Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] ELO HELL - Rozbudowany poradnik

suchy1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Do topów możesz wrzucić Yoricka , na elo hell czesto widziany jest Darius a Yorick go je . Dodałbym tu też Wukonga , który zmienia całkiem TF i Xina(jungla) , ktory należy do postaci łatwych , a sieje mocny roz*****ol .

• Odpowiedzi 75
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jak wukong może być dobrym solo toperem :( Na PBE nim rozpierdzielam system na normalnym lolu kupiłem i carremu na Q + E zabierał 1/20 hp -_- Nie mam do niego runek, czy na nim one aż takie gigantyczne znaczenie mają ?! O_o Jakieś rady poza kupnem runek na które zbieram ? xD

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

"sam nei wyccarrujesz to nie wygrasz"

Ej łatwo powiedzieć jak mam elo 1100 i last pick(support najczesciej).Co moge zrobić supportem jeśli mój ad carry nie potrafi nawet farmic?

Co moge zrobić jak feedną veigara ktory mnie bierze na kombo nie mówiąc o reszcie przeciwnego teamu?

Co moge zrobić jak gram ze statami 7/2 talonem przeciwko kassadynowi, a tu mi wyskakuje graves i mnie jebudu na 3-4 hity?

Przestańcie pierdolić że dobry gracz wymaga od siebie nie od innych bo chuj prawda jak reszta to tragiczne retardy

Święta prawda .

A co jeśli na rankedzie miałem team 2 afk i 1 feeder co mogęzrobić soraką ?

Kilka zdan odemnie. Wyrwe ze zdan to co przeczytalem troche i dodam swoje.

A wiec elo hell czyli tzw granie z retardami.

Przegralem duuuuuuuuzo gier z tymi randomami i tak.

A wiec co Cie spotka na rankedach?

Po pierwsze. 10% gier - bot lane premade ktory przegra linie vs 2 randomow a pozniej bedzie flame'owac na Ciebie bo piszesz ze przegrywaja gre.

Po drugie kolejne 10% - caly team bierze co chce a itak tylko ty konczysz gre z pozytywnymi statami , a pozniej chca Cie reportowac.

Po trzecie 10% gier - jungler ktory robi 1 gank do 25 minuty ; ) .

Po czwarte 10% gier - last pick prosi o mida ( mid pls easy win etc ) ktoremu, dajesz i w 20 minucie ma 0/10.

Po piate 10% gier - afk , troll , feeeeeeeeder.

Po szoste 10% gier - First pick bierze ap carry pozniej placze ze go skontrowali i ma 0/10.

Po siodme 10% gier - masz premade w teamie ktory ssie jak malo kto( nie chodzi o premade bot )

Po osme 10% gier idziesz na supporta i masz scierwo autoatack last hity - AD carry.

Po dziewiate 10% gier idziesz na AD i masz supporta afk obok wierzy. Enjoy!

Po dziesiate 10% gier masz kogos z fail buildem ktory ruinuje cala gre ( Sivir / Ezreal - Manamune)

11 Odradzam grania solo Q ogolnie a juz napewno na bocie.

12 Na topa nie powinno sie kupywac pinka bo jak masz ogarnietego junglera to zaraz z oraclem wbije. ( albo bedzie bitwa pinkow )

13 Na 1300 Elo jakies 25% gier wyglada tak ze wygrywasz 25/15 a potem po 5 minutach robi sie teamfight gdzie ad carry nagle zmienil focus na tanka i tzw " THROW ".

14 Zeby wyjsc z elo hell potrzebujesz dobrego duo + troche szczescia.

Ja np grajac dzisjaj galio mialem 10/2 a team co? Bot lane 3/18 ( tak serio ) . Top 3/7 ( jax ) . Jungler 0/6? Poprostu juz mam dosc.

Tak btw. to ze nie kerujesz gier na elo hell nie znaczy ze jestes slaby , niektorych gier sie poprostu nie da.

Wiele osob mi mowilo ze powinienem grac na wyzszym elo ale takie poprostu moje szczescie.

