Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] ELO HELL - Rozbudowany poradnik

suchy1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Eh, nie zgadzam się z autorem tego tematu w wielu kwestiach, ale widzę że większość już mu wytkneliście.

Powiem tylko że jesteś kolejnym gościem który nie rozumie "BETTER NERF IRELIA".

A mianowicie jest to ironia ponieważ irelia dostała mnóstwo nerfów.

Zamykam temat, bo autor nie trzyma poziomu.

....

Polityka forum zakazuję nam zamykać tematy, tylko dlatego, że są na niskim poziomie.

I lold.
  • Odpowiedzi 75
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

"to znacząco wpływa na jakoś rozgrywki."

" CO MAM WYBRAĆ?" - Usuń spacje przed "CO"

p.s ważne jest też branie Flasha a sporo osób go nie bierze ;) (chyba ,że nasza postać ma dobry echanizm escape'ów)

Opublikowano

Zacznijmy od tego, że nie ma czegoś takiego jak "elo hell". Pozdrawiam newbów z mpc!

Acha, czyli na elo 2k też co mecz masz trolla + afkerów w teamie?

Opublikowano

O stary! na 1300 nie wiedzą co to CounterPick? Kpina? w sezonie pierwszym gdzie ledwo wbilem 30 , przejebałem 4 rankedy i miałem 0Win;4Lose , trafiłem na 1000 Elo , zazwyczaj ludzie wiedzieli co to CounterPick i starali sie je dobierać , 4i 5 pick brał solotop i mid aby skontrować swoje Lane'y . Nie wmawiaj mi prosze że ludzie nie wiedzą co to Counterpick - tym bardziej na 1300 elo , bo teraz tego elo sie trzymam 1300-1400 i mimo tego że ktoś First Pick chce wziąć mida to zazwyczaj da mu sie przemówić do rozsądku że go skontrują i przegra linie . Nie bierz ludzi za idiotów . Co do troll pick i troll game da sie to wycarrować , wczoraj grałem mecz gdzie amumu kupywał tą maske na Ap i przebicie , frozen malleta jakiś armor i attack speed. Wycarrowałem Topa Renektonem 10/5/3 i koleś zmienił zdanie że jego Team to jednak nie są nooby , cofnął sie , kupił normalne itemki i wygraliśmy pomimo przeciwnego Dravena 18/8 a u nas Miss Fortune 4/7.

Trolli sie nie karmi , nie wkurwiamy sie tylko próbujemy wygrać jeżeli zaczniemy wygrywać team fighty odpuści sobie teksty (OMG IDIOT TEAM 1400>1000 ELO FUCK U) i zacznie grać. Ignorować trolli , nie odpowiadać im na wyzywanie - po prostu graj .

Drogi autorze tematu , zaprzeczasz sam sobie - czy to nie świadczy o czymś? Najpierw mówisz że ludzie nie wiedzą co to CounterPick , następnie mówisz że jeżeli pickniemy Karthusa to dostaniemy Counterpick Enemy ale wystarczy defensywnie farmić . Nie przemyślany , nic nie wnoszący temat.

nunu:

-counterjungla w early, wystarczy 1 Q i nie ma dużego wraitha

-zajebisty sustain

-jungla dośc szybka

-nie wymaga blue buffa

-dobre ganki ze wzgledu na W i slowa z E

-+65% darmowego attack speeda dla naszego adc

-ulti które czasem potrafi rozwalic pozycjonowanie przeciwnika

Nunu :

Ulti które przerwie sie byle jakim CC , ogarnięta soraka zostawia silence na jego ulti , Galio poczeka żeby Nunu zaczął ultować a wtedy on użyje ulti , każde CC niszczy Nunu a wiadomo , w każdym teamie jest jakieś CC

Nie wymaga blue buffa? po jednym ganku mana mu siądzie

Jungla jest szybsza? Nunu polega na Q, a jego CD jest spore dlatego early jungle ma tak chujowe że szok.

I nie mów że shaco jest useless , gram nim - dobrze rozstawiona pułapka da Fear całemu przeciwnemu teamowi co da jakieś 2 sekundy przewagi , DMG ma dobry , jeżeli wie jak go składać , ganki ma dobre - spokojnie ominie warda . Shaco gankujesz z wieży przeciwnika używając Q żeby dostać sie za sciane i za wieże , przeciwnik nawet sie nie skapnie że zza jego pleców zraz wyskoczy przeciwnik.

