Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dlaczego nie grać tankiem?

EternalMt2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Omg oglądacie streamy ? chyba nie ,nikt tam nie gra tankami ^^ Oczywiście zdarzy się czasem jakis tank :) no np alistar ktory jest jednym z lepszych supportów i w lategame jest małym tankiem ale nie full :)

• Odpowiedzi 71
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

No tak jak napisałem alistar jest bardzo dobry na tank ponieważ ma wiele cc tak samo Nautilius ale shen jak dla mnie jest duzo lepszy jeśli kupi wits end attack speed + magic resist albo powiedzmy ze na topie jest shen vs shen mi nie tak dawno się trafiło i w momencie w którym kupiłem wits end zaczynałem z nim wygrywać a on grał pod full tanka chyba ze shen do jungli to nie wiem :D(wole top)

Opublikowano

eMode ma racje.

Powiedzcie mi, gdzie tankiem pójdziesz na rankedzie. hmmm?

Malphite, spróbujcie sobie go złożyć pod HP i dojebać atme.

Przecież to jest poezja. Tak samo można go robić pod hp, ale dojebac np. AByssalem, Zhonyia, Rylai.

To samo Amumu, a Rammus to chyba jedyny czysty tak, ponieważ Armor daje mu DMG.

ps. panie JDragon - Alistar to nie tank, Ali do support lub jungler.

RANKEDSY SIEM KUANIAJOM!

@UP

Shen vs Shen..

normal game..

@EDIT

No własnie oglądamy. I widzę często Shena (full tank) i Alistara (tank / jungla / gank).

wtf? co to za pozycja?

Opublikowano

No tak ale w lategame jak chcesz być supportem ? jeśli są same teamfighty , alistar w late robi się tankiem z cc"kami

Opublikowano

Moim zd. tanki są i będą może nie tak często ale np. ramus złożysz itemy pod hp złożysz tormail'a i atme i jedziesz 3,5k hp i ok. 260-280dmg wyciągniesz zależy od run. Ale offtanki są częstsze od full tanków, dlaczego? Każdy chcę zgarnąć killa, mieć choć trochę dmg a nie tylko stać, nie dać się zabić ale także mieć satysfakcje z gry, a to wszystko ma off tank. To by było tyle ode mnie.

459941400613567233746.png
By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano

@up

Każdy może osłaniać sojuszników. Nie musi to być full tank... między innymi tak działa support. I właśnie dlatego soraka jest jednym z najgorszych supportów (ale o tym już nie dyskutujcie, to tylko moje zdanie), bo co po healu, skoro Janna czy Alistar mogą kompletnie odgonić przeciwnika.

Kurczę, jestem z siebie dumny. Dawno nie było tutaj takiej dyskusji z prawdziwego zdarzenia. Zawsze jest to po prostu pytanie i odpowiedź, a tutaj? <3

Full tankami się nie gra. Po prostu offtank daje więcej dla drużyny. W lolu jest masa itemów, które zwiększają zarówno survi i dmg. I ja wcale nie mówię, że budowanie survi jest złe. Wytrzymałość to w tej grze podstawa.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

W dzisiejszym metagamie nie ma miejsca na TANKA. Gra się double offtankami - offtank jungle/offtank top albo dwoma ap i jednym offtankiem - top,mid ap ; jungle offtank.

Teraz pytane:

Czemu nie gra się TANKIEM?

A temu bo pure tank nic nie zrobi - wbije ci się w teamfight i co? Podrzuci wszystkich robiąc przy tym 0 demejdża? przyjmie na siebie cały wrogi dmg (nie bo focus poleci na ap/ad). Po teamfighcie zostanie sam i dupa.

Offtank:

wbije się w teamfight robiąc przy tym dmg

jak focus poleci na naszego ad/ap to moze cos jeszcze zrobi

Teraz linia tank vs offtank - offtank wygrywa z palcem w dupie.

