Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Jaką bron kupić na perma ?

Dektored

Broń uniwersalna  

48 użytkowników zagłosowało

1. 1. Uniwersalna bro? na ft eli qr etc..

• G36E Valkyrie
      14
    • M416 CQB
      10
    • M6A2 SRT
      24

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@up ciut wolniejsza animacja i 1000gp na celownik na 7 dni to niewiele jak za taką różnice nie usłyszysz obelg + M6A2 moim zdaniem sie lepiej gra :)

Ja polecam nadal SRT

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

• Odpowiedzi 78
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

A ja Famas G2. M6a2 SRT czy też CQB na mix pol nie wejdziesz, więc famas też może być, nie wyzywają od nobów, masz doskonałe staty i najważniejsze wbudowany celownik.

A jeśli zastanawiasz się na M6A2 SRT/CQB to tak jak mówię, Famas G2 jest o niebo lepszy, z tym, że na MixPol nie wbijesz z tymi broniami. Powoedm tego, że Famas G2 jest nie dozwolony na MixPolu jest tłumiczek. Tak to można by go było używać.

Ale coż. Na zwykłych Elimkach jak ogarniesz niewielki rozrzut porównywalny do AK-47 czy M4A1 to grasz lepiej niż te CQB kidy.

Moja ulubiona broń to

M4A1 Sopmod

M416 CQB Cammo

M417 SB

Minigun

Lubie grać jeszcze wszystkimi M32

Bywalec
Opublikowano

Famasa G2 miałem, ale na dalekie odległosci słaby jest.

soPMODjpg_xwxhppq.jpg

Sygna by. Pba ||Liczba permów na dwóch kontach: 28 || Masz pytanie co do wyposażenia za NX? Pytaj na PM|| Moje permy:

[Konto I]Mam na pernament: Kolor Nicku, Logo Clanu, M416 CQB, Famas G2, M4 Super 90, MP5 MOD Mark II, MK14 Mod 0, FR F2, Wa2000-1 Tactical, M4A1, L96A1 Arctic Wolf, G36E Valkirie, M6A2 SRT (infinity case), P90 TR (infinity case), G18 Cobra, SCAR-L Trisepear, XK-8 Tactical (infinity case), American Eagle.

Oraz: M4A1 SopMod na do 2015 roku [unban. Nexonnnn <3]

[Konto II]Mam na pernament: AK-47, C1860N, Carbon 15, Bushmaster Type 97, American Eagle, XM8-Spiders, FR F2, CZ Scorpion EVO 3 A1, Cyklops Bandana, Recon Vest, KNT-308, S58 Muskiet

Opublikowano

Bierz M6A2 SRT ! CQB nie polecam, zdziwisz się jak na każdej elimce będą cie wyzywać od " no recoil ", " noobów " i co 3 jak nie lepiej będą cie wywalać z rooma. Valkiria ? G36E to jest to samo nie ma za wielkiej różnicy i nie kosztuje dużo ja mam ją na perma i kosa

;) A więc M6A2 SRT bez dwóch zdań.

Opublikowano

duzo osob podziela zdanie własnie miedzy m6a2 srt i cqb chodz cqb jest znany i duzo osob go ma i nie narzekaja a srt malo kto widze z nim lata

674071459604241683421.gif

Opublikowano

Tydzień temu kupiłem SRT na perma i jest świetna.

Miałem ten sam problem, bo wybierałem pomiędzy CQB i SRT. i teraz nie żałuje.

CQB znajdziesz prawie wszędzie na ziemi ;) KUPUJ SRT ! ;P

baner.png

Opublikowano

(Witaj)

Z ankiety bym Ci proponował M6A2-SRT

Ponieważ :

-Mało znana alternatywa CQB, dzięki czemu nie wyzywaj od Nx noobów,CQB hero itd.

-Mały rozrzut, dobry dmg

-dużo naboi po dodaniu magazynka powiększającego II stopnia

-Fajnie lecą pkt. na FT.

-Pomocne do DT//DF//Nemexis HQ

-Jedyny minus to że nie ma celownika wbudowanego do niej.

Ale kupisz spokojnie od swojej rangi (patrze na twoją sygne..)

Opublikowano

(Witaj)

Z ankiety bym Ci proponował M6A2-SRT

Ponieważ :

-Mało znana alternatywa CQB, dzięki czemu nie wyzywaj od Nx noobów,CQB hero itd.

