Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Highschool DxD

Flash3r

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po przeczytaniu 1 rozdzialku lightnoveli, oswiadczam, że anime zacznie się idealnie dla takich osób jak ja xD<3

chodzi Ci o tą początkową scene z akeno? ;)

To jesteśmy już (albo i nie jesteśmy? ale świat jest) przy drugim (trzeci w drodze?) sezonie, a Ty jeszcze zadajesz tak głupie pytanie? Nie spodziewałem się tego po Tobie. Powinieneś się domyśleć już po 1szym sezonie,

że

ten

tytuł

ma właśnie takową konstrukcję i tak będzie zawsze.

Jedynym wyjątkiem może być zakończenie, którego jeszcze chyba nie widać. Co było tutaj dobre to zapewne tylko pomysł z szachami-bohaterami. Ale kiedy to było? W pierwszym sezonie? Normalni ludzie dawno tę serię rzucili, bo fabuła tego czegoś to udawanie, że ewolucja od zera do cyckohatera jest bardzo udana i śmieszna dla widza/czytelnika.

@down wiem, ja zaś zastosowałem ironię

NO tak, fabularnie ta seria nie urywa dupy, ale kurcze mi się przyjemnie czyta, nie wiem czemu.. Podoba mi sie motyw, ze mieszają różne mitologie, np. grecką, nordycką, chrzescijanską itp. Komedia tez mnie smieszy, bo akurat taki humor do mnie trafia. Tak jak mowilem, walki pozniej będą parodią.. Chociaz moze to za duze slowo.. Będą w miare normalne, tylko issei bedzie dostawal powerupa w dziwny sposob, z resztą podalem juz przyklad. Wiec jak ktos oczekuje od dxd czegos powaznego  niech lepiej tego nie oglada.

XrgAYyk.png

• Odpowiedzi 101
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Tak jak mowilem, walki pozniej będą parodią.. Chociaz moze to za duze slowo.. Będą w miare normalne, tylko issei bedzie dostawal powerupa w dziwny sposob, z resztą podalem juz przyklad. Wiec jak ktos oczekuje od dxd czegos powaznego  niech lepiej tego nie oglada.

Jeśli główny bohater ma dostawać nagłej mocy z takich powodów jak pokazali w ostatnim odcinku II sezonu to gówno z tego będzie. W I sezonie czegoś takiego nie było, ale widocznie autorowi odbiło i już całkowicie olał jakikolwiek sens, albo raczej chciał być żałośnie oryginalny w tej zboczonej głupocie co wymyślił.

Opublikowano

Nie chcę nic mówić ale tak spora część japońskich LN które koncentrują się na podobnych gatunkach co DxD, bądź mają przynajmniej komedię w tagach. Z web novelkami powiem szczerze jest jeszcze gorzej jeśli o to chodzi.

Najpierw zacznie się obiecująco (sam opis sprawi, że sięgniesz do danego tytułu, i początek będzie niezły), a później 3/4 materiału to coś co zwyczajnie można pominąć bo to zwykłe pierd*lenie i wydłużanie tekstu, toteż czytanie jednej linijki na czterdzieści jest wystarczające by się nie zgubić. I to nie zwykłe pierdo*enie, bo bardzo schematyczne i oklepane miliony razy. Bądź też 'zparodiują' wszystko tak jak to robią w DxD, czyli w pewnym momencie totalnie zje*** fabułę by odstraszyć połowę dotychczasowych czytelników.

A później się ludzie dziwią że anime oklepane, że są chu****, że nie da się oglądać, że są dziecinne i bezsensowne.. nam tu trzeba kreatywnych, samodzielnych produkcji, a nie bazujących na mangach czy novelkach :(

@down

Może źle to ująłem, aczkolwiek Freezing i Sekirei nie miało za dużo 'pierdolenia'. To w sumie jedne z najbardziej poważnych ecchiowych anime jakie są. Bardziej chodziło tu o coś typu Dog Days, To love ru, Kore wa Zombie desu ka, Infinite Stratos i dyskutowane DxD. Do DxD przyrównałbym Sora no Otoshimono. Ciężko mi też zliczyć te wszystkie baseny, festiwale, nowe roki, wigilie, obozy, przypadkowe potknięcia i łapanie za cycki/lądowanie na dziewczynach, kluby i Bóg wie jeszcze co tam było, które doświadczyłem a które różniły się... yy... tak czy owak 90% z takich epizodów można było spokojnie ominąć, bo nic w sumie nie wnosiły. W novelkach to czasami kilka chapterów zajmują..

