Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Czy was też wkurzają rankedy?

cris-79

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w opisie czy też macie ***** frajerów którzy nadaja się co najwyżej na wyrzucanie gnoju ???? Spadek z 1400 elo na 1100 nieżle w tym 5 mecz w moim teamie afk poprostu jedna z najbardziej wkq gier na rynku................

Opublikowano

Z kolega tylko duet gram czasem ale jak nawet ja ogarne mid a on solo to bot feed i tak jak ostatnim razem corki 10:2 i graj z takim .... A co do drużyn to gram tam nie narzekam bo wiem na co stać kolegów podczas gry i mozna liczyć na nich.....

Opublikowano

W normalnych gra , wybiera Ci team , patrząc na twoją historię czyli : jak masz wszystkie przegrane mecze w historii to dobiera ci team z taką samą historią lub podobną . A na rankedzie patrzą na ELO + historie granych rankedów.

Opublikowano

Hm koleś ponad 300 wygranych rankedów i z elo 1300 dobry z niego grasz jak ja tyle mialem na 10 wygranych.... A co do systemy dobieranie przeciwników to nie będę się wypowiadał szkoda tylko nerwów

Opublikowano

Czasami też tak mam że mniej więcej przez półtora tygodnia trafiam na nobów lub afk, ale po tym przychodzą dni ownu :D.Myśle że to kolejka wybierania nie jest w 100% przypadkowa.Jeśli chcesz tego uniknąć to graj z kumplami lub z dobrymi graczami.Listę znajomych właśnie po to dodali :D

Opublikowano

Lol mnie nie denerwują rankedy. Gra jak gra - raz wygram, raz przegram. Po prostu trzeba nauczyć się do tego dobrze podchodzić, a elo rośnie samo. Tyle, że potem z tego elo nic sobie nie robisz, ot zwykła kompletnie nic nie znacząca cyfra.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Kurde niedługo chciałbym zacząć rankedy ale moi kumple nie spełniają kryteriów. Ja w sumie też do końca nie ale to kwestia paru meczu i można by zacząć, ale z kim.....

stasiu956.png

Nick z Battlefield 3: Stachu956

Nick w League of Legends: Cv8j

Nick z Need for Speed World: Cv8l

Nick z Call of Duty 4: Modern Warfare: Stachu956

Opublikowano

Lol mnie nie denerwują rankedy. Gra jak gra - raz wygram, raz przegram. Po prostu trzeba nauczyć się do tego dobrze podchodzić, a elo rośnie samo. Tyle, że potem z tego elo nic sobie nie robisz, ot zwykła kompletnie nic nie znacząca cyfra.

Ale imho denerwujący jest shaco 2/18 bez smite w jungli, i płacze że czemu sksuli nam dragona...

Opublikowano

Na wescie duzo przyjemniej się gra :) grałem na east ponad rok wbiłem 690 elo^^ (w 90% grach byłem najlepszy w swoim teamie) a na wescie seria rankedów bez porażki 15 :X i juz w 1 mieś 1100 (55 win 45 Lose) z takimi w/l powinno byc z 1300 ale przegrałem pierwsze rankedy xDD Polecam westa jeśli chcesz cos osiągnąć :)

Opublikowano

Na wescie duzo przyjemniej się gra :) grałem na east ponad rok wbiłem 690 elo^^ (w 90% grach byłem najlepszy w swoim teamie) a na wescie seria rankedów bez porażki 15 :X i juz w 1 mieś 1100 (55 win 45 Lose) z takimi w/l powinno byc z 1300 ale przegrałem pierwsze rankedy xDD Polecam westa jeśli chcesz cos osiągnąć :)

Do 2k elo east= west.

1332703407-U173186.png

"Bo My tu się szanujemy zamiast dupy sobie lizać!"

Opublikowano

Ja ci powiem tak. Dawaj kille swojemu teamowi, będąc na midzie powinieneś gankować bota. Łatwym champem na mida jest karthus do carrowania gry, pomaga każdemu lane po 6lvl. Jeżeli dasz sfeedzić trochę się swoim mimo że grasz najlepiej wynik gry będzie inny.