:O Polać temu panu z ust mi to wyjąłeś

Gram w LoL-a po rusku <3

Добро пожаловать в Rift Призывателей!

Opublikowano

Gówno prawda, jeżeli nie jesteś w stanie wycarrować poniżej 1300 elo to nie graj rankedów. Tak samo można dopisać, żeby nie grali świeżo po wbiciu 30.

Od siebie dodam, że jak jesteśmy w stanie to bierzemy mordekaisera/jaxa,/irelie/kog mawa wtedy win jest na 95%.

<>

Opublikowano

na poczatku sezonu 2 mialem czasem takie gry gdzie prawie wszystkie fragi byly moje reszta teamu miala ujemne staty do tego brak asyst i jakos to wygrywalem

bez takich linków, ponowne umieszczenie ban 30 dni.

Opublikowano

Jakie kurwa elo hell,o czym wy pierdolicie.Nie istnieje cos takiego.

Druga sprawa jest to ze na 1500elo+ wlasnie licza sie counter picki(niestety)zeby druga osoba nie mogla sie wyfarmic.

Jestes dobry i umiesz wspolpracowac z teamem,wybijesz sie nawet na 1900elo,jestes dobry ale nie pomagasz teamowi,wybijesz sie na max 1400.

WSPOLPRACA MOI DRODZY,WSPOLPRACA!!!

sstwc.jpg

Opublikowano

Nom ludzie... wkurzają mnie jak pisze żeby ktoś nie pickował tego bo zepsuje linie :D i nic nie słucha nawet brat nie raz mnie nie chce słuchać :D a to serio nie trudno wpisać w google counter pick a dzięki tak głupiemu 1 małemu tekstowi możemy ułatwić sobie linie.

Poradnik dobry leci + nawet mi się przyda bo nie kiedy zbyt się denerwuje ale serio trafiam na takich graczy że zmiłuj ;p a jeszcze problemy w życiu realnym i ciężko być spokojnym.

edit: Pisałeś o aligatorze (renektonie) na topie :P masz może jakiś dobry build do niego?a

a co do jaxa pisał ktoś tam że lepszy na top nigdy dla mnie tylko jungla... każdy woli co innego ale ja z ogar teamem , jaxem w jungli potrafię zrobić terror :P chyba że ktoś śpi :D a zdarza się tak że śpią przyznam że mi też kilka razy zdarzyło się zasnąć xD no ale bez przesady nie którzy to mają niezłe za muły :P

Kiedy nienawiść każe się człowiekowi rozwijać, staje się ona jedną z wielu form miłości.

Po śmierci obawiam się tylko reinkarnacji.

Mogę zatracić się we własnych myślach..
Chcę być szefem, w głowie mam tylko chromowane dziewiątki.

Opublikowano

Płaczecie o "Elo Hell". Nie ma czegoś takiego. Nie potrafisz wycarry'ować to przegrywasz rzecz jasna. To co teraz powiem jest bardzo ważne. NIE KAŻDĄ GRĘ MOŻNA WYCARRYOWAĆ. Można przegrać 15 z rzędu a wygrać 30 z rzędu. Prawdziwe elo ujawnia się po rozegranych ok. 150-200 grach solo/duo q. Ale i tak wszyscy będą płakać "hyy mój team jest do dupy, nie moge wygrać."'Dlatego Jak nie wycarry'ujesz gry to przegrasz. TY musisz być tym który mówi teamowi co ma robić, ten który powinien inicjować TF, ten który powinien być oparciem dla drużyny. Powtarzam, NIE KAŻDĄ GRĘ DA SIĘ WYCARRY'OWAĆ!

Co do tych picków.

Czemu tutaj widzę podstawowe postacie z 900 elo ?

Czemu nie doradisz na mida postaci unikalnych do skontrowania jak xerath, zilean, malzahar. Viktor ?

Co do topa, Na topa bierze się postacie, które będą mogły się wyfarmić w early i mordować w late game.

Nie rozumiem czemu w twoim poradniku nie znalazł się Yorick.

Darius ? Szczerze Darius jest banalnym pickiem do skontrowania, a skontrowany darius nie robi nic w late game, czemu ? Bo się nie wyfarmi.

