Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dlaczego nie grać tankiem?

EternalMt2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@do wszystkich, którzy mówią, że tanki są złe - jesteście nobami low elo :(

Weźmy np. alistara, item jaki buduje to warmog >atma i ma już dmg i heala, a jak dobuduje kolczastą to już w ogóle ...

Sam wiem, byłem tankiem i nafeedowany Master Yi innym bił po 400 a mi 75 z krytem, ale uciekł, ponieważ byłem pod tanka, a nie miałem jak go dosięgnąć...

• Odpowiedzi 71
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@do wszystkich, którzy mówią, że tanki są złe - jesteście nobami low elo :(

Weźmy np. alistara, item jaki buduje to warmog >atma i ma już dmg i heala, a jak dobuduje kolczastą to już w ogóle ...

Sam wiem, byłem tankiem i nafeedowany Master Yi innym bił po 400 a mi 75 z krytem, ale uciekł, ponieważ byłem pod tanka, a nie miałem jak go dosięgnąć...

Ale ty człowieku dziwny jesteś. Zaprzeczyłeś sobie w swoim poście :x

Warmog + atma na alistarze = offtank :) nawet z tą kolczugą (thornmail czy co?)

a i ten, jeśli chodzi o low elo nubki:

1. podaj swoje wraz z nickiem

2. popacz na moje :( chcesz nick, pisz pw i dodaj.

Rozpoczynałem tą dyskusję nieco prowokacyjnie. Jak widać się udało bo wyszła nam całkiem niezła wymiana poglądów.

To teraz przedstawię Wam nieco liczb, które mogą rzucić jakieś dodatkowe światło na naszą sprawę.

TOP 10 Najczęściej banowanych championów (na ostatnich rozgrywkach IEM w Hanowerze):

1. Shen - 31
  2. Ryze - 22
  3. Cassiopeia - 21
  4. Karthus -19
  5. Irelia - 19
  6. Shyvana - 18
  7. Rammus - 13
  8. Morgana - 12
  9. Udyr - 10
  10. Twsted Fate - 10

* Wyniki dla 44 gier.

Shen - banowany w 75% gier!

Irelia - w prawie 50%

Rammus - w ponad 30%

Jaki z tego wniosek? Ano taki, że jeśli Ci go nie zbanują to bierz Shena i graj tankiem, bo najlepsi się go boją jak ognia ;)

Źródło: Oficjalna strona SK-Gaming

http://www.sk-gaming.com/content/37026-Top_Champion_PicksBans_At_IEM_Hannover

ps. na MLG w 24 grach Shen dostał bana 23 razy. W jednej grze przeszedł i była wygraną... ;)

Shen jest tak często banowany, ponieważ:

a)taunt

b)dmg bez itemów, dokladasz wits enda i offtank jak sie paczy

c)world ulti, absorbuje w kij dmga

d)pasywka, dash, q i nie ma 1/4 hp

Irelia jest tak często banowana, ponieważ:

a)sustain

b)dmg

c)stun/slow

d)snowball

Rammus jest tak często banowany, ponieważ:

a)taunt

b)kulka

I nie są tak po prostu banowane bo są "tankami".

Boom, zapomniałem

nowe staty banów z rankedów

shen ponad 90%

przytoczę moją poprzednią wypowiedź jeszcze raz :P

W dzisiejszym metagamie nie ma miejsca na TANKA. Gra się double offtankami - offtank jungle/offtank top albo dwoma ap i jednym offtankiem - top,mid ap ; jungle offtank.

Teraz pytane:

Czemu nie gra się TANKIEM?

A temu bo pure tank nic nie zrobi - wbije ci się w teamfight i co? Podrzuci wszystkich robiąc przy tym 0 demejdża? przyjmie na siebie cały wrogi dmg (nie bo focus poleci na ap/ad). Po teamfighcie zostanie sam i dupa.

Offtank:

wbije się w teamfight robiąc przy tym dmg

jak focus poleci na naszego ad/ap to moze cos jeszcze zrobi

46891132602722595964.jpg
Opublikowano

a ja jednak bym sie pokusil o zrobienei rammusa pod full tanka tak czy tak zadajemy w kij dmg a jestesmy full tankiem :P

tak ale rammusem możesz iść tylko do jungli, a on w jungli nigdy nie zbierze wystarczajaco duzo golda zeby być full tankiem, full tanki w jungli to fail, nawet malphite stał sie ap offtankiem żeby być viable w jungli.

Opublikowano

Pod tanka warto robić Nocturna - ponieważ, ze względu na jego ulti można rzucić się wprost na Carry (po czym odpalić np. Randuina) i wtedy enemy team MUSI nas focusować - gdyż Nocturne z łapki i pasywki ma całkiem potężny DMG. Mimo wszystko Atma powinna być kupywana na każdego tanka.

wikmk9.jpg

Opublikowano

Pod tanka warto robić Nocturna - ponieważ, ze względu na jego ulti można rzucić się wprost na Carry (po czym odpalić np. Randuina) i wtedy enemy team MUSI nas focusować - gdyż Nocturne z łapki i pasywki ma całkiem potężny DMG. Mimo wszystko Atma powinna być kupywana na każdego tanka.