Jeszcze jakieś wątpliwości?

sorry za składnie, ale chaotycznie dzisiaj pisze ;o

@UP

Linia urgot + soraka miażdży oll. do tego to globalne ulti. Ban must have na wyższym elo. to z sygny juz nie aktualne :x

46891132602722595964.jpg
Opublikowano

W dzisiejszym metagamie nie ma miejsca na TANKA. Gra się double offtankami - offtank jungle/offtank top albo dwoma ap i jednym offtankiem - top,mid ap ; jungle offtank.

Teraz pytane:

Czemu nie gra się TANKIEM?

A temu bo pure tank nic nie zrobi - wbije ci się w teamfight i co? Podrzuci wszystkich robiąc przy tym 0 demejdża? przyjmie na siebie cały wrogi dmg (nie bo focus poleci na ap/ad). Po teamfighcie zostanie sam i dupa.

Offtank:

wbije się w teamfight robiąc przy tym dmg

jak focus poleci na naszego ad/ap to moze cos jeszcze zrobi

Teraz linia tank vs offtank - offtank wygrywa z palcem w dupie.

Jeszcze jakieś wątpliwości?

sorry za składnie, ale chaotycznie dzisiaj pisze ;o

@UP

Linia urgot + soraka miażdży oll. do tego to globalne ulti. Ban must have na wyższym elo. to z sygny juz nie aktualne :x

Tak ja mam wątpliwości :

Tank vs Offtank tank może wygrać nie zawsze ale może wygrać np taki malphite z jakimś offtankiem.

A tak do tematu to prawda teraz nie gra się tankami albo gra się nimi raz na sto gier każdy kto grał tankami teraz gra offtankami.

RGVyaW9ueF9fX2V1bmVfX180MTBfX19OVUxMX19fMl9fXzEwMF9fX25vbmUucG5nX19fMTBfX18zX19fMDAwMDAwX19fc29sbw==.png

Opublikowano

Tak ja mam wątpliwości :

Tank vs Offtank tank może wygrać nie zawsze ale może wygrać np taki malphite z jakimś offtankiem.

A tak do tematu to prawda teraz nie gra się tankami albo gra się nimi raz na sto gier każdy kto grał tankami teraz gra offtankami.

Malphitem nie gra sie pod tanka mózgu, a jak ty nim grasz pod tanka to współczuje.

46891132602722595964.jpg
Opublikowano

jedyny oplacalny full tank to shen przez swojego pasywa. tank jest bardzo potrzebny w teamie lecz w late jest dosyc slaby dlatego powinno sie mu kupic jakis item na dmg.

Opublikowano

@2UP

Shen to offtank...

@UncleSamy

100% się z tobą zgadzam.

Mam konto na Eu Nordic z 900ELO, i czasami jak tam wbije, to co chwile wychodzą z kolejki, bo flamują dlaczego nie ma tanka.

na North America gdzie mam ELO prawie 1,5k to już się nie zdarza, tam flamują, jak ktoś powie, że idzie w full tank.

TANKI NIE MAJĄ RACJI BYTU!

Opublikowano

Nie ma czegoś takiego jak granie tankiem. Można ewentualnie grać solotop pod tanka, ale nigdy nie kierujemy się tym, żeby być tankiem.

Robienie się full pod tanka mija się z celem - to nie jest dobry pomysł

Opublikowano

Dlamnie gra bez tanka lub offtanka to defeat... Tank lub off odgrywają dużą rolę w teamie, ale w trudnych sytuacjach potrzeba ogarniętych ludzi którzy rozegrają tankiem lub offe'm game i będą wiedzieli co zrobić w takich sytuacjach :)

c186df810c11c52c76583d8249b07d1a89.230.213.1421344783226-U710382.png
Opublikowano

Ale taki tank jak np. Volibear nie jest useless. Podrzut (dobre do inicjowania i przerzucania wrogiego ad/ap carry przy użyciu flasha), R daje kopa do dmg więc bijemy troszke więcej, a W idealne do dobijania. Też zgarniamy fragi.