-Mały rozrzut, dobry dmg

-dużo naboi po dodaniu magazynka powiększającego II stopnia

-Fajnie lecą pkt. na FT.

-Pomocne do DT//DF//Nemexis HQ

-Jedyny minus to że nie ma celownika wbudowanego do niej.

Ale kupisz spokojnie od swojej rangi (patrze na twoją sygne..)

Co do lv to nadal rośnie to nie wiem czy sie cos nie odblokuje choc celownika juz chyba na wieksza range niz mam nie ma z czego wniskuje dużo osób poleca ją wiec zapewne ja kupie

Opublikowano
Co do lv to nadal rośnie to nie wiem czy sie cos nie odblokuje choc celownika juz chyba na wieksza range niz mam nie ma z czego wniskuje dużo osób poleca ją wiec zapewne ja kupie

Masz do wyboru 2 celowniki :

-Reflex

-I kolimator

Reflex czyli coś ala "lupa" masz chyba od SSG.

Rzuca nim przy broniach, ale + jest że pokazuje hp/ammo + masz to przybliżenie.

Kolimatorem nie miota ale nie masz hp/ammo + przybliżenia (pokazanego).

;)

Dla tego kupuj do tego kolimator.

A jak nie to kup sobie Rec7//M417 Combat polecam serdecznie.

Opublikowano

oddawajcie tez glosy w ankiecie ;d prościej bedzie nosilem tera chwile CQB na ale to na nemexis gdzie kazda bron na ninja dobra jest-.-. Musiałbym wypróbować rowniez m6a2 srt nie napatkalem sie niestety na osoba jeszcze ktora z nim padla wiec nie mialem okazji go ponosic i porownac do CQB;/

Bywalec
Opublikowano

M6A2 SRT jest nudne bo znam 2 osoby które mają to na perma :D

Kup sobie Carbon 15 tak jak ja. To jeszcze mniej znana alternatywa od M6A2 SRT i nawet sobie dziś pograłem tym na mix polu o.O

Jest to tak mało znana alternatywa do CQB że nawet nikt ci tego nie polecił tutaj bo nikt tego nigdy nie miał w ręce.

Ja już mam +800 killi z tego i jestem zadowolony

soPMODjpg_xwxhppq.jpg

Sygna by. Pba ||Liczba permów na dwóch kontach: 28 || Masz pytanie co do wyposażenia za NX? Pytaj na PM|| Moje permy:

[Konto I]Mam na pernament: Kolor Nicku, Logo Clanu, M416 CQB, Famas G2, M4 Super 90, MP5 MOD Mark II, MK14 Mod 0, FR F2, Wa2000-1 Tactical, M4A1, L96A1 Arctic Wolf, G36E Valkirie, M6A2 SRT (infinity case), P90 TR (infinity case), G18 Cobra, SCAR-L Trisepear, XK-8 Tactical (infinity case), American Eagle.

Oraz: M4A1 SopMod na do 2015 roku [unban. Nexonnnn <3]

[Konto II]Mam na pernament: AK-47, C1860N, Carbon 15, Bushmaster Type 97, American Eagle, XM8-Spiders, FR F2, CZ Scorpion EVO 3 A1, Cyklops Bandana, Recon Vest, KNT-308, S58 Muskiet

Opublikowano

Ja osobiście polecałbym Ci SMG ( P90TR dokładniej ).Idealna na QR i FT z powodu magazynku ,,pięćdziesiątki'' i bardzo szybkiego przeładowania.Parę dni ogarniu i na eli również będziesz robił z niej rozpierdol :)

Chyba,że jesteś nastawiony TYLKO I WYŁĄCZNIE na karabinki z ankiety - w takim układzie to polecam M6A2 SRT.Miałem na perma i muszę powiedzieć,że warta była tych 120 zł bez żadnego ,,ALE'' :)

boyka.jpg

Opublikowano

Dodaj w ankiecie Famas G2 i Carbon 15. Co do Famasa to już pisałem i jest dużo lepsza od tych CQB i M6A2 SRT. Co do Carbona miałem go tylko raz w rękach i świetnie się grało. Tak jak mówi Pba. Ta broń jest dobr ai mało znana. Bierz póki gorące, bo z CQB i M6A2 SRT i Famasem G2 na 100% masz kicka na mix polu. A tak jak Pba pisał on z Carbonem gra i kickow nie wyrywa. A zobaczysz, ze przy lvl 1LT nie bedzie ci sie chcialo tych FT grac i bedziez chcial na mixie pograc. A wtedy dodatkowe koszty ci dojda.