Co do Yoricka, W early się wyfarmi, late jest nasz. Postać do solowania Triple, Quadra kills. Jego ulta jest bardzo przydatna dla ad carry. Jest to postać do teamfightów.

Co do jungli, Bierzcie Picki które są czystym hard cc. Alistar, Malphite, Amumu, Nautilus, sejuani , skarner ,etc.

A nie tak zwane "gówienka" jak Warwick, Shaco, itp.

Jungle musi być tanky, z mocnym cc, czemu ? bo jungler powinien inicjować teamfight.

Co do ad carry. Ad zawsze będzie mordował jeśli ma dobrego supporta. Dam kilka przykładowych słabych supportów.

-Alistar - gówno na supporcie,niby daje rade, ale nie jest tanky jak jungler i nie robi tak dużo

- Lux - Niewyfarmiona lux ? W early tylko klatka się przydaje.

Kilka świetnych supportów

- Pierwszy i zarazem najlepszy wg. mnie - Leona - Czyste CC, Idealne do teamfightów, świetne do dive'wowania przeciwnika.

- Blitzcrank - Świetny support, moim zdaniem, drugi po leonie - idealny do pomocy naszemu ad carry na lini kiedy linia pushuje, zawsze może przyciągnąć przeciwnika.

- Taric - Bez wątpienia, idealny support dla Postaci typu, Graves, Ezreal. Bardzo duża liczba armoru, do tego CC i heal.

- Sona - bardzo dobry support, Świetnie działa z aegisem, świetne ulti do teamfightów

- Janna - Bardzo dobra, gdy przeciwnik chce nas dive'wować, swoim ulti może wyrzucić każdego i pomóc naszemu ad, Sprawuje się świetnie też przy pushowaniu.

Tyle ode mnie. Nie potrafisz wycarry'ować = DEFEAT

NIE KAŻDĄ GRĘ DA SIĘ WYCARRY'OWAĆ!

P.S. Na wyższym elo jest tak samo jak na niższym, lecz gracze na niższym poziome w to nie wierzą.

xxx

Opublikowano

@up

Nazwa tematu to Elo hell, elo hell to nie przedzial elo, to ludzie ktorzy nie potrafia przyjac do zrozumienia ze graja slabiej niz im sie wydaje. Tacy ludzie to okolo 99% osob ponizej 1200 wiec na te chwile przyjmijmy ze elo hell bedzie -1200.

Darius jest tam jak najbardziej viable, czasem jak grywam na koncie 10 letniego brata (1000-1100 elo) jak wezme Darka to ludzie probuja kontrowac na miliony sposobow... teemo, yorick, jayce i odziwo ani razu nikt mnie nie zepchnal, oni zyja tym co pisze na stronach z counterpickami. "Strona tak mowi to tak jest i wygram" a konczy sie tak ze majac swoj range i tak daja sie lapac i sie wykladaja.

Potem powiedzmy mam z 8/1 ale w tf i tak nikt mnie nie focusuje bo na forach mowia ze trzeba focusowac ad carry (a ten ma np 0/7) i biegam se i zjadam all, na tym elo ludzie nie posiadaja zdolnosci oceniania sytuacji, kieruja sie tylko i wylacznie teoria wyczytana w internecie.

Co do ap carry na supporcie to tez nie taka tragedia, nigdy na tym elo nie supportuje zwyklym supportem, biore ap carry lub typowego tanka, kupuje 2/3 generatory i jade dalej w normalny build gdyz nie ufam ludziom na tym elo. Oczywiscie efekt byl pozytywny. Na jakies 20 gier tylko 2 przegralem, w jednej jungler sie nie polaczyl i mid wyszedl po tym jak oddal fb, a druga zwyczajnie nie poszla, przeciwnicy mieli lepsze zgranie, wylaczali mnie w tf, poprostu zagrali to lepiej.

