Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Naruto

AceBoy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mnie się wydaje, że Obito to tylko pojemnik.

Lub jest 2 koncepcja - Obito to następne pokolenie Madary. Stąd mógłby o nim wszystko wiedzieć - zakładając, że ojcem Obito np był Madara?

1334497071-U17330.png

• Odpowiedzi 80
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Mnie się wydaje, że Obito to tylko pojemnik.

Lub jest 2 koncepcja - Obito to następne pokolenie Madary. Stąd mógłby o nim wszystko wiedzieć - zakładając, że ojcem Obito np był Madara?

Ja chciałbym już następny chapter, jestem ciekawy, dlaczego tak się stało, jak został uratowany, czy Naruto go nawróci i staną do walki z Madarą wspólnie.

h6IduA1.png

Opublikowano

TO pewnie coś z Zetsu , bo jak można zauważyć na jednej połowie twarzy ma zmarszczki a po drugiej nie, i zawsze miał odsłonięte oko te które obito miał zdrowe. Znalazłem coś takiego.

bito przekazał swoje oko Kakashiemu, po czym on i Rin byli zmuszeni do ucieczki, zostawiając umierającego Obito.

Obito zemdlał.

Obito został uratowany przez Madarę w Bitwie o Most Kannabi (Madara znał szczegóły tej wojny, był stary, potrzebował kogoś do kontynuuowania jego planu)

Kiedy Obito się ocknął, Madara zajął się jego ranami, jego lewym oczodołem, z którego Rin wyciągnęła oko dla Kakashiego. Jego prawe oko pozostało nienaruszone, a jego prawa część twarzy została obtłuczona i miała pełno blizn.

Madara stał się mentorem Obito.

Madara stosował na Obito długotrwałe pranie mózgu wpajając mu swoje ideały (nastolatek doświadczywszy wojny, był najbardziej podatny na manipulację)

Madara był pomysłodawcą planu "Tsuki no Me".

Madara był tym, który zaatakował Konohę 16 lat temu. Namówił on także Yahiko do założenia Akatsuki, spotkał się z Kisame i kontrolował Yagurę.

Madara umarł po aktywacji Rinnegana (nie wiemy jak do tego doszło)

Następnie Obito stał się Tobim i założył tę samą maskę co Madara.

Jego misją było kontynuuowanie planu Madary.

Został obdarzony całą wiedzą, którą posiada, przez samego Madarę.

Z upływem czasu Tobi chciał zmienić i wykonać plan "Księżycowe Oko" po swojemu (być może przyczyniła się do tego śmierć Rin)

Co wy na to?

autor: Michał Zamolski

.

Opublikowano

O kurcze

Wreszcie się wyjaśniło, kim jest Tobi. Jak wcześniej wypominałam miałam pierwszą myśl, że jest to Obito. Hm, wygląda na to, że popadł w obłęd przez śmierć ukochanej Rin. Ale i tak dla mnie było by to zbyt proste. Takie zniszczenia tylko z powodu straty ukochanej? Na dodatek kiedy Obito się dowiedział o śmierci Rin? Przecież nie było to (chyba tego samego dnia, co on "umarł"). Musiał mieć czas na nauczenie się technik, obmyślenie planu etc. Coraz bardziej to zagmatwane. No i ciekawe, kim dla niego jest Madara. ;-)

Opublikowano

Up

Wydaje mi się, że jakieś pokrewieństwo będzie - ojciec, dziadek czy cuś.

Ponoć chodzą plotki, że Madara był późniejszym mentorem Nagato. To może też tak było z Obito :P

1334497071-U17330.png

Opublikowano

UP@ Nie ma to jak dyskutowanie o tym na pw, gg i forum xD

Fakt, ale coś mi się tutaj tak czy inaczej nie podoba. Tak nagle w ciągu 3-4 chapterów, wszystko co było ciągnięte przez tyle miesięcy, się rozwiąże? Hm, coś czuje, a ja mam kobiecą intuicje, że Kakashi zginie w tej walce

Opublikowano

A ja mam taką intuicję, że Kakashi vs Obito.

I obaj zginą :D

Po części możliwe, ale z drugiej strony dlaczego Kishimoto miałby dać przywilej zabicia osoby, o której tyle chapterów było głośno właśnie jemu?

Opublikowano

Czemu Kakashi? Hmm, w sumie to proste. Stare rany. A żeby je zakończyć to dojdzie do walki.

Lub jest 2 możliwość. Tak jak w przypadku Paina (Nagato), będzie ostra walka, a potem poprzez rozmowę zmiana nastawienia. Ale to byłoby trochę bezsensu, ponieważ Obito to zbyt mroczna postać, żeby dała się tak zmienić.