Moja ulubiona broń to

M4A1 Sopmod

M416 CQB Cammo

M417 SB

Minigun

Lubie grać jeszcze wszystkimi M32

Opublikowano

M6A2-SRT najlepsza Valkyrie nie polecam jeśli nie grałeś taka bronią jak G36E I M416 CQB taka sobie.

Spoooxu - 2LT3

Opublikowano

gralem g36e ale mi sie podoba srednio ten odrzut mnie troche wkurza jednym z jej zalet jest bliski celownik choć mało celny CQB grałem troche fajny nawet ale znudzi sie pewnie szybko

Opublikowano

te srt nie jest jakieś takie boskie , sam mam na perma i leży

porównując CQB i SRT ... CQB jest o wiele lepsze pod wieloma względami ... , jest wygodne i w ogóle polecił bym ci CQB na początek nie patrz na innych że piszą ci że wyzywają od noobów , niech spojrzą na M4A1 full custom albo zwykłe M416 full custom to jest dobrze , płaczą bo nie mają kasy na CQB ale jak by sami mieli cqb to by było dobrze :) , ostatnio grałem cqb na two towers i nikt mnie nie wyzywał od noobów czy cqb hero .

Polecam ci sprawdzić :

M416 CQB

Famas G2

M4A1 Desert Warrior (po customie boska)

AK-74 M (ale tutaj wymaga troszkę umiejętności)

G36E Valkyrie (jeżeli lubisz giety to możesz kupić , ale jest wersja dostępna za gp także lepiej kupić coś innego)

Najbardziej bym ci polecił Desert Warrior , ostatnio robi furrorę jescze po customie jest przecudna , możesz kupić wersje za gp ulepszyć customa + jakiś celownik dobry jest od CSM1 , łatwo hedy lecą , i możesz zdecydować czy desert warrior pod twój gust .

Opublikowano

Moim zdaniem najlepsza to M417 COMBAT ale wybierając z tych trzech broni (M6A2 SRT, M416 CQB i G36 V) najlepsza to M6A2 SRT ;)

@up M416/7 CQB jest bardzo sztywne...

To nie boli DAJ likeee

Opublikowano

te srt nie jest jakieś takie boskie , sam mam na perma i leży

porównując CQB i SRT ... CQB jest o wiele lepsze pod wieloma względami ... , jest wygodne i w ogóle polecił bym ci CQB na początek nie patrz na innych że piszą ci że wyzywają od noobów , niech spojrzą na M4A1 full custom albo zwykłe M416 full custom to jest dobrze , płaczą bo nie mają kasy na CQB ale jak by sami mieli cqb to by było dobrze :) , ostatnio grałem cqb na two towers i nikt mnie nie wyzywał od noobów czy cqb hero .

Polecam ci sprawdzić :

M416 CQB

Famas G2

M4A1 Desert Warrior (po customie boska)

AK-74 M (ale tutaj wymaga troszkę umiejętności)

G36E Valkyrie (jeżeli lubisz giety to możesz kupić , ale jest wersja dostępna za gp także lepiej kupić coś innego)

Najbardziej bym ci polecił Desert Warrior , ostatnio robi furrorę jescze po customie jest przecudna , możesz kupić wersje za gp ulepszyć customa + jakiś celownik dobry jest od CSM1 , łatwo hedy lecą , i możesz zdecydować czy desert warrior pod twój gust .

mialem juz m4a1 dw z jobsa fajnie się grało lecz patrząc na staty ma takie same jak zwykłe m4a1

z tych wszystkich porad juz mi sie w glowie zakrecilo ;d prawda jest taka ze musialbym troche pograc na elimkach i zobaczyc kto ma taka bron i jak padnie podniesc ja i wyprobowac z tych wszystkich gralem tylko CQB i g36e(nie Valkiyrie) wiec nie wiem jaka moc ma carbon, m6a2 srt famasa jednynie mialem jeszcze z jobsa ale to chwile tylko.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...