Do czego zmierzam, na tym elo nie trzeba szukac sztuczek, pomyslow, tutow, wystarczy zwyczajnie umiec grac bo 90% osob w tym przedziale kompletnie nie potrafi ocenic sytuacji, zbudowac sie odpowiednio pod przeciwnika, w skrocie nie potrafia grac. Pamietac trzeba tez o tym ze inny mysla tak jak wy, tzn "jestem pro, mam 4 noobow i gram na 5 koksow, musze sam wycarrowac", dlatego jedno z drugim sie kloci i wyzywa bez powodu a potem placz ze elo hell, trolle, afki, leavery bo sie fochuja.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

heh postacie nie wygrywaja gier ;)

poradnik dla noobow moze i przydatny

ale i tak niema takiego czegos jak postac ktora carruje gry tylko gracz ktory ogarnia -.-

Opublikowano

48201392175086246259.jpg

A teraz powiedzcie mi moi drodzy, jak wygrać z takim teamem ? TELL ME HOW CAN I GET 1500 + ELO ? Ashe na początku kupowała moc trójcy, potem przy 3 itemku nagle sprzedała wszystko i kupiła widmowego. Ashe oczywiście troll, przez co pewnie ta tristana nie mogła nic zrobić bo buildu złego nie miała. ELO HELL, WINA TEAMOW - NIE TWOJA DO KURWY NĘDZY.

@ edit

luknijcie itemy jaxa i ashki. japierdole, premade 2 polaczków, gdzie ashe pod koniec gry pisała " dawaj gramy następną gre, tym razem na serio ".

Opublikowano

48201392175086246259.jpg

A teraz powiedzcie mi moi drodzy, jak wygrać z takim teamem ? TELL ME HOW CAN I GET 1500 + ELO ? Ashe na początku kupowała moc trójcy, potem przy 3 itemku nagle sprzedała wszystko i kupiła widmowego. Ashe oczywiście troll, przez co pewnie ta tristana nie mogła nic zrobić bo buildu złego nie miała. ELO HELL, WINA TEAMOW - NIE TWOJA DO KURWY NĘDZY.

@ edit

luknijcie itemy jaxa i ashki. japierdole, premade 2 polaczków, gdzie ashe pod koniec gry pisała " dawaj gramy następną gre, tym razem na serio ".

Pomyslales o tym ze mozesz byc za slaby na 1500? pozatym rozegrales dopiero 20 rankedow, zagraj ponad 100 i wtedy placz

Opublikowano

Zapomnieliście jeszcze o Singedzie na solotopie który kładzie wszystko.

Napiszę jeszcze coś, sam rozegrałem (na tą chwilę) 43 rankedy 22W 21L i 50%gier przegrałem właśnie przez team (tak teraz wejdźcie na mnie i powiedzcie że jestem noobem, nie potrafię wycarrować gry itd.) Team który nawet nie patrzy na czat to team przegrany. Przykładowo: mamy kilka killi przewagi i równowagę w wieżach, przeciwnicy zrobili barona ale oczywiście jedna osoba musi wyjść pushować, gdy napiszesz do niego "go back Olaf" ten ma Cię w dupie i pushuje dalej. Przez takie rzeczy przegrywa się gry, po 30minucie nie należy już chodzić solo czy duo ale całym teamem.

Tak wiem napisałem głupoty, odbiegłem od tematu. Fajnie :D

Opublikowano

Pomyślałeś buraku, że dopiero się sezon zaczął ? W poprzednim miałem rozegranych 300 rankedów. Idź pograć irelią, pograj na perkusji w zespole downa.

Opublikowano

Po co się od razu plujesz nie obraziłem Cię ani nic już od buraków i donów wyzywasz... Niektórzy ludzie w tym sezonie mają już rozegrane po ponad 100rankedów.

Opublikowano

48201392175086246259.jpg

@ edit

Wygraj z 1000 normali i na rankedy. Jesteś za słaby na to elo więc nie wygrasz.

@down

to znaczy, że nie grasz wystarczająco dobrze.

<>

Opublikowano

Mam wygranych normali ok. 900. W poprzednim sezonie rankedów wygranych ponad 270. Więc nie pierdol, że nie umiem grać bo przeważnie mam właśnie takie staty i przegrywam przez team.

