Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Anime, które oglądasz

SpaxorCF

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niedawno powróciłem do anime po kilku miesiącach przerwy - jakoś na wczesnej jesieni miałem styczność z całkiem ciekawym Pale Cocoon, w ostatnich dniach zaś dorwałem serię Psycho-Pass. O ile pierwszy sezon okazał się być zaskakująco dobrym kawałkiem anime (nawet napisałem recenzję, ukaże się na zaprzyjaźnionym blogu w przyszłym tygodniu), o tyle drugi sezon... eh. Cóż, przynajmniej nie było takiego spadku jakości jak w przypadku porównania dwóch sezonów Darker Than Black.

I am the god, the chaos and destruction
Behold the powers of my wrath

• Odpowiedzi 548
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Próbowałem obejrzeć Tasogare Otome x Amnesia. Recenzje na MAL-u szalenie pozytywne, solidna średnia bliska 8, opis i tagi nie sugerujące tragedii. UGH.

W połowie szóstego odcinka wysiadłem i porzuciłem, 4/10. Ilość bzdur i beznadziejność postaci były nie do strawienia.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

W tym sezonie bez wątpienie najbardziej warte obejrzenia są oregairu 2 i drugi sezon Knights of Sidonia. Reszta to mniej więcej przeciętniaki, oglądane dla zabicia czasu.

Sam oglądam oprócz w/w:

- Shokugeki no Soma,

- Hibike! Eufonium,

- Ore monogatari!!,

- Arslan,

- Fate/Stay night UBW.

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

Oglądam fate/stay night UBW. Fate/stay night 2006 dałem 8/10, fajnie mi sie oglądalo, ale to UBW to dla mnie nic specjalnego, taka o spoko seria. Dokończe chyba, ale spodziewam się ocenic max 6-7/10

Opróćz tego obejrzalem też 4 odcinki Highschool dxd born, ale porzucilem już to gówno. Nie oglądajcie tego tylko czytajcie novelke, której przeczytalem większość tomów. Tak zmieniają wydarzenia, dają nowe, zmieniają kolejność, że szkoda gadać.. Gówno, gówno i jeszcze raz gówno. Novelka natomiast - bardzo dobra.

XrgAYyk.png

Opublikowano

Szczerze powiedziawszy to anime zacząłem oglądać  nie dawno

Atak Tytanów (czytam również mangę)

KissxSiss (polecone przez kolegę ale zatrzymałem się na 5 odcinku)

Ktoś  poleci mi jakieś dobre ale nie za długie (pod względem  odcinków) anime?

Opublikowano

Lepiej nie sluchaj sie kolegi, bo skoro poleca Ci KissxSiss to jego gust nie jest normalny :P

Co do dobrych i nie dlugich anime - angel beats

@top

oglądam jeszcze hellsing ultimate. 

XrgAYyk.png

Opublikowano

Nie słuchaj kolegi, bo kolega robi Ci krzywdę.

Polecam tę grafikę - wiele klasyków, z podziałem na gatunki. Jak jesteś nowy, to lepszych rekomendacji raczej nie znajdziesz.

Opublikowano

Nie słuchaj kolegi, bo kolega robi Ci krzywdę.

Lepiej nie sluchaj sie kolegi, bo skoro poleca Ci KissxSiss to jego gust nie jest normalny :P

Koleżanka poleca Boku no Pico więc  luz xD (na szczęście wiem co to i nie zamierzam oglądać xD) co do KissxSiss o 3 nad ranem wydawało mi się to normalne  xD

@top

Pokemny oglądałem i Naruto jeszcze  :D

Opublikowano

Highschool DxD Born cudo <3 <3 

no i jeszcze zerkam po raz drugi na Accel World. <3 

Opublikowano

Naturo rządzi! SAO też spoko no i Dragon Ball :D

Niech zgadne, są to jedyne anime jakie oglądałeś?

Highschool DxD Born cudo <3 <3

no i jeszcze zerkam po raz drugi na Accel World. <3

Akurat dxd born jst beznadziejny, zmieniają material z novelki masakrycznie. Radzę do niej zajrzeć

@unwarn

ogladam jeszcze naruto shippuuden, monster, ale skoncze monstera dopiero w wakacje.

