Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Naruto

AceBoy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Stwierdziłem, że czemu by nie zrobić tematu do tej mangi/anime :).

Jakie są Wasze odczucia co do Naruto?

Jak myślicie, kim jest Tobi(Madara) :D? Ciągle mi po głowie chodzi, że to Obito.

1334497071-U17330.png

• Odpowiedzi 80
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ja to anime oglądałam kilka lat temu i pamiętam tylko tyle, że po obejrzeniu kilku odcinków wydało mi się jakieś wymuszone, ale wiem, że dużo osób je lubi.

­

809131449509880369478.gif
Opublikowano

Haha, nie no to musiało powstać :D Pamiętam ostatnią poważna rozmowę Makin, Enzil, Ace i Wredna i oczywiście nasz Makinek spokojny, zdystansowany a my nagle zaczynamy gadać o naruto bo Enzil rzucił hasłem :D

Oglądam od bardzo dawna, w sumie teraz już anime rzadziej, zaglądam co środę do mangi i w sumie....zaczyna mnie męczyć ten tasiemiec :D Niech Sasuke wreszcie umrze, Naruto zostanie hokage i tyle. :P Co do Madary...myślę, ze jest tak, jak rozmawialiśmy, czyli, że to Tobi..chociaż nie pasuje mi wiek ;-)

Opublikowano

Jest różnica między Naruto a Naruto Shippuuden :)

Ci co czytają mangę już wiedzą, że Tobi to nie Madara, ale masz racje: zajebiście by było, gdyby był to Obito. Sam byłem zwolennikiem tej teorii (jest jeszcze nadzieja :3)

Opublikowano
Ci co czytają mangę już wiedzą, że Tobi to nie Madara,

O shit, no tak dzisiaj środa. Hm, albo źle czytałam mangę, albo dzisiaj ta informacja wyszła...

Edit: Tfu...nie miałam na myśli Tobiego, tylko kogoś innego xD Ale już nie spoileruje ^^

Opublikowano

@2up

Spoiler!

Według wywiadu z Kishimoto (czy jakoś tak) Madara i Tobi się znają bardzo dobrze. Więc sądzę, że jest nim syn mędrca lub brat madary (może jedno i drugie).

W każdym razie mamy się dowiedzieć kim jest w przeciągu kilku najbliższych tygodni :P

1364561328-U384748.png

sygna by b4rt4z

Opublikowano

@2up

To już dawno przecież było :D.

Niby Tobi mówił wcześniej, że jest Madarą. Ale przecież ten "prawdziwy" został wskrzeszony przez Kabuto - Edo Tensei. Teraz ten prawdziwy nawala się z Kage'ami.

1334497071-U17330.png

Opublikowano

Mam się wkurwić? SPOILERY, DAWAĆ WSZYSTKIE INFORMACJE ZDRADZAJĄCE FABUŁĘ W SPOILERY!

Tak w ogóle, jak myślicie - sposób pokonania Madary? Wg. mnie ostatecznie Sasuke i Naruto połączą siły by móc mu sprostać, Tsunade bohatersko zginie (Naruciak na Hokagę) a Hinata i Sakura zdobędą swoich wybranków - tak tak, mydlana opera

btw. manga ma podobno trać jeszcze jakieś półtorej roku

1364561328-U384748.png

sygna by b4rt4z

Opublikowano

Moje przemyślenia ;p

Hinata będzie z Naruto

A Sasuke wróci z powrotem na drogę dobra i będzie z Sakurą :D.

1334497071-U17330.png

Opublikowano
Wg. mnie ostatecznie Sasuke i Naruto połączą siły by móc mu sprostać, Tsunade bohatersko zginie (Naruciak na Hokagę) a Hinata i Sakura zdobędą swoich wybranków - tak tak, mydlana opera

Wątpię, to byłoby za proste ;-) Sasuke po tym co zrobił i tak by musiał ponieśc konsekwencję. Wątpię, by nawet jak pomógł został oczyszczony z zarzutów i wrócił do wioski w wielkim happy endzie jako bohater. Osobiście uważam, że może i mu pomoże, ale zginie w walce, broniąc Naruto. Tak, tak, scena będzie bardzo ckliwa i w ogóle trwac przez kilka odcinków wyciskając z oczu łzy przy okazji przeplatając sie ze scenami z przeszłości, jak walczyli w dolinie końca bla bla bla. Naruto kocha Sakure, wiec nie może być z Hinatą. Po śmierci Sasuke Sakura stwierdzi, ze woli Naruto, a Hinata...będzie Hinatą xD

Uczeń
Opublikowano

Mi się bardzo podoba to Anime. Co do końca to nie wiem. Naruto zniszczy świat, może. Nie wiem, trzeba poczekać.

2zs64qb.png

Opublikowano

Dziś new odcinek Shippuudena , a za tydzień kolejne 2 odcinki to lubie .

Według mnie Tobi to Madara . Ciekawe czy będzie coś z Yubim :)

Opublikowano

Hehe, Naruto oglądam już od 5 lat i jeszcze mi się nie nudzi.

