Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]MAM STRASZNY PROBLEM !

Z0z0lekpl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bardzo proszę o szybką odpowiedz :) oczywiście dam like :P

Dobra to problem jest taki że dziś pobrałem steam i chciałem pobrać ts2 za free bo teraz jest darmowe więc pobrałem :P pobierało się 6 godzin -_- (nie wiem czemu) i gdy wreście z uśmiechem na twarzy włączyłem grę ...Załamałem się bo gdy próbowałem wejść na jakiś serwer to ładowało się to jakiegoś odcinka i ani obrazek się nie zmieniał ani nic.Nawet offline nie mogłem zagrać na treningu bo gdy włączyłem trening to zielone tło mi się zrobiło i dało się to tylko wyłączyć albo restartem albo menadżerem zadań. CO ZROBIĆ ŻEBY GRAĆ ??? :(

Link do filmiku pokazowego (pokazuje mój problem) SORKI ZA LAGI ALE JAKIMŚ SŁABYM PROGRAMEM NAGRYWAŁEM :P

http://www.youtube.com/watch?v=2Q79SCwd8po

a ten filmik pokazuje ze nie moge wejsc offline ;/

http://www.youtube.com/watch?v=iS1xr3pXegI&feature=youtu.be

Opublikowano

Hmm... ja mam coś takiego że jak wchodzę na serwer to ładuje się wszystko dobrze tylko w pewnym momencie się zacina ten pasek postępu

Po jakimś czasie dajmy na to 30sek się zaczyna ruszać i normalnie się ładuje potem wchodzę na serwer.

Może wystarczy trochę poczekać ? Z tego co wiem moi koledzy też tak maja jednym się ładuje dłużej jednym krócej ale działa.

Muscle Cars <3

Opublikowano

Aha, chciałem pomóc ale w tym przypadku niestety nic już nie poradzę. :(

EDIT: Mam jeszcze jeden pomysł. Z tego co wiem to ludzie maja ten sam problem. I jak pierwszy raz włączają serwer bo dopiero co ściągnęli i odpalili grę

to bardzo długo się ściąga i zacina. Ale gdy jest to zacięcie to tf2 dalej pobiera pliki serwerowe tylko tak jak by tego nie pokazuje i można czekać do oporu

aż się ściągnie albo jest jeszcze jedna opcja. Jak jesteś w menu gry to: Opcje --> Wielu Graczy --> i na dole "Jeśli serwer gry przesyła na komputer treści

niestandardowe" to zaznacz "Nie pobieraj niczego" albo "Nie pobieraj dźwięków". Jeżeli to nie pomoże to już nie mam żadnych pomysłów.

Muscle Cars <3

Opublikowano

thx za fatygę spróbuję rano zainstalować znowu ale bardzo bym prosił o jeszcze jakieś inne opcje :P a za fatygę like dostajesz o de mnie :)

Opublikowano

Bardzo proszę o szybką odpowiedz :) oczywiście dam like :P

Dobra to problem jest taki że dziś pobrałem steam i chciałem pobrać ts2 (...)

Ale po czo pobierać Team speaka 2, skoro jest już 3? I chyba z jakiegoś gównianego źródła pobrałeś, bo ts waży kilka mb, a nie gb.

Chyba, że chodziło ci o tf2, to zmień język Steama na angielski lub zmień Steam na Steam Beta.

0eab14ddf550.png

Opublikowano

Steam jest dziwny. Mojemu znajomemu przy dołączaniu do serwera wyskakiwał jakiś komunikat o problemie z netem, zmienił język na angielski i zadziałało.

0eab14ddf550.png

Opublikowano

hmm dziwne xD ja wg od nowa zainstalowałem steam bo wtedy w google znalazłem a nie ze strony producenta xD Lecz czy będe mógł zmienić na język polski potem ?:D

Opublikowano

Nie działa zainstalowałem angielskiego steam i to samo może nakręcę filmik żeby lepiej pokazać mój problem :(

Dodałem ten filmik :) lagi są ale tylko na nagraniu xD i jak widać gra mi się dalej nie ładuję :(

UDAŁO SIĘ NAPRAWIĆ TĄ GRĘ TYLKO TERAZ MAM 2 PROBLEM

:( MAM TOTALNE LAGII ....JAK SIĘ ICH POZBYĆ?!

Opublikowano

Kolego polecam configi chrisa miałem 5-10fps po zainstalowaniu wyciągam 30-50fps zapraszam do mojego tematu gdzie kilku użytkowników forum pomogło mi :)

masz do wyboru 3 konfigi

Performance - osiągi

Quality - jakość

Class - klasa

ja polecam performance i quality (quality lepsze)

link do tematu jak rozwiązałem lagi tf2

http://www.mpcforum.pl/topic/692252-problemlagi-nie-dajace-grac/

jeśli pomogłem daj Like

a0544f830ad29c71b3810d43624f326d02edbadd.png

Opublikowano

Hmm brzmi ciekawie zaraz look'ne :D i oczywiście like dam :D

Mam proźbę czy zrobił być jakiś video poradnik do tego? :)bo nie moge zrobić tego

5. Skopiuj opcje odpalania z wybranego przez was configu (trzeba go pobrac ofc) zamieniajac szerokosc i wysokosc na odwrot (np. z 1280,720 na 720,1280 itd)

6. Kliknij OK i wyjdz z okna ustawien

Opublikowano

Wystarczy ze zrobisz to co na orginalnym filmu chrisa (

www.youtube.com/watch?v=IQfvyjGjhMg

)

pobierz config jaki chcesz

otworz plik configu przez notatnik

otworz 2 notatnik i wklej tam zawartość konfigu (całość)

następnie plik>zapisz jako..>

Nazwa pliku autoexec.cfg (cfg musisz dodac)

Zapisz jako typ (wszystkie pliki)

kodowanie (ANASI)

zapisujemy do

(domyślnie :C:program files,steam,steamapps,(folder z naszym nickiem np Mpcforum<to nasz nick>) Whodzimy w ten folder ,team fortres 2,tf,i zapisujemy w folderze cfg

jeśli zrobisz to wszystko bendzie działało na 100% (latwiejsza wersja instalacji :)

p@zdro

ss pomocniczy

http://www.pokazywarka.pl/x0zwr1/#zdjecie4341841

Like Me!

a0544f830ad29c71b3810d43624f326d02edbadd.png

Opublikowano

Dalej są lafgi :( ja nie wim czy coś nie tak z moim kompem ? (to by było dziwne bo prawie wszystkie cześci wymieniałem)

Moje dane kompa itp:

System:

-Minrosoft Windows XP

Profesional

-Wersja 2002

-Dodatek Service Pack 2

Komputer

-Intel®

-Pentium® D CPU 2.80GHz , 2,48 GB RAM

Opublikowano

to tak nie mam karty graficznej tylko chip famili czy coś takiego :) a i lagi są takie że gra długo mi się ładuje i gdy wejdę strasznie klatkuje :/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...