Stereotypy o Shaco zaczynają być już nudne , jeżeli widziałeś graczy Shaco tylko na 900 Elo , nie dziwie sie dlaczego o nim tak myślisz.

pZF9f.jpg

Nie wykonuję już żadnych zleceń graficznych!

Moje Tuty:

Opublikowano

wgle nie ma opisanego yoricka ma swietny harass i bardzo trudny do scountrowania nie da sie nim przegrac linii chyba ze nie umiesz uzywac skilli.

Juz tyle bylo tych poradnikow ze juz mi to gownem wychodzi, a i jeszcze jedno: NIE WYJDZIESZ Z ELO HELL JESLI NIE MASZ SKILLA, A JESLI NIE MASZ SKILLA TO POWININES LIZAC DUPE SWOJEMU AD CARRY. Tyle odemnie

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Ja jestem w tym elo hell bo teraz zaczłem rankedy 1250+ i kupuje pinki wardy -.- każdy kto choć raz oglądał na spectaclu kupuje.

L2P E1 PLZ :v

Opublikowano

O stary! na 1300 nie wiedzą co to CounterPick? Kpina? w sezonie pierwszym gdzie ledwo wbilem 30 , przejebałem 4 rankedy i miałem 0Win;4Lose , trafiłem na 1000 Elo , zazwyczaj ludzie wiedzieli co to CounterPick i starali sie je dobierać , 4i 5 pick brał solotop i mid aby skontrować swoje Lane'y . Nie wmawiaj mi prosze że ludzie nie wiedzą co to Counterpick - tym bardziej na 1300 elo , bo teraz tego elo sie trzymam 1300-1400 i mimo tego że ktoś First Pick chce wziąć mida to zazwyczaj da mu sie przemówić do rozsądku że go skontrują i przegra linie . Nie bierz ludzi za idiotów . Co do troll pick i troll game da sie to wycarrować , wczoraj grałem mecz gdzie amumu kupywał tą maske na Ap i przebicie , frozen malleta jakiś armor i attack speed. Wycarrowałem Topa Renektonem 10/5/3 i koleś zmienił zdanie że jego Team to jednak nie są nooby , cofnął sie , kupił normalne itemki i wygraliśmy pomimo przeciwnego Dravena 18/8 a u nas Miss Fortune 4/7.

Trolli sie nie karmi , nie wkurwiamy sie tylko próbujemy wygrać jeżeli zaczniemy wygrywać team fighty odpuści sobie teksty (OMG IDIOT TEAM 1400>1000 ELO FUCK U) i zacznie grać. Ignorować trolli , nie odpowiadać im na wyzywanie - po prostu graj .

Drogi autorze tematu , zaprzeczasz sam sobie - czy to nie świadczy o czymś? Najpierw mówisz że ludzie nie wiedzą co to CounterPick , następnie mówisz że jeżeli pickniemy Karthusa to dostaniemy Counterpick Enemy ale wystarczy defensywnie farmić . Nie przemyślany , nic nie wnoszący temat.

Nunu :

Ulti które przerwie sie byle jakim CC , ogarnięta soraka zostawia silence na jego ulti , Galio poczeka żeby Nunu zaczął ultować a wtedy on użyje ulti , każde CC niszczy Nunu a wiadomo , w każdym teamie jest jakieś CC

Jungla jest szybsza? Nunu polega na Q, a jego CD jest spore dlatego early jungle ma tak chujowe że szok.

I nie mów że shaco jest useless , gram nim - dobrze rozstawiona pułapka da Fear całemu przeciwnemu teamowi co da jakieś 2 sekundy przewagi , DMG ma dobry , jeżeli wie jak go składać , ganki ma dobre - spokojnie ominie warda . Shaco gankujesz z wieży przeciwnika używając Q żeby dostać sie za sciane i za wieże , przeciwnik nawet sie nie skapnie że zza jego pleców zraz wyskoczy przeciwnik.

Stereotypy o Shaco zaczynają być już nudne , jeżeli widziałeś graczy Shaco tylko na 900 Elo , nie dziwie sie dlaczego o nim tak myślisz.

To nie jest stereotyp, to jest po prostu suchy fakt.

Ulti które przerwie sie byle jakim CC

Slow oczywiscie też.

Galio poczeka żeby Nunu zaczął ultować a wtedy on użyje ulti

I zaczynają przegrywać tfa....

Gramy w zupełnie inne gry.

Opublikowano

To nie jest stereotyp, to jest po prostu suchy fakt. Oczywiście myśl tak dalej a daleeeekooooo zajdziesz :)

Slow oczywiscie też. Wyrywasz zdanie z kontekstu i szukasz dziury w pełnym , wiesz o jakie CC mi chodzi - nie rób z siebie idioty .

