Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Czy was też wkurzają rankedy?

cris-79

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak gram rankeda, przeważnie trafi się jakiś unskilled lub gość z afk. Ale i tak solo rozpieprzam, ale jak to jest z dupnym teamem. Staty możesz mieć 10/0 , ale jedyny z feedem to przegrana gra.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

up

Daje rade, ale póki co to tylko na normalu nią grałem.

Dzisiaj na rankedzie miałem w drużynie rammusa, który poszedł na topa z healem i exhaustem, 0/4/4 w 10min i 12cs....

Ale wygraliśmy bo ja na midzie i ad carry byliśmy zfedowani.

O i jeszcze polecam 1 postać na rankedy: TF.

Farmisz ... 6 lvl = all the time gank bot.

Gankowanie bota jest o tyle korzystne, że ty i ad carry się fedujecie po udanym ganku.

Pograj tydzień tf'em na draftach jak ogarniesz polecam na soloq.

Opublikowano

To już chyba 3-4 temat o tej samej treści, który założyłeś. Jak masz zamiar się wyżalać to może pójdź do rodziców?:) Być może jesteś uzależniony i traktujesz tą grę zbyt poważnie.

fe7afd2c01dc5fe025c76fe9bf8c0b0e.jpeg
4to7r2K.png

Opublikowano

Prawda jest taka że 90% osób które narzekają na noob teamy sami je tworzą :D Ale śmiesznie się was czyta jak zwalacie na wszystkich wine. Ktoś tam podał wam dobry cytat wyżej, podam kolejny "Umiesz liczyć? Licz na siebie". W tej grze akurat to sie bardzo dobrze sprawdza. Matchmaking działa tak samo na normalach i na rankedach, tylko że na rankedach widzicie swoje elo a na normalach jest ono ukryte. East różni się troszkę od West bo grają słabsi gracze i łatwiej jest wycarrować gry. Sporym problemem na east jest też częste wychodzenie z gier przez innych graczy (na West też to się zdarza, ale statystycznie rzadziej niż na East) co nie zmienia faktu że 4v5 nie da się wygrać (kto twierdzi inaczej powinien się zająć Mario).

Pozdrawiam,

Meset ;)

Opublikowano

Polecam serię gimpera "ucieczka z piekła" na YT on też ci pokaże że wyjście z elo to kwestia komunikacji z teamem a sam możesz bardzo dużo zrobić :). Najgorzej grać z wiarą że będziesz remisował na linii a ktoś będzie wygrywał i poprowadzi nas do wygranej.

Akurat miałem 890 elo i już sie wybiłem do 1070 (w 2 dni?) zepsułem elo na początku i teraz płace za swoje ale uwierz mi z elo da sie wyjść.

Moim zdaniem dużo zależy od junglera i udanych ganków jak mam ogarniętego supporta (gram ad caary) to idzie robić niesamowite rzeczy dla teamu.

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Ja zazwyczaj nie gram rankedów a jeżeli już to z teamem.

Bo gra na rankedzie z radomami to jest po prostu porażka.

Wbiją ci takie 2 osoby które chcą iść np. mid i już nie ma przebacz, albo pójdą we dwóch na mida albo będzie jeden AFK.

Opublikowano

@Up

Wczoraj miałem w teamie premade: Blitza (0 celności, jedyny grab to nafeedowany kennen na ulcie) i Shyvanne, która miała iść na jungle, ale zaczęła wyzywać WW na topie. WW poszedł do dżungli bez Smite (całkiem mu to nieźle szło) a Shyv szła pod AP i nafeedowała Riven 8/0/0.

Opublikowano

Ktoś tam podał wam dobry cytat wyżej, podam kolejny "Umiesz liczyć? Licz na siebie".

Prawda, jeszcze cofnę się do tego co wcześniej pisałem. Grałem Dariusem na topie, ww 0/3 poszedł na inną lane, zgarnąłem 2 turrety + 3 kille z ludzi, którzy próbowali mnie powstrzymać. Vayne miała 0/3 i ciężką linię z powodu Gravesa i Blitzcranka, mocne combo, zacząłem robić lane ganki, i Vayne później kładła Gravesa na solo, wbijałem się w 5 bo miałem wystarczające itemy, a oni zabijali, no i przy okazji ja z ulta coś tam, więc tak jak już pisałem, jeżeli sam nie wygrasz to inni tego za Ciebie nie zrobią, i tego się będę trzymał :)

Opublikowano

up

Samemu się nie da wygrać, można po prostu jak najwięcej od siebie wymagać i pomagać drużynie.

Każdego rankeda po prostu nie da się wygrać, najlepsi przegrywają rankedy ale mają 560win 470lose i są w czołówce.

