Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE] vps, dedyk nie drogi a wydajny? 40 S

Xtronix856

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, polecacie jakieś z doświaczenia maszyny vps lub dedyki nie drogie a bardzo wydajne? Kupilem ostanio vps z webh.pl oferte premium i sa bardzo słabe. Wiec na kolejny miesiac chciałbym kupic cos lepszego i pytanie co polecacie? Serwer chciałbym na max 40 slotów.

bb6afecc015f0d43e0f69c81935f5e10_1.jpg

• Odpowiedzi 57
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

SoRED.pl - najtańszy, własne IP, możliwość postawienia strony WWW

Potrzebujesz pomocy z hostingiem? Daj znać poprzez Telegram lub Priv!

Opublikowano

Ultimahost hahahahahahah nie bierz tego syfu! Tam MC to katorga! Wiem bo na najdroższym pakiecie 25osob to koniec! :s

Sored 2GB RAM = 60zl.

Za to w serv4web postawisz o niebo wydajniejszego VPS płacąc za byle jaka podstawę i dokupienie dodtatkow 1GB RAM oraz 1GHz (oba w cenie 10zl). Przeplacacie często za gorsza jakość =)

Opublikowano

A na

serv4web.pl to ten dedyk za 100zł to sie raczej nie opłaca ? I tam chyba jest tylko 1 rdzen. Jaki serwer warto tam kupic na 40 slotów ?

bb6afecc015f0d43e0f69c81935f5e10_1.jpg

Opublikowano

Mówiłem że są lagi na webh :D

Polecam Sored.

Po wakacjach sam biorę tam ;)

Kiedyś to były czasy. Teraz już nie ma czasów...

Opublikowano

Skoro celowałeś z VPS za 70zł to uważam tę kwotę za górną granicę. No to na 40 slotów zrób tak:

45931241962703184276.png

Do tego następujące dodatki:

-1GB RAM (w przypadku VPS lepiej mieć zapas, 2GB na 40 slotów to wystarczająco, ale musisz doliczyć system itp., więc zawsze 1 więcej)

-1GHz (potem, gdyby były problemy z antyxrayem :) )

Serwer instaluj przy pomocy tego:

http://www.homebrewt...-perl-init.html

Oczywiście wcześniej zaktualizuj system oraz zainstaluj javę ;) Instrukcja jest w samym pliku

Opublikowano

RAM licz sobie tak:

64mb / slot

+

1GB na AntyXRaya + System

A co do dodatków, tak można je dokupić w każdej chwili.

I użyj tego skryptu co ci ja dałem, serwerem będziesz zarządzał komendami service start/stop/backup i podobne, ponadto po restarcie serwer sam będzie się włączał.

Opublikowano

Niedawno, jakoś na początku wakacji. Ale wkońcu nie doszedł do finiszu ;) Była idea zmodowanego serwera ale... jakoś nie było pomysłu ;d Od zeszłego roku przez moje ręce przeszło bardzo dużo serwerów ;) 3/4 z nich okazało się wielkim sukcesem :D Prosperowały świetnie, zwłaszcza przedostatni - niestety wtedy był koniec roku szkolnego (3gim) więc egzaminy, zdawki i musiałem go zamknąć. A szkoda bo mógł działać długo ^_^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...