I zaczynają przegrywać tfa.... Jasne! lepiej zostawić nunu niech sobie ultuje , wyjebane w niego!

Gramy w zupełnie inne gry. Nie wiem jak Ty , lecz ja gram w League of Legends .

pZF9f.jpg

Moje Tuty:

Opublikowano

nie wszystko czytałem ale: zawsze się znajdzie jakiś ad carry. także tank typu alistar jest idealny do wyjścia z elo hell (to wg mnie)

buildować go pod full tanka i wszystko macie wygrane nawet bitwy pod turretem przeciwnika (tankujesz na ulti)

PISANIE WYŁĄCZONE

Opublikowano

Nunu :

To się nie dziw, że siedzisz na 1300-1400 elo.

Napisałem o P O Z Y C J O N O W A N I U, przy challengowani ulta nunu. Czytac umiesz czy trzeba pisać ci w T A K I sposób?

Co do many:

Znasz P A S Y W A nunu? Chyba nie, wyjdź.

Co do shaco:

To nie jest S T E R E O T Y P. Jest totalnie useless w teamfightach - taki veigar tylko, ze bez demejdza :(

EJ ON MA AOE FEARA NA 2 SEKUNDY, NA 100% WYGRAMY TF'A, MAMY ZAJEBISTĄ PRZEWAGĘ.

Jest tyle viable junglerów, a wy chodzicie tym gownem w las O_o

46891132602722595964.jpg
Opublikowano

To się nie dziw, że siedzisz na 1300-1400 elo.

Napisałem o P O Z Y C J O N O W A N I U, przy challengowani ulta nunu. Czytac umiesz czy trzeba pisać ci w T A K I sposób?

Co do many:

Znasz P A S Y W A nunu? Chyba nie, wyjdź.

Co do shaco:

To nie jest S T E R E O T Y P. Jest totalnie useless w teamfightach - taki veigar tylko, ze bez demejdza :(

EJ ON MA AOE FEARA NA 2 SEKUNDY, NA 100% WYGRAMY TF'A, MAMY ZAJEBISTĄ PRZEWAGĘ.

Jest tyle viable junglerów, a wy chodzicie tym gownem w las O_o

Znam passyw nunu , mówisz o pozycjonowaniu przy walce z nunu , z tym że jeżeli grasz z graczem nunu o IQ +80 to on ustawi sie w takim miejscu żeby przeciwnik dostał , to nie jest tak że nunu ultuje z dupy , ty sie cofasz a przeciwnik za tobą pójdzie a nunu dalej będzie ultować pół mapy dalej no chyba że grasz na botach bądź z ludzmi ich IQ.

I N I E P I S Z D O M N I E T A K bo znam litery , poniżasz się pisząc tak .

pZF9f.jpg

Moje Tuty:

Opublikowano

Nadal próbujesz przyznać swą racje pozycjonowaniem? Tak poniżasz się pisząc T A K , myślisz że jesteś lepszy od innych i musisz im tłumaczyć w T E N sposób?

Nie wyjdę , wiem w co gram i powtarzam , ludzie to nie boty - nunu ustawi sie tak żeby ktoś dostał a nie z dupy walnie ulta , oczywiście przeciwnik pewnie ucieknie flashem czy coś ale flash to flash , a nie "pozycjonowanie" za dużo Gimperka (jak i widać po awatarze)

pZF9f.jpg

Moje Tuty:

Opublikowano

Gimperka? Ten avatar mam od ponad 2 lat na tym forum. Wiesz kto to wgl jest na tym avatarze? NIE? TO MORDA.

Czlowieczku, nunu nie buduje sie pod full ap, ani w ogole pod ap -.-.

Anyways, skad wiesz kogo to jest avatar skoro nie ogladasz "gimperka" :)?

Jestes 0 w lolu i tyle, pomysl o tym.

46891132602722595964.jpg
Opublikowano

Gimperka? Ten avatar mam od ponad 2 lat na tym forum. Wiesz kto to wgl jest na tym avatarze? NIE? TO MORDA.

Czlowieczku, nunu nie buduje sie pod full ap, ani w ogole pod ap -.-.

Anyways, skad wiesz kogo to jest avatar skoro nie ogladasz "gimperka" :)?

Jestes 0 w lolu i tyle, pomysl o tym.