Opublikowano

Takie sceny dotyczą głównie parodii i to nie wszystkich. W większości anime  z rodzaju ecchi + akcja nie ma aż takiego przegięcia.

Dobry przykład to Sekirei czy Freezing. Chodzi po prostu o to żeby nagły wzrost mocy był jakoś sensownie uzasadniony.

Opublikowano

Oglądając trailer można wywnioskować, że będzie oparty na tomie 5 i 6 light noveli Higschool DxD.

Valkiria, Loki, czy to nie Loki tylko ten kuzyn Rias hmm...

Czytając tom 8 stwierdziłem, że połowe jego treści było juz zawarte w anime hmmm...

Albo to był błąd na stronie...

Znow jest buchou, która chce, aby Isei zrobił przynajmniej 1 kontrakt, chowance, gra w tenisa itp/

TuByłaSygnatura.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja nie czekam jakoś specjalnie na niego, ale obejrzałem 2 wcześniejsze sezony więc pewnie ten też zobaczę ;) a nuż się spodoba 

Opublikowano

Ja nie czekam jakoś specjalnie na niego, ale obejrzałem 2 wcześniejsze sezony więc pewnie ten też zobaczę ;) a nuż się spodoba 

Również zobaczę, ale mam nadzieję że nie będzie takich głupot jak pod koniec II sezonu.

Opublikowano

Również zobaczę, ale mam nadzieję że nie będzie takich głupot jak pod koniec II sezonu.

Przeciez juz ci tlumaczylem, ze bedą

XrgAYyk.png

Opublikowano

Przeciez juz ci tlumaczylem, ze bedą

Może w anime będą jakieś pozytywne zmiany? Nie jest powiedziane, że wszystko zrobią tak samo jak w mandze.

Nie lubię jak w anime z poważnymi walkami (potężni wrogowie itp) robią jakieś głupotki.

Opublikowano

Może w anime będą jakieś pozytywne zmiany? Nie jest powiedziane, że wszystko zrobią tak samo jak w mandze.

Nie lubię jak w anime z poważnymi walkami (potężni wrogowie itp) robią jakieś głupotki.

Po pierwsze nie mandze, tylko novelce, po drugie nie będzie zmian. Przy 1 i 2. sezonie autor novelki współpracował z twórcami anime i w novelce pisal zawsze jak docenia to, ze udało im się w pelni oddac to co on opisuje w novelce. Wiec autor wcale nie chce zmian. 

I juz mowilem, ze to wlasnie najczesciej przy walkach są te tzw. głupoty jak to ujales. Koniec 2 sezonu to nic w porownaniu do tych glupot co jeszcze zobaczysz.

XrgAYyk.png

Opublikowano

Po pierwsze nie mandze, tylko novelce, po drugie nie będzie zmian. Przy 1 i 2. sezonie autor novelki współpracował z twórcami anime i w novelce pisal zawsze jak docenia to, ze udało im się w pelni oddac to co on opisuje w novelce. Wiec autor wcale nie chce zmian. 

I juz mowilem, ze to wlasnie najczesciej przy walkach są te tzw. głupoty jak to ujales. Koniec 2 sezonu to nic w porownaniu do tych glupot co jeszcze zobaczysz.