Opublikowano

Następny, który nie rozumie. Samemu to znaczy carriować grę, nie będę tego drugi raz tłumaczył, wyfarmiiony, z killami, gankujesz linie i wygrywasz samemu pomagając teamowi. Tyle

Opublikowano

Nie sądzę , ja grając Irelią miałem staty 7/1 do 25 minuty , byłem wyfarmiony i kupowałem dobre itemki , lecz reszta mojego teamu wolała atakowac tanka shena gdy morgana i corki rozwalali wszystko a potem cytuję ,, Better focus tank becouse shen is OP " . No akurat nie wiem czy samemu można wycarrować gre.

Opublikowano

Następny, który nie rozumie. Samemu to znaczy carriować grę, nie będę tego drugi raz tłumaczył, wyfarmiiony, z killami, gankujesz linie i wygrywasz samemu pomagając teamowi. Tyle

Na twoim 900 elo jest to możliwe. Wyżej musisz mieć lekko ogarnięty team, bo nie dasz sobie rady 1vs5 bo twoja drużyna robi smoka.

Opublikowano

Na twoim 900 elo jest to możliwe. Wyżej musisz mieć lekko ogarnięty team, bo nie dasz sobie rady 1vs5 bo twoja drużyna robi smoka.

Następny pierdolony komentator*, który kurwa nie wie ile mam elo a pierdoli. Powiedzcie kurwa ludzie, czy tak jest ciężko pingować, lub napisać, którego mają bić?

Ja mam 1161 elo, stoję w tym cały czas, i wiem o czym mowa, a skoro Ty masz takie duże elo, to z takim doświadczeniem z jakim tam doszedłeś powinieneś dać sobię radę wycarriować grę. A Gimperr co mówi na temat, że elo hell nie istnieje? Mówi tam o tym, że trzeba carriować grę, pomagać drużynie, a i jeszcze, kto mądry się wpierdala w 5 samemu? Podkreślam samemu , jeżeli Twój team robi smoka, pomagasz im w robieniu tego smoka, a nie postanawiasz się bić. Z resztą, co ja będę Was w lola grać uczył, sami jesteście najmądrzejsi i dobrze wiecie jak wygrać grę, więc ciągnięcie tego dalej moim zdaniem jest bez sensu. dobranoc

Opublikowano

Pan @Luc3qQ ma w 100% rację, czy Wy ludzie na prawdę nie potraficie jakoś komunikatywnie rozegrać mecz ? Wiadomo, że czasami trafia się jakaś osoba, która nic nie pisze, nic nie mówi, picka sobie kogo chce i ma wyjebke, ale to nie znaczy, że wy też powinniście tak robić. Trzeba grać drużynowo, czyli rozjebujecie swoją linie porządnie, idziecie pomagać innej, by tamta też mogła wygrać. Najlepszą taką linią jest mid, tam trochę feedu i jazda. Następną sprawą jest Flame, który jest na prawdę denerwujący. Ktoś ma np. stat 0/2, to jasne, że wy od razu "OMG, noob bot, retard, l2p", a powinniście wpaść na linię bez żadnego gadania i pomóc. CHYBA że wy też przegrywacie linie, to wtedy albo spinka i wykorzystywanie do stu procent swoich możliwości albo kochany flame, który będzie brzmiał " OMG, noob jungler, no help, no gang, fail, report noob, retard, gtfo". Trzeba też pamiętać, żeby nie obwiniać nikogo z teamu o deda albo o coś innego, bo to najczęściej wasza wina, a każdy popełnia błędy. Cóż, podsumowując moją argumentację (chyba u każdego rozprawka kończy się w taki sposób :P), możemy się nauczyć iż :

1. Flame to zuo.

2. Trzeba starać się carriować grę.

3. Ogarnąć obwinianie innych (ale to chyba też rodzaj flamu<nie wiem czy tak to się odmienia>)

Takie troche pierdolenie o szopenie, bo większość ludzi o tym wie, ale w praktyce trudniej trzymać się tej zasady p:

P.S. Przepraszam, jak się powtarzałem albo coś napisałem bezsensu, bo pisałem to z przerwami a sprawdzanie błędów jest dla frajerów.

fb.com/myrodj

Opublikowano

Następny pierdolony komentator*, który kurwa nie wie ile mam elo a pierdoli. Powiedzcie kurwa ludzie, czy tak jest ciężko pingować, lub napisać, którego mają bić?