To jeszcze zależy od lane jak budujesz nunu :) cóż żeby dobrze castować ulti nunu trzeba grać już jakiś czas i przewidywać ruchy przeciwników :) można też wyczekać, aż posypią się cc, chociaż na ogarniętym poziomie support lub ktoś inny przytrzyma jakieś cc przerywające ulti nunu :P

Gold Member

nvm

Opublikowano

W obecnej mecie nunu głównie idzie na jungle/supporta. Dawno nie widziałem nuniacza na midzie.

Dlatego mówię o pozycjonowani przeciwników w czasie castowania ulta nunu - dobry engage, nunu challanguje ulti w 'drodze ucieczki przeciwników' i sam instynkt czlowieka podpowiada zeby od tego się odsunac nawet gdy nunu jest supportem.

No ale sierpom nic nie wytłumaczysz, bo zawsze beda mieli racje.

46891132602722595964.jpg
Opublikowano

W obecnej mecie nunu głównie idzie na jungle/supporta. Dawno nie widziałem nuniacza na midzie.

Dlatego mówię o pozycjonowani przeciwników w czasie castowania ulta nunu - dobry engage, nunu challanguje ulti w 'drodze ucieczki przeciwników' i sam instynkt czlowieka podpowiada zeby od tego się odsunac nawet gdy nunu jest supportem.

No ale sierpom nic nie wytłumaczysz, bo zawsze beda mieli racje.

Oczywiście , sierpom . Żałosne .

Kto powiedział że nie oglądałem Gimpera? Kiedyś L4D u niego oglądałem .

Czy ja do kurwy i nędzy pisałem coś o nunu full ap? o chuj chodzi ?!.

Aby napisać poradnik jak wyjść z Elo Hell to trzeba mieć doświadczenie , czyżbyś miał styczność z elo hell? mhm? wkleić obrazek elo 2066 w sygnaturce też moge .

Jestem zerem w lolu? Wyjebane mam na twoje zdanie , napisałeś to próbując sie obronić przez teorią pozycjonowania nunu? taaa...

pZF9f.jpg

Moje Tuty:

Opublikowano

Pisz na pw jak chcesz nick, dodasz, pogadasz :)

Po twoich wypowiedziach można wywnioskować, że składasz nunu pod AP.

I tak, jesteś sierpem.

46891132602722595964.jpg
Opublikowano

Pisz na pw jak chcesz nick, dodasz, pogadasz :)

Po twoich wypowiedziach można wywnioskować, że składasz nunu pod AP.

I tak, jesteś sierpem.

Cóż , wyzywanie od sierpa nic Ci nie da.

Mówisz że nim jestem i że składam nunu pod full AP bo napisałem że ogarnięci gracze z IQ +80 nie będą rzucać nunu jego ultimate gdzie popadnie i spróbuje aby oberwało jak najwięcej przeciwników? Well done .

pZF9f.jpg

Moje Tuty:

Opublikowano

Na ECC dziś Nunu już 2 razy był, rzeczywiście ussles...

Jungler powinnien mieć cc, a jego ulti - nawet jeżeli nie DMG* to massive slow.

Dodatkowo jak ktoś wspominał trzeba trzymać na niego cc, np. silence. Tzn że nie można go użyć na AP carrym ;>

Jego ice blast to kolejny slow, i całkiem fajny dmg.

W dzisiejszej mecie junglerzy to głównie cc/tanki, nie chodzi tu o dmg.

Pozatym ma też niezłego buffa, które daje super boosta dla ad carry'ego.

Jungler nie ma robić DMG, ma być po prostu pomocny.

EDIT:

* tu było "CC", mistake

Zamykam temat, bo autor nie trzyma poziomu.

....

Polityka forum zakazuję nam zamykać tematy, tylko dlatego, że są na niskim poziomie.

I lold.
Opublikowano

Kilka zdan odemnie. Wyrwe ze zdan to co przeczytalem troche i dodam swoje.

A wiec elo hell czyli tzw granie z retardami.

Przegralem duuuuuuuuzo gier z tymi randomami i tak.

A wiec co Cie spotka na rankedach?

Po pierwsze. 10% gier - bot lane premade ktory przegra linie vs 2 randomow a pozniej bedzie flame'owac na Ciebie bo piszesz ze przegrywaja gre.

Po drugie kolejne 10% - caly team bierze co chce a itak tylko ty konczysz gre z pozytywnymi statami , a pozniej chca Cie reportowac.

Po trzecie 10% gier - jungler ktory robi 1 gank do 25 minuty ; ) .