Dziena, już wiem, że nie warto oglądać 3ciego sezonu, skoro mają być jeszcze głupsze walki. -_-

Pierwszy sezon najlepszy, drugi taki średni, więc trzeci to pewnie będzie dla mnie gówno, dlatego nawet go nie zacznę. ;)

Opublikowano

Dziena, już wiem, że nie warto oglądać 3ciego sezonu, skoro mają być jeszcze głupsze walki. -_-

Pierwszy sezon najlepszy, drugi taki średni, więc trzeci to pewnie będzie dla mnie gówno, dlatego nawet go nie zacznę. ;)

Nie pamietam dokladnie co się działo akurat w tomie 5 i 6 i jak dużo bylo tych glupich walk, ale na pewno

zeby osiagnąć tą formę, którą na koncu 2 sezonu mogl osiagnąć dzieki jakiemus bodajze krysztalowi azazela samemu, bedzie musial trenować z smokiem. NO i po treningu nie osiągnie jej. Bedzie blisko, ale nie osiągnie. Co spowoduje, ze ją osiągnie? Wymacanie cycków Rias. To spowoduje ze dostanie powerupa

no i

powinna byc pokazana walka w te "szachy", nie pamietam poprawnego okreslenia, Druzyna Rias vs sitri (ta rodzina przewodniczącej szkoły). No i issei podczas tej walki z tego co pamiętam zdobędzie nową umiejętność. Umiejęność czytania w cyckach kobiet

XrgAYyk.png

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

@charlie120

Masz szczęście. Wychodzi 4 kwietnia ^^ - z tego co znalazłem w necie ;) ( ale na tłumaczenie też będzie trzeba trochę poczekać. Pewnie z kilka dni )

Opublikowano

@charlie120

Masz szczęście. Wychodzi 4 kwietnia ^^ - z tego co znalazłem w necie ;) ( ale na tłumaczenie też będzie trzeba trochę poczekać. Pewnie z kilka dni )

Kilka dni? Mi się wydaje, że angielska wersja pojawi się tego samego, lub nastepnego dnia. Polska wersja raczej też szybko, bo dxd jest popularne. Raczej w niedziele, czy poniedziałek, no max, ale to max we wtorek będziemy już mogli się spodziewać polskiej wersji. Mnie ciekawi tylko ile dxd bron będzie miało odcinków. Skoro wczesniejsze sezony były oparte na dwóch tomach to coś mi się nie zgadza, bo w zapowiedziach dxd bron pojawia się postać, która pojawia się w tomie bodajże 7, czyli rossweise, więc albo więcej tomów będzie w tych 2 odicnkach niż zazwyczaj, albo będzie więcej odcinków. 

XrgAYyk.png

Opublikowano

@Kaanashi

Czasami PL tłumaczenie wychodzi w ten sam dzień co ANG ale rzadko z tego co zauważyłem. Na niektóre odcinki PL musiałem czekać z 3-4 dni a w niektórych seriach tłumaczenie na PL zostało przerwane ze względu na inne tytuły ;(  No ale nie narzekajmy. Tłumacze jakby nie było robią kawał dobrej roboty dla nas..... albo się nauczyć angielskiego albo się uzbroić w cierpliwość :P

Same cycki, trochę czarów-marów, mało ambitne - uroki DxD no ale takie też anime muszą być ( świat anime gdzie każdy znajdzie coś dla siebie ^^ ) Pewnie podejmę się obejrzenia. Przeżyłem 2 sezony które obejrzałem już jakiś czas temu ( no i nie ukrywam. Jestem trochę ciekawy jak im wyjdzie 3 ) Na wiele się nie nastawiam - wiele nie oczekuję od tego anime, ale to nie znaczy że nie może mnie jakoś fajnie zaskoczyć ;)

Opublikowano

@Kaanashi

Czasami PL tłumaczenie wychodzi w ten sam dzień co ANG ale rzadko z tego co zauważyłem. Na niektóre odcinki PL musiałem czekać z 3-4 dni a w niektórych seriach tłumaczenie na PL zostało przerwane ze względu na inne tytuły ;(  No ale nie narzekajmy. Tłumacze jakby nie było robią kawał dobrej roboty dla nas..... albo się nauczyć angielskiego albo się uzbroić w cierpliwość :P

