Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT]Vayne - with arrow and crossbow

Kyla94

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie , nie , nie , nie i jeszcze raz N I E.

Black Clever składa sie kiedy przeciwny team NIE ma sfeedowanego tanka a reszta ma tylko troche/bądz nic armoru

Jeżeli przeciwnicy MAJĄ ARMOR kupuję się Last Whisper .

Kolega 2xUP - przez Ciebie musiałem zrobić sobie nową sygne - bo mi tamtą podjebałeś :P

pZF9f.jpg

Nie wykonuję już żadnych zleceń graficznych!

Moje Tuty:

Opublikowano

Dobra, mnie tutaj długo nie było i widzę, że trochę spamu się zrobiło.

@up

Akurat BC pod ten build jest idealny, bo daje nam szybszy true dmg i zbijasz armora z attack speeda.

Gówno ,a nie dla zaawansowanych.

Flesh musi być i kropka.

Musi być tzn? Jakaś siła z góry mi każe mi wybrać flasha?

Nie mówie, że musimy iść też bez flasha, macie proponowane sum spelle i można iść też z flashem, więc najpierw naucz się czytać geniuszu a potem krytykuj.

rush Phantom Dancer:

maxowanie w>q>e:

Sory że usunąłem twoje żałosne obrazki, ale nie chciałem twożyć tzn piramidki,

Po to rushuje się PD, żeby szybciej zadawać true dmg z W(które też maksujemy). Tutaj wszystko geniuszu jest przemyślane, więc proszę zagraj chociaż jeden mecz na tym buildzie.

Co do itemów, to chyba jesteś następnym kretynem który pierwszy raz gra w jakąś gre MOBA, a na każdego AD Carry buduje to samo, do tego nie wiesz co to build sytuacyjny i nie umiesz kożystać ze wszystkich itemów.

Mając powiedzmy na lini takiego Volibeara który sadzi nam ostry wpierd*l wole kupić hexdrinker'a i wits end'a niż robić jak 15 level kropka w kropkę item build jak podali na stronę.

Co do Warden Mail'a, RO czy FH to świetne itemy, które obniżają AS wroga. Swiętne nadaję się jeśli w przeciwnym teamie, mamy np. takiego Nocturna czy Lee Sina.

Nie wiem dlaczego śmiejesz się z philosophera i HoG, te itemy są idealne kiedy naprawdę mamy słabe early. Philosp. daje nam wielki sustein na lini, a HOG, daje trochę hp i golda. Tak samo Tiamat czy EC = duży sustein i świetna farma, kiedy dostajemy w dupe.

Swoim postem udowodniłeś tylko jaki jesteś ułomny i nie umiesz korzystać ze wszystkich itemów.

Ad carry bez ignite'a good job.

Ten efekt koncowy, to ja doznalem ale chyba w troche inaczej niz myslales.

Co to w ogole za itemy. Ktory ad carry sklada randuina czy fh. Cleaver to gowno, lepszy lw.

A qss to nie item przeciwko ap tylko hard cc.

Ignite na Ad Carry? Widzę, że wprowadzasz jakąś new mete. W sumie mam małe elo bo 1400, ale właśnie z tego co widzę, to bierzemy Exhausta albo Heala a nie Ignite, po to by móc kontrować wrogiego AD Carry. Z tego co wiem Ignite powinien brać solo top i caster a nie ad carry.

Co do FH czy RO wyjaśniłem już "dlaczego".

Vayne jest moim mainem, sam potwierdzam że jest bardzo trudna do ogarnięcia, ale to co ona po ogarnięciu robi w takim late game z 9 killami, to dokładnie mózg rozjebany, build ok, jednak tak jak pan wyżej napisał, pierw krwiopijce, bo co nam po phantomie jak i nie mamy z czego dmg robić? krwiopijca, phantom, ja robiłem tak, krwiopicja + IE + Phantom, jednak był za mały AS dlatego zmieniłem, ogółem przyda jej się też trochę survi, bo w TF pada jak szmata xD. Ogółem all ok

A teraz dla wszystkich retardów którzy płaczą, że maksujemy W i rashujemy PD:

PO TO WŁAŚNIE MAKSUJEMY W! Robimy dmg porównalny a nawet większy niż byśmy kupili na początku IE.

sygnampckopia_zps11d86fac.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

True dmg w early nie robi takich orbazen jak w late. Bardziej oplaca sie maxowanie Q ewentualnie E. E na 5 poziomie dobrze wymierzone moze zadac nawet 500 obrazen co jest bardzo duzo na 9 lvl. True dmg przydaje sie dopiero w late gdy przeciwnicy maja juz wieksza ilosc HP. BC jest duzo gorszy od LW moze nie w poczatkowej fazie co i tak nie sklada sie go tak szybko. Build jak dla mnie sredni, potrzebuje kilku poprawek i bedzie OK :D

• 3 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...