Nocturna robi się pod offtanka, nie pod tanka, a te polaczki które robią go full AD to... wiecie co z nimi zrobić.

46891132602722595964.jpg
Opublikowano

@UP

NIC nie jest opłacalne na full tanka. NAWET SHEN!

To może mi kolego powiesz jak się robi alistara pod offtanka? Co mu złożysz? Rabadona?

Ja jestem przekonany że gra full tankiem na sens. Może nie robi nic dmg, ale potrafi BARDZO dużo wytrzymać.I to też zależy od gustu, jak ktoś lubi i nauczył się grać tankami prawdziwymi, to potrafi wygrać grę bez robienia dmg. Od tego jest reszta teamu. Ty masz TYLKO I WYŁĄCZNIE zebrać na Siebie dmg.

Co do offtanków. Offtanki to sobie gracze wymyślili, bo cwaniaki złożyli full hp + atma i kozaki. " Haha mam dużo życia i potrafię dużo zadać obrażeń." Bzdura. Offtank jest może silniejszy od tanka. co nie faktu że jak nie doświadczony gracz zrobi sobie offtanka który będzie kradł zabójstwa drużynie to ja dziękuję za takiego offtanka.

efbiaj2.jpg
Opublikowano

@UP

NIC nie jest opłacalne na full tanka. NAWET SHEN!

Ty też nie jesteś opłacalny

I może mi powiesz że malphite robisz pod supporta.....

"Nocturna robi się pod offtanka, nie pod tanka, a te polaczki które robią go full AD to... wiecie co z nimi zrobić."

Nie możesz komuś zabronic robienia nocturna pod ad

Już to widzę że każdy robi nocturna pod off tanka bo tak Ci się w dupie zachciało.

Jak ktoś będzie chciał to zrobi go nawet pod supporta.

RGVyaW9ueF9fX2V1bmVfX180MTBfX19OVUxMX19fMl9fXzEwMF9fX25vbmUucG5nX19fMTBfX18zX19fMDAwMDAwX19fc29sbw==.png

Opublikowano

Gowno prawda,zrobcie dariusa pod full tanka a i tak bedzie mial dmg :).zrobcie volibeara pod full tanka a i tak bedzie mial dmg,zrobcie malphite full armor to wam jebnie z e 600:).Tanki nie wyginely,lecz niektore upadly ale niektore zwiekszyly swoja moc

sstwc.jpg

Opublikowano

Ludzie nie robieją tanków bo myślą że nawet jak będzie 5 "gravesów" to wygrają jeśli ogarniają

później się dziwią że przegrywają

wg mnie ludzie tak do tych tanków podchodzą bo większość nie ma dużego udziału w dmg w late (dmg nie jest zbyt wielkie przeciw takiemu offtankowi) a przeciez wszyscy chcą fragi :(

PISANIE WYŁĄCZONE

Opublikowano

Na tym forum chyba tylko 10% ludzi wypowiadających się w tym teamcie zna mechanike gry...

Gowno prawda,zrobcie dariusa pod full tanka a i tak bedzie mial dmg

:)

.zrobcie volibeara pod full tanka a i tak bedzie mial dmg,zrobcie malphite full armor to wam jebnie z e 600:).Tanki nie wyginely,lecz niektore upadly ale niektore zwiekszyly swoja moc

tylko po co? jak można ich zrobić pod offtanka i walic jeszcze wiecej dmg...

nie moge pojac waszej logiki

46891132602722595964.jpg
Opublikowano

Ok jeśli dla was full tanki są useless to co składacie na 'majfajta'? Jego zrobisz pod full tanka, a i tak będzie miał DMG. Co z tego że offtank ma to hp i jakiś tam śmieszny dmg jak malphite wejdzie z ulti włączy w potem e i reszta teamu dobija bądź on sam z q..

Czekam na wasze buildy malphite'a pod offa. :)

BTW. Nie chce malphite'a ap tylko off tanka, hp i atma itp krety. OFF TANK AP jest dopiero useless.

Malphite ma za zadanie wejść z ulti obniżyć każdemu attack speed i zostawić by reszta podobijała..

...

Opublikowano

Ok jeśli dla was full tanki są useless to co składacie na 'majfajta'? Jego zrobisz pod full tanka, a i tak będzie miał DMG. Co z tego że offtank ma to hp i jakiś tam śmieszny dmg jak malphite wejdzie z ulti włączy w potem e i reszta teamu dobija bądź on sam z q..