Same cycki, trochę czarów-marów, mało ambitne - uroki DxD no ale takie też anime muszą być ( świat anime gdzie każdy znajdzie coś dla siebie ^^ ) Pewnie podejmę się obejrzenia. Przeżyłem 2 sezony które obejrzałem już jakiś czas temu ( no i nie ukrywam. Jestem trochę ciekawy jak im wyjdzie 3 ) Na wiele się nie nastawiam - wiele nie oczekuję od tego anime, ale to nie znaczy że nie może mnie jakoś fajnie zaskoczyć ;)

Mi się dxd znudziło i mnie ostatnio trochę poirytowało. Bywały momenty, kiedy (mowie o novelce oczywiście) się śmiałem, kiedy wręcz byłem wzruszony, ale co za dużo to nie zdrowo. autor, będąc świadomy, dlaczego jego tytul ma tyle fanów nie chce go zmieniać jakoś drastycznie, ciągle ten stary dobry harem, co z tego, że issei w tomie 10 (spoiler) wyjawił uczucia Rias, niby się pocałowali, itp., ale tka na prawdę jest to tlyko zmiana pozorna. Większych zmian przy relacjach między nim, a rias nei zauwazylem. Nadal ciągle mówi o seksie, lecz tylko mówi, autor novelki pewnie nigdy się nie odważy tego opisywać w swoim tworze.. Po co jakoś sensownie rozwijać relacje miłosne między nim, a rias, przecież jest cały harem, a najbliższe uczucia do jednej bohaterki są tylko pozorem. Po co pokazywać na kim na prawdę zależy isseiowi, z kim tylko mógłby to zrobić, przecież to zwykła haremówka. Po co nie być oryginalnym i nie pokazywać uczuć bohaterów poprzez seks między nimi, przecież wcale issei tego nie chce i wcale nie jst superzboczony, wcale nie byłoby to sensowne, ze w koncu by to dostał. No i po co sprawiać wrażenie, że jest jakaś tam fabula, skoro jest mega schematyczna, przewidywalna i w praiwe każdej trudnej walce, koniec końców isseiowi się udaje pokonać przeciwnika, bo dostaje powerupa dokonując jakichś zboczonych czynów, wzmacniających go.. Ja się na dxd zawiodłem. Było fajne do powiedzmy 13 tomu, ale potem to jest praktycznie to samo, mimo pozornych zmian i pozornym rozwinięciu fabuły. Już po prostu mi zbrzydło, co za dużó to nie zdrowo. Jednakze wy tego nie odczujecie, bo nie czytaliście zakładam novelki, tylko oglądaliście 2 sezony anime. Więc powiem Wam tak, 3 sezon spodoba się wam, jeśli spodobały się wam poprzednie. Jeśli natomiast zrobiliby kiedyś (w co wątpie) tyle sezonów, ze bylby już 10 np., to już wam raczej sięto będzie nudzić, bo tak jak mówie, w dxd jest niski rozwój czegokolwiek wlasciwie. 

@Sorata

co do tłumaczenia to jest różnie. Często jest tak, ze najbszyciej mają na animesub.info, więc tam racze Ci sprawdzać, choć nie zawsze, więc czasem też muszę oglądać online ;) Dxd jest popularnym tytułem przez masę fanserwisu oraz możliwość wyżycia się seksualnego przez dojrzewajacych 14 latków, myślę, że tłumaczenia będą się pojawiały dosyć szybko. Niemniej jednak możesz mieć racje, niekiedy na tłumaczenie shigatsu wa kimi no uso musialem czekać tak długo, ze juz mieli 2, czy 3 zaległe odcinki, lecz na szczęście później ruszyli dupska i moglem sobie oglądać odcinek co te 4 dni nawet, bo mieli co tłumaczyć ;) Liczę, zę obejrzę sobie dxd born juz w niedziele. Nie wiem w sumie czemu mi tak na tym zależy, bo wiem co będzie w 1 odcinku ;) może dlatego, ze bardzo mi sięspodobała kreska dxd oraz muzyka.  

XrgAYyk.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...