Ja mam 1161 elo, stoję w tym cały czas, i wiem o czym mowa, a skoro Ty masz takie duże elo, to z takim doświadczeniem z jakim tam doszedłeś powinieneś dać sobię radę wycarriować grę. A Gimperr co mówi na temat, że elo hell nie istnieje? Mówi tam o tym, że trzeba carriować grę, pomagać drużynie, a i jeszcze, kto mądry się wpierdala w 5 samemu? Podkreślam samemu , jeżeli Twój team robi smoka, pomagasz im w robieniu tego smoka, a nie postanawiasz się bić. Z resztą, co ja będę Was w lola grać uczył, sami jesteście najmądrzejsi i dobrze wiecie jak wygrać grę, więc ciągnięcie tego dalej moim zdaniem jest bez sensu. dobranoc

Pan @Luc3qQ ma w 100% rację, czy Wy ludzie na prawdę nie potraficie jakoś komunikatywnie rozegrać mecz ? Wiadomo, że czasami trafia się jakaś osoba, która nic nie pisze, nic nie mówi, picka sobie kogo chce i ma wyjebke, ale to nie znaczy, że wy też powinniście tak robić. Trzeba grać drużynowo, czyli rozjebujecie swoją linie porządnie, idziecie pomagać innej, by tamta też mogła wygrać. Najlepszą taką linią jest mid, tam trochę feedu i jazda. Następną sprawą jest Flame, który jest na prawdę denerwujący. Ktoś ma np. stat 0/2, to jasne, że wy od razu "OMG, noob bot, retard, l2p", a powinniście wpaść na linię bez żadnego gadania i pomóc. CHYBA że wy też przegrywacie linie, to wtedy albo spinka i wykorzystywanie do stu procent swoich możliwości albo kochany flame, który będzie brzmiał " OMG, noob jungler, no help, no gang, fail, report noob, retard, gtfo". Trzeba też pamiętać, żeby nie obwiniać nikogo z teamu o deda albo o coś innego, bo to najczęściej wasza wina, a każdy popełnia błędy. Cóż, podsumowując moją argumentację (chyba u każdego rozprawka kończy się w taki sposób :P), możemy się nauczyć iż :

1. Flame to zuo.

2. Trzeba starać się carriować grę.

3. Ogarnąć obwinianie innych (ale to chyba też rodzaj flamu<nie wiem czy tak to się odmienia>)

Takie troche pierdolenie o szopenie, bo większość ludzi o tym wie, ale w praktyce trudniej trzymać się tej zasady p:

P.S. Przepraszam, jak się powtarzałem albo coś napisałem bezsensu, bo pisałem to z przerwami a sprawdzanie błędów jest dla frajerów.

Jeżeli myślicie że osoba która ma wyższe ELO potrafi sama wycarrować grę to pozdro.

Im większe ELO tym gorzej się gra więcej ogarów mniej retardów ,lecz na nordicu retard jest do 1600 ELO. 1 osoba nie potrafi wycarrować gry , jeżeli team zawodzi trzeba flame'ować i pisać im to kogo focusować bo ping na debila nie działa . Najlepiej jak osobę focusowaną napiszecie CAPSEM. Miałem 1400 ELO spadłem dzięki takim ludziom co nie potrafią grać dostają konta od kumpli i grają jak jedno wielkie zero.

Dodam ,że jeżeli nie ogarniecie wulgów i przestaniecie się kłócić TEMAT ZAMKNĘ

Opublikowano

Wszyscy piszecie ze trzeba carryowac gre -,-

Ale 70 % gier jakis koles z 10 winami ma 1400 elo a ty 1300

I np mowisz top ale nie on ma first pick i chuj ze jestes lepszy on i tak ci wezmie linie i masz lose bo ma 2 15 -,-

Opublikowano

No to ty nie zaczynaj tak : od razu po wyjściu z kolejki "mid, or afk" albo coś takiego... Spokojnie i na luzie. Zresztą ludzie, nie grajcie championami, których nie ogarniacie, bo to nie w tym rzecz. (nie wiem po co to napisałem..)

@Dami

Nie trzeba flame'ować, bo to tylko pogarsza grę. Ja nie mówie, że sam 5 masz wykaszać, tylko z przyjaznymi zamiarami pomagać graczom... Nie pisz "omg noob kennen dont focus tank u retard" tylko "focus le blanc next time please".

Jeżeli wam się nie da tego przetłumaczyć, to wy z tego elo nie wyjdziecie,

dziękuje.

fb.com/myrodj

Opublikowano

Po raz kolejny Lancer ma rację, flame=lost, nie będę się już więcej tu udzielał, chyba, że ktoś będzie miał jakiś problem do moich postów tutaj wypisanych, to wtedy się udzielę. dobranoc

Opublikowano

@up, jak ja widzę, że już sapią na czacie, daje bloka (nie róbcie tego!) i "sam" sobie gram, stawiam wardy (choć supportem nie jestem)tam gdzie powinno się kłaść i gram. Rzadko kiedy tak robię, bo już mam ponad 1800 elo i nie ma noobskich ludzi, wiadomo, każdy popełnia błędy i nie należy ich wytykać.

@Top, mnie nie wkurzają rankedy, bardziej się z tego śmieje, że przegram, bo DLA MNIE LOL TO GRA, GRA = RELAKS nie warto być maniakami jak Wy :)

Moje zdanie na temat i ogólnie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...