Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Bugi

Maxerit

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oj gdybym ja to wiedział.. Nie znam się zbytnio na wnętrzu komputerów, a tym programem do pokazywania jaki ma się sprzęt w kompie by się nie dało? Zaraz sobie nazwę przypomnę... A tu screen przy włączonej grze

http://www.mpcforum.pl/uploads/images/1343378749-U556541.gif

o pamiętam EVEREST Home Edition

Dobra, tym programem się nie da..

Rozkręciłem komputer i chyba znalazłem zasilacz xD. Nie wiem dokładnie co mam z niego odczytać...

Opublikowano

Odkręć lewą osłonę komputera i przeczytaj, zasilacz chyba wiesz jak wygląda, na nim jest tabliczka znamionowa i jest wszystko napisane. Możesz też sprawdzić na rachunku od kompa, powinno pisać.

@EDIT

nieźle Ci napięcie rośnie, tak jakby karta dostawała za mało prądu, albo zasilacz był nie stabilny.

//gif w sygnie

F.

RZAL :<

Do u wanna fight with me?

Opublikowano

Do najlepszych to ten zasilacz nie należy, a na przyszłość jest to Logic Power Supply 620W.

Mimo że ma 620W to jest to suszarka. Wpisz sobie w google czarna lista zasilaczy elektroda.

Logic znajduje się na czarnej liście, podejrzewam że jest to wina zasilacza, po prostu nie wyrabia i karta dostaje za mało prądu przez co się przegrzewa, pożycz może od kogoś zasilacz 400/500W i go podłącz u siebie, lub podłącz na innym pc twoją kartę i zobacz czy na C9 będzie działo się to samo.

//gif w sygnie

F.

Opublikowano

No teraz to mi pojechałeś.. Z racji tego że się nie znam na tym wszystkim to pytałem się gościa który to sprzedawał i powiedział że zasilacz na lajcie powinien pociągnąć całą kartę graficzna.. Komputer mam na gwarancji, nie wiem czy uznają coś takiego że zasilacz za słaby do karty.. Z tym pożyczeniem to będzie problem ale pójdę do inwazja pc w Krakowie. U nich kupowałem swój pierwszy komputer i wszystko chodziło może coś zaradzą..

Opublikowano

Powiem Ci tak, jak pójdziesz do tych co kupowałeś to powiedzą że wszystko okej, że zasilacz mega dobry i nie wiem co, a jak pójdziesz do innego sklepu czy serwisu do od razu Ci wepchną jakiś zasilacz byle by kasę wydać.

//gif w sygnie

F.

Opublikowano

A mógłbyś z łaski swojej podać jakiś dobry zasilacz który by pociągnął tą całą kartę graficzną. I oczywiście w przyzwoitej cenie..

Możliwe też że przez ten zasilacz resetuje mi się komp przy Saints Row The Third? Mam ten błąd z black screen i restart.

Opublikowano

Wymagania dla radka hd6850 to zasilacz min. 500W, ale radzę kupić zasiłke z nadwyżką mocy czyli jakiegoś 600watowca. Chociaż 500W też Ci styknie. Takie moje małe propozycje. Sam mam Fortrona 600W i spisuje się przy hd6870 dobrze.

http://allegro.pl/fo....762.html

http://allegro.pl/fo...2487807575.html

http://allegro.pl/za...2495944889.html

Nie kupuj zasilaczy z tych firm:

Akyga, Altis, Aspire, Aton, Bestec, Coba, Codegen, ColorSit, COMPAQ, Computer, Deer, Eurocase, Everpower, Feel, Fever, Four Star, Gembird, Gigabajt, GoodWatt, Hawk, Hec, Impet, i-box, Incore, I-TEC, Levicom, Linkword, L&C, Logic, LOGISYS, Megabajt, Mercury, Metropilis, Modecom Feel, Mustang, Newton Power, Platin Power, Power Color, Powercomp, Power Man, Procomp, Octigen, QTECHNOLOGY, Q-tec, RAIDMAX, Rubikon, Ropla, Sansun, SilenX, Sun Pro, Suntek, Take Me, Task, TE, Tracer, Tronje, Ultra Media, V Power, Whitenergy, Win, Xilence, XION, X-Power, 2N 

//gif w sygnie

F.

Opublikowano

Dzięki, bardzo mi pomogłeś. Na przyszłość będę pamiętał. A teraz idę z gwarancją i gościa za fraki wezmę... To co temat chyba do zamknięcia.. Jak coś to wiem do kogo pisać ^^

Opublikowano

Ale to za pewne nie jest po całości wina kolesia. Zakładam że ten zasilacz był już dany wraz z obudową. Wiesz wg. niego to Ci spokojnie tez zasilacz starczy, tyle że nie pod obciążeniem. :) W przeglądarce czy też grach typu mario, tibia etc to on będzie spokojnie śmigał.

//gif w sygnie

F.

Opublikowano

I we wszystkich innych mi też śmiga Skyrim, GTA IV, Call of Duty MW3, Battlefield 3 tylko C9 DUPA

Znalazłem starego MUSTANG'a 400w to raczej nie pociągnie jeszcze mam jeden ale nie mam jak się do niego dobrać...

Opublikowano

No to jeżeli w innych Ci działa dobrze to może być wina czego innego. Chociaż ja miałem kiedyś problem podobny, miałem jakiś stary zasilacz 400W + hd4850 i każda gra mi śmigała okej, tylko LoL źle, po połowie meczu restartował mi się komp. Kupiłem tego fortrona + zephyra 12mm na cooler od grafy i wszystko śmiga aż do dziś.

A z tym mustangiem też nie kombinuj, bo on Ci ledwie na samą grafe starczy, a gdzie inne podzespoły :)

//gif w sygnie

F.

Opublikowano

Miałem to samo, w niektórych grach (dwóch, mianowicie Sniper elite v2, i BATEK 3) wywalało mi black screeny, i błędy ze sterownikami, a w innych wszystko git, wiec to może być problem z przegrzewaniem, lub kartą graficzną.

Opublikowano

No przecież mówię że na 85% to przegrzewanie się grafy, lub przez to że ten zasilacz taki nie stabilny jest, w końcu to suszara . <3

//gif w sygnie

F.

Opublikowano

Nie obrażaj się, taka jest prawda. Miałem rozebrany zasilacz taki wiesz firmy zasilacz i zasilacz z lepszej firmy, to wiem jak to wygląda w środku. Po za tym co ja będę Ci mówił, zobacz sobie w google wagę np. megabajta lub tego twojego Logica a wagę zasilacza pokroju Fortron czy też innej renomowanej firmy. Lepszy zasilacz jest o wiele cięższy, a te suszary to takie szit że jak już się spali to za sobą cały pc idzie z dymem, a lepsze mają zabezpieczenia, odcinają prąd od razu.

//gif w sygnie

F.

Opublikowano

Kolega mówi prawdę Logic to kompletne gówienko , polecam Delta inc. lub jedną z górnych półek - Chieftec bo jeżeli byłby to problem karty to gra w chooooleeereeee by Ci sie lagowała

pZF9f.jpg

Nie wykonuję już żadnych zleceń graficznych!

Moje Tuty:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...