodzicom Może grozić grzywna ;0..

Pozdrawiam TheSplueR

767b26711491d.png

Opublikowano

Iź na policje to jest akurat sensowne (mówie poważnie) szybko nie odzyskasz konta ale gnojowi coś zrobią, raczej wątpie że to ktoś z mpc chyba że jakiś hacker gimfazy, ale mniejsza o to, koleś jeśli ma 16 czy tam 17 lat jest sądzony jak dorosły i mogą mu zrobić wszystko, grzywna, pudło, zawieszenie i zapewne dostaniesz coś w stylu (nie żartuje) "zadoścuczynienia" czyli kase. A i rób formata.

459941400613567233746.png
By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano

Jak wykryć i skaskować keylogger'a 70% skuteczności (rootkit'a już tak łatwo nie zdejmiesz) :

Wciskamy Start - Uruchom-Wpisujemy cmd Wtedy uruchamia nam sie cmd wpisujemy netstat -ano(przed kreska spacja) Wtedy wyświetlają się nam różne kolumny. Interesują nas 2 rzeczy: * Obcy adres - IP osób trzecich. * Stan - informuje nas co dany IP (komputer) robi. Gdy w tabeli Stan jest napisane "podsłuchiwanie" a w tabeli Obcy adres "0.0.0.0.0" nie mamy się czego obawiać, gdyż żaden adres IP nie podsłuchuje nas lecz gdy w tabeli jest adres IP np "77.292.3.42" to oznacza, że nasz komputer ma podsłuch lecz w łatwy sposób można usunąć intruza. Teraz bierzemy sie za usuwanie intruza. Spójrzmy na ostatnia tabelkę "PID" te numery odpowiadają procesom jakie nas podsłuchują - aby je ujrzeć wciskamy ctrl+alt+delete - pokaże się nam menadżer zadań windows. Teraz klikamy Widok --> wybierz kolumny --> zaznaczamy PID (identyfikator procesu) i potwierdzamy przyciskiem OK teraz klikamy zakładkę procesy i obok nazwy procesu mamy tabelkę PID. Wracamy do cmd -Teraz jeśli posiadamy podsłuch na komputerze to szukamy numeru PID w menadżerze zadań jeśli znajdziemy już dany proces zaznaczamy go i klikamy zakończ proces dzięki temu podsłuch został usunięty z naszego komputera. Ten proces powtarzamy przy każdym włączeniu komputera przy szybki wykonaniu zajmuje około 40s to niewiele a nasze dane są bezpieczne jeśli chcesz usunąć proces na stałe musisz znaleźć jego źródło i go usunąć lecz w tym wam nie pomogę ponieważ to wy znacie najlepiej swój komputer.

@Top

Lepiej skorzystaj z opcji odzyskiwania konta w lolu, a z e-mail'em... powinieneś mieć jakieś pytanie zabezpieczające albo uratowanie się telefonem, po to są te opcje właśnie, dla takich haxorów.

@Down

Co Ty, Mu za bzdury wciskasz? Niech wrzuci na serwer ten skrypt (i sobie zapisze do bazy) na jakieś cba czy coś i wyśle przez tinyurl.

function GetClientIP(){
if ($_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR']) {
   $clientip = $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR'];
}
else {
 $clientip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
}
return $clientip;
}

Opublikowano

Czyli jak to zgłosze i pokaze rozmowe znajdą go ?

Tak jak napisałem rozmowe tylko daje na priv.

Tnz. jak im podasz dokładnie jakie konto to go znajdą... np. jest masa serwerów cs, w których widać ip graczy, wystarczy że ktoś go namówi do gry masz jego ip zgłaszasz i po typie. (Oczywiście musi mieć cs).

Jeżeli chcesz wyciągnąć jego ip to rób tak jak ci napisałem (musicie mieć cs) lub zrób sobie forum i wgraj php by przemo, a później daj mu link do forum, jak wbije to w Panelu Administracyjnym będziesz miał jego ip.

Opublikowano

Tnz. jak im podasz dokładnie jakie konto to go znajdą... np. jest masa serwerów cs, w których widać ip graczy, wystarczy że ktoś go namówi do gry masz jego ip zgłaszasz i po typie. (Oczywiście musi mieć cs).

Jeżeli chcesz wyciągnąć jego ip to rób tak jak ci napisałem (musicie mieć cs) lub zrób sobie forum i wgraj php by przemo, a później daj mu link do forum, jak wbije to w Panelu Administracyjnym będziesz miał jego ip.

To bez sensu, za konto do jakiejś tam gry warte grosze? Typowa kradzież zaczyna się od 250zł, poniżej skończy się na upomnieniu... Pójdź z tym na policję to Cię wyśmieją, bo co oni mogą zrobić, skoro wiedzą tyle co ty - a nawet mniej..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...