BTW. Nie chce malphite'a ap tylko off tanka, hp i atma itp krety. OFF TANK AP jest dopiero useless.

Malphite ma za zadanie wejść z ulti obniżyć każdemu attack speed i zostawić by reszta podobijała..

I co będziesz bić dmg raz na kilka sekund? Poza tym nawet jeśli zrobisz te 250 armora, to i tak masz +125 dmg. No to jesteś prawdziwym killerem.

Wejść w teamfight, spowolnić i obniżyć attack speed? Hahahahaha i potem zostawiasz ich żeby się bili 5vs4? Bo przecież przeciwny team nie będzie Cię bił. Bo po co? Przecież robisz im około 300dmg raz na kilka sekund. A jeśli to przeciwnicy zainicjują walkę? Co wtedy zrobisz?

Dobra, wystarczy. Jeśli nie chcecie dobrej rady i nie da się wam nic wytłumaczyć to grajcie dalej tankami. A potem płacz o elo hell. Ale skoro nie przyjmujecie pomocy, to ja kończę tutaj tę dyskusje.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Nie wiem jak dla was, ale jak dla mnie gra bez tanka w drużynie to już przegrana ... Czemu ? ponieważ on inicjuje TF i za nic go nie zabijesz (jak ogarnia). Powiedzmy, że tak OFF Tank chce za inicjować TF i dupa cała drużyna na niego pójdzie i śmierć na miejscu. Jeszcze można zagrać dwoma OFF Tankami (solo top i jungler), ale nie jednym. Jak ja gram volim to zawsze mam fragi i nie mam powyżej 5 "dedów" bo fokusuje AD lub AP i pada na "w" i nie mówcie, że taki Malphite nie ma DMG jak go nie zrobisz trochę pod AP bo ma i to nawet spory jak na tanka nawet z "e".

Opublikowano

No dobra po tank byc musi co z tego ze bedziecie mieli offtanka ktory zainicjuje tamfighta skoro dostanie stuna padnie w 2 sekundy a robiac sie pod full tanka wbijasz sie jak oni cie zfocusuja to twoj team ma za zadanie ich wykonczyc

Offtank ani to dobrego dmg nie wycisnie ani dlugo nie postoi

Grajac shenem pod tanka/offtanka jest spora ruznica bo duzej roznicy w dmg nie bylo a i tak dalem rade ubic przeciwnego ad carry bez problemu i zwiac dashem a pod offtanka bylo ciezej bo mnie klepali mocno

Dla was sie chyba tylko kille licza bo majac dobrego tanka teamfighty wygrywa sie bez problemu :P

Seiran95.jpg

Opublikowano

I co będziesz bić dmg raz na kilka sekund? Poza tym nawet jeśli zrobisz te 250 armora, to i tak masz +125 dmg. No to jesteś prawdziwym killerem.

Wejść w teamfight, spowolnić i obniżyć attack speed? Hahahahaha i potem zostawiasz ich żeby się bili 5vs4? Bo przecież przeciwny team nie będzie Cię bił. Bo po co? Przecież robisz im około 300dmg raz na kilka sekund. A jeśli to przeciwnicy zainicjują walkę? Co wtedy zrobisz?

Dobra, wystarczy. Jeśli nie chcecie dobrej rady i nie da się wam nic wytłumaczyć to grajcie dalej tankami. A potem płacz o elo hell. Ale skoro nie przyjmujecie pomocy, to ja kończę tutaj tę dyskusje.

To co Ty kretynie składasz na malfajta? :>

Pytań nie mam oglądaj te śmieszne streamy, a potem rób z siebie debila na forum..

Ja nie płaczę o elohell ;>

...

Opublikowano

Wyjdź, zaklaszcz uszami i graj w tego lola dalej.

"Malfajta" składa się właśnie pod AP OFFTANKA, który jest jak najbardziej viable - wali dmg i to nie mały.

27611237171739313142.jpg

13871648690725655943.jpg

99804615827953896295.jpg

Prosz cie bardzo prosie. :)

46891132602722595964.jpg
Opublikowano

no moj kumpel gra tylko tankami i off tankami typu jarvan czy galio, szczerze powiem ze on jarvanem gra najlepiej ze wszystkich dotychczas spotkanych graczy przeze mnie (prosze nie pisac komentarzy typu ja i tak gram lepiej bo to jest debilne) i jak wbija w srodek tfa to nie dosc ze robi ogromnego dmga to bardzo dlugo sie trzyma wiec dla mnie tank to jedna z kluczowych postaci w grze..

Opublikowano

@up

podaj mi 3 argumenty dlaczego tank jest lepszy od offtanka i dlaczego tank jest jedną z najbardziej kluczowych postaci w grze.

Oczywiście nie mylmy pojecia tank - Tank to postać na którym są złożone tylko itemy na armor, resy i hp, bez atymy etc.

46891132602722595964.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...