XrgAYyk.png

Opublikowano

SAO ogólnie jako anime może nie wypada całkiem źle ale w porównaniu do innych anime o podobnych wątkach, gatunkach - może wypaść o wiele gorzej. Jeszcze dla osoby która ma dopiero styczność z anime od jakiegoś czasu to może być super. Raczej normalne :3 później zmieni zdanie / lub nie...U mnie była ocena 8-9/10 ale zmieniłem ostatecznie na 7/10 - jako dobre

Naruto - rules! sentymenty, chociaż nie tylko... :3 jednakże ten ARC z wojną! Co ten Kishimoto ćpie ( + zakończenie mangi. Mega się to przedłużało, a teraz wpiep* fileyr na 5-6 miesięcy, albo jeszcze dłużej ) Jedyne zastrzeżenia co do Naruto. Czekam aż się skończą filery

DxD - pewnie bym go dzisiaj nie zaczął oglądać. Wtedy / kiedyś bardziej się jarałem ecchi niż nieco poważniejszymi seriami. Przejadły mi się te cycki w anime haha :P

Oglądam Fairy Tail

Nanatsu no Tazai - niech w końcu dojadą tłumaczenie do końca

Ansatsu Kyoushitsu 

Kuroko no Basuke 3

+ kilka innych anime z obecnego sezonu 

Opublikowano

SAO ogólnie jako anime może nie wypada całkiem źle ale w porównaniu do innych anime o podobnych wątkach, gatunkach - może wypaść o wiele gorzej. Jeszcze dla osoby która ma dopiero styczność z anime od jakiegoś czasu to może być super. Raczej normalne :3 później zmieni zdanie / lub nie...U mnie była ocena 8-9/10 ale zmieniłem ostatecznie na 7/10 - jako dobre

Naruto - rules! sentymenty, chociaż nie tylko... :3 jednakże ten ARC z wojną! Co ten Kishimoto ćpie ( + zakończenie mangi. Mega się to przedłużało, a teraz wpiep* fileyr na 5-6 miesięcy, albo jeszcze dłużej ) Jedyne zastrzeżenia co do Naruto. Czekam aż się skończą filery

DxD - pewnie bym go dzisiaj nie zaczął oglądać. Wtedy, kiedyś to jeszcze jarałem się bardziej ecchi niż nieco poważniejszymi seriami

Oglądam Fairy Tail

Nanatsu no Tazai - niech w końcu dojadą tłumaczenie do końca

Ansatsu Kyoushitsu 

Kuroko no Basuke 3

+ kilka innych anime z obecnego sezonu 

Dla mnie sentyment się wymazuje, że tak powiem, jeśli seria traci stary, dobry klimat i zaczyna byc czyms,c zego nigdy nie chcialem i nie przewidywalem. Więc tak, czulem sentyment do naruto, ale juz nie czuje, bo naruto stracilo swoj klimat. 

XrgAYyk.png

Opublikowano

@daimao.

Nanatsu no Taizai - ostatnio dodali 2 nowe odc. przetłumaczone. Widziałeś? 20 i 21. Nieźle się narobiło xD

Opublikowano

@daimao.

22 odc. Nanatsu no Taizai PL ( ale tylko przez Dailymotion na chwilę obecną ) ­

Opublikowano

@daimao.

22 odc. Nanatsu no Taizai PL ( ale tylko przez Dailymotion na chwilę obecną ) ­

a co dailymotion złe? Imo jeden z najlepszych playerów. 

XrgAYyk.png

Opublikowano

Właśnie skończyłem odcinek. ­Też da się obejrzeć. Do moich ulubionych nie należy, ale mówię, że na chwilę obecną odcinek jest dostępny tylko w Daily

Opublikowano

­Nie ściągam z neta odcinków ( rzadko )

Staram się nie narzekać. Wiem, że są to tylko ludzie. Jestem im mocno wdzięczny za tłumaczenie anime ( mógłbym mieć małe kłopoty z oglądaniem po ang. ) ale skoro biorą się za tłumaczenie to się trochę pośpieszą. Rozumiem jak to jest kilka dni, nawet 2 tygodnie itp. a nie jak porzucają anime na nie wiadomo ile :)

Opublikowano

­Nie ściągam z neta odcinków ( rzadko )

Staram się nie narzekać. Wiem, że są to tylko ludzie. Jestem im mocno wdzięczny za tłumaczenie anime ( mógłbym mieć małe kłopoty z oglądaniem po ang. ) ale skoro biorą się za tłumaczenie to się trochę pośpieszą. Rozumiem jak to jest kilka dni, nawet 2 tygodnie itp. a nie jak porzucają anime na nie wiadomo ile :)

Na animesub.info często tłumaczenia są szybciej, też tam czasem sprawdzaj ;)

Ogólnie najszybciej ma animeon, a potem animezone, ale tak jak zauwazylem, bywa tak, ze to wlasnie animesub.info jest pierwszy

XrgAYyk.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...