Z kumplem od tygodnia gramy rankedy po 1-2 dziennie duo, z czego 0 lostow same winy. Przed meczem sprawdzasz ludzi na lolkingu, przewidujesz co potrafia i co nie, wychodzisz z masakrycznego derp teamu (30min czekasz). Ale mówie, dajesz troszke killi dla teamu i gra inaczej wygląda.

Opublikowano

"Dobry gracz wymaga od siebie, słaby od innych". Jeżeli sam nie wygrasz gry, inni za Ciebie tego nie zrobią, takie jest moje zdanie. Nic tego nie zmieni, że masz w teamie rusków, którzy wyzywają Cię od "noob omg report feeding leave fucking idiot qq retard", nic się na to nie poradzi. Albo już w queue, first pick picknął mida ale przecież ostatni pisał, że on idzie i też picknie mida, bo ludzie myślą, że są zajebiści gdy powyzywają trochę od noobów, ale to tak nie działa. Przede wszystkim nie wdawaj się w flamienie z trollami, karmisz trolla tylko wtedy i psuje na dodatek to atmosferę gdy, co prowadzi do przegranej rundy! Kumpel spadł z 1200 elo do 890, i nadrobił do 1050 samemu, carriował gry, oczywiście czasem przegrywał, lecz jeżeli się chce, to można, nic nie poradzimy na trolli, a reporty nie działają, bo i tak mają na to wyjebkę ;)

Opublikowano

To jest też przez system dobierania graczy , mam 200 winów i miałem w teamie veigara z 7 winami i typ tak nie ogarniał że szok... (dobrali nas tylko dlatego że mieliśmy "podobne" elo) a przeciwnicy 300 win , 455 win , 70 win , wiadomo że tacy gracze przewyższa doświadczeniem takiego noobka z 7 winami

pZF9f.jpg

Nie wykonuję już żadnych zleceń graficznych!

Moje Tuty:

Opublikowano

"Dobry gracz wymaga od siebie, słaby od innych"

Widocznie gówno wiesz o grze.

Jeżeli dobrze ci idzie pomagasz innym a nie na chama ksujesz co się da, dzięki temu są większe szanse na wygraną, bo noob który feedzi może zabić przynajmniej 1 w pozniejszej rozgrywce, a nie pasc w 1 sekundzie nie robiac dmg.

Sam na 5 sie nie rzucisz bo padniesz w chwile nawet majac mega feeda (wyjatek to mordekaiser:<).

Opublikowano

W normalnych gra , wybiera Ci team , patrząc na twoją historię czyli : jak masz wszystkie przegrane mecze w historii to dobiera ci team z taką samą historią lub podobną . A na rankedzie patrzą na ELO + historie granych rankedów.

gówno prawda.

Nie raz wszystko miałem wygrane, a team miałem do dupy.

Opublikowano

"Dobry gracz wymaga od siebie, słaby od innych"

Widocznie gówno wiesz o grze.

Jeżeli dobrze ci idzie pomagasz innym a nie na chama ksujesz co się da, dzięki temu są większe szanse na wygraną, bo noob który feedzi może zabić przynajmniej 1 w pozniejszej rozgrywce, a nie pasc w 1 sekundzie nie robiac dmg.

Sam na 5 sie nie rzucisz bo padniesz w chwile nawet majac mega feeda (wyjatek to mordekaiser:<).

Zrozumiałeś w ogóle sens tego cytatu? Wydaje mi się, że nie. Nie mowa tu o jakimś ksuciu, czy też feedowaniu. Po prostu jeżeli przegrasz swoją linię, i zaczniesz flamować na innych, że Ci nie pomogli lub wymogi od junglera, że nie gankował to doprowadzasz do przegranej. Skoro gówno wiem o grze, to skąd te 40 postów napisane w dziale Lola, jak bym nic nie wiedział o tym, to bym się tu nie udzielał, sam mam 351 rozegranych rankedów, więc wiem o czym mówię. Jeżeli jesteś nafeedowany, wyfarmiony, gankujesz inne linie, nazywa się to carriowaniem, pomagasz liniom w zabijaniu przeciwników na ich linii. O tym to jest, że samemu trzeba wygrać. Jeżeli już dojdzie do tego, że przegrasz linię, to chociaż trzeba się starać pomagać swoim, a nie flamować, jacy to oni są nooby bo nie pomagają. O tym mówię, a Ty do mnie, że gówno wiem. A co do tego

bo noob który feedzi może zabić przynajmniej 1 w pozniejszej rozgrywce, a nie pasc w 1 sekundzie nie robiac dmg
to skoro feeduje, trzeba mu pomóc, o tym mowa. A sądząc po Twoim zdaniu, że już stwierdzasz, że jest noobem bo padł 2-3 razy, to jest właśnie błąd. Oczywiście, do niektórych nie da się przemówić, bo od razu idą padać specjalnie dalej, no i przez to się przegrywa głównie :)
Sam na 5 sie nie rzucisz bo padniesz w chwile nawet majac mega feeda (wyjatek to mordekaiser:<)