Opublikowano

@up

to ze masz takie staty to nie oznacza ze musisz wygrac. Staty to nie wszystko. Mozn miec 3/5 i kerowac team, a mozn miec 23/8 i nie kernac

Opublikowano

Poradnik jak narzekać na noob teamy w "elo hell"

• Bierz wszystkie kille
  • Płacz że team nic nie robi
  • Flejmuj wszystko dzięki czemu nikt nie będzie chciał z tobą grać
  • Przegraj grę
  • Zrób screena z twoimi "pro" statami i płacz wszędzie że nie możesz gry wygrać

am%C3%A1simar_eune_103_0_nozg.png

Opublikowano

szczerze ? to pojebani jesteście, koleś widać wycarrowal gre i ja osobiście umiem sie przyznać, że chciałbym tak carrować gre i zazdroszcze mu, osobiście mam 300 winów i 1100 + elo, ale czemu na niego wjeżdzacie ? stary jestem pełen podziwu dla ciebie, wyccarowałeś gre sam a oni jeszcze mówią że jesteś nie za dobry , to CO ON MIAŁ Zrobić ? oddać killa aszce co sprzeda itemy ? miał grać lepiej ? pewnie nawet nie wiedzieli co to regroup i sie cieszyli ? powidedzcie co mial oddać ashe killa a ona by kupiła i sprzedała i co z tego by wyszło ? jeju powinniście go przeprosić i sie przyznać wy pro elo ja to sie umywam, 3800 elo + sam na TPA byście wygrali solo ale co tam bez szans ....

League Of Legends :)

Opublikowano

Mam wygranych normali ok. 900. W poprzednim sezonie rankedów wygranych ponad 270. Więc nie pierdol, że nie umiem grać bo przeważnie mam właśnie takie staty i przegrywam przez team.

Mow mi dalej przyjacielu

7/7/10 Jax

3/8/1 Ww

5/5/3 Katarina

Ale zapewniaj nas dalej o tym ze masz pechowe teamy, polecam post Kamillz :]

Obrazasz ludzi tylko dlatego bo mowia ze prawdopodobnie nie nadajesz sie na 1500, gratuluje.

Nie ma elo hell, ile razy gram z kumplem na koncie brata i wygrywam mu all.

szczerze ? to pojebani jesteście, koleś widać wycarrowal gre i ja osobiście umiem sie przyznać, że chciałbym tak carrować gre i zazdroszcze mu, osobiście mam 300 winów i 1100 + elo, ale czemu na niego wjeżdzacie ? stary jestem pełen podziwu dla ciebie, wyccarowałeś gre sam a oni jeszcze mówią że jesteś nie za dobry , to CO ON MIAŁ Zrobić ? oddać killa aszce co sprzeda itemy ? miał grać lepiej ? pewnie nawet nie wiedzieli co to regroup i sie cieszyli ? powidedzcie co mial oddać ashe killa a ona by kupiła i sprzedała i co z tego by wyszło ? jeju powinniście go przeprosić i sie przyznać wy pro elo ja to sie umywam, 3800 elo + sam na TPA byście wygrali solo ale co tam bez szans ....

A co mamy mu powiedziec? Ze jest biedny bo ma same noob teamy a przeciwnicy to azjaci?

my-team-enemy-team.jpg?w=620

Seems legit

Po prostu nie ma co plakac i trzeba brac sie za siebie a nie szukac winnych, sa gry ktorych sie nie wygra ale nie ma opcji na noob team w kazdej grze.

Gracze mysla ze jak wygrali gre to wycarrowali a jak przegraja to noob team, nigdy ktos inny ich nie carrowal ani nigdy oni nie zawinili... dziwne.

Opublikowano

Ja gram nunu pod AP MID - 1720 elo

2x miałem że mnie gankowali, wbiłem szybko w krzaki zajebałem ulta, i double kill. ; )

Early, mid ma dobry, potem w late jest tankowaty a ze snowballa to max 200 wyciśnie :)

Ale na midzie nie ma szans żebyś sie wyłożył grając nunu, jebiesz snowball i wracasz, potem Q w miniona i tak ciągle w miedzyczasie ładując pasywke last hitując

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...