Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE] vps, dedyk nie drogi a wydajny? 40 S

Xtronix856

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja mam zamiar przynajmniej pół roku trzymać serwer a jak będzie każdemu się podobać to będzie i dłużej =)

I wgrać sobie Debiana 6 64 bit ? Przynajmniej teraz z takiego korzystam.

bb6afecc015f0d43e0f69c81935f5e10_1.jpg

• Odpowiedzi 57
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Fiberhost gadałem juz, ale troche mnie ceny przerastają są szczerze mówiąc za duże co do oferty =) I jeszcze mało słyszałem o tym Fiberhost. I nadal nie mam jednoznaczej odpowiedzi co do mojego pytania:

"Tak jeszcze raz do pewności..... do tej ilości plugin-ów http://scr.hu/70g/cc488 starczy ten VPS za 45zł ? + 1ghz + 1gb ram. Tak żeby na prawdę zero laga było =)"

Opublikowano

A na czym ty teraz serwer postawiles... VPS ? Jezeli tak to jakie parametry ? Bo wchodzilem na serwer ii... nie bede pisal =) Zeby nie robic jakiejś zlej reklamy czy cos =p

Opublikowano

Nie patrz na mój obecny bo parametry to nawet minimalnej normy nie spełniają =D Dla kumpli wystarczająco ale jak lud wpuscilem i mapa urosla to juz zdecydowanie za mało.

Przypominam o nowym hostingu tej firmy: serv4game.pl

Opublikowano

2Ghz i 2GB ram, jednakże aktywnie pobieram torrenty, mam uruchomione skrypty perl, serwer do silnika eclipse (mojej gry mmorpg), wirtualny pulpit gdyż owy serwer jest uruchomiony w Wine i muszę mieć dostęp do gui. I wieele innych =) Wykorzystuje go do nauki i zabawy =) Pod względem wydajności można oceniać jak są max 3 osoby wtedy nie jest przeciążony i działa "jak na localu" ~ nieznajomy =D

Opublikowano

Przy mojej ilosci pluginow nie ciekawie to widze... A ma ktos tam jeszcze serwer na tym serv4web , ale VPS oczywiscie ? =)

To co zużyją nędzne pluginy nie ma porównania z tym co wykorzystuje reszta procesów jakie mam uruchomione ;)

Opublikowano

Fiberhost start lub medium start 10 slotów 15 zł a medium 22zł a pewnie przy większej ilości promocja będzie.maszyna dobra bardzo polecam a jak nie to sored.pl

300 350 400 500 1000

Opublikowano

40 slotów? hmmmm :huh: hamachi ^^ ale co do fiberhost to jedna z najtańszych ofert (ewentualnie minehard) nie słyszałem o serwie tańszym niż 1,5zł/slot

300 350 400 500 1000

Opublikowano

Szukam wydajnego serwera na 40 slotow a nie cene najmniejsza =) bo pozniej kupie z 4gb ramu serwer za 50zl a sie okazuje potem ze serwer ledwo 10 osob targa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...