Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak Postawic Server ? - Tutorial Dla "zielonych"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

9. Wpisujemy sysinstall, ( Gdy już się zalogujemy ) , Wchodzimy w opcję 5 od góry ( FreeBSD na końcu) > Configure additional network services > Configure additional network interfaces > to pierwsze, Klikamy No, No, i konfigurujemy w nasępujący sposób : IPV4 Gateway : IP Hamachi, IPv4 Address : ip hamachi z końcówką 100 NameServer : 4.2.2.3
Netmask : 255.255.255.0, i ok , ok i wychodzimy z tego, wpisujemy /etc/rc.d/netif restart

a jak ten punkt trzeba zrobić jeżeli tworzymy serwer tylko dla siebie? :)

• Odpowiedzi 113
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Może z tego poradnika uda mi sie zrobić serwer. Potrzebne są jeszcze jakieś pliki oprócz tego 700MB np pliki core są potrzebne czy nie. Jak sprawdzić ip sieci hamachi?

Opublikowano

up: jak wlaczysz hamachi to pisze Ci nad swoim nickiem.

ja natomiast mam kolejny problem:

http://i33.tinypic.com/24n2zvk.jpg

co na niego poradzic? :P

Opublikowano

Sciagnalem silnik w 4rech partach jak je rozpakowac (pobralem 3 z megaupload i 1 z rapida) jak probuje wszystko polaczyc to laczy mi tylko 3 pierwsze party tego z rapida nie dolacza. Trzeba to laczyc czy mozna wypakowac osobno. Jezeli mozna to jak?? ;P.

PS: z rapida sciagnalem 4 parta dlatego ze z megaupload nie sciagal mi sie ten plik do konca (nie wiem moze sa jakies ograniczenia downloadu ):P

I kolejne pytanie...Nie laczy mi tych plikow dlatego ze part4 jest sciagniety z innej strony?? :P czy nie ma to znaczenia?? bo gdy mialem nawet niepelny plik z megaupload to mi go dolaczalo do calosci a tego z rapida nie. Jakiem programem rozpakowac te pliki??

sygnaj.jpg
Opublikowano
w tamtych tutorialach, było źle podane tylko w sysinstall, i nie mógł nikt tego zrobic..

Ja jakoś dałem rade, oglądając tutorial ( robo12 ) i do tego czytałem razem krok po kroku jego pisemny tutorial.

da4fb2817e96e5f5.jpg
VW Touran 2.0TDI 180HP Calibra Killer!
Opublikowano
Jesteś wielki działa:)

Bo jak ktoś dobrze zrobi, to wiadomo że działa ;]

@UP, Mt2.vhd a nie MT2..

Opublikowano
lhttp://i33.tinypic.com/24n2zvk.jpg

Nie masz wystarczająco dużo pamięci ( Pamięc ustawia się automatycznie na największą, więc wchodzisz w settings i zmieniasz RAM na mniej niż masz ;])

@DOWN Nie spamuj, nie wnosisz nic do tematu, i mówisz że nie działa, a już kilka osób tak postawiło server, więc nie spamuj report ..

Opublikowano

<sciana> Kur... jak ja bym mial pisac i rozdawac swoj nr to bym musial all blokowac =,= bo by spamowali mi... Albo uzywacie mozgu do myslenia ... albo nie bawcie sie tym...

Opublikowano

Jakie ip wpisać w Wlasciwosciach Karty Microsoft Loopback 192.168.2.100 czy 192.168.5.100 ?

Bo jak mam wpisane 5 to mi pokazuje Dymek " Istnieje konflikt adresów IP z innym adresem w sieci" Co zrobić ?

6451046.png

Havnen Entreprenørservice A/S

Opublikowano

Jutro stworze Videotutorial, z dużym objaśnieniem ;) i wrzuce na YT

To są naprawde 2 min ! tylko trzeba wiedziec co robic :)

W razie problemów odpisuje na gg : 11664733

Przedstawiac się nickiem z mpc, inaczej blokuje ..

Opublikowano

a sie pytali czy trzeba cos jescze procz 700mb plikóff

ja osobiscie dodaje zawsze pliki 100mb bo mi ./start bez nich nie dziala

Oddajcie minusy! :(

Opublikowano

Mi się to nie ładuje 5 min lecz już 2 godzinę...

Da się coś z tym zrobić?

sygnafallen.png

"Masz Mi coś do powiedzenia w cztery oczy sprawę załatw..."

+

;)

Opublikowano

UP, a sprawdzałeś czy cię do gry loguje ? .. Bo tam nie bedzie nic pisac jak się włączy .. tylko po prostu w kółko to samo ..

Opublikowano

No i jak mi juz tak lata w kolko to co teraz?? ;P

Zmienialem ip w launcherze i jak juz go wlaczam pokazuje sie ta surka klikam te chinskie znaczki xD i wyskakuje mi cos po chinsku ockmn??

probowalem tez ze spolszczeniem ale jak klikam na lanmt2 to wyskakuje mi blad...Co mam teraz zrobic aby wejsc na serwer??

sygnaj.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...