Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[tutorial]jak Zrobic Serwer Na Hamachi

BaSicPl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wiele osób pyta jak założyc serwer na hamachi postaram sie przedstawic to w tym krótkim poradniku.

1.ściągamy pliki serwerowe instant

http://www.megaupload.com/?d=TI27KPZ0

2. ściągamy program Virtual PC

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=04D26402-3199-48A3-AFA2-2DC0B40A73B6&displaylang=en

3. wypakowujemy pliki

Hasło: mcncc.com

4.zmieniamy nazwy plikow z ikonką komputera i dysku na mt2

5.otwieramy Komputerek za pomocą notatniku i w 42 linijce podajemy lokalizacje dysku np. E:\\polmt2\mt2.vhd , a w 43 linijce zapisujemy zmaiast chinskich znaczkow.vhd , mt2.vhd

6.otwieramy virtual pc

7.klikamy new

8. dalej>create a virtal machine>podajemy nazwe>dalej>adjust the ram [podajemy ilosc ramu jaką chcemy przeznaczyc na serwer [polecam 1,2gb]]>dalej>podajemy lokalizacje pliku>finish

9.odpala nam sie freebsd

10.czekamy az poprosi o login i haslo

11.

Login : root , hasło : mcncc.com

12.na dole freebsd mamy taki symbol łącza klikamy prawym i w zakładce networking ustawiamy hamachi network interface

13.odpalamy hamachi i tworzymy nowy serwer

14.wpisujemy sysinstall>configure>networking>interfaces>de0>no>no

15.w ipv4 wpisujemy swoje ip z hamachi np. 5.54.21.7>w ipv4 adress wpisujemy ip z hamachi ale z koncowka 100 czyli np. 5.54.21.100>w netmask wpisujemy 250.0.0.0

16.klikamy ok

17.yes

18.cancel>cancel>exit

19.wpisujemy /etc/rc.d/netif restart

20.wpisujemy ifconfig

21. Pobieramy program PortMap

www.speedyshare.com/692265990.html
skan www.virustotal.com/pl/analisis/b29fb696087b6c9791135bc5707340e43b2f5ae0ab8f733fa2874801807840bb-1254526174    - up by ziomaal

22.w portmap klikamy na kazdym porcie taki zwój z ręką u góry i wpisujemy swoje ip z hamachi ale z koncówką 100[np 5.54.21.100]

23.potem zaznaczamy kazdy port i klikamy taki trójkąt u górze zeby koło kazdego była zielona kulka

24.we freebsd wpisujemy ./start

25.gdzy wyskoczą nam obojętnie jakie błedy networking , operation timed out klikamy pr.creen

26.ściągamy program mc

http://www.2009ms.com/dlq.rar

27. w pliku mc.txt wpisujemy swoje ip hamachi

28. zapisujemy

29.odpalamy mc [taka głowa sury] i klikamy taki znaczek na dole okienka

30.logujemy sie [niera trzeba czekac 5 - 10 min]

31 . STAWIAMY 5 ;]

NA DOWÓD MAM DLA WAS FILMIK ZROBIONY PRZEZ KOLEGE

http://www.youtube.com/watch?v=mjxYKKMIHfQ

ZABRANIAM KOPIOWANIA TEGO NA INNE FORA . ZROBIONE PRZEZ BASIC SPECJALNIE DLA MPC FORUM

fiR919k.png

• Odpowiedzi 190
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

I po co To ? xD teraz n00bki będą robić TuTy jak już większość porobiła sobie serwery ;/ xD nabijacze postów ;/

A co do 30 ptk to czekamy aż wyskoczy " Coś tam 6 " Jeśli będzie 6 na końcu możemy się logować :s

47a2cebcf2f4df95.png

Opublikowano

a jak tu dajecie adminow bo wlasnie ja z basiciem mamy taki problem ze on mi chce dac admina i wpisuje moje ip z hamachi i jak wbijam na chara to nie dziala ;x to jakie ip trzeba dac ?

PS. jak zrobic konto xD

+

Opublikowano

Elegancko. Ale przed wlaczeniem ./start robimy reset poprzez Action>Reset (TO jest niezbedne !) . Ale ogolnie 5* za ciezka prace i starania :P

jA Nop

Opublikowano

Elo poradnik supcio ;] tylko mam takie n00bskie pytanko ;/// jak zmienic nazwe plikow ????? bo jak ja che zmienic na Mt2 pisze mi ze moze zostac uszkodzony i jak klikam na TAK to sie zmienia i niewiem co zrobic ;///

Opublikowano

15.w ipv4 wpisujemy swoje ip z hamachi np. 5.54.21.7>w ipv4 adress wpisujemy ip z hamachi ale z koncowka 100 czyli np. 5.54.21.100>w netmask wpisujemy 250.0.0.0

w net mask zamiast 250.0.0.0 wpisujemy 255.0.0.0...

Jak już piszesz ten 1000 poradnik to chociaż napisz go dobrze....

Up@

Ma ktoś link do chinskiego clienta metina???

Opublikowano

Jak mnie co chwile wywala do logowania to dobrze? :D i mam pytanko jak w tym mc mam podac iP hamachi to z koncowka 100 czy normalne jakie jest?:>

Edit:jakie haslo i id?:D Rain 12345?:>

Jeśli dasz + odwdzięczę się ;D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...