Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dotyczące gry LoL

siekiera12334

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jestem początkuącym graczem i chciałbym zadać kilka pytań na które chciałbym uzyskać odpowiedź .

Mianowicie przeglądając różne postacie zastanawiał mnie pasek statystyki "Trudność" niektóre postacie prawie wcale go nie miały a inne na maxymalny poziom.

Kolejna rzecz to cena postaci niektóre kosztują jak sami pewnie wiecie 1400 a inne 6000+ czym one się róźnią jak paski statystyk (atak,obrona,trudnosc itd) mają prawie identyczą a czzasem te za mniejsza ilość "mieczyków" więcej.

Ostatnie już pytanie, podczas rundy jakie kupić przedmioty plecane te u samej góry czy może te drogie.

• Odpowiedzi 77
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Poziom trudności polega na tym że trudniej opanować daną postać chodzi mi o robienie combo podczas gry. (z czasem jak bd długo grał to to nie robi różnicy :))

Postacie różnią się cenowo nie dlatego że jedna jest lepsza od drugiej, ale dlatego że te za 6300 są nowsze. Każda postać jest dobra wystarczy ją ogarnąć ;)

Na samym początku twojej przygody z lol-em polecam kupować zalecane przedmioty u góry.

eune

Opublikowano

Te statystyki to taki poc na wode trudność oznacza jak sobie radzą początkujący itp.

Poctaci za 6300 często się rożnią ale nie statystykami a nowością

Itemy są zależne od postaci

459941400613567233746.png
By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano

Dzieki czytam tutaj na mpc tematy dotyczace lol'a i napotkałem się na określenie "first blood" co to oznacza ?

Jest mozliwość zaprośić znajomego do gry na zasadzie zapraszam jego i londujemy w tej samej drużynie np ja z nim i jakimś randomem na 3 inne osoby.

Jak dodawać runy bo pisze "odblokowane" i by przeciągnąć ale nic nie widzę

Jakie wybrac czary chodzi o te 2 które można wybrac

Co można zyskac zabijaąc potworki typu smok, golem czy coś prócz kasy ?

Co oznaczją skróty:early

.AD

. AP

Uczeń
Opublikowano

1. first blood - pierwsza krew czyli pierwsze zabójstwo w danej rundzie.

2. Tak

3. Przeciągnij na odpowiedni slot.

4. Przy wyborze postaci klikasz na obrazek czaru.

5. Kase, buffy, exp.

Opublikowano

AD- attack damage czyli obrażenia fizyczne

AP- ability power czyli moc umiejętności

Erly- początek gry (0:00-15:00) minut

Mid- środek gry (15:00- 30:00) minut

Late- długa gra (30:00- DO nexusa :D)

Co do czasów nie jestem pewny ale tak mniej więcej

eune

Opublikowano

No to tak:

First Blood-pierwsza krew, czyli jak np. zrobisz tzw. "first blooda" to dostajesz więcej kaski za zabicie.

Jest możliwośc zaproszenia znajomego, wchodzimy w zakładke znajomi czy friends w prawym dolnym rogu, jak się otworzy klikamy PPM i "dodaj znajomego".

Jak chcesz z nim grać, dajesz Graj>wybierasz jakie 3x3 czy 5v5, i nie dajesz "znajdz im czlonków do druzyny" tylko "sam chcę zaprosić czlonków do druzyny" (jakos tak, nie mam polskiej wersji).

Co do czarów to różnie, niektórzy biorą Duch+Wyczerpanie, niektórzy Flash+Ignite (tak biorą najczęściej), prawie zawsze Heal+Flash na AD Carry.

Zabijając jungle, dostajesz kase i buffy (buffy dają tylko Blue, Red i Baron (Nashor).

Skrót:

-Early (początek gry)

-Mid (środkowa gra, pomiędzy early i late)

-Late (późna gra).

-AD (postać na którą sie kupuje itemy pod AD-Attack Damage)

-AP (postac na którą sie kupuje itemy pod AP-Ability Power.)

279981407253602336505.png
Uczeń
Opublikowano

Aktualnie dobrymi champami są: jax, lee sin, kassadin, shen, volibear, morgana.

Opublikowano

OK dzięki za link co zonaczją te skróty

1.Mid

2.Jungla

3.Solo Top

4.Ad bot

5.Supportkupić jak najwięcej itemów czy zzbierać

A i jak się zaczyna to

Co sądzicie o postaci Master Yi

Opublikowano

http://www.mpcforum.pl/topic/324022-tutpodstawowe-pojecia-w-league-of-legends-i-wiele-wiecej/

Mid-Środkowa linia :) idzie się tam NAJCZĘŚCIEJ postaciemi AP lecz są wyjątki np Talon

Jungla- to dżungla postać expi w dżungli i co jakiś czas gankuje inne linie czyli właśnie solo top,mid,bot.

Solo top- Górna linia powinna tam być jeden champ z team chyba ze nie ma JUNGLERA to są 2 ;/

Ad bot- Champ który idzie pod ad-Attack Damage na bot- czyli dolną linie razem z supportem

Support- to postać która wspiera Ad na botline leczy,shield lub wystawia kille jak biltzcrank albo alistar.

Master Yi na początek nie jest zły :D Ja grałem duzo Ashe na początku :D

Opublikowano

Na początek ashe bardzo przyjemnie się gra. Master szybko pada jak nie ogarniasz. A ashe z daleka last hitujesz bez wielkiego wysiłku.

last hit - zabicie miniona tuż przed końcem hp tak żeby dostać kasę za zabicie.

Opublikowano

Wszystkie i żadna :D musisz potrenować postać którą chcesz :) Jednego Master yi pokonasz drugiego nie :D liczy się skill a nie postać :)

Opublikowano

Fiora moim zdaniem jest podobna, nie ze względu na skille ale też robisz tak, żeby bić jak najszybciej i jak najmocniej. Grałem masterem dłuuugo i postanowiłem kupić fiore. Kupiłem i od razu wiedziałem co robić, żeby kroić nią tak jak masterem xD Kosztuje 6300 ale jak bedziesz gral to zarobisz.

stasiu956.png

Nick z Battlefield 3: Stachu956

Nick w League of Legends: Cv8j

Nick z Need for Speed World: Cv8l

Nick z Call of Duty 4: Modern Warfare: Stachu956

Opublikowano

Ja kupiłem teraz Xin zaho podoba mi się, stasiu miałeś jakiś dobry bulid na mastera ?

A powiedzcie mi co oznaczają zwroty/skróty

Gankować

CC

ULTI.

Late game

pasyw

stuny

Co myslicie o postaci Xin zaho

Opublikowano

Ja kupiłem teraz Xin zaho podoba mi się, stasiu miałeś jakiś dobry bulid na mastera ?

A powiedzcie mi co oznaczają zwroty/skróty

Gankować

CC

ULTI.

Late game

pasyw

stuny

Co myslicie o postaci Xin zaho

Xin jest bardzo dobrą postacią szczególnie po buffie

Gankować czyli zchodzić z linii i iśc atakować inna z zaskoczenia.Lub np. Jungler (osoba zabijająca moby w jungli) gankuje wszystkie linie z jungli

CC to są efekty typu slow itp

Ulti to skill pod literką R z największą mocą (zdobywamy go po 6 lvl)

Late game-końcowe fazy gry gdzie ludzie mają już porządne buildy

Stun to jeden z efektów CC zatrzymuje przeciwnika przykładem stunowania jest Q Siona

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Uczeń
Opublikowano

Pasyw - umiejętność pasywna, każda postać taką ma i nie trzeba klikać żeby działała :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...