Lubię go i wgl zacząłem go oglądać, bo jak wiadomo jest ninją i swego czasu sam bawiłem się w takie ninji dlatego interesował mnie ten temat. Odcinki z I serii obejrzałem wszystkie, tak samo shippuudena.

Co do historii to z początku też myślałem, że tobi to obito, ze względu na podobieństwo imion i podczas jednej z misji obito ma zmiażdżone prawe oko z sharinganem, a tobi ma właśnie sharingan w lewym oku. Lecz to w 100% nie on. Myślę, że niedługo dowiemy się kto tak naprawdę jest tobim/madarą...

Co do sasuke... on nigdy nie wróci na dobrą drogę, Hinata nie będzie z Naruto, bo Naruto oraz Sasuke zginą w walce ze sobą.. Będą walczyć w takich okolicznościach, że pod koniec wojny ta walka będzie decydująca - kto wygra walke wygrywa wielką wojnę ninja. Myślę, że zginą obaj i ninja wygra, albo Naruto jakoś przekona Sasuke i nikt nie zginie i wtedy Sasuke nawróci się i razem pokonają Madarę i jego plan. Hehe, szczere nie raz zaskoczył mnie Kishimoto swoimi historiami.

Takie są moje przemyślenia : D jak ktoś chce ze mną pogadać o naruto to gg :)

Opublikowano

Dzisiaj nowy odcinek! :) Mam nadzieje ze to nie bedzie cos takiego jak tydzien temu ... tylko cos z Akcja =D

Moim zdaniem Tobi to Obito :P Nie czytam Mangi ale takie moje odczucia :D

61093c6efb.png

Opublikowano

Dzisiaj nowy odcinek! :) Mam nadzieje ze to nie bedzie cos takiego jak tydzien temu ... tylko cos z Akcja =D

Moim zdaniem Tobi to Obito :P Nie czytam Mangi ale takie moje odczucia :D

Tobi to w 100% nie obito...

Opublikowano

Tobi to w 100% nie obito...

Szczerze to nie wiem :D

P.s. Moze ktos mi na pw wyslac link do strony z manga po Polsku? Poniewaz co raz cos znajde to jest niekompletne :(

61093c6efb.png

Weteran
Opublikowano

Link wysłany

Też jestem ciekawy kto to jest ten Tobi może w końcu się dowiemy lub again będziemy czekać długie lata

Lubie Naruto właśnie wróciłem z roboty bo w takie słońce nie daje rady i teraz tylko czekam na odcinek

graphic.png

Nie otwierać pod żadnym pozorem :D

1358284006-U713459.png

1356566001-U334301.png

by

Opublikowano

Hehe, Naruto oglądam już od 5 lat i jeszcze mi się nie nudzi.

Lubię go i wgl zacząłem go oglądać, bo jak wiadomo jest ninją i swego czasu sam bawiłem się w takie ninji dlatego interesował mnie ten temat. Odcinki z I serii obejrzałem wszystkie, tak samo shippuudena.

Co do historii to z początku też myślałem, że tobi to obito, ze względu na podobieństwo imion i podczas jednej z misji obito ma zmiażdżone prawe oko z sharinganem, a tobi ma właśnie sharingan w lewym oku. Lecz to w 100% nie on. Myślę, że niedługo dowiemy się kto tak naprawdę jest tobim/madarą...

Co do sasuke... on nigdy nie wróci na dobrą drogę, Hinata nie będzie z Naruto, bo Naruto oraz Sasuke zginą w walce ze sobą.. Będą walczyć w takich okolicznościach, że pod koniec wojny ta walka będzie decydująca - kto wygra walke wygrywa wielką wojnę ninja. Myślę, że zginą obaj i ninja wygra, albo Naruto jakoś przekona Sasuke i nikt nie zginie i wtedy Sasuke nawróci się i razem pokonają Madarę i jego plan. Hehe, szczere nie raz zaskoczył mnie Kishimoto swoimi historiami.

Takie są moje przemyślenia : D jak ktoś chce ze mną pogadać o naruto to gg :)

Zapodaj swoje gg poprzez endymiona albo na fb.

Co do naruto: drugie anime jakie oglądałem w życiu (oglądam shippka cały czas ;]). Czuje do tej serii zajebisty sentyment. Do tego zajebiste walki i openingi (no poza tym obecnym bo to masakra jakaś).

Co do Tobiego to podejrzewam, że to ktoś spoza klanu i ukradł komuś tego sharingana.

Działałem na szkode forum :c

Jest mi tak przykro, że ja pierdole ^,^

Opublikowano

Co do tego, że Tobi to Obito... To powiem, że to nie ma prawa bycia. Prawdobnie Tobi zabrał prawe oko Obito, dlatego ma bardzo podobną technikę oczną do Kakashiego (Kamui), tyle że lepiej wyćwiczoną. Dla mnie Tobi nawet nie jest z Uchiha, wiem napewno że ma związek z Zetsu. Sama manga/anime bardzo fajna, jednak wolę mangę, bo lubię czytać i domyślać się co Kishi narysował na danej stronie(czasami).