Po czwarte 10% gier - last pick prosi o mida ( mid pls easy win etc ) ktoremu, dajesz i w 20 minucie ma 0/10.

Po piate 10% gier - afk , troll , feeeeeeeeder.

Po szoste 10% gier - First pick bierze ap carry pozniej placze ze go skontrowali i ma 0/10.

Po siodme 10% gier - masz premade w teamie ktory ssie jak malo kto( nie chodzi o premade bot )

Po osme 10% gier idziesz na supporta i masz scierwo autoatack last hity - AD carry.

Po dziewiate 10% gier idziesz na AD i masz supporta afk obok wierzy. Enjoy!

Po dziesiate 10% gier masz kogos z fail buildem ktory ruinuje cala gre ( Sivir / Ezreal - Manamune)

11 Odradzam grania solo Q ogolnie a juz napewno na bocie.

12 Na topa nie powinno sie kupywac pinka bo jak masz ogarnietego junglera to zaraz z oraclem wbije. ( albo bedzie bitwa pinkow )

13 Na 1300 Elo jakies 25% gier wyglada tak ze wygrywasz 25/15 a potem po 5 minutach robi sie teamfight gdzie ad carry nagle zmienil focus na tanka i tzw " THROW ".

14 Zeby wyjsc z elo hell potrzebujesz dobrego duo + troche szczescia.

Ja np grajac dzisjaj galio mialem 10/2 a team co? Bot lane 3/18 ( tak serio ) . Top 3/7 ( jax ) . Jungler 0/6? Poprostu juz mam dosc.

Tak btw. to ze nie kerujesz gier na elo hell nie znaczy ze jestes slaby , niektorych gier sie poprostu nie da.

Wiele osob mi mowilo ze powinienem grac na wyzszym elo ale takie poprostu moje szczescie.

Opublikowano

stary po tym poradniku wnoszę że nie masz pojęcia o czym piszesz (picki itd.) . Wątpie zebyś miał powyżej 1600 Elo. Mój main to solotop i irelia to gówno 0 late jeśli sie w erly nie naffeduje na ~200 minionów i 6 killi. Najlepsze solotopy to Malp / shen / rumble / rivien / wukong.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

stary po tym poradniku wnoszę że nie masz pojęcia o czym piszesz (picki itd.) . Wątpie zebyś miał powyżej 1600 Elo. Mój main to solotop i irelia to gówno 0 late jeśli sie w erly nie naffeduje na ~200 minionów i 6 killi. Najlepsze solotopy to Malp / shen / rumble / rivien / wukong.

Vlad / kennen / yorick tez sa wspanialymi toperami na kazdym elo.

Opublikowano

Nie wiem z jakiego powodu ktos tutaj sie jeszcze udziela i zaglada, bo zaden poradnik jak wyjsc z "elo hell" wam nie pomoze. Jezeli jestescie gownami to nimi zostaniecie, a rady, zeby grac np w jungli taka i sraka postacia sa bezwartosciowe i nic wam nie pomoga. Zeby osiagnac pewnien poziom trzeba rozegrac pewna ilosc meczy rankingowych, a nie patrzec na poradniki od ludzi, ktorzy sami jeszcze nie wiedza co tak naprawde jest dobre.

Wszyscy narzekaja na to swoje elo, a tak naprawde to sie nie dziwie. Sprawdzalem profile niektorych z tego forum i skillem nie grzesza.(Najwiecej Ci ktorzy tak bardzo placza).

Prawdziwe gry jezeli grasz na eascie mozesz zagrac na 1900elo(wiem bo mialem tyle i sprawdzalem jaka roznica jest pomiedzy 1900 a 1800 i mniej. 1900 elo to dobra granica ze wzgledu, ze wiecej niz 1900 elo ma moze 1k graczy i ci najslabsi odpadli nizej:). Przenioslem sie na Westa i szczerze napisze, ze majac na te chwile 1600elo jest to takie low, ze smialo kazdy by mogl tam zagrac. Wnioskujac po streamach tutaj mozna rozegrac fajna gre na jakims 2.1, 2.2k.

Wiec nie wiem po chuju komus poradniki od pierwszego lepszego lowa. I tak bedziecie gownami bez wzgledu ile ksiazek przeczytacie na temat wyjscia z "elohell.

V2tsZWpPX19fZXV3X19fNTQ2X19fTlVMTF9fXzNfX18xMDBfX19Qb2xhbmQucG5nX19fNF9fXzNfX18wMDAwMDBfX19zb2xv.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...