Opublikowano

Rozpoczynałem tą dyskusję nieco prowokacyjnie. Jak widać się udało bo wyszła nam całkiem niezła wymiana poglądów.

To teraz przedstawię Wam nieco liczb, które mogą rzucić jakieś dodatkowe światło na naszą sprawę.

TOP 10 Najczęściej banowanych championów (na ostatnich rozgrywkach IEM w Hanowerze):

1. Shen - 31
  2. Ryze - 22
  3. Cassiopeia - 21
  4. Karthus -19
  5. Irelia - 19
  6. Shyvana - 18
  7. Rammus - 13
  8. Morgana - 12
  9. Udyr - 10
  10. Twsted Fate - 10

* Wyniki dla 44 gier.

Shen - banowany w 75% gier!

Irelia - w prawie 50%

Rammus - w ponad 30%

Jaki z tego wniosek? Ano taki, że jeśli Ci go nie zbanują to bierz Shena i graj tankiem, bo najlepsi się go boją jak ognia ;)

Źródło: Oficjalna strona SK-Gaming

http://www.sk-gaming.com/content/37026-Top_Champion_PicksBans_At_IEM_Hannover

ps. na MLG w 24 grach Shen dostał bana 23 razy. W jednej grze przeszedł i była wygraną... ;)

Opublikowano

Nie opłaca się obecnie nikogo robić pod full tanka .

Ktoś tam wyżej pisał o Darku jako przykład świetnego full tanka - ludzie przecież to jest marnowanie potencjału .Jak chcecie się bawić tymi tankami to polecam Alistara...

1331059428-U215643.gif

Opublikowano

Omg oglądacie streamy ? chyba nie ,nikt tam nie gra tankami ^^ Oczywiście zdarzy się czasem jakis tank :) no np alistar ktory jest jednym z lepszych supportów i w lategame jest małym tankiem ale nie full :)

Wiesz co? Zagraj kilka gier na wyższym elo to zobaczysz...shen jest prawie cały czas banowany, wszyscy się wzdrygają na samą myśl że przeciwny team posiada shena lub irelię. Może na low elo tak jest ale gra się rozkręca na dobre na 1500 elo i wzwyż.

Opublikowano

Rammus i shen to postacie które można zrobić full tank, ze względu na to że mają prowokacje. Przeciwny ad carry sam się o nich zabija, ale tank odgrywa inna rolę. Wbija z tauntem na enemy team dzięki czemu tamci go biją nie innych, a ten jest bardzo twardy więc nie pada od razu.

Myślę że pod tanka opłaca się robić tylko te 2 postacie, bo nawet będąc full tankami robią dmg.

PS Można jeszcze mundo zrobić, bo ten ma dmg % hp przeciwnika.

Opublikowano

Powiem tak, kiedyś takimi championami jak rammus, malphite gralo sie pod fulltanka, jednak topka doszła do wniosku że lepiej pójść w dimejdż i narodziła się aktualna meta na offtanki, elo

Opublikowano

tank i offtank to nie jest to samo.

np. riven - offtank - frozen mallet , bloodthirster < pokazcie mi jakiegos TANKA który składa takie itemy.

albo Volibear - warmog, frozen heart, Force of Nature < pokazcie mi jakiegoś OFFTANKA który składa na przykład Force Of Nature.

Opublikowano

Tank to podstawa :P

PO co ci offtank ktory i tam nijaki dmg wycisnie i padnie szybko.

Po to jest full-tank zeby sie wbil i zainicjowal tfa po czym wali taunta/AoE stuna i twoj team zabija Ad carry i Ap carry, po takiej akci wyhrywasz t'fa

Jak by sie tak offtankiem wbic to za szybko pada

I zalezy jeszcze jakimi postaciami gramy bo niekture nie warto robic full tanka tylko off tanka a niekture jak np. shen pod full tanka jest wkurwiajacy,

nie da sie zabic a dmg wystarczy zeby ubic jakiegos papiera

Moim zdaniem zalezy jaka postac i jaki przeciwnik :D

Seiran95.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...