Shen? Sion? Malphite? Wystarczy zainicjować teamfighta, przytankować, team zrobi to co umie i może z tego coś wyjdzie, szczególnie sionem, którym masz 200+ cs, ult= heal 400+ per hit, więc widocznie Ty gówno o tej grze wiesz :)

Opublikowano

To nie chodzi o to, że ktoś dobrze gra, miał najlepsze staty a i tak przegrał rankeda...

Po prostu trzeba umieć carrować gry, nie ma co płakać że się miało hujowy team.

Rozpisze to matematycznie:

Załóżmy, że wszyscy oprócz ciebie mają 50% szans na wygranie lane.

twój team:

Top 50%

mid(ty) x%

Jungle 50%

bot 50%

Przeciwnicy:

Top 50%

mid 50%

Jungle 50%

bot 50%

Każdy oprócz ciebie ma 50% na wygranie lane/jungli(udane ganki), i ty nic na to nie poradzisz, dlatego nie obwiniaj teamu tylko staraj się poprawić swoją grę tak abyś nie był 50% tylko 75-80%.

I wtedy nie ważne czy wygrasz grę czy przegrasz, po 100x rankedach napewno wyjdziesz na +.

Najłatwiej carrować grając na midzie lub w lesie, dlaczego ?

Dobry jungler pomaga wygrać topa mida i bota, zwiększając szanse na wygraną.

Mid bo gankujesz inne lane, masz odpowiedni burst aby ściągnąć najgorszego wroga czyli przeciwnego carry.

Na niższym elo(i nie tylko) polecam: fizz, ahri, lb, sion ap na midzie.

Jungle:lee sin, malp, amumu.

I najważniejsze gdy grasz rankeda rób to dla przyjemności a nie dla elo ;]

Opublikowano

Zrozumiałeś w ogóle sens tego cytatu? Wydaje mi się, że nie. Nie mowa tu o jakimś ksuciu, czy też feedowaniu. Po prostu jeżeli przegrasz swoją linię, i zaczniesz flamować na innych, że Ci nie pomogli lub wymogi od junglera, że nie gankował to doprowadzasz do przegranej. Skoro gówno wiem o grze, to skąd te 40 postów napisane w dziale Lola, jak bym nic nie wiedział o tym, to bym się tu nie udzielał, sam mam 351 rozegranych rankedów, więc wiem o czym mówię. Jeżeli jesteś nafeedowany, wyfarmiony, gankujesz inne linie, nazywa się to carriowaniem, pomagasz liniom w zabijaniu przeciwników na ich linii. O tym to jest, że samemu trzeba wygrać. Jeżeli już dojdzie do tego, że przegrasz linię, to chociaż trzeba się starać pomagać swoim, a nie flamować, jacy to oni są nooby bo nie pomagają. O tym mówię, a Ty do mnie, że gówno wiem. A co do tego
to skoro feeduje, trzeba mu pomóc, o tym mowa. A sądząc po Twoim zdaniu, że już stwierdzasz, że jest noobem bo padł 2-3 razy, to jest właśnie błąd. Oczywiście, do niektórych nie da się przemówić, bo od razu idą padać specjalnie dalej, no i przez to się przegrywa głównie 

Zrozumiałem twój cytat w inny sposob, wlasnie o to mi chodzilo zeby nie flamowac swojego teamu bo wyjdzie i bd po grze. Lepiej pomagac, dawac fragi.

Opublikowano

prawda jest taka ze ci co kozaczą na rankedach i mowia ze graja najlepiej na top czy gdzies tam przeważnie psują gre.

Ja gralem solo i zrobilem bląd gram duo i jest dobrze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...