Pytanie co będzie z Madarą. Edo Tensei go nie odwołało, zatem jak go pokonają jeśli jest w sumie nieśmiertelny oO.

1334497071-U17330.png

Opublikowano

Myślę, że Rinegan Obito ma jakiś wpływ na to, że Madara nadal "żyje i dopiero po unicestwieniu Obito, wszystko się zakończy. Btw, co się stało z Kage wszystkimi? o.O ja coś ominęłam, czy czytałam mangę, jak byłam pijana? o.O

Opublikowano

Albo wszyscy Kage zostali zabici.

Albo Madara im zwiał.

Nic nie wspomniano ostatnio o tej walce Madara vs wszyscy żyjący Kage :P.

1334497071-U17330.png

Opublikowano

Naszła mnie pewna myśl, może Obito przeżył bo została w nim, jako jakiegoś tam spadkobiercy zachowana cześć chakry Madary, tak jak np w sytuacji Orochimaru? I w jakiś sposób są teraz połączeni. Bo niby jak Madara miał jakoś kształcić Obito, skoro został wskrzeszony, co za tym idzie nie żył.

Opublikowano

Albo zetsu maczał w tym palce, w końcu czarny zetsu i biały zetsu mają inne charaktery a gdy poznaliśmy Tobiego to był śmieszkiem a teraz jest mroczny. Lub jak mówi Wredna jakiś gen zachowany albo uwolniła go jakaś energia która aktywowała się przez oddanie oka lub coś w tym stylu.

Weteran
Opublikowano

Kage zostali pokonani. Tsunade zdaje się być najbardziej poszkodowaną. Resztkami sił przywołuje Katsuyu i prosi ją o pomoc w leczeniu innych

I chyba po tym jak uleczy wszystkich zginie i jestem ciekawy kto bd następnym Hokage

Mam nadzieję, że Naruto w tej wojnie pokaże na co go stać i zostanie wyróżniony w postaci zostania Hokage

A z co bd się działo z kakashim czy uda mu się przekonać obito czy może stanie do walki i kto wygra lub może dwoje zginą teraz przez pare chapterów będzie gadanina a potem dopiero walka

graphic.png

Nie otwierać pod żadnym pozorem :D

1358284006-U713459.png

1356566001-U334301.png

by

Opublikowano

Kage zostali pokonani. Tsunade zdaje się być najbardziej poszkodowaną. Resztkami sił przywołuje Katsuyu i prosi ją o pomoc w leczeniu innych

I chyba po tym jak uleczy wszystkich zginie i jestem ciekawy kto bd następnym Hokage

Mam nadzieję, że Naruto w tej wojnie pokaże na co go stać i zostanie wyróżniony w postaci zostania Hokage

A z co bd się działo z kakashim czy uda mu się przekonać obito czy może stanie do walki i kto wygra lub może dwoje zginą teraz przez pare chapterów będzie gadanina a potem dopiero walka

Według mnie to kakashi zostanie hokage jak dla mnie za wcześnie aby naruto nim został. Zawsze hokage może zostać ojciec shikamaru taki umysł nie może się marnować.

Opublikowano

A co byście powiedzieli na taki motyw, że Madara rzucił na Obito jakieś Genjutsu? Przyszedł mi do głowy taki pomysł, bo pomyślałem, czemu niby Obito miałby próbbować przejąć władzę nad światem z powodu jednej osoby?

37496916.png

Opublikowano

A co byście powiedzieli na taki motyw, że Madara rzucił na Obito jakieś Genjutsu? Przyszedł mi do głowy taki pomysł, bo pomyślałem, czemu niby Obito miałby próbbować przejąć władzę nad światem z powodu jednej osoby?

Ujmę to tak.Bo miłość jest potężna.Madara miał swój pomysł na świat, a on bardzo przypadł Obito, bo jego ukochana Rin zgineła przez wojnę a w nowym świecie Madary wojen ma nie być, więc Madara nie musiał używać żadnego genjutsu na Obito.

//Dawaj poprawnie spoilery

• 2 tygodnie później...
Weteran
Opublikowano

Jestem zaskoczony tym co zobaczyłem nasuwają mi się tylko 3 opcje lub jestem w błędzie

1) Genjutsu

2) Rin poprosiła o to Kakashiego

3) to nie była Rin

Dużo do myślenia dają także słowa Madary "jeszcze tu wrócisz..", tak jakby wiedział co się stanie i możliwe, że ma w tym swój udział.

I też mnie ciekawi dlaczego w 600 czapterze Obito, mówi że Kakashi POZWOLIŁ Rin umrzeć, a nie że sam ją bezpośrednio zabił.

Ta strona tylko ma na celu zmylenie czytającego

graphic.png

Nie otwierać pod żadnym pozorem :D

1358284006-U713459.png

1356566001-U334301.png

by

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...