Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak Postawic Server ? - Tutorial Dla "zielonych"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Inne tutoriale, były ŹLE napisane, i jeżeli ktoś na nich postawił server, to musi byc chuckiem norrisem.. ( Nie da się, złe dane, porty itp ;])

A więc tak,

Oczywiście wypakowywujemy pliki ( Haslo mcncc.com

1. Zmieniamy wszystkie chinskie nazwy na Mt2 ( Zostawcie koniec rozszerzenia czyli np mt2.VHD a nie mt2...)

2. Otwieramy notatnik, i przeciągamy na niego Mt2.vmc, i mamy linijkę

<absolute type="string">C:\Documents and Settings\uzytk\Pulpit\PLIKI\Metin\mt2.vhd</absolute>

<relative type="string">.\mt2.vhd</relative>

Musimy to zmienic, na naszą ścieżkę docelową, w moim przypadku wygląda to tak jak powyżej.

3.Jeżeli już mamy pliki, to otwieramy VirtualPC2009.

4 Klikamy new, wybieramy ostatnie, i wybieramy lokację tego komputerka, z plików serverowych ( Mt2.vmc)

5. Pobieramy hamachi, rejestrujemy/logujemy się, utworzy się nam nowa karta sieciowa, Hamachi.

6. Wchodzimy w settings w VirtualPC2007, Networking i wybieramy kartę Hamachi, ( Przy tym wybieramy też ilośc ramu, w zakładce RAM.

7. Klikamy start., czekamy aż pojawi się nam zakładka FreeBsd, i gdy się pojawi klikamy 1 .

8. Czekamy, aż przeniesie nas do okna logowania, i wpisujemy dane : ID : root Hasło : mcncc.com

9. Wpisujemy sysinstall, ( Gdy już się zalogujemy ) , Wchodzimy w opcję 5 od góry ( FreeBSD na końcu) > Configure additional network services > Configure additional network interfaces > to pierwsze, Klikamy No, No, i konfigurujemy w nasępujący sposób : IPV4 Gateway : IP Hamachi, IPv4 Address : ip hamachi z końcówką 100 NameServer : 4.2.2.3

Netmask : 255.255.255.0, i ok , ok i wychodzimy z tego, wpisujemy /etc/rc.d/netif restart.

10 - Częśc trudniejsza.. . A więc wpisujemy teraz ./start,czekamy, aż będziemy mogli znowu wpisac ./start i wpisujemy ...

A jeżeli ciągle pojawia się coś nowego, i pisze czasami rename file coś tam, to znaczy że masz dobrze..

Robi się to 5 min, a server pisze że błąd połączenia, więc radze poczekac, zanim wyłączycie server...

Edytujemy IP launchera który był dołączony w pliku rar do paczki, na IP hamachi, jeżeli nie działa to końcówka 100, ja mam końcówke 100 bo mi nie działało bez tego..

Myśle że pomogłem ;p

• Odpowiedzi 113
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dobry poradnik, masz rację, tatme poradniki są pomieszane, niestety żeby założyć serwer trzeba było patrzeć kilka tematów, min, nie było jak dodać kartę sieciową w jednym, i większość niestety nie wiedziała jak to zrobic ^^, przy niektórych trzeba było się po prostu domyślić.

Pozdro

Opublikowano

Jak się tak wszyscy znają to powiedzcie mi czemu niemoge wypoakować plików.

Uruchamiam instant serwer i wybieram miejsce wypakowania.

Klikam to po lewej i mam to:

http://w664.wrzuta.pl/obraz/3V6XBAHEfpq/2

Niewystakuje mi okienko do wpisania hasła.

Co jest grane ?!?!?

Opublikowano
Musisz wpisac hasło do pliku mcncc.com, przeczytałbyś uważnie to byś wiedział :D

A jak byś ty przeczytał to co ja napisałem to byś wiedział że niemam okienka do wpisania.

Opublikowano
A jak długo mam czekac mniejwiecej od klikniecia start do FreeBSD czy jakos tak?

Jakies 10 sek ?

UP, napewno masz okienko, bo takie coś wyświelało mi się, gdy dawałem zle haslo ..

Opublikowano
Jakies 10 sek ?

UP, napewno masz okienko, bo takie coś wyświelało mi się, gdy dawałem zle haslo ..

Mam ci filmik nakręcić żebyś uwierzył.

Niema takiego okienka na 150 %

Opublikowano

10 - Częśc trudniejsza.. . A więc wpisujemy teraz ./start, i po 5 sekundach wciskamy PrtScSysRq, i logujemy się od nowa, wpisujemy ./start ( Chodzi o to by zalogowac się po raz drugi)

Zrobiłem to...

Ale coś takiego się wyświetla i później znowu coś się ładuje i tak w kółko (juz 20 min)

http://img57.imageshack.us/i/fsasa.png/

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Zrobilem wszystko dobrze robilem poradnikami 2 z tego forum i tym i zawsze mi wywala no such file directory core files jakis blad z plikami core. I nie radze sobie wciskam prtscr ale od nowa zalogowanie nie pomaga ktos ma propozycje ? ;]

wakow9.png
Opublikowano

To prawda niektóre poradniki są napisane z błędami... Ale czy tak czy siak każdy robi swój poradnik, przez co

robi się spam... Tak wiec ludzi opamiętajcie się :PPPP

POZDRO :D

Opublikowano

A tak wogóle zamiast robić te poradniki o stawianiu serva, to może ktoś by zrobił poradnik jak zrobić item-shop do priwa?????

Bo przecież pełne pliki strony do priva juz wyszły....

Opublikowano

10 - Częśc trudniejsza.. . A więc wpisujemy teraz ./start, i po 5 sekundach wciskamy PrtScSysRq, i logujemy się od nowa, wpisujemy ./start ( Chodzi o to by zalogowac się po raz drugi)

bez sensu , jesli ktos tak robi znaczy ze 2x uruchamia serwer , wiec chodza mu 2 serwery rownoczesnie... operation time out pojawia sie jak nie odblokowalismy wszystkich 7 portow w portmaper lub zle skonfigurowalismy siec .

CO do PrtScrn to on przelacza do nastepnej konsoli jest 7 konsol wiem mozna rownoczenie odpalic serwer 7x , ale sensu to nie ma zadnego.

zeby wrocic do pierwszej konsoli musimy wcisnac prt scrn 7x

ubda1202.gif
Opublikowano

No co Ty .... ,zeby wrocic do pierwszej konsoli wystarczy skrót ALT+F1 zadne tam PRINT SCREEN. Mam polew z tego pseudo poradnika xD . Jesli dobrze zrozumialem to on ma byc pod hamachi ? . xD To juz widze 1 blad ... NETMASK 255.255.255.0 ma byc 255.0.0.0 .... Mi normalnie serwer odpala z 255.0.0.0 xD .

P.S: Mało tego ty w poradniku mowisz o operation timed out ze sie pojawia, ze sie pojawia rename file xD . No to widac wlasnie jak dobry poradnik . Mnie sie zadne bledy nie pojawiaja . Nie mam operation timed out ani renamed . GZ! PORADNIKA!!! JESTES GENIUSH !.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...