Zapodaj swoje gg poprzez endymiona albo na fb.

Co do naruto: drugie anime jakie oglądałem w życiu (oglądam shippka cały czas ;]). Czuje do tej serii zajebisty sentyment. Do tego zajebiste walki i openingi (no poza tym obecnym bo to masakra jakaś).

Co do Tobiego to podejrzewam, że to ktoś spoza klanu i ukradł komuś tego sharingana.

Ogólnie Tobi, przeszczepiając oczy Sasuke od Itasia, był otoczony pojemnikami z sharinganem... Także podejrzewam, że sam ma przeszczepione.

h6IduA1.png

Opublikowano

Te anime jest zajebiste. Naruto(zwykle) nie podobalo mi sie duzo podobnych rzeczy do dragon balla itd. Shippuuden jest zajebisty z 4x lepszy od 1 czesci. Teraz tylko czekam az naruto opanuje cala ying yang ;d

Opublikowano

Ogladalem Naruto odkąd zobaczyłem pierwszy odcinek na Jetixie ( taki kanałw TV, bajki srajki- bodajże już zdjęty z anteny). Oj dawno to było...

Następnie dowiedzialęm się, że można to obejrzeć w internecie ( :O) i tak zaczeła się moja przygoda...

Cała pierwsza seria skończona-

Niestety z shippudenem mi się nie udało.

Głownie przez MPC i gry (ach te noulajfienie.)

Mam za sobą mniej więcej 217odcinków shippudena, na dalsze części przyjdzie jeszcze czas.. Więc ja raczej nie w temacie (Dyskusja o Tobim).

A tak jako ciekawostka, kilka lat temu spotykałem się z kumplami w lesie, gdzie z wyszukanych szyszek (shurikeny), patyków (kunaje (?), miecze itp.) urządzaliśmy wojny ninja <3.

Sam miałem wymyśloną postać- Kamizo Fonez ( stąd potem przeróbki: Vamizo, Aamizo, Jamizo a w końcu @xamizo <3). Z wioski mgły i z czarkami wiatru i ognia. Sami wymyślaliśmy własne ninjutsu i..

Ach, sam nie pamiętam dokłądnie i szkoda, że nie mogę wrócić do starych czasów...

:)

Super, że powstał ten dział i to, że przypomnieliście mi o starych czasach i Naruto!

Gdy zdobędę więcej czasu na 100% wrócę do anime jak i mangi!

/@Hinar

bardzo možliwe. Wiem že 200 dobiļem na pewno.. Ale do teraz byļem przekonany, že to jest 250 :O.

/edit#2

sprawdziļem. Skonczylem na 217 odcinku ! A odcinkow jest 274.

Ogladam tutaj:

http://naruto.wbijam.pl/naruto_shippuuden.html

Opublikowano
Mam za sobą mniej więcej 250odcinków shippudena, na dalsze części przyjdzie jeszcze czas.. Więc ja raczej nie w temacie (Dyskusja o Tobim).
Dzisiaj został wyemitowany 272 odcinek, więc chyba coś Ci się pomyliło ;)

Edit, pomyłka ;x

Opublikowano

Widzę, że tutaj już i tak zajebisty spoiler poleciał, więc nie będę owijać w bawełnę. :P

Ja również myślałam, że Tobi to Obito. Wskazywało na to wiele czynników, nawet imię złożone z identycznych liter tylko, że.... Kiedy Lisi demon zaatakował wioskę, i Tobi walczył z Minato, Kakashi i Obito byli bardzo młodzi. Nie mówię, że dzieci, ale na pewno modsi od Tobiego. Oczywiście wiadomo.. w tej mandze wszystko jest możliwe od klonowania, do przenikania ciał i tworzenia ciał, ale wydaje mi się, by było to za proste. Osobiście uważam, że jest to ktoś, kogo imię jeszcze nie padło w "Naruto".

Opublikowano

Albo po prostu Kishi zrobi taki joke, że madara po prostu nie żyje i go nie ma, a większość myśli że madara to tobi. Chociaż.. to by było za słabe. Myślę, że Madara ma jakiegoś powiązanie z mędrcem sześciu ścieżek...

Opublikowano

Nie każdy czyta mangę. Proszę ...

[spoiler][/spoiler]

To taki prezent od mnie, wykorzystajcie to dobrze... Człowiek czytający wasze posty może się wiele dowiedzieć...

Co do samego anime - tasiemiec nad tasiemcami, przeciąganie anime kończy się bardzo źle... Kreska, muzyka jest ok. Ale fabuła? Naprawdę muszę 20 razy oglądać, coś co komuś sie tam przydażyło i co pewien czas wracać do tego. Proszę was... Według mnie niech skończą to jak najszybciej (może jestem bardziej negatywnie do naruto nastawiony, ale juz wiele czasu spędziłem na jego oglądaniu i poprostu się on mi nudzi, choc na początku był niezwykle ciekawy...).

Mój kanał na YT :

http://www.youtube.com/user/TheDaxanGo?feature=mhum

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...