Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

100 pompek

Jamajkas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Śmiać mi się chce jak widzę posty osób, które piszą, że robią bez problemu 50/60+ pompek bez chodzenia na siłownie....

Mam kumpla, który chodzi na siłownie z dobre 4 lata ( regularnie ) jest w moim wieku... i nie ma szans, żeby zrobił 60+ pompek bez przerwy ( na klatę bierze 80/90kg przy wadze 73kg i wzroście 1.83 )

ps. osoby, które piszą, że robią bez problemu +50/60 bez przerwy chcą się po prostu dowartościować na tym forum / w tym temacie... zwykłe pierdolenie....A

jak się mylę to nagrajcie może jakiś filmik jak wykonujecie te pompeczki, Hejting = ON

• Odpowiedzi 88
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ja cwicze na silowni juz 2 lata

i prawidlowych pompek czyli klata do ziemi z wyprostowanym kregoslupem i do gory

zrobie z 50-55

i jesli Wy bez chodzenia na silownie,cwiczen itp. robicie po 60+

to albo jestescie jakimis patykami ktorzy waza po 40kg

albo mamy na forum samych Arnoldow cud genetyki

ktorzy bez cwiczen maja taka sile

1315596276-U71001.jpg

Kiedyś Metin2.pl 86 lvl

Kiedyś Aion Online 55 lvl

Kiedyś WoW 80 lvl

Guild Wars 2 80 lvl

teraz jakoś nie ma na nic czasu

Opublikowano

Robiłem tym programem dłuższą chwilę kiedyś. Skończyłem na 41-45 i mi się znudziło -> ręce bolały 2 dni..No i gratki dla tych co bez problemu robią 70 -.-

Opublikowano

Ze niby takie wyzwanie? Podjąłbym, ale od poniedziałku siłownia, więc nie będę się jeszcze w "100 pompek" bawił. Mogę przyjąć wyzwanie dobicia do 100kg do końca roku. Brakuje mi jeszcze 15, kto podejmuje?

masz dojebać mięśnie a nie tłuszcz :)

mi 5 brakuje.

NO PAIN

NO GAIN

Opublikowano

Robiłem tym programem dłuższą chwilę kiedyś. Skończyłem na 41-45 i mi się znudziło -> ręce bolały 2 dni..No i gratki dla tych co bez problemu robią 70 -.-

Najgorsze to zakwasy i przez kilka dni nie mieć siły podnieść rąk :P

Cóż lecz po kilku dniach mięśnie przyzwyczają się do wysiłku i już nie będą boleć xD

Opublikowano

mi 5 brakuje.

On myślał ze będzie jadł pasze i z bębna mu potem przejdzie w bice i będzie jak Hogan.

Opublikowano

mi 5 brakuje.

Zalać się pewnie też trochę zaleję, tego nie unikniesz.

On myślał ze będzie jadł pasze i z bębna mu potem przejdzie w bice i będzie jak Hogan.

Aha.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

i tyłkiem ruszać nie wolno :D

dziś 3 dzień mi leci ! Do Września zrobię 100, kto się zakłada? Nagram to na kamere.

951841430649214321545.png

Day after day.

Opublikowano

Podejmowałem się tego programu już raz ... Niestety nie mam takiej silnej woli i skończyłem po jednym dniu .

W wieku 16 lat ważyłem bardzo mało koło 50kg , i udało Mi sie zrobić max 40 pompek ( gdzie nie byłem jakiś mega wysportowany w bicepsie miałem niecałe 28cm -,- ) Pompki były poprawne ale raz potrafiłem dobić z bólem na rękach do tej 40 , a raz to nawet do 25 Mi sie nie chciało ( a nie zaniedbywałem się )

I takie pytanie , słyszałem że ( nawet z własnego doświadczenia czuje ) że jak chcecie dojebać bardziej hardkorowe pompy , to dajcie poprostu stopy na łóżko / potel cokolwiek ( byle by nie było wysokie coś na wysokość waszych wyprostowanych rąk położonych na ziemi w pozomie ) i zamiast robienia pompek na otwartych dłoniach róbcie na piąstkach jest o wiele trudniej podobno takie są lepsze niż te zwykłe ale nie wiem czy to ma jakąś różnice czy robimy takie czy takie prócz tej że jest nam ciężej co o tym myślicie ?

Opublikowano

@UP

Tylko tyle, że sobie skóre na rękach zedrzesz ;d Nie no jest przez to trudniej, ponieważ masz na ziemi położoną mniejszą powierzchnie i trudniej się jest podnieść ( tak mi się wydaje ;d ). Na dodatek jak chcecie mieć naprawdę trudno ( bez fotelów, łóżek etc. ) to robiąc pompki zróbcie rozkrok ( stopy w odgległości mniej więcej 30 - 40 cm. ), ręce jak do modlitwy tylko, że pięściami. Mój znajomy po 2 miesiącach takiego trningu wrócił z wakacji, że ja go poznać nie mogłem. Robił 3 serie dziennie, przy czym w każdej serii robił tyle ile mógł. Wiąże się z tym również jakaś dieta, a nie, że bierzecie się za coś takiego i wpieprzacie tłuste pokarmy i jesteście myśli - za 2 miesiące będę zajebiście wyglądał.

Kocham mame

Opublikowano

Ja zbyt bardzo nie ćwiczę ręce tylko nogi i brzuch.

Brzuszków po 200 robię.

Słyszymy i widzimy tylko to, co jesteśmy zdolni pojąć.

Opublikowano

Brzuszków po 200 robię.

Jak tam kręgosłup?

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Hehe ciekawe czy po pierwsze robicie te pompki poprawnie ze klatka piersiowa dotykacie ziemi a glowa nie jest w dol tylko patrzymy przed siebie. A po drugie ktos napisal ze zrobil 120 pompek ciekawe ile w tym prawdy.

2yzq.png

Opublikowano

Jeżeli takie koksy z was co robią po 120 Pompek to dawać filmiki chętnie to zobacze :D. Przestańcie się oszukiwać....

2yzq.png

Opublikowano

Ja tam robiłem kiedyś (z 6lat temu) koło 200pompek na raz, na wakacjach cały czas robiłem pompki bo byłem u babci i mi się nudziło.

Nie potrzebowałem żadnych programów do ćwiczeń i nic. Teraz robię koło 50 a w ogóle nie ćwiczę, no dobra, może nie 50 ale 40 na 100% :D można powiedzieć że prowadzę siedzący tryb życia przed komputerem :D

HBV27j.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...